![]() |
2 Eklenti(ler)
Kayıp hoyaların görselleri...
Satıcının hepsinide yeniden gönderecek olması inanınki o kadar çok sevindiriyorki. Yeni bir heyecan ve korku ile birlikte acaba yeniler nasıl gelecek sorusunu birlikte getiriyor... |
sevgili missmenas,
Of offf ve birdaha offff :(( içim ezild, yüreğim acıdıi bu görüntülere bakarken. Yani düşünün ki siz Antalya gibi sıcak iklimdesiniz ve buna rağmen bu manzara :(( Bu durumda kar yağışı olan yerleri düşünmek bile istemiyorum. İnsanların emekleri heyecanları karla bir oldu. Mesajları okumaya devam ederken gördüm ki satıcı yenilerini yollayacakmış, derin bir ohhh çektim. Neyse ki telafi edebileceksiniz, bu güzel bir haber en azından. Ama inanın sararan bir yaprak dahi üzüyor beni. Ama doğa böyle birşey işte. Elden birşey gelmiyor ne yazık ki. Bu arada reserve hoya'm için çok teşekkürler. Sizin elinizde iyice etlensin butlansın hiç acelem yok. Nasıl olsa emin ellerde ;)) Sayfanızı takipte olacağım. Güzel haberlerde buluşmak ümidi ile. Sonsuz sevgi ve selamlar Asu |
3 Eklenti(ler)
Buda geçtiğimiz şubat ayında aleya garden den aldığım endauensis çeliğim den kurtulan 1 tanesi;) çok şirin bir tür yaprak yapısı mükemmel, büyüyüp serpildiğini hele çiçeklendiğinin hayalini kurmak:cool:
Çiçek açmış hali netten alıntıdır:p |
Ablacığım geçmiş olsun. Yenileri gelecekmiş onlar umarım daha iyi gelirler.
Kayıpların bunlarla sınırlı kalır inşallah. Bu dönemde bende kayıp verdim. Çok üzülüyor insan emek ver büyüt bir anda sokup gidiyorlar hiç adil bir durum değil. Kayıpların telafisi oluyor ama gözümün önünde eriyip gitmeleri çok canımı yakiyor. Kerri adına üzüldüm. Bir yandan da sevindim yeni dostluklar kurulacak:) :) Bu arada baharda kaybettiklerimden birkaç çelik düşünüyorum. Böyle bir güzellik yapabilir misin abla ? |
O kadar köklenenlerin yanında bu kadar kayıp fazla sayılmamalı. Hele ki satıcı kayıpları karşılıyorsa :D Sonuçta en çok 2 yıldır bu işle uğraşıyoruz.
|
Sevgili missmenas kayıpların için çok üzüldüm yenileri gelip telafi edilse bile solmuş hallerine içim yandı cnm senin canın sağ olsun maharetli ellerinle gelenleri yeşertirsin kış şartlarında olmuş belki gelenlerin tutma zamanı değildi doğru zaman bahardır belki, görüşmek üzere selamlar sevgili arkadaşim..:)
|
Ablacım kerrilerin hepsinii bi arada görüncesi bi an içimden bi sess hepsi senin olsa diye bi açlık hissetttiim:D acaba bu ses hoya kerrimin talihsizliğinden olabilirmi:D müthiş görünüyor büyüük saksıda olanlar hepsiiiiiii :D
|
Sevgili Kedicik,
Öümürsün nasılda güldürdün:D Senin canın Sağolsun, sen iste istediğin kadariyle Senindir:DSanırsam Sendeki Hoya kerrii den 1 tanesi kurtardık, sağlıklı büyümeyecek olursa bunlardan en güzelinden bir tanesini sana ayırırım. Sevgili Fatih, kayıplar gerçektende üzüyor. Hoya kerrii deki gibi keşke farkına varıpta çeliklerle kurtarabilsek. Dediğin gibi adil olmuyor böylesi, güzel tarafından da bakınca her bir çelik yeni dostluklar demek haklısın. Çiçek açtığını görmeden hiçbir hoyadan artık çelik almayacağım. Elimde yeterince köklenmiş çelikten büyüyen hoyayalar var onlardan çelik alabileceklerim olursa çelik alabilirsin köklüleride var tabiikine;) Dilerim başka kayıp vermezsin, aynı dilek hepimiz için geçerli... Sevgili Orkun, aynen katılıyorum Sözlerine... Köklenmekte olan çelikleri düşünürsek bu kadarcık kayıp hiç gibi kalıyor. Nihayetinde emekleyen bir koleksiyoncuyum:D Dün 1 Bugün 2, şunun şurasında Hoyalarla birlikteliğimiz çokta eski değil. 2010 yılındaki ilk getirttiğim çeliklerim olsaydı inanki oturur ağlardım. Sadece biraz daha cesaret ve birazda duyguların körelmesi var galiba bu kayıp olaylarında. Bizi hiçbir kayıp yıldıramaz biraz daha kamçılar başarı için. Herbir kayıp tecrübe demektir, hiçbirgüç artık bana Kış aylarına girerken yeni hoya getirttiremez.:o Sevgili Pembegül, Canım Arkadaşım, çok haklısın yanlış zamanda sarfedilen emekti demekten başka bir deneyim kazandırmadı bu kayıp. Satıcının böylesi büyük bir kayıbı telafi etmeside gerçekten taktir edici... Yenileri doğru zamanda çoğaltıp birlikte seyredeceğiz. Güzel Temennilerin içinde ayrıca Teşekkür ederim... Üzüntümü paylaşan dostlarıma Teşekkür ederim... |
4 Eklenti(ler)
Ancak bugün Akşam üzeri fırsat bulabildim, Hoya Kerrii çeliklendi köklerde ve gövdesinde çürüme yoktu. Çeliklendiğiyle kaldı ne vardıki böyle bozulacak demekten başka birşey söyliyemiyorum. Sadece Bakım hatası diyebilirim. Fazla su, köklerdeki yıpranmaaya sebep olmuş. Saksı seramik ve içide sırlı taban deliği küçük, ayrıca büyük olması böylesi bakım hatasıyle birlikte, biraz daha bekleseydim çürümeyle sonuçlanırdı diyebilirim. Bakalım kök kısmı yeniden kendini toparlayabilecekmi:confused: Baharı bekliyoruz, bol güneşli günlerimizi özledik artık. Güzel olanı bu Yağmurlu günlerin, bol bol Yağmur suyuyla fısfıslanıp banyo yapmaları oluyor:D
Sevgiler..... |
Kökler çok sağlıklı duruyor sevgili missmenas, aynı durum benim Kerrii'mde de oldu.
Alttan iki, yaprak aralardan da bir yaprak sarardı ve düştü. Kök çürümesi ya da besin ve yetersiz ışık bu duruma neden olabiliyor. Kökler sizinki gibi sağlamdı. Daha büyük bir saksıya eski topraktan mümkün olduğunca arındırarak diktim. Toparlanacağını umuyorum. |
Sevgili Maki01,
sizede geçmiş olsun. Dilerim Sizinkide tez zamanda toparlanır. Bende 2 tane Hoya kerrii olduğu için çelikledim yoksa mümkünatı yok kıyamazdım. Ben köklerdeki eski toprağı iyice silkeledim yeni toprağa ve yeni saksıya diktim, dikmeden öncede köklerini iyice mantar ilacıyla fısfısladım yıkandı resmen. Benimkisinin besin eksikliği olduğunu sanmıyorum, her iki sulamada besin veriyorum. Yarasa gübresinide her 3 ayda bir veriyorum. Büyük bir olasılık ışık eksikliği olabilir ve fazla sulama olabilir. Atlatırız umarım, demekten fazlada birşey elimizden gelmiyor, Kış aylarında yetersiz güneş olması en büyük etken... |
5 Eklenti(ler)
Hoya densifolia, kalıcı saksısına aktardım.
çiçek açtırabilmek için bu yıl çaba sarfedeceğine inanıyorum:p Fazla güneş ışından hoşlanmayan bir tür. Az su, Batı veya Doğuya bakan pencere kenarında süzülen gün ışığından hoşlananmasının yanısıra çok yer kaplamayan tırmacı çalı tipi çabuk çiçeklenen ve çiçeklerinin baharat kokulu olması tercih etmek için yeterli sebepti benim için. Çok kolay bakımı ve hızlı gelişim gösteren, en az 10*C sıcaklığa tolere gösteren, en iyi 20-25*C oda sıcaklığında gelişimini hızlanması, soğuk iklimlerde yaşayan arkadaşların tercih etmesi için bir neden olabilirmi:confused::p Eklenti 265962 Eklenti 265963 Çiçek açmış hali internetten alıntıdır... Eklenti 265964 Eklenti 265965 Bunlarda Yeni sahiplerini bekleyen, Prensesler;) İlaçlarını bahara kadar silmeyeceğim, ilaçların koruyacağına inandırdırdılar beni çünki. Özellikle yeni sahiplerini bekleyenler koruma altında kalacaklar:D Eklenti 265966 |
Ben kayıp ettim hoya kerriimi bir ay önce içten çürüme yapmış diyerlerini de dondan kayıp ettim.
Missmenascım senin kerrii kökleri canlı görünüyor inşallah toparlar Hoya densifolia,çok güzel ellerine sağlık. |
Sevgili missmenas,özelden mesaj attım gitmedi mesaj kutunuz dolu galiba.
|
Alıntı:
|
Kayıplarınıza çok üzüldüm Sn. missmenas, ama başa çıkabilme yeteneğinizi giderek artıran tecrübeler oluyor yerlerine yenilerinin gönderiliyor olması sevindirici
|
Sevgili Alperfeckt,
Her bir kayıp tecrübe edindiriyor. Özellikle kaybettiğimin yerine anında başka bir saksıyı koyuyorum, ama maalesef gözüm kaybettiğimi arıyor. Sadece tecrübem kalıcı oluyor. Bahardaki kayıplarımın telefisiyle birlikte Yeni listem zaten hazır bu defa Hoya inflata yı mutlaka edineceğim:p Kayıplar yeni hoya listesiyle doluyor olmasıda güzel, galiba sonu yok bu hoyaları seçmenin dipsiz bir kuyu gibi. Bir önceki siparişime eklemek istemediğim Hoya şimdi gözüme çok albenili cazip geliyor:D Sevgili Orkun, hele bir çiçek açmasın vay çekeceği işkenceye. Güneşe atarım onu ben:Dkorkudan yine açar belkide:D |
Alıntı:
hoyalarınızı kaybetmiş olmanıza çok üzüldüm. Yoksa hala hepside bahçedemi duruyordu? Bahçede olmalarını resimlerde hayran hayran izliyordum. Bizim ülkemizde Hoya carnosa dışında adapte olmuş özellikle akdeniz ikliminin dışında hoya yaşamaz Kış aylarında dışarda, ne kadar korunaklı yerde olursa olsun mutlaka üzücü sonuçları vardır. Mesajızınızı okurken içimden ''en azından çiçek açmış halini görebildiniz'' demek geçti. Gerçekten çok üzücü çelik alamadınızmı hiçbirinden? Baharda ortak sipariş açılabilir. Büyük geçmiş olsun, Canınıza birşey gelmesin, hoyaların telefisi kolay... Hoya Pubicalyx ve Hoya kerrii, Teselli amaçlı benden size hediye hazırdır. Azda olsa üzüntünüzü paylaşmak istiyorum. Sevgilerimle... |
Sevgili missmenas, canınız sağ olsun, hani biz emeklemedeyiz ya
hele bir tay tay duralım, daha düşe kalka öğreneceğiz. Benim de kayıplarım var hiç sormayın.! Kendime mi kızsam, oğluma mı? hiç meraklı değiller neyse.. Bir de taşınma ihtimalinizi okudum, umarım herşey iyi olur. Ben de sıkıldım yaşadığım şehirden, gidesim var buralardan. |
Ah Sevgili Yeşillim,
inanınki o kadar çok Mutlu olurumki yakınlarımda Hoyalara Gönül vermiş birilerinin eksikliğini ne kadar hissettiğimi anlatamam. Muğla Akyaka' ya gelin:p Keşke sıkılıpta gitseydim. Maalesef tamamen eşimin işinin artık Antalya Muğla arasında olması, çoğunlukta Muğlada ve gelecekte oraya yerleşmek istemiyle ilgili benim taşınma olayım. Hernereye olursa olsun Hoyalarım var artık benim için heryer güzel gelir ama Antaya'nın gönlümde yeri başkadır. Kayıplarınız için çok üzüldüm, çocuklar hernekadar çiçekleriyle sevinip coşsalarda istediğimiz gibi bir bakımı maalesef yapamıyorlar. Kaldıki Sizin oğlanlar daha çok küçük zamanla Bitkilere merakı Sevgileri bakım detaylarıyla gelişecektir. Siz farkına varmıyorsunuz şimdi onların beynine nakış dokur gibi, neler yüklüyorsunuz. Zamanla kendiniz bile şaşırırsınız;) Sevgiler... |
Kaç gündür bakıyorum ama fotoları göremiyordum. Çok üzüldüm, neyse yenileri gelecekmiş...Bu da deneyim olsun. Sağlık olsun diyelim.
Aslında mevsimi dikkate almak gerekiyor. Kışın zor. Bir de kökendirme diatomitte daha kolay oluyor Hatice hanım. Yedeklerin en azından birini diatomitte deneyin bence...riski bölmek olur..:)) Taşınırken, nasıl taşınacaksınız bilmiyorum. .:)). Kolay gelsin. |
4 Eklenti(ler)
Hoya memoria benim çok sevdiğim bir tür, bakalım ilk çiçekleri kime tebessüm edecek,
Bu da Anne, Hoya memoria;) Eklenti 266588 Eklenti 266589 Eklenti 266590 Çiçek açmış hali netten alıntıdır, bu güzelliği heyecanla bekliyorum. Bu Yıl çiçek açar ümidini taşıyorum;) Eklenti 266591 |
Valla aklımdan geçeni yazmak istiyorum. Çiçek önce kimde açar bilmem ama Benim sistemde olsaydı anaç bitkinin çiçek açma olasılığı daha yüksekti veya şimdiye çoktan açmıştı. Anaç bitki kaç yaşında?Ama böyle de çok güzel yapraklar türe özel galiba parlak parlak.
Bir de ege botanik hakkında bilgi verseniz, özellikle hoyalar hakkında.Bir de yanındaki hoyanın adını merak ettim. Bende olsaydı bilirdim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. |
Prenseslerin...................................... ...
Alıntı:
kerri ile kontrgarantin var ya... Canım.. Hoyayla yaşanan her sorun her an bir tecrube acı tatlı..hayat gibi. Yürekleri cift çift ayırırken onların mutlu yuva kuracaklarını evlerin en güzel köşelertine kurulup keyf çatacaklarını sahiplerine yeni umutlar heyacanlar vereceklerini düşün...senin gibi sen tüm yüreğinle ıyıyı kötüyü espirili hoş samimi anlatımınla bızlerle paylaşıyorsun ya ..teçrübelerini yaptığını yapacagını yazıyorsun ya bize de umut sevgi veriyorsun ... ıyı kı bu sıtede senı tanıdık......sağ ol arkadaşımm...... |
Sevgili Hülya'cım,
Çok güzel bir bakış açısıyla olaya yaklaşmışsın Teşekkür ederim. Benden alınan pozitif enerji inanki benim Sizlerden aldığımın geri dönüşüdür. Toplantımızda resimlere bazen Tebessümle bakıyorum, sonra sohbetlerimizdeki anılarımız aklıma geliyor kendi kendime gülmeye başlıyorum. İyiki agaclar.net var bizlerin tanışmasına ve kaynaşmasına vesile oldu. Bende Sizleri tanıdığım için çok Mutluyum. Daha nice Dostluklara Yelken açacağız hepbirlikte... Sevgilerle, Canım Arkadaşım... |
Evet, çok keyifliydi, tekrarlamalıyız... :)
|
Abla hiç vazgeçermiyim gözüne bakıp duruyorum .Ayrıca kerri içinde teşeekkür ederim:D sandığından daha fazla mutluyum şuan:)
|
Yine sayfanı şöyle bir dolaştım, gözlerim bayram etti. Yeni bilgiler ve güzellikler keşvettim. Ne diyeyim ,iyi ki varsın ve iyi ki hoya lara gönül vermişsin. Bol güneşli ama çok soğuk Almanya dan selamlar, sevgiler.....
|
Sevgili Hatice hanım,benim memoria yerinde sayıyor,uclarından çelik aldım.Hoya lacunosa bozuldu,çelikleride ölüyor,tutturamıyorum,hoya pubicalyx te bozulur gibi olunca hemen köklenmeye aldım,köklenince şimdi toprağa diktim,inşallah kurtulacak.Baharda hepsi kendine gelir belki.Sevgiler.
|
Sevgili sakdağ,
Bence içinde gizli kalan hoya sevdası fışkırmış : )))) missmenasın serasını görüpte sevdalanmamak varmı heee, olabilirmi böyle birşey;) hoyaları çoğaltman lazım, yoksa hoyalar kabus olur bak benden söylemesi:D O hoyaların uzayan ipleri var ya hani, insanın rüyasında boynuna dolanıp boğuyormuş(şayet hoyaları çoğaltmaz isek) ona göre işte:p Sevgi dolu selamlarımla |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025