agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

Fatih 27-07-2011 07:48

Ben enson arka sayfa sanmıştım. Yenilerken sayfayı farketmemişim. Abla bence de renkler gayet güzel. Ama sen nasıl görmek istersin bilemem. Sanırım rengi türbe yeşili yerine çimen yeşili olsa daha bir ferah olurdu ya da türlerin çiçek renklerine göre bir boya. Sarılar sarı rafa pembeler pembe rafa gibi :)

missmenas 27-07-2011 07:51

Canım desene şöyle Hoya missmenas geliyor, sonuna 2 tane ii mi eklesem acaba:D düşüncesi bile çok muhteşem.
Bakalım tohum almayı başarabilecekmiyim.
Eşimin uyanmasını bekliyorum, rafları birde ona göstereceğim onun fikrinide almak istiyorum. Yoksa sürekli başımın etini yer bu renk ne diye. Her cafeye gelişinde bir şeyler bulur bu çok çirkin yakışmıyor diye saksılarımı eleştirir plastik saksıları yani balkondaki sadece 4 tane var onlarda gerçekten hiç yakışmıyor diğerlerine.
Ben dün gece renk çirkin diye hayıflanırken, Mehmet Amca var komşum o geldi, rafları sordu bu ne diye, dedim çiçek rafları. Çok güzel olmuş Erbakan rengi deyince zaten tepkim farklı değildi. Mutlaka değişmesi gerekiyor:Dsakalda sökmez böyle kalması için.:D:D

hoya bogor un kokusunu hafiften algıyabildim, ya canım raflara sıkkın olduğu için öyleydi ve ya gündüz kokan bir türdür bilemiyorum.
Aldığım hafif bir koku değil ama leylak ve lavantaya benzetmiştim. Emin olamadığım için bahsetmedim bugün doya doya koklarım senin için. En güzel kokan türler arasında.
Geçen yıl Paul Beyden aldığım kokulu türler arasında geldi çünki.

missmenas 27-07-2011 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 841156)
Ben enson arka sayfa sanmıştım. Yenilerken sayfayı farketmemişim. Abla bence de renkler gayet güzel. Ama sen nasıl görmek istersin bilemem. Sanırım rengi türbe yeşili yerine çimen yeşili olsa daha bir ferah olurdu ya da türlerin çiçek renklerine göre bir boya. Sarılar sarı rafa pembeler pembe rafa gibi :)

Al işte buyur burdan:( bende türbe yeşili derken, sende aynısını söyledin. Çok koyu bir yeşil rengi olsun dedim ben Hasan ustaya. Telefonlarıma çıkmıyor dün akşamdan beridir.:mad:
Rengarenk raflar düşünmüyorum Fatih'cim, fikir güzel ama....

nılgun_dogan 27-07-2011 09:29

Hatice hanım ben olsam bende çıkmam telefonlara hele sizin gibi titiz birine yaptı bunu terk etmesi lazım Antalyayı:)

dkp 27-07-2011 10:44

Hatice hanım süpersiniz, başarılarınızı kutluyorum diğer dostlarımızı da içtenlikle kutluyorum sayın elek, sayın karalale ve sayın sevim4 de başarılı olmuşlar. Sehpalarınızı gördüm renginin önemi yok, önemli olan çok nemli veya sulu bir ortamda bulunacaklar bu nedenle yalıtımı (boyası) özel olmalı. Tohum konusunda, ziraatçi arkadaşlar bize destek olmalı. Bana gelen tohumları ünv.götürmüştüm ayrıca ben de evde çalışmıştım. İkimiz de başaramadık. Tohumdan yetişen bitkiler orjinal yapılarına döner bilgisine ulaşmıştım (örn;zeytin,portakal) ve Hoya tohumunun gelişimini tamamladıktan sonra hemen toprak ile buluşması gerektiğini öğrenmiştim (biz ilk baharı beklemiştik)
8-9 Ekim 2011 tarihlerindeki programı siz oluşturuyorsunuz, bizden istedikleriniz varsa forumda yazın ;) benim Hoya' larımı şimdiden ayırın. Macgillavrayii, Globufera, Ruthi ve Lauterbachii, bunlara Musa bey' in istebikleri de dahil olacak.:D
Misafirimin Hoya'ları zaten hazır değil mi ? (biz kamyonet ile mi gelsek...:D:D:D)

karalale 27-07-2011 13:35

Hatice hanım, rafları görünce benimde aklıma Cami geldi nedense. Çevresindeki demirleri bu renk olurdu. Bence renk açık olmalı, beyaz gibi, çünki hoyalar yeşil yapraklı. Yeşil, yeşili boğar, hoyaların o güzel yapraklarını beyaz daha iyi ortaya çıkarır. Nacizane bu benim fikrim, en uygun ve güzelini siz zaten bulursunuz. Kolaylıklar diliyorum, selamlar....

nılgun_dogan 27-07-2011 23:25

Hatice hanım rafın arka solbacağının dibinde beyaz saksıda bir çiçek var onun adını öğrenebilirmiyim 2 hafta önce bana kardeşim almış adını bilmiyoruz selamlar

dlk 28-07-2011 19:03

Benim bogorda böyle açarmı acaba. Gelip gidip bakmaya başladım. Ama çok küçük daha.

nılgun_dogan 29-07-2011 20:18

Ah Hatice hanımın işleri bir bitse gelip baksa bende silecem ama bitmez onun işleriii:)

missmenas 30-07-2011 07:38

Nilgün hanım, maşallah çok sağlıklı hoyalarınız. hoya carnosa crinkle8, biraz nazlı büyüyor evet ama büyümeye başlayıncada, büründüğü albenisi yetiyor zaten. Birde çiçek açtımı değmeyiniz keyfime olur;) Biraz sabır gerekiyor.

missmenas 30-07-2011 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dlk (Mesaj 841699)
Benim bogorda böyle açarmı acaba. Gelip gidip bakmaya başladım. Ama çok küçük daha.

Sevgili Dlk,
hoyalara olan sevdanız var olduğu sürece Sizin onlara göstereceğiniz sevgiyi karşılıksız bırakmıyorlar. Dilerim en kısa zamanda Sizde çiçeklerini koklarsınız. Sadece sabır gerekiyor, Bende forumda yüklenmiş resimleri görünce hemen hoyalarımı bir yakın incelemeye alıyorum. Bir umut işte, çiçek sapı varmı gizli saklı bir yerlerinde diye:D
Rafın yakınındaki sorduğunuz çiçek, rex begonya....

missmenas 30-07-2011 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 841274)
Hatice hanım, rafları görünce benimde aklıma Cami geldi nedense. Çevresindeki demirleri bu renk olurdu. Bence renk açık olmalı, beyaz gibi, çünki hoyalar yeşil yapraklı. Yeşil, yeşili boğar, hoyaların o güzel yapraklarını beyaz daha iyi ortaya çıkarır. Nacizane bu benim fikrim, en uygun ve güzelini siz zaten bulursunuz. Kolaylıklar diliyorum, selamlar....

Sevgili Karalale,
Dün itibariylen rafları boyamaya başladım. Renk olarakta bilgisayarda karışım yaptırttım kesekağıdı rengi. 4 tanesi boyandı bile:p çok zormuş bu boya işi kokusuna tahammül edilmiyor. 1 tanesini bitirip 1 saat ara veriyorum yoksa tiner kokusundan hastanelik olacağım. Bugün korkarak uyandım migren varmı diye kendimi dinledim resmen:( şükür baş ağrım yok. Umarım bugün bitiririm, boya bitincede diğer işim başlayacak. Ahşapların verniğinide kendim yapmak zorundayım. İş arasına iş verince böyle el atmak zorunda kaldım. Ne yapalım gülü seven dikenine katlanırmış. Keyif almasamda biliyorumki hoyalarıma çok yakışacak.
Siz gelince bir değerlendirme yaparsınız;)

missmenas 30-07-2011 08:22

Sevgili Dilaver Bey,
tohumları kesinlikle çok iyi çalışmamız lazım. Hoya konusunda başarısını taktir ettiğimiz dostlarıma ve fakülteye yine gönderim yapacağım. Birimiz çimlendirmeyi başarsa o bile yeter bize. Bu tohum çimlendirme işinde takipte olduğum forum arkadaşımız. Sevgili Jezebel ve Sevgili İlkin, Sevgili Huzunperest, Sevgili Maki01, Kalbimizde yer edinen Başarısıylen ve yenilik öğreticiliğiylen Sayın hydrosuccess özellikle diatomitte bir çalışma açısından.
Geriye aklımdaki Kişi Siz ve Ben kalıyorum. Fatih olmazsa olmazların arasında:p heyecanlı bir tecrübe edinmesini istiyorum.
Hoyalarınıza gelince hepside sizleri bekliyor. Benim isteklerime gelince kafamı bir türlü toplayamıyorum. Şirin ve şu boya meselesi beni epeyce yoruyor. Doğumada az kaldı, çektiği sıkıntı beni çok üzüyor pişmanlık duyuyorum bu sıcak havalarda böyle bir olaya nasıl izin verdim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Garibim klimalı evde bile zor nefes alıp veriyor.
Özel mamalara başladık, iştahsızlığını giderdik birde doğum gerçekleşsin sizi şirinmi şirin yavrularıda bekliyor olacak. Tam bir Sevgi şöleni yani
Pc mi cafeye bir götürebilseydim net bağlantısı bayağı bir zor olacak gibi ilk kurulan hatta abone olacağım metro net pazartesi itibariylen verecek sanırım yayını. o zaman her fırsatta Yeni resimler ilave yapabilirim.
Önümüzdeki hafta içerisinde listemide güncel haliylen yayınlarım.
Sizden ricam, Bende olmayan türleri Ege botanikten benim için Temin etmeniz olacak. Musa beyide bir türlü arayamadım. Siz nasılsa haber veriyorsunuzdur gelecek yeni türleri diye. Şimdiden yer ayırsın onlara:D
Bir ara fakülte için ayırdığım türleri burdan duyururum Siz var olanları arasından elersiniz.

Cafede iş hiç bitmiyor, bugün tepedeki camları kapattıracağım. Hergün içeri giren serçeler ve baykuş yavruları hernekadar sevimli olsalarda beni temizliğiylen ve hoyalarıma verdiği zararlan çok yoruyor. Yönetimi ikna edebilirsem kapıların üzerindeki küçük camlara sürgü cam yaptırtmak için müracaatta bulundum bakalım beklemedeyim.Kabul etmezlerse kendim yaptırtmak zorunda kalacağım. Bunların dışında cafeye sıcaklardan gündüz kimse gelmez oldu. Buna çok seviniyorum bu saatler hoyalarımın saatleriydi:D:D:D

yeşillim 30-07-2011 11:22

Sayın Hydrosuccess'in Hoya tohumunu diatomitte çimlendirdiğini biliyorum.
Kesin bu konudaki başarısından destek alınmalı diye düşünüyorum.

missmenas 01-08-2011 09:43

4 Eklenti(ler)
Dün çok güzel bir gün geçirdim cafede,
Önce Sevgili ilkin ve Eşi ve arkadaşları ziyaretime geldi.

Akşam üzeride Şirin'in misafiri vardı. Şuna bir bakarmısınız ya mest oldum yani. Baba adayımız ın resimlerini sonra görüntüleyeceğim. Çok duygu yüklü bir ziyaret oldu bu.

Eklenti 237705
Eklenti 237706

Rafları boyadım bitirdim nihayet yani;) yorgunluğumu ve kolumun ağrısını artık hiç dinlemiyorum. Biliyorumki raflar bu haliylen hoyalarıma dahada bir yakışacak:D
Hoya bogor ilk açtığı çiçeklerini dün sabah gittiğimde dökmüştü. Sanırsam bugünde diğer açtığını dökecektir. Çok tatlımsı bir kokusu vardı karanfil, gül ve tarçın kokuyordu. Kokusu sadece akşamları oluyor.

Eklenti 237707

Hoya obscura tohum kapsüllerini hızla büyütüyor.

Eklenti 237708

agozce 01-08-2011 14:53

Hatice hanım, elinize sağlık, rafların rengi kesinlikle daha güzel olmuş.

Sizde Finlaysoni var mı? Yoksa çelik yapmıştım. Bir tanesini size göndermek isterim.
(Çiçeği gece kendini kapatıyor. Taze salatalık gibi kokuyor, ben çok sevdim.)

missmenas 01-08-2011 15:22

Sevgili Agozce,
teklifinize kesinlikle hayır demem çok Teşekkür ederim. Yanlız Sizden başka türlerde rica edeceğim hediye olarak düşünmeyin lütfen. Size takas teklif etmek istiyorum. yurt içerisinde Değerli hoya koleksiyonu yapan diğer dostlarımız içinde geçerli bu teklifim. Birbirimizde var olan türleri artık yurtdışından getirtmeyelim lütfen. takas yaparak yeni türlere kavuşalım. Özellikle pembe açan lacunosanız çok dikkatimi çekmişti, ve elinizdeki mevcut türleriniz arasından bende olmayan yani çelik alabileceğiniz zaman çelik veya köklü artık ne varsa diyelim. Ben genelde köklendirip gönderiyorum. Sizce uygunsa bu teklifim benim listemden hoşunuza giden bir sonraki siparişte getirteceğim dediğiniz türleri bana haber vermeniz yeterli olacak.
Bu hafta içerisinde listemi güncelleyip yayınlayacağım.
Teklifiniz için çok teşekkür ederim.

refiye 01-08-2011 15:47

hatice hanım ellerinize sağlık.raflarınız çok güzel olmuş... hoyalarınızın bu raflarda coşması şenlenmesi dileğiyle...

karalale 01-08-2011 16:33

Hatice hanım, rafların rengi süper olmuş. Hoya lar da üstlerine yerleşince çok güzel olacak. Gül ve hediyeler de çok hoş, bir ara damadı da görelim... Görüşmek üzere selamlar...

iris41 02-08-2011 03:03

Goldın redriverlerin cok duygusal oldugunu biliyorum şimdi hat safhada olması gerekir size kolaylıklar dilerim en kısa zamanda işallah yavruları saglıklı dünyaya getirir cok zor bir dönemdesiniz benim kızımın son bir ayını hatırlıyorum cok ilgi bekliyordu ;) şimdide hala bebek gibi

kedicik 02-08-2011 09:37

Abla gelen misafirleriin yanında olmak vardı ama malesef yoktuk .. resiim vs. paylaşımların olucakmı misafirlerle ilgilii.
Bu arada merakla görmeyi bekliyoruz şirinin aşkitosunu :)

Fatih 02-08-2011 10:42

Ziyaretler başlamış ne güzel. Bayramdan sonra Isparta dönüşü o taraftan gelmeye çalışalım :)

Şirin'in hediyeleri güzel. Duygusal bir buluşma olmuş. Artık yavruların doğduğunda ki şirinlikleri düşünemiyorum. Benim kedilerinde büyüdüler. P küçüklüklerinde ki sevimlilik yok artık ;):)

Rafların renkleri çok güzel olmuş. Hoyalarda güzelce yerleşti mi sorun kalmaz artık...

gtatas 02-08-2011 19:48

Hatice hanım kolay gelsin hoyalar sürgün atmaya başladı acaba ne zaman büyük saksıya almamı tavsiye edersiniz.

missmenas 03-08-2011 09:48

Sayın Gtatas,
istediğiniz zaman büyük saksıya alabilirsiniz. Saksı en fazla 1,5 lt lik olması gerekiyor. Göndermiş olduğunuz üzüm çelikleri hepside çok sağlıklı ve büyüyp serpildiler, tekrardan Teşekkür ederim.
umarım hoyalarda Sizi Mutlu eder.

missmenas 03-08-2011 09:57

Sevgili İris41,
gerçektende çok duygusallaştı. Kaçıp gitmeleri artık bıraktı yanımdan ayrılmıyor sürekli okşamamı bekliyor. Yatak odamda yerde pek uyumazdı daracık bir köşeye hep girip orda uyuyor. Sanırsam kendine doğum yapacak yeri belirledi:( Arabaya hoplayıp binemiyor artık ben kucaklayıp bindiriyorum. Mama düzenimiz değişti yaş konserve mamalar yiyor, birde hamile ve emziren ler için yavru köpek mamasını yiyor. Şirin böyle duygusallaştıkça ben daha bir çok üstüne düşmeye başladım. Fırsat yaratamadım bir türlü ultrason için.
Tarih hesaplamamızda bir hata yaptık sanırım agustos 27 gibi yavrularımız geliyor.
hayırlısıylan bir kurtulsaydı. Düşüncesi bile heyecandan, endişeden yüreğimi titretiyor resmen.

missmenas 03-08-2011 10:14

Sevgili Kedicik,
maalesef misafirlerle resim çekinmek nedense hiç aklıma gelmedi. İlkin hanım belki dönüşte yine uğrayacak unutmazsam o zaman resim çekiniriz. İlkin hanımların arkadaşlarının bir Kızı var ismi Derin. Aman Allahım bu ne güzellik dedirtecek kadar güzel sarı saçlar mavi gözler İlkinle bizi pas geçip Derin'in resmini mutlaka çekmeliyim mükemmel güzel bir Kız:p
Şirinin aşkitosu:D resimlerini arkadaşım çekmişti mail ile hala bekliyorum gelir gelmez yükleyeceğim.

Sevgili Fatih,
Bak sözde kalmasın bu ziyaret düşünceniz;) Kedilerin olduğunu bilmiyordum. Kedi yavrularıda pek bir sevimli oluyor. Büyüyünce benim kediyi sevesim gelmiyor. tırmalama huyları çok kötü köpekleri mıncıklayarak sevebiliyorsun ama kediler anında tırmalarlar. Elimde hala çocukluğumdan kalma kedi tırmık izleri vardır:mad: Babamın çok kedisi var, Ziyaretlerine gittiğimizde Şirin kedilerle kucak kucağa yatıyorlar. Şirinde her kedi onlar gibi sanıyor. hatırlarsan geçen yıl burda sitemizde kedi gözünü tırlamıştı ameliyat ettirmiştik. Şimdi çok mesafeli kedilere karşı yaklaşmıyor, ama yinede oynamak için koşar yanlarına tepki olumsuzsa hiç havlamadığı kadar havlar, sanırsam kızıyor niye saldırgansın diye:D
Raflarım rengi de çok güzel oldu, bugün akşama ahşaplarıda gelecek. Vernikleme işlemide bana ait olacak. Hafta sonuna kalmaz herşey toparlanmış olur sanırım. Duvara monte edilecek olan raflarda bu renge boyanmış hazır gelecek. Gözümde canlandırdığım zaman çok hoş geliyor.;)

nılgun_dogan 03-08-2011 22:45

Hatice hanım raflarınız çok güzel olmuş işte budur. Bu arada yeni bebeklerin heyecanı kaplamış inşallah sağlıklı güzel bebekleriniz olur doğduklarında resimlerini yüklerseniz iyi olur bu güzelliği bizlerde görürüz.

missmenas 05-08-2011 02:36

3 Eklenti(ler)
Rafların birkaç tanesi bitti, acayip güzel oldu sanki biraz istediğimden yüksek olmuş ama olsun böylede güzel. Bir sonraki resimleri yerine yerleştirince yayınlarım.
Bu arada söylemeden geçemiyeceğim. Eşimin jesti 2 elemanıyla birlikte geldi. Ben vernikte yapmadım herşeyiyle onlar ilgilendi, kalanlar yarın Akşam yapılacak.
Arkası yarın der gibi oldu:D

yeşillim 05-08-2011 03:07

Sizinle birlikte ben de heyecanlıyım. Konuyu takipteyim. Ayrıca vernik işi isabet olmuş.
Bu tatlı heyecanınız arasında yorgun düşmenizden endişe duyuyordum.
Enişteye desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.

iris41 05-08-2011 03:08

Şirin damattan güzel ;) masaların son halide ilk halinden güzel . birde benim ufak hoyamıda görsem yorum yapsam süper olucak :D
şirinin yavrularını 4 gözle bekliyorum . damat alınmasın biraz havai cıkmış

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025