agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 18-10-2011 22:54

3 Eklenti(ler)
Yeni güzelimle tanıştırayım sizleri, Mutluluktan uçuyorum. Bazıları köklü bazıları çelik geldi.
Takas hoyalarım ve menekşelerim.
Çok ama çoook Teşekkür ederim Sevgili yiğit. Bu hoya multifloraya üzerinde çiçeğiyle minnacık hoyanıza kıyıp, gönderdiniz ya bana dünyaları bağışladınız.
Dilerim hepsini yaşatabilirimde bu fedakar davranışınızı, miniklerin serpilmeleriyle kutlayabiliriz.
10 adet hoya Köklü ve çelik olarak.
15 adet menekşe köklü ve yaprak olarak.
Hepside birbirinden güzel ve sağlıklılar, nekadar teşekkür etsem az gelir....
En kısa zamanda bende seninkileri gönderiyorum.

gtatas 19-10-2011 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 869663)
Sevgili Gtatas,
hala kesiyorum:pbu çelik almamdaki olayı açıklayayım isterseniz. Yurtdışından yeni gelmiş ve köklenmiş hoyaların yurtiçine kış ayında adapte olmaları için iyi bir kök gelişimini sağlamaktır amacım. Aldığım çeliklerlede Sizleri tabiiki unutmuyorum. Gönderdiğiniz koz üzümü çeliği öyle bir büyüdü ki saksıda kaybetme korkusuylan arkadaşımın bahçesine diktik. Büyük bir olasılıkla geleck yıl üzümlerini yeriz. Diğer çelik zaten ilk başta bahçeye dikilmişti oda bir başka Arkadaşımın bahçesinde, gelecek yıl her 2 sininde bahçesinden kendi ellerimle kopartıp yiyeceğim. Çelik alma zamanı gelincede sıra Babamın bahçesine dikilecek. 2 tane çelik bakın kaç kişiyi mutlu ediyor. Tıpkı benim hoyalarım gibi:D
Ne kadar Teşekkür etsem azdır, paylaşmanın verdiği Mutluluk hiçbirşeyle ölçülemez....

Yeni paylaşımlarınız gerçekten bir harika.Üzümlerin tadına inşallah gelicek yaz bakarsınız afiyet olsun şimdiden.Kolay gelsin.

yigit666 19-10-2011 15:49

sayın missmenas .kargonun elinize sağlıklı olarak geçmesine sizin kadar sevindim .hoya ve menekşeleri güle güle büyütün .

Fatih 19-10-2011 21:28

Yeni misafirlerin hayırlı olsun Ablacığım. En kısa sürede çiçeklerini görürsün umarım. Hoya calyciana çelikleri ne durumda?

karalale 19-10-2011 21:56

Sevgili missmenas, yeni misafirleriniz çok güzel. Hepsini sağlıkla büyütün, bende calycina çeliklerini çok merak ediyorum. Hani diyorum ben de bir torun görsem....

yeşillim 22-10-2011 18:41

Sayın missmenas, Hoya calycina var ya bana diatomite diktiğiniz
ben onun görselini merak ediyorum mümkünse
selamlar

karalale 22-10-2011 21:10

Hatice hanım, bu gün pek vaktim olmadı foruma girmek için. Yarın da yokum, size sadece nur topu gibi bir '' Hoya Cinnomomifolia'' mız olduğunu haber vereyim dedim. Selamlar, sevgiler....

Perihan Bayram 23-10-2011 14:56

hoyalar

5 Eklenti(ler)
Sevgili Hatice hanım,yolladığın Hoyaları görmlek istersin diye birkaç fotoğraf aldım.
Koya kerri tomurcuk verdi,inşallah açar,çok seviniyorum.

Perihan Bayram 23-10-2011 15:06

hoyalarım

5 Eklenti(ler)
Hoya lacunoca saksıdan taştı ama tomurcuk yok henüz.Hoya Pubicalyx 'te büyümeye devam,Bogor ve Memoria az gelişti.

Perihan Bayram 23-10-2011 15:10

Hoyalarım

4 Eklenti(ler)
Hoyalara devam.

Orkun Kırcı 23-10-2011 15:12

Maşallah Perihan hanım. Nasıl bu hale geldi bu canavarlar. Sırrınız nedir? Saksı harcı, besin vs. Ellerinize sağlık.

Perihan Bayram 23-10-2011 15:16

Hoyalar ve Rodin

3 Eklenti(ler)
Hoya'lara devam.

Perihan Bayram 23-10-2011 15:19

Rodin

3 Eklenti(ler)
Rodin ve birkaç çiçek.

Perihan Bayram 23-10-2011 15:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 872360)
Maşallah Perihan hanım. Nasıl bu hale geldi bu canavarlar. Sırrınız nedir? Saksı harcı, besin vs. Ellerinize sağlık.

Merhaba Orkun bey,saksı harcı ,biraz bahçe toptağı gerisi koçtaştan aldığım hazır toprak ,ama yarasa gübresi veriyorum,sularkende Hatice hanımın yolladığı sarı renkli tuza benzer gübreyi suda eritip veriyorum ve çok seviyorum onları :))

maysan80 23-10-2011 15:42

hoyaların dış mekanda bakımı zor mudur?

Perihan Bayram 23-10-2011 16:18

Hoya bakımıyla tecrübeli arkadaşlar siza cevap verecektir sanırım,bildiğim kadarıyla,çok sovuk olmassa yaşarlar,çünkü eskiden annemin hoyaları hep avlumuzda idi ve çok çiçek açarlardı,fazla su dökmesseniz kışı atlatırlar.

sevim4 23-10-2011 20:54

Perihan hanımcım hoyalar çok güzel gelişmiş bardak menekşeniz harika rengi var.
Kediniz de çok şirin.

Perihan Bayram 24-10-2011 09:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 872472)
Perihan hanımcım hoyalar çok güzel gelişmiş bardak menekşeniz harika rengi var.
Kediniz de çok şirin.

Teşekkürler Sevim hanımcığım,bardak menekşesinin başka renklerini de bu yıl almak istiyorum,koçtaş'a gelir umarım.

Perihan Bayram 24-10-2011 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 872572)
perihan hanım çok güzeller hele o kedicik varya tosun gibi maşşallah.

Teşekkürler Nilgün hanım,o tosuncuk bizim prensimiz ,huyuda çok güzeldir.

yeşillim 03-11-2011 22:38

Merhaba Sayın missmenas,
Hoya tohumlarını çimlendirmek için çalışmalar ne yönde gelişti merak ediyorum.
Sayın Hydrosuccess, çimlenme olmadığı için çalışmayı durdurma kararı aldı:(

Peki tohumun çimlenmesi için başka paylaşım yaptınız mı? yaptıysanız çimlenme
olayı gerçekleşti mi?

Jezebel 04-11-2011 06:05

Bende de biraz tohum var.
Konuyu internet üzerinden araştırıyorum, pek bilgi yok.
Eğer kullanılabilir ve güvenli bilgiye ulaşamazsam bildiğim en güvenli yöntemi deneyeceğim.
Tüm sukulent tohumlarında kullandığım yöntem.

yeşillim 04-11-2011 07:20

Sayın Jezebel,
Elinizdeki tohumlar sn missmenas'ın hoya tohumları mı?
Eğer öyleyse daha çimlendirilmeye alınmadı anladığım doğru mudur?

Jezebel 04-11-2011 07:24

Doğrudur, daha ekmedim, araştırma yapmadan gelişi güzel ekip" olmadı " demek istemiyorum. ;)

yeşillim 04-11-2011 07:29

Cevabınız için teşekkür ederim Sayın Jezebel
Aklıma gelen şu deyimi yazmadan da edemiyorum
'Erken kalkan yol alır, tez evlenen döl alır'
saygılarımla

Jezebel 04-11-2011 07:33

Evet hoş bir söz, bundan ne mana çıkarmam gerekir bilmiyorum.
Benim uyguladığım söz daima şu olmuştur "Doğru bildiğinden şaşma" ;)

yeşillim 04-11-2011 07:51

Heyecanla takipteyim, bekleyelim görelim. Ne alaka değil mi deyim
hiç aklıma geldi öylesine esti. Son günlerde birkaç deyim daha hep aklımda
ama mana çıkarılmasından endişelendiğim için yazmamam daha uygun olur sanırsam.
Neyse hayırlısı olsun, size iyi çalışmalar

Başka tohum paylaşımı oldu mu acaba??

Perihan Bayram 04-11-2011 11:35

Hoyaların tohum verdiğini ilk defa duyuyorum,inşallah çimlenirler.Benim kerri çiçek sapı vermişti,üstündeki tomurcuklar döküldü,üzgünüm,nasılda heveslenmiştim açacak diye.
Sevgili Missmenas çoktandır burada yok,bize hiç cevap yazmıyor,neden acaba ?

dkp 04-11-2011 11:49

Sayın yeşillim, Carnosa tohumlarını ünv. deki arkadaşımızla paylaşmıştım, ikimizde çimlendiremedik. Öğrendim ki, tohum kapsülü kendisi patlayacak ve tohumlar kendileri dökülüp hemen tabiat ile buluşacak.
Çimlenme doğal olarak yüzeyde veya bir ağaç üzerinde başlamış olacaktı ki, biz tohumları önce beklettik(kuruttuk) daha sonra toğrağa gömüp suladık (çürüttük).
İngilizceden çeviri yapabilecek arkadaşlar bu konuda araştıma yapıp bir başlık altında yayın yapsalar çok güzel olur.

yeşillim 04-11-2011 15:38

Sayın dkp belki Türkiye'de ekilip, çimlendirilecek hoya fırsatını baştan kaçırmış bulunuyoruz.
Şartlar içinde zaman, mekan uygun olsa bile çimlenememe riski zaten olacaktı, ama önceki aşamayı bile geçemedik, sınıfta kaldık. Türkiye'de bir daha hoya tohumu oluşursa en azından donanımlı olmalıyız Bu konuda bilgi eksikliğimizi gidermemiz lazım.

Jezebel 05-11-2011 05:54

Bulduğum bir kaç kaynakta tohumların tazeliğine vurgu yapılmış.
Sanırım tohumlarımız hemen ekilmediği için çimlenme olasılığı düşük.
Kaba hatlarıyla bulduğum metinler birbirine benzer ve şöyle ki

Hoyas may be propagated by seed, or stem or leaf cuttings. The seed pods can take months to ripen. Once they have ripened, the seed pods split and the seeds are dispersed by the air. To prevent this if you wish to collect seeds, cover the seed pod with gauze or old nylon stocking material. Once the pod splits down its length when gently twisted, the seed floss can be removed from the seeds. This seems to prevent "damping off" of the seeds and seedlings. Use only freshly harvested seeds, these seem to germinated better. Seeds may be started in pots or flats. The seedlings seem to grow faster in large batches. Use a good quality soiless potting mix enriched with 30% perlite or pumice and water only from below. Cover the newly planted seeds with a thin layer of dry potting mix. Once the seedlings start to develop true leaves, repot and plant out separately.

Yine de deneyeceğim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025