agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

hülyacanaslan 31-12-2011 13:42

O koca kalbinle dunyayı kucaklamanı dilıyorum arkadaşım... Sende öyle bır yurek var ki seni tanıdığım icın cok mutluyum..............

karalale 31-12-2011 14:46

Sevgili missmenas, yeni yıl da sağlıkla, huzurla, sevdiklerinizle ve tabii bizimle birlikte güzel günler diliyorum... Yeni yılınız kutlu olsun... Kucak dolusu sevgiler.....

Jezebel 31-12-2011 15:22

Sevgili missmenas,
Yeni Yılını kutluyorum.Güzel yüzün, tatlı gülüşün hiç solmasın.
Nice nice yeni hoyalı yıllar dilerim.
Mutluluğunuz daim olsun.

missmenas 31-12-2011 17:39

1 Eklenti(ler)
Sevgili yeşillim, ykolko, sakdag, Manolya_ , Nilgün Doğan, Sevim4, Perihan Bayram, Gülhenisa, delete61, huzunperest, dkp, Hülya Canaslan, karalale, jezebel, Gülşen, kedicik, Orkun Kırcı, Faruk, Bettyycim, iklimsiz, maki01, hazan-z, elek, Hatice Tarhan, ilkin, kedicik, agozce, pembegül ve İsimlerini yazamadığım sayfama ziyarette bulunan Gönül Dostlarım....
Nice Mutlu, Sağlıklı, Huzurlu... Otlu Böcekli Çiçekli Senelere hepbirlikte,
agaclar.net'te ve YÜREĞİMDE hepinizin yeri ayrı bir SEVGİYLE SİZLERİ KUCAKLIYORUM....
Şirin'inim gece Eşimle hasret giderme sahnesi paylaşılmaya değerdi.
Tüm Dostlarıma böyle kapıda Sevgisini ve Dostluğunu paylaşmayı bekleyen bir Dost diliyorum;)

Orkun Kırcı 01-01-2012 14:57

Süper manzara :) mutlu yıllar ablam...

pembegül 03-01-2012 17:09

4 Eklenti(ler)
Merhaba haticecim biz geldik nasıl görünüyoruz bir bakarmısın ,daha kalıcı saksılara almadım keyiflerini bozmak istemedim minik yeni sürgünler veriyorlar çok mutluyum sana çok teşekkür ederim beni bu güzelliklerle buluştuduğun için daha birkaçtane istiyorum ancak şimdi kış yazı bekleyeceğim..:D

pembegül 03-01-2012 17:13

2 Eklenti(ler)
Bunlarda diğer sürgünler cinslerini yazamadım sen biliyorsun ya :D

kedicik 03-01-2012 22:55

Sanada mutlu seneeler ablam herşey gönlünce olsun.

Manolya_ 04-01-2012 00:17

Sevgili missmenas,
Güzel dileğiniz için sadece yüksek sesle AMİN diyorum.
Özlemini çektiğim 2 şey var birisi bahçeli bir ev diğeride böylesine güzel sevimli candan bir sadık dost.
Sormaya cesaret edemediğim (kayıp) ile ilgili habere rastlayamadım.
Bize güzel haber verebilecekmisiniz varmı bir gelişme?
Selam ve sevgilerimle
Asu

missmenas 04-01-2012 00:58

Sevgili pembeğül,
çok güzel gelişim göstermişler ellerine sağlık. isimlerini hepsinin yazmamışmıyım. Ben gördüğüm kadariylen,
1. kare Hoya obscura
2-3. kare Hoya pubicalyx
4. kare Hoya lacunosa
5-6. karede Hoya kerri
Hoya kerri ve lacunosada sulama yaparken cimri davranmalısınız, fazla sudan hoşlanmayan tür bu ikisi.
Kış aylarında hala hoya gönderimi yapan Arkadaşlarımız var duyum alıyorum. Çok riskli kesinlikle baharı beklemek gerekiyor yeni gönderimler için. Kargo taşımacılığı hala bizde karayoluyla yapılıyor maalesef.
Saksı değişimi için baharı bekleyebilirsiniz sakıncası yoktur ama değişirsenizde bahara kadar kök gelişimini tamamlarlar yeni saksılarında ve bahara hızlı girerler. Benimkisi bir öneri sadece...
Teşekkürler misafirlerim için;) Dilerim çiçeklerinide sürgünleri kadar hızlı verirler;)

Sevgili kedicik Teşekkür ederim, bu akşamki telefondaki hoş sohbetin için...

Sevgili Manolya (Asu hanım),
Dilerim en kısa zamanda dileğiniz gerçekleşir... Dünyanın en güzel Duygularından bir tanesi evde Candostumuzun olması... Maalesef Ballı Kızımızdan hiç bir haber yok. Şirin hala kapının önünde yatıp bekliyor, ona baktıkça ve böyle gördükçe içim parçalanıyor:(

Sevgili sakdag,
Hoya carnosa hayata bağlanmış, yakın bir zamanda sürgün vermeye başlar ve Baharla birlikte bol yaprak çıkartır sürgünlerinde şimdiden sardırma çözümünü ve kalıcı yerini belirlemeye başlayabilirsiniz. Sihirli saksınıza arada bir fısıldayın bence sürgünlerinde bol çiçek olsun diye;)
Resim eklemek istiyorum ama sürekli hata veriyor...

Ah Bahar bir gelsede yeni hoyalarımızın kıpırtılarını birlikte keyifle izlesek... İsteklerimiz hiç bitmez biliyorum ardındanda en önemlisi çiçeklerini bir görsem diyeceğiz:D

pembegül 04-01-2012 10:54

[QUOTE=missmenas;895414]Sevgili pembeğül,
çok güzel gelişim göstermişler ellerine sağlık. isimlerini hepsinin yazmamışmıyım. Ben gördüğüm kadariylen,
1. kare Hoya obscura
2-3. kare Hoya pubicalyx
4. kare Hoya lacunosa
5-6. karede Hoya kerri
Hoya kerri ve lacunosada sulama yaparken cimri davranmalısınız, fazla sudan hoşlanmayan tür bu ikisi.
Kış aylarında hala hoya gönderimi yapan Arkadaşlarımız var duyum alıyorum. Çok riskli kesinlikle baharı beklemek gerekiyor yeni gönderimler için. Kargo taşımacılığı hala bizde karayoluyla yapılıyor maalesef.
Saksı değişimi için baharı bekleyebilirsiniz sakıncası yoktur ama değişirsenizde bahara kadar kök gelişimini tamamlarlar yeni saksılarında ve bahara hızlı girerler. Benimkisi bir öneri sadece...
Teşekkürler misafirlerim için;) Dilerim çiçeklerinide sürgünleri kadar hızlı verirler;)

Sevgili missmenas

sen hepsinin isimlerini yazmışsın ben resimlerken karıştırdım yazamadım ayrıca önerin için çok teşekkür ederim hepsini göz önünde bulunduruyorum çünkü sen bu işte ustasın artık bende çırak senden hoyalar konusunda öğrenmem gereken çok şey var görüşmek üzere sevgiyle kal ..;)

Perihan Bayram 04-01-2012 12:32

Çok dokunaklı,tatlı Şirin,vefalı dosttur onlar.ne demeli,söz yok.

münevver 04-01-2012 13:26

Sn. Missmenas,
Ballıdan haber var mı ?

Manolya_ 04-01-2012 17:57

Sevgili Manolya (Asu hanım),
Dilerim en kısa zamanda dileğiniz gerçekleşir... Dünyanın en güzel Duygularından bir tanesi evde Candostumuzun olması... Maalesef Ballı Kızımızdan hiç bir haber yok. Şirin hala kapının önünde yatıp bekliyor, ona baktıkça ve böyle gördükçe içim parçalanıyor:(
Sevgili missmenas,
Yanıtınız için çok teşekkürler.
bunu söylemek zor biliyorum. Ama sanırım arama süreci uzun oldu.
Ballı'nın bulunması mucize olacak gibi.
Tek dileğim bulundugu yerde mutludur vede iyi bakılır inşallah.
Şirinede söyleyin üzülmesin lütfen.
İçimden neler geçiyor neler ah bir bilseniz. ( bu durumu yaratanlar hakkında)
Hayat bu işte acısı ve tatlısı ile yaşanıyor bir şekilde.
Şirin ve hoya cennetinizde sevinç ve mutlulugunuz daim olsun.
Sevgiler
Asu

missmenas 05-01-2012 00:44

Sevgili Asu hanım,
güzel düşünce evet, bende kendimi öyle teselli ediyorum kimlerin dostluğunu paylaşıyorsa Sevgi ve Hoşgörüyle karşılansın herzaman için. Özellikle yavrularda hoşgörü çok önemli çünki. İlk 1 yaş öncesi ben neler çekmiştim 2 tane büyüttüm, tahammül çok zor oluyor.
Yavruyu çalanlar için ne beddua lar yapıyorum bilemzsiniz. Şirin'in neler düşündüğünü kimbilir dili olsada konuşsa. Yavrunun 2 tanesini uçakla Karadenize göndermek için aldığımda, kapıdan çıktım tam merdivenlerden inekcektim Şirinle pencereden göz göze geldik o kocaman gözleri sanki iyice büyümüştü, bazen aklıma geliyor anlık o bakışmamız. İster istemez insan kendini suçlu hissediyor. Yavrunun ikisinide kucağımda, 2. vitesle 5 km yol gittim. Ağlamamak için kendimi ne kadar tutsamda dönüşte çok ağladım. Şirin döndüğümde hiç olumsuz tepki vermemişti, yinede ben bazen böyle aklıma gelince üzülüyorum.
Bizler hep Köpekler belli bir süre Annelik yapar sonrada terkeder diye biliyorduk aslında öyle değilmiş.
Ev ortamında hayatımızın bir parçası olan lar sokaktakiler gibi olmuyor. Koruyucu Anneliklerine hep devam ediyorlar çünki...

Güzel Temennileriniz için çok Teşekkür ederim.
Hayat devam ediyor acısıylada tatlısıylada olsada elimden bir şey gelmiyor. Hoyalarımız Şirin'imiz ve duyarsız komşularımızla günlerimiz geçip gidiyor...

Manolya_ 05-01-2012 13:03

Sevgili missmenas,
Duyarsız komşularınız için içimden neler dedim neler (siz tahmin edersiniz)
Şirin kızımız anlattıklarınıdan ve resminden göründüğü gibi gerçekten duyarlı bir anne. sizinde dediğiniz gibi şirin annenin dili olsa neler söyler kimbilir.
Rabbim bu şirin anneyi üzmesin. kıyamam ben ona.
Şirin şanslı bence sizin gibi şirin duygusal hassas bir ailesi olduğu için.

Yüreğinizin güzelliği ve şefkatiniz adeta kelimelerinize yansıyor.
Hoyalarınız da bundan bolca nasibini alıp gayet sağlıklı ve neşeli görünüyorlar.
SEVGİ HERŞEYDİR.
Sevgi ve selamlarımla

missmenas 05-01-2012 14:55

5 Eklenti(ler)
Acil yardımlarınızı bekliyorum, toprak karışımı için uyguladığım mantar ilacını bitkilerime sorunsuz uygalayabileceğim önerilmişti, önlem amaçlı senede 2-3 defa uygulayabilirsiniz yönündeydi. Bende aynen uyguladım. Sonuç bu görüntüler, bugün 3. gün lekelerin çıkması için yağmur suyu fısfısladım. Ve görüyorumki fısfısla çıkmıyor, şimdi gelde kızma bu ziraat mühendisi Arkadaşa:mad:sinir harbi yaşıyorum.
Silmenin dışında bu lekeler nasıl çıkartabilirim? bütün önerilere açığım yardımlarınızı bekliyorum lütfen bir formülü varsa, paylaşırsanız çok Minnattar olurum.

Resimlerken hızımıda alamadım bu arada bol bol resimler Sizler için. Lekelide olsa yeni yılda Sizleri misafir etmek istedim.

missmenas 05-01-2012 15:01

5 Eklenti(ler)
Devam...

missmenas 05-01-2012 15:10

5 Eklenti(ler)
Devam...

missmenas 05-01-2012 15:14

5 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı...

missmenas 05-01-2012 15:17

5 Eklenti(ler)
Bu arada lekeler için çözüm, lütfen bekliyorum:(

missmenas 05-01-2012 15:19

5 Eklenti(ler)
Resimlere devam...

missmenas 05-01-2012 15:23

5 Eklenti(ler)
Daha çok Resim var umarım sıkmaz izlerken;)

missmenas 05-01-2012 15:28

5 Eklenti(ler)
Bu kadar berbat leke oluşacağını bilsem asla yapmazdım...:mad: Birşeye başlayıncada sonunu getirmek huyumdur, huyum kurusun. İnsan bir ara verir ve bakar nasıl oluyor diye, nasıl kızıyorum kendime:mad:
Bu görüntüler yeni edindiğim hoyalardan aldığım çelikler. Serayı açtım normal ortamdalar artık, alttan ısıtmaya devam ediyorum. İlk sürgün belirtileri başlayınca ısıtmayı kapatacağım.

missmenas 05-01-2012 15:34

5 Eklenti(ler)
Yerden masa seviyesine, 2 tane masanın üstüne kurdum düzeneği. Elimden gelseydi biraz daha yükseğe yapacaktım ama elimdeki imkan sadece buy çözümdü. Ne kadar yukarı yükseltebilirsem ısı mekanda o kadar artıyor çünki...

missmenas 05-01-2012 15:39

5 Eklenti(ler)
Yenilerle birlikte eskilerin görüntüleri...

missmenas 05-01-2012 15:42

4 Eklenti(ler)
Hoya Cafe'den görüntülere devam...

missmenas 05-01-2012 15:46

5 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz...

missmenas 05-01-2012 15:51

5 Eklenti(ler)
Ne kadar çok resim çekimişim bu defa yorulmadan hepsini ekleyeceğim ama. Herdefasında ara verince eklemekten vazgeçiyordum...
Lütfen lekeler için çözüm önerilerinizi bekliyorum...

Manolya_ 05-01-2012 16:07

Sevgili missmenas,
Eklediğiniz görüntüler gerçekten üzücü bir manzara. Bu kadar bitkiniz yapraklarını silmekle başetmeniz mümkün değil elbette.
Eminim bunun başka yöntemi olmalı. Bilgi sahibi arkadaşlarımız bu durumdan kurtulmanın bir yolunu gösterecektir diye ümit ediyorum.
Paylaşımınız için teşekkürler. En azından böyle bir durum ile karşı karşıya kalınca **** kalmamak için paylaşılan bilgiler hepimiz için faydalı olacaktır.
En kısa zamanda bu duruma bir çare bulmanızı diliyorum.
Ayrıca konu hakkında bilgisi olan uzman arkadaşlarımızın paylaşacagı bilgileri ilgi ile takip edeceğim.

Selam ve sevgilerimle

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025