![]() |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Dostlarım,
bu aralar foruma girmek için pek vakit bulamıyorum. Malumunuz Bayram Telaşesi. Sevgili Perihan Bayram, Hoyalarınız tek kelimeyle muhteşem gözüküyor.. Yüreğinize Sağlık, ayrıca misafir Rodin'in keyfine bayıldım doğrusu. Teşekkürler Paylaşım için.... Sevgili Karalale, Hoya cinnamomifolia için şimdiden çok heyecanlandım. Dilerim kışı çıkartırlar ve Hoya callicina gibi sağlıklı bir şekilde Türkiye'ye bu türüde kavuşturmuş olursunuz... Çok ama çoook Teşekkür ederim.... Bunlarda size Selam gönderiyor Memleketinden... Eklenti 254578 Eklenti 254579 Eklenti 254580 Eklenti 254581 Eklenti 254582 Sevgili Yeşillim, Hoya tohumlarını 2 kişiyle paylaştım. Bende başarılı olamadım Tekrardan deniyorum henüz bir bilgi aktaramayacağım bu konuda biraz zaman gerekiyor. Son tohumlarıda Diatomitte, Perlitte, Vermiculitte ve spagnum torfunda ayrı ayrı denemeye aldım. Gelişmeleri paylaşırım. İlk günlerde tohumları kaybetmemiş olsaydım belkide tazelik yönünden başarı olurdu. Birdahaki sefere..... Sevgili Jezebel, şimdilik olumlı haber sizden ve benden gelecek bakalım şans kalmışmı bayatlamış tohumlarımızda.... Çok üzgünüm bu konuda, benim kadar inanki kimse üzülemez...İhmalkarlığın sonucunda üzülmekte fayda etmiyor maalesef.... Doğanın bahşettiği bir olayı bu kadar değersiz kıldığım için kendime kızmaktan öteye gidemiyorum:o Sevgili Maysan80, Hoya ların dışarda bakımı zor değil isteklerini karşıladıktan sonra. Yaz aylarında Balkonda ve ya Bahçede yarı gölgeli rüzgardan uzak biryerde bakım yapabilirsiniz. Bazı türler 17* derecenin altında yaşamıyor, bazı türlerde 10* derecenin altında yaşamıyor. Bazı hoyalarda 25* derecenin üstünde maalesef kaybedilebiliyor. Bu konuda ben, koleksiyoncu - | * Hoya, Guide & Information * | - ten bilgiye başvuruyorum Sizede tavsiye ederim. Kolay gelsin, dilerim araştırmalarınızın neticesinde bizlerle de bilgi paylaşımında bulunursanız Mutlu oluruz.... |
5 Eklenti(ler)
Tüm Dostlarımın,
Kurban Bayramını Kutluyorum, hepbirlikte daha Nice Bayramlara.... Hoya Cafe'den Selamlar.... |
5 Eklenti(ler)
Bayramlık Görüntülere Devam;)
|
5 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı,
uzun zamandır bu resimleri beklediğinizi biliyorum:( geç kalmış görüntüler demeliydim doğrusu.... |
5 Eklenti(ler)
Görüntülere devam diyelimmi;)
|
4 Eklenti(ler)
Son birkaç kare daha:))
Umarım görüntüler sıkmıyordur... |
Resimler bir harika Hatice hanım. Raflar çok güzel olmuş. Uykucu nun, hala uyuduğunu görüyorum... :-) Size de iyi bayramlar selamlar, sevgiler.....
|
Sevgili Missmenas;hoyalarım çok güzel geliştiler ama,hoya kerri'nin tomurcuğu döküldü,sapı duruyor,inşallah yeniden çiçek verir.ayrıca Hoya LACUNOSA'ların yaprakları buruştu,çok üzüldüm,birkaç dalını kesip suya koydum köklensinler diye,saksıda kalanlarda buruşuyor,o eski mum halini kaybettiler,ne yapmalıyım ? saksıdakiler tekrar iyileşebilir mi ?yoksa onlarıda keseyim mi ? senden acil öneri bekliyorum Hatice hanımcığım.Ne olduğunu anlıyamadım doğrusu,ne güzel gelişiyorlardı,birden bozuma uğradılar.Diğerleri iyi gidiyor.
|
Açıkcası yarım saat demiştik fakat 4 saatlik bir beraberlik sonrası çok özlediğim kareler. Teşekkür ederim ablacım. Koltukda gelmiş. Ballım annesiyle küstümü ayrı uyumuşlar, onlarıda çok özledim. Ellerine sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Ablacım Abbas :) yolculuğa hazır. Ne zaman dersen biletini kesicem. Kökler iyice belirgin hale geldi artık.
HOYA PARASİTİCA LAOS Eklenti 255404 |
sayın missmenas,
sayfanızı sessizce takip edenlerdenim. ancak foruma koyduğunuz fotoları tek tek incelediğimde bu sessizliğimi bozarak size bu mesajı yazmak istedim. Sabrınıza, mum çiçeği çeşitlerinize, sergilemenize, emeğinize sağlık. Gerçekten ellerinize sağlık. |
Düzen ve intizama bakarmısınız?
Bu kadar çok bitki ve hiç dağınıklık yok. Her yer tertipli ve temiz. İnsanın canı o mekanda bir keyif kahvesi çekmez mi:confused: Benim çeker;) Keyifli ve güzel çiçekli günler diliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Hatice hanım, Hoya macrophylla ' variegated ' bu sana gecek bak bakalım beğenecekmisin :p
|
Beğenilmez mi? Hoya acemisi olarak ben bile bayıldım yaprakların güzelliğine. Bettyycim çok güzel. Zaten Hatice hanımın eklediği fotoğraflara "ooo " diye diye baktım. Harika bir hoya evi olacak büyüdüklerinde;)
|
Tüm hoya koleksiyonunu gördükten sonra Hatice hanımın ''HH Bank'' olarak hatırlanmasını öneriyorum :)
( Umarım bu şakam maksatını aşmamıştır ) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Hatice hanım bu güzelleri hatırlıyormusun :D
|
Alıntı:
|
Evet sevgili elek, H.Lambi tam 4 yerden sürgün verdi :D:D
|
Sevgili Bettyycim,
kocaman kocaman Maşallah diyorum. Tek kelimeyle mükemmel gelişmişler. Hoya macrophylla ' variegated ' çok güzel sağlıklı gözüküyor, bu güzelin bana geleceğini duyunca macrophylla albomarginata ya çevirdim siparişimi. Çok Teşekkür ederim. Yeni sipariş listemizde 60 tane çeşit hoya gelecek beklemedeyiz, diyorum çünki 4 Arkadaş ortak getirtiyoruz. Gelişmeleri ve türlerin güzelliğini birlikte seyredeceğiz. Sevgiler... |
Sayın Oir1938, Sevgili Karalale, sevgili Mozen, Sevgili Perihan Bayram, ve Orkun'cum, Sevgili Ykolko, Sevgili Sevim.K, Sevgili Jezebel,
Sevgili Elek, Sevgili Delete61, Hepinize Ayrı ayrı Teşekkürlerimi sunarım. Orkun'cum, takas emaneti sağlıklı bir şekilde aldım Teşekkürler çok güzel yaprak yapısı var. Sevgili Perihan hanım, telefonla görüşmemizden bu yana umarım Hoya lacunosa düzelmiştir. Sevgili Elek, İnsanın kafası karışmazmı gelecek yeni türleri seçmek başlı başına bir dert zaten;) yok onun çiçeği güzel yok bunun yaprakları hoş derken Frenler tutmaz hale geliyor. Yeni türlerin yazışmaları için yine başını ağrıtıyorum belki ama, bir taraftanda kıs kıs gülüyorum. Listeyi sende görmedin çünki. uzaktanda olsa heyecan yapsın diye:D Canımsın hiç yardımlarını esirgemeden her telefonuma bakıyorsun. Çoğu gitti azı kaldı, bu yılki gelenlerin arasından beğendiğin türler senindir. Hele birde sağlıklı geliştiklerini görürsek keyif hepimizin olacak. Sevgili Bettyycim, iflah olmaz tutkuya sende kapılmışsın anlaşılan, Tutkuların en güzeli;) Sevgili Jezebel, yolunuz mutlaka birgün Antalya'ya düşer, buna inanıyorum. Hoya merakınız tutkuya dönüşmeye başlamış gibi görüyorum:D yol uzak derseniz ben geleceğim yolu yarılamış olacaksınız. Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum. Cafe olayındanda kurtulacağım. İzmir' e gelince sizinle tanışmadan dönmiyeceğim zaten. Olaki aynı dönemde tatile çıkarsanız. O güzel bahçenizde çadırla karşılaşabilirsiniz:D Hoya tohumlarınından bahsetmeden geçemiyeceğim, maalesef 2. denememde de başarısız oldum. Toprak, vermiculit, Perlit, Spagnum torfu, Diatomit hepside olumsuz:( Herkese Sevgiler... |
5 Eklenti(ler)
Birkaç kare cafeden eklemeden olmayacak,
Hem güzel haberler var hem üzücü. Şirin kızımın son yavrusunuda dün akşam yeni sahibine verdim. Şirin bu sabahtan beridir çok durgun, bütün bahçeyi defalarca koştu aradı yok, ümitsizce cafeye geri döndü, 6 saattir sobanın yanında üzgün bir şekilde yatıyor... Dün gündüz çok ağladım gözlerim hala şiş....Yavru almanın hem çok duygu yüklü güzel tarafı var bir o kadarda üzücü oluyor... Sabah 5 e kadar uyuyamadım sanki Telefon gelecek, Hatice bu yavru çok ağlıyor geri getireyimmi diyecekler diye bekledim. Biraz önce aradım ilk 2 saat mızmızlanmış, evde 2 tane kız mutlu yuva, Bahçe, yeterince alaka, birde doğası gereği ava gidecek. Av köpeği hemde ev köpeği olacak, Ballı ismi kızımızın Dilerim ömrü uzun ve hiç sevgisiz kalmasın...:( Güzel haberde cafeyi artık daha güzel ısıtabiliyorum... Site yönetiminden onay aldığım gün sobayı kurduk. Bugün 2. günü sobanın. İlk kurduğumuz akşam saat çok geç olduğu için yavru ve Şirin hepbirlikte cafede yattık müthiş bir keyifti sobanın yanında yatmak. gerisinide artık kareler anlatsın, uzun zamandır nete giremiyorum çenem düştü:o |
Sepetteki hallerine bakın hele, çok güzel ;) Yeni yuvasında da mutluluğu bulur ve çok sevilir umarım.
|
''Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum'' lafını sindirene kadar yorum yapmayacağım.... :confused: :( :(
|
Hehehe ablam bana yaklaşıyooo :D
|
(Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum.)Hatice hanım bu sözlere takıldım kaldım umarım ters giden bir durum söz konusu değildir.
|
Hatice Hanım size çok teşekkür ederim sayenizde benimde hoya kerii'm oldu :))) hediyeleriniz; için de teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz. işmdi hoya kerii ye nasıl bakayım diger hpyalarla aynı mı? aydınlık, tül arkasından güneş, kurudukça sulanacak, yumurta suyu seviyor başka eklenecek bir şey var mı Hoya Keriii için :))
|
Antalya'dan asla vazgeçmem. Burdaki evimiz olduğu gibi kalacak, kızlarımda Antalya'dan vazgeçemiyecekleri için. arada bir kafamı dinlemek için kaçar gelirim Antalya'ya.
Zaten çok uzak ta değil Muğla'ya. Merak eden çok olacağı için açıklama gereksinimi duydum. Ters giden hiçbirşey yok, Muğlada bir tomruk fabrikası satınalındı ( tomruk ev, bungalow ahşapla ilgili herşeyin yapımı) Eşim gelecekte Antalya'da yaşamak istemediği için, burdaki ev projemizi olduğu gibi orda gerçekleştireceğiz. 2 seçenek sundu bana Muğla Akyaka veya köyceğiz, diğer seçenekte kendi memleketi Erzincan'daki köyü idi. Erzincan'a hiçbir güç beni götüremezdi, soğuktan nefret ederim. Oysa doğası mükemmel bir köyleri var. Antalya'**** çok uzak üstelik. Ailenin bir arada kalabileceği seçenek Muğla... Ben öncelikle Ailem sonrada hoyalarım gelir, hoyalarım inanıyorumki Muğla'yıda çok seveceklerdir... |
Sevgili aburcuburs,
hoya kerri bol aydınlık yeri sever, yaz aylarında tül arkasından süzülen ışık. Kış aylarında direk gün ışığına maruz kalabilir, 2 sulama arasında düzen kurmanız gerekiyor. toprak azda olsa nemli olmalı herzaman için. Çok suyu seven bir tür değil, bu kadar aralıkla sulamalısın demek yanlış olur. Sizin evinizin ısı ortamı nem ortamı dışarıdaki iklim hepside bunlara etkendir çünki, bu dengeyi siz bulacaksınız. Ne çok fazla su nede az su vereceksiniz. hoya kerri inanıyorumki size ne istediğini kalp yapraklarıyla anlatacak. Çok su az güneş kalp şeklinin bozulmasına neden olacak. Ben yumurta haşlanmış suyu, sebze haşlanmış suya tuz koymadan yapıyorum ve bu suyu hoyalarıma güvenle veriyorum... Saksılardaki her bitkinin belli aralıklarla bitki besinine ihtiyacı vardır, marketlerde satılan bitki besinlerinden kullanıyor bazı hoya koleksiyonu yapan arkadaşlarımız. Benim kullandığım 20*10*20 + iz element içerikli bir gübre, 3 ayda bir yarasa gübresi veriyorum. Çiçek açacak kadar gelişmiş ve çiçek sapı oluşan hoyalarıma da ayda 1 defa 15*30*15 + iz elementleri olan gübreyi veriyorum... Umarım bu bilgiler doğrultusunda yardımcı olabilmişimdir... |
Alıntı:
Bütün bitkilerde olduğu gibi Hoyalarda kış uykusuna yatar. Hoyaların bulunduğu ortam devamlı ortalama 25* dereceyse, bol güneşli aydınlık ortamdaysa düzenli bir gübreleme yapıyorsanız bitki uykuya geçmeyecektir. Gelişimi durdı diye bakıma devam ederseniz. Hoyanız hızlı yaşlanacaktır, bırakın uyusunlar. Bahara kadar öyle bir güç toplayacaklarki, Serpildikçe hoyalarınız yeni sürgünler ve çiçek sapları eşliğinde Sizde şaşıracaksınız. Kış uykusuna geçmiş hoyalarınıza ayda bir besin vermenizi öneririm. uyusunmu? yoksa büyümeye devammı etsin? bu tamamen Sizin sunduğunuz ortama bağlı bir seçenek. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler... |
Sevgili hatice hanım .Telefonla görüşmemizden sonra Lacunosaların köklerine baktım,kökler ve toprak içindeki gövde kurumuş içi boşalmıştı.Tüm dalları kesip suya koydum.Daha önce koyduklarım köklendiklerinden bu gün iki saksıya ekildiler,umarım kısa sürede gelişirler.Ayrıca Muğla'ya gideceğine sevindim,orası çevresiyle çok güzel,ben de Akyaka için can atıyorum ama kısmet diyelim.Sevgiler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025