agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

a1919 19-07-2011 09:24

Hatice Hanım kısaca Asiyede neleri değiştirdiniz de bu sene maşallah böylesi güzelliklerini sergiliyor. Yani geçen senelerdeki gübre, sulama, ışık, güneş, yer vs. türü şartlarda ne gibi değişiklikler yaptınız. Kısa bir özet geçerseniz çok sevinirim.

missmenas 19-07-2011 09:25

5 Eklenti(ler)
Hoya Lasintha çiçek tomurcuklarından 3 tanesini dökmüş kalanları büyümeye devam ediyor.

Eklenti 235013
Eklenti 235014

Hoya Bogor 2 tane çiçek tomurcuklarını büyütmeye başladı, kokusunu gerçektende çok merak ediyorum. En çok kokan türler arasında çünki. Yeni çiçek sapları oluşturma çabası içinde birtaraftanda:p

Eklenti 235015
Eklenti 235016

Hoya Obscura 3. çiçeklerini açtı ilk açtığında muhteşem bir kokusu var, bayıcı değil. Benim algıladığım koku sanki acıbadem kokusu gibi birazda sanki şeftali çiçeği gibi kokuyor.
Obscuranın ikinci saksısını çelikledim.

Eklenti 235017

missmenas 19-07-2011 09:32

2 Eklenti(ler)
Hoya Lambii ilk sürgün yapraklarını büyütmeye başladı. Çok albenili bir hoya olacak, eminim kapıdan girer girmez herkes hoya kerrilere bakıyordu. Bu büyüme hızıylan kerrinin pabucunu dama atacak gibi gözüküyor:D
Eklenti 235019
Eklenti 235020

missmenas 19-07-2011 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a1919 (Mesaj 838332)
Hatice Hanım kısaca Asiyede neleri değiştirdiniz de bu sene maşallah böylesi güzelliklerini sergiliyor. Yani geçen senelerdeki gübre, sulama, ışık, güneş, yer vs. türü şartlarda ne gibi değişiklikler yaptınız. Kısa bir özet geçerseniz çok sevinirim.

Asiye'de çok değişiklik oldu evet. İlk etapta saksısını küçülttüm 4 litrelik bir saksıya aldım. önceki saksısı 10 litreydi sanırsam gövdesi büyük olunca sanki saksısda büyük olmalıymış gibi büyük saksıya almıştım.:o
Saksısını küçültürken, Hoya sayfalarını hep okudum nasıl bir toprak karışımı gerektiğini öğrendim ve toprağını değiştirdim.
Önceki yeride güzeldi, hem güneş alabiliyordu hem çok aydınlık bir ortamı vardı maalesef bu ortamı olmasına rağmen saksısnın büyüklüğü ve toprak karışım fakirliği çiçek açmıyordu.
Şimdiki yeri 2 pencere arasında öğlen güneşi ve batan güneşi alıyor. Güneş yönüne göre perdeyi kapatıyorum, yapraklarını güneş yakıyor. Alabildiğine aydınlık ve havadar bir ortamı var.
Gübre ise geçen yıl 20*10*20 le başladım her sulama suyuna. Bu yıl bahar la birlikte 2. yarasa gübresini verdim. Yaklaşık 3 ay oluyor 20*10*20 yi kestim. Şimdide 15*30*15 veriyorum bütün anaç hoyalarıma. Yavrulardaki yaprak ve kök gelişimi için 20* 10*20 ye devam ediyorum. Her 3 ayda birde yarasa gübresi kullanıyorum. Asiyeye 2. yarasa gübresini kullandım her defasında 1 yemek kaşığı, 1,5 litrelik saksılarımada 1 tatlı kaşığı kullanıyorum. çelik aldığım hoyalarımada 1 er çay kaşığı kullandım. Bol aydınlık bir ortam yetiyor gersinin gelmesinede.:p
Darısı Asiyenin kızlarına diyorum:D

missmenas 19-07-2011 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 838330)
Asiye nizle tanışmayı, o anı ölümsüzleştirmeyi, çiçeklerini koklamayı sabırsızlıkla bekliyorum Hatice hanım. Muhteşem... Sevgiler, selamlar...

Sevgili Karalale,
umarım siz geldiğinizdede üzerinde çiçekleri olur;) bu gidişlen olacak gibi gözüküyor. Sürekli yenilerini büyütüyor, Maşllah diyeyim nazardan esirgesin.
yıllarca bekledim çünki bu görüntüsünü:rolleyes:

sakagun 20-07-2011 05:38

1 Eklenti(ler)
Sevgili Missmenas,
Asiye'nin kızındaki bu oluşum çiçek sapı mıdır?

Minarislim 20-07-2011 05:48

hoya

3 Eklenti(ler)
Sayın Hatice hanım sizin hoya çeliğinin son hali .Mis gibi akşamları koku yayıyor.Teşekkür ederim.

missmenas 20-07-2011 08:41

Sayın Minarislim,
Bu Asiye'nin kızlarından 1 tanesi Hoya carnosanız mükemmel açmış. Ve de helal olsun Size, o kadar işiniz gücünüz varken bağdır bahçedir, birde böyle güzel ilgileniyorsunuz çiçeklerinizle.
Geçen Yılki Paylaşımdan çelikten açtıran ilk Siz oldunuz.
Mum çiçeği dikildikten sonra, 7 yılda açar sözünü böylelikle çürüttünüz.
Antalya'ya geldiğinizde Ailecek cafeye bekliyorum Sizi, bir görseniz cafeyi eminim başınız döner bu kadar çeşit bir arada içerisi dışarısı çiçeklerle dolu:p
Teşekkür ederim misafiriniz için.

Minarislim 20-07-2011 08:52

Hatice hanım böğürtlenler de tuttu.çoğunluğu çiçekteler,meyveye yattılar.Bir tek Napal eriğini tutturamadım :( İnşaaallah geliriz.

missmenas 20-07-2011 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 838661)
Sevgili Missmenas,
Asiye'nin kızındaki bu oluşum çiçek sapı mıdır?

Sevgili Sakagün,
resimi inceledim biraz sanki çiçek sapına benzettim ama çiçek sapları genelde aşağı doğru kıvrılır. Bu sürgün ucuda olabilir, tek yapraklı olunca pek anlayamadım doğrusu çiçekler 2 yaprak arasından çıkıyor. Bu oluşumun yanından bir yaprak kaybettin sanırsam.
Gelecek haftaya iyice belirginleşir o zaman bidaha bakalım.
İnşallah çiçek sapıdır diyorum.;)

agozce 20-07-2011 09:58

Bende farkında olmadan Carnosama Asiye diyorum. Asiyeden daha yaşlı oysa..:))).

missmenas 20-07-2011 22:41

Sevgili Agozce,
desenize carnosaların genel adı Asiye'ye dönüşecek:D o kadar çok kişiyi mutlu ettiki. Herkes Asiye deyince takılmıştır aklınıza. Bir ara görmek isterim Sizin hoya carnosanın son haliyle heybetli görüntüsünü.

refiye 23-07-2011 09:22

Hatice Hanımcım sayenizde edindiğim hoyalarım sanırım hayata tutundular... dilerim benimde burada çiçeklerinin resimlerini sizlerle paylaştığım günler olsun... çok özendim herkese :(( birgün benim hoyalarımında çiçekleri olacak.buna inanıyorum

missmenas 23-07-2011 09:29

Sevgili Refiye,
Bu güzel habere çok Sevindim. Forumdaki deneyim ve tecrübelerden faydalanmanızı öneririm, bende aynısını yapıyorum benim başarım Forum Arkadaşlarımın başarısıdır.
Siz hoyalarınıza değer verirseniz, çiçek açmaması için bir sebepte kalmaz.
Bol çiçekli hoyalarınız olmasını dilerim.

iris41 23-07-2011 17:21

1 Eklenti(ler)
bunu arkadaşımın ofisinden aldım uzunca daldı 2 ye böldüm cinsi nedir . birde kedi kumuna daldırdım dogrumu yaptım 1 haftayı gecti solmadı

maki01 23-07-2011 17:30

Yeri de iyi sevgili İris41, ilk sürgünü beklemekten başka yapacak bir şey kalmamış :)

Güzel günlerde çiçeklerini koklamanızı dilerim..

missmenas 23-07-2011 21:47

Sevgili İris41,
diatomite dikmişiniz hoyanızı. Türü de yanılmıyorsam hoya carnosa variegate.
Penceredeki yeride güzel evet Sevgili Maki01 e katılıyorum.
Büyüyüp serpilip bol bol çiçek açmasını dilerim.

missmenas 24-07-2011 08:24

3 Eklenti(ler)
Dün cafeye gider gitmez hoya lasiantha ya baktım çiçeklerini açtımı diye. Birde baktımki uzaktan bile farkediliyordu çiçek sapı yerinde yok. Önce çekirgeler yedi sandım:( Ama çiçek sapını kendisi yere atmış. Üzücü, sanırsam buda lacunosa gibi uğraştıracak beni. Bakalım sonu ne olacak 2 tane daha çiçek sapı oluşumu var.

Eklenti 236103

Hoya bogor çiçek tomurcuklarını iyice büyüttü umarım bunuda kaybetmem.
En çok kokan tür arasında olduğu için kokusunu çok merak ediyorum. Hoya bogor da aynı sürgün dal üzerinden, 2 tane minik çiçek sapı oluşumu daha var.:p

Eklenti 236104
Eklenti 236105

missmenas 24-07-2011 08:30

5 Eklenti(ler)
Hoya carnosa (Aisye) 3 tane çiçekle alımlı bir şekilde beni Mutlu etmeye devam ediyor.
Dün saydım 6 tane yeni tomurcuk büyüttüğü çiçek sapları var. Sanırsam düzenli bir şekilde belli aralıklarla açmaya devam edecek.
Kötü olan tarafı sadece akşamları kokuyor olması.;)

iris41 24-07-2011 08:48

Maki ve Mismenas işalah büyür :p sevgili mismenas Hoya kerrii variegata nın satışı varmı sizde .

Fatih 24-07-2011 09:15

Sevgili İris41 dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var.Bunuda hoyaların topraksız ortamda yetiştirilmesi başlığı altında bulacaksınız.
Hoyanızın türü Hoya carnosa tricolor. Hatice ablam variegata ile karıştırmış.Tek farkı zaten yapraklardaki beyazın dağılma şekli.Variegata da yaprağın dışında beyaz içinde yeşil,tricolorda ise yaprağın içi beyaz dışı yeşil. Sizde google görsellerde aratırsanız göreceksiniz.

missmenas 24-07-2011 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 840028)
Maki ve Mismenas işalah büyür :p sevgili mismenas Hoya kerrii variegata nın satışı varmı sizde .

Sevgili İris41,
henüz daha bebek Hoya kerri variegate. Umarım geleck yıl başarırız çelik almayı.

iris41 24-07-2011 18:33

Sevgili fatih köklensin büyüsünde cinsi önemli degil ayırd edicek yetenekte yok zaten :p Mismenas umarım cok güzel büyür seneye bol celik alırsınız .bir köşeye beni yazın önceden söyledigim büyük sarı cicekli denk gelirse haberleşelim sizin güzel hoyalarınızın takibindeyim ;)

missmenas 24-07-2011 22:46

Sevgili İris41,
Büyük sarı çiçekli dediğiniz hoya sanırsam, Hoya İnflata. Bu hoyayı bir bulabilsem neler vermezdim, koleksiyonuma mutlaka dahil edeceğim bir tür olacak. Apodagis'in sitesinde resimleri yüklüydü kaldırmış, içim eridi resmen.
Acaba kayıpmı etti diyede kendime soramadan edemedim, ekim siparişime eklerim diye düşünüyordum oysaki:( Sanırım satın alacağım en pahalı tür olacak gibime geliyor.

agozce 24-07-2011 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 840046)
.........kralıyetin ana kraliçesi gibi Asiyeniz Asiyeyi her gördüğümde eh işte ana kraliçe diyorum maşşallah.

Bence de Ana kraliçe......

(Hoya İnflata dan bende istiyorum...)

Fatih 24-07-2011 23:16

Ablacım Hoya Lasiantha için üzüldüm Bogor ve benim vefakar kızım Asiye'yede sevindim.Maşallah...

missmenas 25-07-2011 14:01

3 Eklenti(ler)
Sevgili Agozce,
baktınızmı netten resimlerine, hoya inflata nın. İstenmiyecek gibi değiller ki:p
Sizde araştırın lütfen en uygun fiyata nerden temin edebiliriz diye.

Biraz evvel Ana kraliçenin (Asiye'nin) kızının, çiçek açmak üzere olduğunu gördüm. Resimledim ve eve koştum resimlerini yüklemek için:D yaşadığım sitemiz deki emlakçı bayana geçen Agustos ta çelik vermiştim. Buyurun taktir size ait. Ben Maşallah diyorum. 2 hafta öncesi gel bir bak nedir anlamadım onlar çiçekmi demişti. Aklıma geldi, salt çiçeğe bakmak için cafeden çıktım:D
Emlakçı hanım aynen şunu söylüyor, 7 yılda açar diyenlere göstermeliymişim.
eee tabiikine gururlanaraktan birde poz verdi çiçeğinin adını Hatice koymuş, senin gibi azimli diyor;)....

missmenas 25-07-2011 14:04

Fatih'cim,
Hoya lasiantha ve hoya praetori çiçek tomurcukları büyütüyor. Zannederim Aynı sürede açacaklar.
Birde süpriz var ben anlamadım ne olduğunu. Hoya obscura, döktüğü çiçek sapından kalan 3 tane çıkıntıdan birşeyler gelişiyor sanırsam tohuma gidiyor. Emin olamadım, gece yüklerim resimlerini.

iris41 25-07-2011 17:19

Mismenas biraz araştırdım istedigim **** hayalini kurdugum Hoya kenejiana imiş .birde siz bakın güzeligine ;)

Fatih 25-07-2011 17:22

Geceyi iple çekeceğim ;)

Abla tohumsa bir kapsülü bana ayır :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025