agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

gtatas 05-10-2011 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 862383)
Çelikleme işlemim nihayet bugün bitti, genel temizlik ve toparlanma başladı. Laf aramızda açıkcası cafeye fazla gelen olmasında canım hoyalarıma istediğim gibi zaman ayırayım. Dünkü fırtınada ve bol yağışın ardından elektrikler bugün geldi. Net bağlantım hala yok, elektrik prizinden net bağlantısı sağlıyordum ciddi bir sıkıntı varmış yakında gidereceğiz diyorlar. Bu arada komşudan ödünç aldığım vınla nete bağlanıyorum:(
Hepinize canı gönülden Teşekkür ederim... Hem espirili hem ciddi yaklaşımlar tebessüm ettiriyor... Amazon ormanı gibi olacak gelecek yıl Bu aylarda. Gelecek seneye çelik almayı düşünmüyorum. Alırsamda kazaya uğramışlar alınacak. Yeni türler edinmek isteyen Takas yapmak isteyen şimdiden rezerve yaptırsınki bende bileyim, not alayım kime ne gidecek diye. Bazı koleksiyoncu arkadaşlarla, kendi sayfalarında yazışmıştık. Kimlerden yeni tür bekliyorum inanınki unuttum çoğunluğunu. Bana burdan takas listesi gönderebilirseniz çok memnun olurum. Yavruların bakımı çok ciddi yormaya başladı. Hoyalara fazla zaman ayıramadığım gibi, yorgunluktan unutkanlıkta başladı, malum yaş meselesi diyorum:o Tatilde yapamadım bu yıl onun verdiği stresste var tabii. Hepsine değer hoyaların arasında dolaşmak:p
Elimden Makası 1 yıl bırakacağım. çiçek görmek istiyorum... Sonrada güzel bir fotoğraf makinası sonrasında biraz ders nasıl güzel resim çekilir diye... Sanırsam İlkin hanımın resimlerine özendim.;) Seyrine doyulmayan kareler olsun gözlerimizi gönlümüzü şenlendiren istiyorum...
Sevgiler Hepinize...
Foruma giremiyecek olursam 2 gün endişelenmeyin net bağlantısı bekliyorum demektir....

Hatice hanım allah makasınıza zeval vermesin efendim kesin kesin hiç çekinmeyin :p kendi malınız gibi lütfen.Biz hoya severleri unutmayın işleriniz de kolaylıklar diliyorum.Takipteyiz.

Perihan Bayram 05-10-2011 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 865430)
Sevgili Perihan hanım,
Yakın bir zamanda köklendirmedeki başarı olayı gerçekleşsin listeyi açıklarım,
2 haftaya kadar yeni çeliklerin akibeti belli olur. Listeyi yayınlayınca, isimlerinden görsellere bakarsınız nette. Görsellerdeki çiçek ve yaprak seçimi birkaç tane daha seçmenize yardımcı olur. Taabi birkaç tane diyoruz ama, hal tatil ve gezilerimizi etkilemeye başladıysa durumunuzun benden farkı yok demektir. 2 tane yıllık grup gezimizi iptal etmek zorunda kaldım bu yıl. Gitti güzelim tatiller maviyolculuk ve yayla turumuz vardı maalesef ben katılamadım. Gelecek yıla yapılan program öncesi mutlaka birilerini o günler için bulmalıyım.
Sizinde evdeki bitki sayınız az değil biliyorum, bu arada gönderdiğim hoyalara en güzel bakımı yapan Siz oldunuz. Gözümün önünden gitmiyor hoyalardaki gelişmeler. Hoya bogor biraz nazlı büyüyen tür, ilk yılı güç toplamakla geçer 2. yılı başlar çılgınca sürgün vermeye hem yan sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlar. Yarasa gübresini düzenli kullanmanızın etkisi diyorum ben birde taabiikine Sizin gösterdiğiniz itina ve Sevgi, gelecek baharla birlikte sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlarsa hoyalarınız hiç şaşırmam doğrusu.
Hiçbir güzellik fedakarlık göstermeden gelmiyor maalesef. Bizde gezilerimiz ve tatillerimizle bu fedakarlığı yaptık bu Yıl, gelecek Seneye kimbilir, çiçeklerden çok iyi anlayan bir Dostunuz taşınır yakınınıza;)
aklınız arkada kalmadan Bitkilerinizi emanet edebileceğiniz bir Dost diliyorum sizin için....
Bana gerçi 1 kişide yetmez oldu ilk tatilimde, emanet edeceğim kişiyi duyar gibi oluyorum '' nerden uydum bu deliye '' :D:D:D

Sevgili Hatice hanım,öncelikle son sözlerine bol bir kahkaha attım,estafurlah ama gerçekten bizim gibi bitki delilerine uyanlar pişman olur,hoyalarım dahada büyüdüler,asiyenin kızı bile üç dört yerinden filiz verdi ve boy attı,onu kamışlara sardırdım,kerri ise iki metreye yakın,diğerleride aynen büyüdü çok güzeller e ,bu kadar güzel hoyaları kimselere emanet edemiyorum,benim eskidende cornosa'larım vardı,onlar zaten kocaman oldular.Gerçekten bu yıl gezileri erteledik,seneye inşallah bir yolunu buluruz,ama senin işin çok daha zor,çünkü seninki seraya dönüştü.Çok selam ve sevgiler.

Perihan Bayram 05-10-2011 19:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hazan-z (Mesaj 865632)
Sevgili Missmenas,bugün Fidan Peyzaj serasını gezdik.Söz verdiğim Hoya Carnosa Tricolour'ı aldım.Gönül isterdi ki her bitkiden alayım.Ama Adana'dan Antalya'ya taşıma sorunu gözümde büyüdü.Dilerim Hoya Carnosa Tricolour yeni yuvasında bol çiçekli günler geçirir.

Bu hoya serası neredeymiş , ne kadar bol hoya var,acaba Cornosa Tricolor ne renk açıyor? bana yakınsa gidip ziyaret edeyim.:

missmenas 13-10-2011 22:57

Sevgili Gtatas,
hala kesiyorum:pbu çelik almamdaki olayı açıklayayım isterseniz. Yurtdışından yeni gelmiş ve köklenmiş hoyaların yurtiçine kış ayında adapte olmaları için iyi bir kök gelişimini sağlamaktır amacım. Aldığım çeliklerlede Sizleri tabiiki unutmuyorum. Gönderdiğiniz koz üzümü çeliği öyle bir büyüdü ki saksıda kaybetme korkusuylan arkadaşımın bahçesine diktik. Büyük bir olasılıkla geleck yıl üzümlerini yeriz. Diğer çelik zaten ilk başta bahçeye dikilmişti oda bir başka Arkadaşımın bahçesinde, gelecek yıl her 2 sininde bahçesinden kendi ellerimle kopartıp yiyeceğim. Çelik alma zamanı gelincede sıra Babamın bahçesine dikilecek. 2 tane çelik bakın kaç kişiyi mutlu ediyor. Tıpkı benim hoyalarım gibi:D
Ne kadar Teşekkür etsem azdır, paylaşmanın verdiği Mutluluk hiçbirşeyle ölçülemez....

missmenas 13-10-2011 23:19

Sevgili Sakdag,
Hepimizin olduğu gibi böyle güzel anılara sahip olan bir çiçeğin, nasılda unutulmaya yüz tutması gerçektende çok üzücü. Oysa Evlerimizin en güzel köşesinde süzülen herdaim çiçekleriyle bizleri mutlu eden bu hoyaların, dilerim her evin baş köşelerinde tekrardan süzülüp çiçek açmaları ve bizlerinde gelecek nesillere güzel anılarla onları yaşatabilmektir.

Bende bir anımı anlatmadan geçemiyeceğim. Zannedersem bu anım 23 yıl öncesine dayanıyor. Karaman'da dayımın evinde yataklı misafir kaldığım bir gece oturma odalarında hoya carnosa vardı üzerinde o kadar çok çiçek vardıki, Yengem yerlere gazete sermişti balı halıya damlıyor diye. Gece carnosanın olduğu odaya sermişlerdi yatağımı yere, uykumun arasında öyle bir ağır kokuyorduki beni odadan kaçırmıştı oysa pencere ve balkon kapısı açıktı. Sabah Yengem beni salonda koltukta bulunca üzülmüştü yerde yatagım rahat olmadığını düşünüp, oysa yatağım o kadar rahattıki, Yengeme aynen şunu söylemiştim o odada esinti yoktu sıcak geldi sözleri birden ağzımdan çıkıverdi. O yıllarda bile çiçek çok ağır kokuyordu dememişim hala kendime şaşıyorum.
Kimbilir ağır kokuyor deseydim çiçeğinden vazgeçer atar diye korkmuştum. Abartısız üzerinde 10 dan fazla açık çiçekleri vardı.
Yıllar sonra bir duydumki, uğursuz çiçekmiş diye atılmış çöpe.
Yengem hala kendine kızıyor nasıl inanmışım böyle sözlere diye, neyse geçen yaz sonunda Asiye'nin köklenmiş bir çeliğini yengeme hediye götürdüm öyle bir sevindiki anlatamam. Salona saksını yerleştirdi küçük odaya fazla geliyor bu çiçek demişti:D
Ve ben hala anlatmadım Yengeme carnosanın kokusundan kaçtığımı:D:D

missmenas 13-10-2011 23:28

5 Eklenti(ler)
Birazda saksı değişimi görsellerini paylaşayım. Hoya pachyclada Red corona, Mayıs 2011 de çelikten dikmiştim. Kalıcı saksına alınma görselleri ve çeliklenme hali.

missmenas 13-10-2011 23:47

3 Eklenti(ler)
Saksı değişimi görsellerinin devamı...
Saksı tabanına Diatomit yerleştirdim, çakıl taşları yerine, üzerine biraz toprak karışımı ve köklerinin gelecek yerine özellikle fıstık çamı kabuğu koydum saçak kök gelişimi için, bu karışımı birazcık karıştırdıktan sonra sıra çeliği yerleşetirmeye geldi.
Sulama olayını yarın sabah yapacağım(toprağı önceden biraz nemlendirmek gerekiyor), 1 tatlı kaşığı Yarasa gübresi ilave yapıp sulandıktan sonra Kış Ayını çıkartmaya hazırdır hoyam. Baharla birlikte çiçek saplarını büyüttüğünü birlikte göreceğiz.

Alınan Çelikler Sabaha kadar böyle açıkta kesik yerlerinin kurumasını bekleyecek, Öğleye doğruda köklendirici jele batırıp minik saksılara dikilecek. Görsellerini yine paylaşırım çelik dikme işinin.
Umarım, aramıza yeni katılan hoyacı arkadaşlarımıza bu görsel saksı değişimi faydalı olur;)

Şevket Yaşar 13-10-2011 23:55

Saksı değişimi hak.

Sayın Missmenas,
Mayıstan bu yana çok güzel kök yapmış.Bu hoyadan kaç adet yeni çelik yaptınız.İlk saksısının çapı ne kadar, kaçlık saksıya aktardınız.

karalale 14-10-2011 10:11

Ağlamak istiyorummmmm, hatta şu an biraz sulandım bile. Pachylada çeliğini siz keserken bile üzülmüştüm, kaybettiğime ne kadar üzüldüğümü siz tahmin edin artık sevgili missmenas. Yeni çelikler sizi ve sahiplenecek arkadaşları inşallah çok mutlu eder, benim üzüldüğüm kadar kimse üzülmesin. Kolay gelsin Hatice hanım, selamlar....

missmenas 14-10-2011 21:56

Sevgili Karalale,
üzülmeyin lütfen. Bir sonraki tatilinizde köklenmiş olarak veririm. Size çelik aldıktan sonra çelik almaya devam ettim. bendede 4 tanesi kayıp yaşatamadım. sadece 3 tanesi yaşadı ve çok güzel sürgün verdi. İlk çelik aldığımda bende kıyamamıştım ama, bakın çelik alınan hoyada nasıl kök gelişimi oluşuyor. Bir sonraki bahara çok güçlü sürgünler ve yaprakları olacak çiçeklerinide hiç kıskanmayan bir hoya türü bu. Çok hızlı çiçeğe geçiyor yaşını doldurmadan bile....
Yaz tatiline üzerinde çiçek saplı, Hoya pachyclada Red corona sizi bekleyeceğine söz verebilirim şimdiden;)
Sevgiler...

missmenas 14-10-2011 22:08

Şevkey Bey,
anlatmaya çalıştığım olay kök gelişimi için hoyalardan zaman zaman mutlaka çelik alınmalı. Bu hoyadan tam 13. çeliği aldım ve kalıcı saksısına aktardım...
İlk saksı ebatı.
Saksı ağız genişliği 10 cm
yükseklik 8 cm
taban genişliği 8,5 cm

Aktardığım kalıcı saksı ebatı
Üst ve taban eşit 16 cm
Yüksekliğide 14 cm
ebat biraz büyük gelebilir, ama bu saksı toprak saksı olduğu için birde boya gibi bir işlem görmediği için. Ebat olarak bence böyle etli ve kalın odunumsu gövde yapısında bir hoya için küçük bile.
Plastik saksılarda ebatları küçük tutmak gerekiyor, fazla suyu ve nemi içerisinde barındıracağı için., düzensiz sulamalarda olumsuz gelişmeler olabilir. Bu sebepten toprak saksıları tercih ediyorum.

missmenas 14-10-2011 23:22

5 Eklenti(ler)
Hoya pachyclada Red corona, çeliklerini biraz önce diktim. Bu işlemide görselledim, merak eden arkadaşlara umarım açıklayıcı olmuştur. Dün Akşamdan beridir çeliklerin kesilen yerlerinin kurumasını bekledim. Köklendirici jele batırıp saksıya yerleştirdim, toprağımız hafifçe nemliydi. Yarın akşamda can suyunu vereceğim.
Çelik alacak olanlara kolay gelsin;)

bettyycim 14-10-2011 23:24

2 Eklenti(ler)
Sevgili Hatice hanım bakın size kimi getirdim, imperialis red corona ;) 2 gözden birden hareketleme başladı :D:D

missmenas 15-10-2011 11:56

1 Eklenti(ler)
Sevgili Bettyycim,
Kocaman bir Maşallah.... İmperialis borneo red'e....
Canım saksı değişimi yapmadıysan acilen kalıcı saksısına al lütfen, ve yarasa gübresinide unutma... Çift sürgünlü bol çiçekli olsun...
Kök gelişimini çok iyi tamamlamıştı çünki. Yeni çıkarttığı yaprakları güçlü olması için gübreleme çok önemli yaprak çıkartırken... Yetersiz sulama ve gübrelemede yaprakları içe kıvrık olarak büyüyor çünki,
Kolay gelsin bakımları, epeycene büyüttün koleksiyonunu. Kayıpsız bir kış geçirmelerini dilerim....

Buda bendeki imperialis red, şubat ayında aleya gardenden aldığım, 2 ye bölüp dikmiştim diğerini yaşatamadım maalesef.
Borneo redle yaprak yapısında birazcık fark var. Çiçeklerini çok merak ediyorum bu 2 sinin farklılık olacakmı diye.
İmperialis borneo red, kendim için hala kalıcı saksısına almadım. Bazı malzemelerim eksik önümüzdeki hafta kalıcı saksılarına almak için biraz hız katmalıyım olaya. Kış bütün hızıyla Antalya'dada kendini hissettirmeye başladı çünki...

bozo.0606 15-10-2011 12:50

sevgili hatice hanım merhabalar..

son yüklediğiniz resimlerde clonex diye 'bişey' görüyorum. internetten baktım , köklendirme jeli yazıyor. sırrınız falan değildi demi ( artık saklayamazsınız , elimde kanıtlar var :)). hangi bitkilerde kullandınız ( hoyalar dışında ) , performansı nasıl oldu. cevaplarsanız sevinirim.

minişlere selam.. sevgiyle kalın..

yeşillim 15-10-2011 14:41

Köklendiriciyi yakından görmemiştim sayenizde görmüş oldum.
Duruşunu nar ekşisine benzettim.Son fotodaki tricolorun da maşallahı var
işlerinize kolaylıklar diliyorum.

missmenas 15-10-2011 15:19

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 (Mesaj 870052)
sevgili hatice hanım merhabalar..

son yüklediğiniz resimlerde clonex diye 'bişey' görüyorum. internetten baktım , köklendirme jeli yazıyor. sırrınız falan değildi demi ( artık saklayamazsınız , elimde kanıtlar var :)). hangi bitkilerde kullandınız ( hoyalar dışında ) , performansı nasıl oldu. cevaplarsanız sevinirim.

minişlere selam.. sevgiyle kalın..

Sevgili Bozo,
Sırrım deşifre oldu galiba diyeceğim geliyor ama gerçekten hiç sırrım yok:D
köklendirici jeli sadece Mayıs ayından beridir kullanıyorum, ve sadece hoyalarda kullandım diğer bitkilerde çelik alıp denemedim hiç. Onları çelik alıp hediye gönderiyorum. Hoyalarda gerçektende verimli. Geçen yıl hoyalarda hiçbirşey kullanmadan köklendirdim çok gerekli birşey değil hoyalarda ama ben yinede kullanıyorum. Hoyalar en çabuk köklenen bitkiler çünki.
Minişlerde 2 tane kaldı bir dişi bir erkek, dişiyi önümüzdeki hafta sonu Babam gelecek almaya, erkek olanıda kendimize sakladık meşhur kocakafamız o kocaoğlan koyduk isminide uykucumuz o:p kıyamadım ona sürekli uyandırıp emzirmek sanırsam aramızda bağ kurdu. Dün Akşam eşimide ikna ettik. Artık bizimde koca paşamız var:Dçok mülayim ve sakin bir okadarda sevimli.
Bu sabah güne neşeyle başladık. Saçımdan tokayı yürüttüler ve ondan sonra başladı aralarında kavga, görmeye değer tokayı kapan çalıların arasına saklanıyor hazine kapmış gibi diğeri peşinde ondan kaptığı gibi kaçıyor.
Çok şekerler....
Fotolarla birlikte Sevgilerimizi gönderiyoruz...

missmenas 15-10-2011 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 870081)
Köklendiriciyi yakından görmemiştim sayenizde görmüş oldum.
Duruşunu nar ekşisine benzettim.Son fotodaki tricolorun da maşallahı var
işlerinize kolaylıklar diliyorum.

Teşekkür ederim Sevgili Yeşillim...
Nar ekişine benzemiyor fosforlu mor gibi bir rengi var;)Evetttt, Teşekkürler tricolour için... kendisi zaten çiçek açmış gibi gösterişli....

missmenas 15-10-2011 15:35

5 Eklenti(ler)
Sevgili Hazan-z Arkadaşımın, Hoya cafe için Adana'dan Getirdiği hoya tricolour. Yeni saksısına yerleşti...
Canım çok ama çok Teşekkür ederim... Birkaçtanede çelik ayırdım tricolur edinmek isteyenlere....
Fazla kök vardı kısmende olsa köklerini küçülttüm...
Üzerinde çok çiçek sapı var önümüzdeki yıla açtırabilirim inşallah...

bettyycim 15-10-2011 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 870031)
Sevgili Bettyycim,
Kocaman bir Maşallah.... İmperialis borneo red'e....
Canım saksı değişimi yapmadıysan acilen kalıcı saksısına al lütfen, ve yarasa gübresinide unutma... Çift sürgünlü bol çiçekli olsun...
Kök gelişimini çok iyi tamamlamıştı çünki. Yeni çıkarttığı yaprakları güçlü olması için gübreleme çok önemli yaprak çıkartırken... Yetersiz sulama ve gübrelemede yaprakları içe kıvrık olarak büyüyor çünki,
Kolay gelsin bakımları, epeycene büyüttün koleksiyonunu. Kayıpsız bir kış geçirmelerini dilerim....

Buda bendeki imperialis red, şubat ayında aleya gardenden aldığım, 2 ye bölüp dikmiştim diğerini yaşatamadım maalesef.
Borneo redle yaprak yapısında birazcık fark var. Çiçeklerini çok merak ediyorum bu 2 sinin farklılık olacakmı diye.
İmperialis borneo red, kendim için hala kalıcı saksısına almadım. Bazı malzemelerim eksik önümüzdeki hafta kalıcı saksılarına almak için biraz hız katmalıyım olaya. Kış bütün hızıyla Antalya'dada kendini hissettirmeye başladı çünki...

Teşekkür ederim Hatice hanım, saksını geldiği gün değiştirmiştim gübrelemesinide düzenli yapıyorum, ayrıca sıvı besin takviyeside yapıyoeum bakalım bekleyip göreceğiz sonuçları;)

maki01 15-10-2011 16:36

Güzel günlerde büyüt Adana'lı tricolor'unu sevgili arkadaşım :)

Minişlerin birinin sende kalmasına çok ama çok sevindim. Fotoğraflar ise bir harika, kocaman gülümsetiyor insanı.

Paylaştığın için çok teşekkürler...

karalale 15-10-2011 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 869938)
Sevgili Karalale,
üzülmeyin lütfen. Bir sonraki tatilinizde köklenmiş olarak veririm. Size çelik aldıktan sonra çelik almaya devam ettim. bendede 4 tanesi kayıp yaşatamadım. sadece 3 tanesi yaşadı ve çok güzel sürgün verdi. İlk çelik aldığımda bende kıyamamıştım ama, bakın çelik alınan hoyada nasıl kök gelişimi oluşuyor. Bir sonraki bahara çok güçlü sürgünler ve yaprakları olacak çiçeklerinide hiç kıskanmayan bir hoya türü bu. Çok hızlı çiçeğe geçiyor yaşını doldurmadan bile....
Yaz tatiline üzerinde çiçek saplı, Hoya pachyclada Red corona sizi bekleyeceğine söz verebilirim şimdiden;)
Sevgiler...

Hatice hanım, ben gene sulandım ama.... Ne diyeceğimi bilemiyorum valla, teselliniz ve pachyclada teklfiniz için çok, çok teşekkür ederim. Şirine lerin resimlerine bayıldık. Kızım çok kızıyor bana, asıl şimdi gitcektik oraya diyor. Birinin sizde kalacak olması da çok güzel. Kucak dolusu sevgiler, selamlar....

missmenas 15-10-2011 17:41

Bence de asıl şimdi bu zamanlarda burda olmak vardı, Kızınız gayet haklı. Yavruları sevmek için öyle söylediğini biliyorum, en sevimli zamanları şu günler onun için kocaman kocaman öpüyorum yavruları. Bu ayda bura gelseydiniz denize giremiyecekti öyle teselli etsin kendini...
Hoya calycinayı toprağa aktardım, sulama düzenini bir türlü kuramamıştım diğer malzemede. Sanırım elim toprağa değmeden hoyalarım güvende olmayacak gibi geliyor bana.
Canımsın, senin bana yaptığın güzelliğin yanında lafı bile olmaz... Calycina dan 10 tane çelik aldım. 2 sini kaybettim diğerleri gayet güzel köklendi yaprak çıkartmakla meşgul... Çok ama çok Teşekkür ederim....
Bu arada açık artırmada, hoya cinnamomifolia yakalarsan kaçırma lütfen bende sana istediğin başka hoyaları büyüteyim gelecek yaza bu defa köklü götürürsün garanti olur;)
Sevgiler....

karalale 15-10-2011 18:06

1 Eklenti(ler)
Evet kesinlikle şirineleri sevebilmek için öyle diyor.:D Ama çok tatlı olmuşlar yaaa... H. calycina da başarılı olmanızı diliyorum. Arkası var merak etmeyin. 3 kök daha geldi . :rolleyes: Hoya cinnamomifolia nın resmini ekliyorum, doğrumudur. Şu an 2 tane köklü var. Biri arttırmada, diğeri hemen al da. İlgilenicem merak etmeyin.;) Öpüldünüz, selamlar...

yeşillim 15-10-2011 18:18

Sevgili missmenas bu tiricolor torfta mı? kökler ayrılmayacak gibi
önce epey bir dal aldım üzerinden gözüm yemedi toprağını değiştirmeye
birkaç güne çiçek açar diye bekliyorum.

sevgili karalale bu nasıl bir açık artırma keşke bilgi verseniz

karalale 15-10-2011 18:50

Merhaba sevgili yeşillim, açık arttırma dediğimiz e-bay. Ordan alıyorum hoyaları, tabii çelik olanları. Selamlar olsun....

bozo.0606 15-10-2011 22:58

Ooyy oyyy oyyyy... Çok teşekkür ederim bu sürpriz için. İnsanın saatlerde hırpalayası geliyor. Umarım yeni yuvalarında da çok mutlu olurlar ve sağlıkla yaşarlar. Sahiplerininde onlara ailelerinin birer bireyi gibi bakacağından eminim. Şanslı minişler vesselam çünkü sizin gibi çok çok değerli ve duyarlı bir dostun , annenin yanında dünyaya geldiler.

Köklendirme jeli cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim. Bende almak istiyorum çünkü pratik ve başarılı bir ürüne benziyor. 3 tane atlas öldürdükten sonra yardımcısız bitki dikimi yapmamaya karar verdim. Bu arada 'sırrınız' latifemede göstermiş olduğunuz nezakete de teşekkür ederim.

Uykucu'nun size yaşatacağı mutluluk ve neşe hiç eksik olmaması dileğiyle.

Saygılarımla..

missmenas 16-10-2011 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 870134)
Evet kesinlikle şirineleri sevebilmek için öyle diyor.:D Ama çok tatlı olmuşlar yaaa... H. calycina da başarılı olmanızı diliyorum. Arkası var merak etmeyin. 3 kök daha geldi . :rolleyes: Hoya cinnamomifolia nın resmini ekliyorum, doğrumudur. Şu an 2 tane köklü var. Biri arttırmada, diğeri hemen al da. İlgilenicem merak etmeyin.;) Öpüldünüz, selamlar...

evet kesinlikle bu hoya çok güzel değilmi?
Bir açık artırmada benmi düzenlesem acaba? tabii geliri Agaclar.nete kalmak üzre. Aslında güzel fikir gibime geliyor. Birkaç tane köklü hoya ve birdünya diversifolia çeliklerim var. Sardırma mekanızmasından açarken hep kırıldı dalları:(

Orkun Kırcı 16-10-2011 12:23

Nasılda gözümden kaçmış Köpişler. Maşallah kocaman olmuşlar.

missmenas 16-10-2011 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 870105)
Güzel günlerde büyüt Adana'lı tricolor'unu sevgili arkadaşım :)

Minişlerin birinin sende kalmasına çok ama çok sevindim. Fotoğraflar ise bir harika, kocaman gülümsetiyor insanı.

Paylaştığın için çok teşekkürler...

Adana'lı tricolur, Harikasın canım sende beni gülümsettim Sevdim bu ismi bundan sonra bu isimle anılacak tricolurum...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025