agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 14-12-2011 22:01

Sevgili Nilgün hanım,
Teşekkür ederim Samimi Temenniniz için.
Bu yıl birşey dile deseler herhalde ilk dileğim bu Yeni tür Hoyalarımızı kayıpsız yaşatmak olur inanınki. Bende sizler kadar, merakla ertesi günü ne tür bir gelişme var diye koşarak gidiyorum hoya cafeye. Hatta bazı geceler Eve bile gitmiyorum burda yatıyorum:D Anlatmakla anlatılamaz Hoyaların arasında uyanmak günün ilk saatlerini onlarla geçirmek gün eşittir pozitif Hoya demek benim için.:D
Hiçbir güzellik salt kendine güzel kalmıyor. Bu olay paylaşmaktan geçiyor, güzellik sizlerle birlikte perçinleşiyor.
Nilgün hanım, arada bir hoyalarınızı misafir görmek isterim...;)
Sevgiler...

alacakaranlik 20-12-2011 09:36

Sayın missmenas,

Yeni türlerden kastınız sarkıcı hoyalarmı ?

münevver 20-12-2011 11:28

Sayın Missmenas
Hoyalarınız harikalar.Elinize sağlık. Hepsiyle birer bebek gibi ilgileniyorsunuz. İnsan sizi görünce hoya yetiştirmek için galeyana geliyor.Bende bir yaprakçık hoya alabildim komşumdan. Naylon şişeyi kesip sera yaptım ona. Şimdilik torfa ektim. Yaşarsa bir tanecik hoyam olacak.Ya nasip...
Bu arada şu sayfanızı şenlendiren şirinleriniz ne alemdeler?Çok sevimliler. Dönüp dönüp tüm resimlerine bakıyorum sayfanızda. İnsanı gülümsetiyorlar.

missmenas 21-12-2011 18:20

Sevgili Münevver Hanım,
Ziyeretiniz için ve sevimli Şirinlerimi sormanız gerçekten çok hoş. Günlerdir üzerimizde karabulut dolaşıyor, isyan etmemek mümkün değil. Cafenin önünden Ballı kızımızı çaldılar. Perişan bir haldeyim, ne bahtsız bir yavruymuş bu böyle anlamıyorum. Önce zalimin elinden kurtardım ama şimdi nerelerde ne halde bilmiyorum. Yavru asla yanlız ayrılmıyordu cafeden hep beni beklerdi. Onu aşağı indirdim, kahve almak için cafeye geri döndüm, çiş yaptığı yeri sildim ve aşağı indim. Bu arada yavru 1 defa yukarı çıktı bahçeye in kızım geliyorum dedim. Arkasından baktım merdivenlerin başından. Kahvemi aldım indim yavru yok. En fazla 10 dk sürdü yanlız kalması, anlamıyorum nasıl böyle birşeye cüret ederler.:( Can taşıyan duygusu olan bir canlıyı nasıl çalarlar bilmiyorum. Hangi vicdana sığar bu anlamıyorum:(:(:(
Perişan bir halde hergün arabayla bu civarda aramaya çıkıyorum. Önüme gelene haber soruyorum Telefon numaramı bırakıyorum. Çaresizce heran kapıdan gelecekmiş gibi gözümüz kapıda kulağımız sesde bekliyoruz. 5 gündür moral diye birşey kalmadı. Aynı gün çok feci yağmur yağmaya başladı sürekli yağmur yağıyor. Gözlerimi kapatamıyorum ıslanmış titriyor görüntüsü gözlerimin önüne geliyor. İçim ne kadar yanıyor anlatamam...

missmenas 21-12-2011 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik (Mesaj 889798)
Sayın missmenas,

Yeni türlerden kastınız sarkıcı hoyalarmı ?

Sayın alacakaranlık,
Yeni türler karışık, sarkıcı, tırmanıcı, çalı türü her çeşitten var yani.

karalale 21-12-2011 18:51

Hatice cim, Ballı için ne diyeceğimi bilemiyorum. İnanın sizin kadar üzüldüm. Böyle bir şey nasıl olabilir anlamıyorum. Mekanı bildiğim için bu kadar kısa süre de bir yabancının bunu yapabileceğini, (yani dışardan gelen) sanmıyorum. Beş gün diyorsunuz, uzun br zaman olmuş. Ümidinizi kaybetmeyin lütfen. İyi haberlerinizi duyarız inşallah, dualarım sizinle...

Manolya_ 21-12-2011 18:52

sevgili hoya kraliçesi missmenas,
son paylaşılan resim karelerini dakikalarca hayranlıkla izledim.
Maşallah diye diyeee hemde.
Ellerinize ve o sevgi dolu yüreğinize sağlık.
Çiçeklerini sergileyen hoyalarınızı özlemle bekleyeceğim.
Selam ve sevgilerimle

pembegül 21-12-2011 19:43

Sevgili arkadaşım missmenas geçmiş olsun cnm,ballının başına gelenlere üzüldüm dilerim çabucak bulursun hiç beklemediğin bir anda karşına çıksın üzüntün sevinç olsun cnm, bende neden missmenası bu aralar görmüyorum diyordum şimdi öğrendim tekrar geçmiş olsun görüşmek üzere seviyle kal..:(

missmenas 21-12-2011 20:17

Ümidimi kaybetmiyorum, heran bir yerden çıkıp gelecekmiş veya biryerde görecekmişim de tekrardan sahipleneceğiz diye çok ümid ediyorum. Çalan kişi severek aileden birisi gibi sahiplensin diyede dua ediyorum bir taraftanda. Dilerim bu yağmurlu havalarda dışarılarda bırakmıyorlardır:( Ben onlara çocuk bakar gibi baktım, çalan kişi bunu biliyordur. Dışarıdan birisinin böyle kısa bir sürede burdan çalıp gitmesinin imkanı yok. Mutlaka Siteden birilerinin bu olayla ilişiği olduğunu düşünüyorum. Her boş olduğum anda sürekli dışarıdayım.
İnşallah karşıma çıkar bir gün.
Vedalaşmadan gitti canım Ballı kızım:(

Hatice Tarhan 21-12-2011 22:04

Sevgili missmenas öncelikle geçmiş olsun, umarım en kısa sürede kavuşursun ballı ya vedelaşmadan gidişin sebebi döneceği için dir umarım,sizin kadar şirinin gözleri de arıyordur, onun için de oldukça zor olmalı, gitti tekrar geldi ve yine gitti..Siteden birileri ise, çırpınışınızı farkederde getirir inşallah...

Manolya_ 21-12-2011 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 890465)
Ümidimi kaybetmiyorum, heran bir yerden çıkıp gelecekmiş veya biryerde görecekmişim de tekrardan sahipleneceğiz diye çok ümid ediyorum. Çalan kişi severek aileden birisi gibi sahiplensin diyede dua ediyorum bir taraftanda. Dilerim bu yağmurlu havalarda dışarılarda bırakmıyorlardır:( Ben onlara çocuk bakar gibi baktım, çalan kişi bunu biliyordur. Dışarıdan birisinin böyle kısa bir sürede burdan çalıp gitmesinin imkanı yok. Mutlaka Siteden birilerinin bu olayla ilişiği olduğunu düşünüyorum. Her boş olduğum anda sürekli dışarıdayım.
İnşallah karşıma çıkar bir gün.
Vedalaşmadan gitti canım Ballı kızım:(

-
Sevgili missmenas
Çok üzüldüm:(
inanıyorum ki onu yeniden sağ salim bulacaksınız.
Ve hep birlikte bunun sevincini paylaşacağız.
Lütfen metanetli olmaya çalışın. Bunu söylemek kolay ama biliyorum ki uygulaması zorda olsa başka çare gelmiyor insanın aklına
en kısa zamanda hayırlı haberlerini alıp bizimle paylaşırsınız inşallah
Sevgilerimle

elek 22-12-2011 08:10

Hani kedi vs. birşeyin peşine takılıp gitti o 10 dk arada, birisi de gördü, kaybolmuş sanıp yanına aldı vs. diye iyi niyetimi korumaya çalışıyorum... Tasması varmıydı? Resmini fotokopiyle çoğaltıp apartman girişlerine as ablacım, bir şekilde bilgi veren çıkar umarım bu şekilde...

Eğer diğer türlüyse bin kere lanet olsun zaten, daha ağır laflar geçiyor içimden de burada yazılmaz artık.

Perihan Bayram 22-12-2011 08:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 890402)
Sevgili Münevver Hanım,
Ziyeretiniz için ve sevimli Şirinlerimi sormanız gerçekten çok hoş. Günlerdir üzerimizde karabulut dolaşıyor, isyan etmemek mümkün değil. Cafenin önünden Ballı kızımızı çaldılar. Perişan bir haldeyim, ne bahtsız bir yavruymuş bu böyle anlamıyorum. Önce zalimin elinden kurtardım ama şimdi nerelerde ne halde bilmiyorum. Yavru asla yanlız ayrılmıyordu cafeden hep beni beklerdi. Onu aşağı indirdim, kahve almak için cafeye geri döndüm, çiş yaptığı yeri sildim ve aşağı indim. Bu arada yavru 1 defa yukarı çıktı bahçeye in kızım geliyorum dedim. Arkasından baktım merdivenlerin başından. Kahvemi aldım indim yavru yok. En fazla 10 dk sürdü yanlız kalması, anlamıyorum nasıl böyle birşeye cüret ederler.:( Can taşıyan duygusu olan bir canlıyı nasıl çalarlar bilmiyorum. Hangi vicdana sığar bu anlamıyorum:(:(:(
Perişan bir halde hergün arabayla bu civarda aramaya çıkıyorum. Önüme gelene haber soruyorum Telefon numaramı bırakıyorum. Çaresizce heran kapıdan gelecekmiş gibi gözümüz kapıda kulağımız sesde bekliyoruz. 5 gündür moral diye birşey kalmadı. Aynı gün çok feci yağmur yağmaya başladı sürekli yağmur yağıyor. Gözlerimi kapatamıyorum ıslanmış titriyor görüntüsü gözlerimin önüne geliyor. İçim ne kadar yanıyor anlatamam...

Canım,sevgili Hatice hanım;çok ama çok üzgünüm,bu konularda ne kadar hassas olduğumu bilirsin,inan bana şu yazdıklarını okurken gözlerim doldu.Onu bulmanı yürekten diliyorum.Onu çalanlar sakın ellerinden aldığın o zalimler olmasın,inat için yapmış olabilirler,her ihtimali düşünmek lazım.İnşallah tez zamanda bulunur.

münevver 22-12-2011 11:14

Sn Missmenas
Lütfen üzülmeyin.İnşallah en kısa sürede kavuşursunuz ballı kıza. Kötü niyetli olmak istemiyorum ama aklıma acaba o eski zalim sahibi yeniden almış olabilir mi diye de geçmiyor değil.Olur ya insanda hırs olur. Kaldıramaz, hazmedemez bazı şeyleri.
Her gün sokaktaki hayvanları görünce içim cız ediyor, bir de sizin şirinleri görüp biryerlerde mutlu hayvanların da olduğunu düşünüp rahatlıyordum.Dili söylemez bir zavallıdan ne isterler anlamam. En büyük duam onu bir an önce bulmanız.İnanın çok üzüldüm. sizin halinizi tahmin bile edemiyorum.Allah dayanmanız için sabır,onu bulabilmek için ümit ve gayret versin.

sakdag 22-12-2011 12:49

Hatice hanım , köpeğinizin kaybolmasına çok üzüldüm, inşallah en kısa sürede bulursunuz. Köpeklerinizi ne kadar çok sevdiğinize bizler de şahidiz. İnşallah güzel haberler verirsiniz ...

gultar 22-12-2011 15:31

Sevgili missmenas, üzüntünüzü çok iyi anlıyorum. Tanrım sabırlar versin. Benim de bir
kanişim KÖPÜK'üm var. Bu tüy yumaklarının nasıl sevildiğini ve bakıldığını bilirim. Sevilmezse mümkün değil bakılmaz büyük bir yük gibi düşünülür. Bu nedenle sevmeyen cesaret edip alamaz. Alan mutlaka çok seviyordur içiniz rahat etsin iyi de bakıyordur. Ben de köpüğü şehirlerarası yolda terkedilmiş olarak buldum. Önümüzde giden onlarca araçtan hiçbiri durmadı demek ki alıp bakacak durumları ve sabırları yokmuş, hemen durup ,alıp bağrıma bastım 2 yıldır canım gibi bakıyorum.Daha önceki köpeğim de bizimle 13 yıl yaşadı. Kolumuzda eceliyle öldü o daha acıydı...Dilerim en kısa zamanda Ballı kızın sağlıklı haberini alırsınız gönlünüz ferahlar.

missmenas 22-12-2011 23:19

Sevgili gultar,
yazınızı okurken içim bir nebzede olsa rahatladı. Dilerim sahiplenmek için çalmıştır, ve elden ele dolaşmaz demekten başka bir şey gelmiyor. Zaten yeterince kötü günler geçirmişti.
Evde beslenen köpekler yavrularını asla terketmiyor sokaktakiler gibi. Şirini gözlemliyorum kaç gündür resmen site içerisinde olsun cafede olsun ve ya evde yavrunun kokusunu koklayıp birşeyler anlatmaya çalışıyor gibi dik dik gözlerime bakıyor. Sonra dış kapıya koşuyor. Dışarıda olmadığını anlayınca gelip ancak öyle yatıyor. Ah keşke konuşabilse kimbilir neler anlatacak. Yavrunun adını bile telafuz ettiğimde yerinden fırlıyor. Telefonda konuşurken yavrunun adını söylememeye çalışıyorum.
Geçecek bu günlerde elbet...
Gelen her haberi değerlendirip koşarak uçarak gidiyorum ama maalesef olumsuz dönüyorum...
Yarın yavrunun bir tanesi misafir gelecek, inşallah sözlerinde dururlar. 2 gün bizde kalacak, Şirin bundan çok hoşlanacak. İlk verdiğimiz Yavru adı Sera. Şirin belki Ballıyıda arada misafir getirirler diye aramaktan vazgeçer diye ümid ediyorum.

missmenas 22-12-2011 23:50

Sevgili Hatice Tarhan, Manolya_ , Nilgün Doğan, elek, Perihan Bayram, sakagun, Münevver, sakdag, gultar.
Üzüntümüzü paylaşmanız bir nebzede olsa İnsana yanlız olmadığımızı hissettiriyor. Dilerim böylesi candostları olan Arkadaşlarımız böyle üzücü bir olay yaşamaz.
Hepinize Teşekkür ederim...
Yakınımızdaki 9 tane sitenin hepsinin bahçevanları Şirini ve yavrularını tanıyor. Zaten Bahçevanların hepsine haber verdim. Bu civarda ise asla uzun süre gizli kalmaz haber alırız.
Uzaklara kaçırdılarsada, sevgi dolu bir yuvası olmasından başka bir şey dileyemiyorum.
Yavru kesinlikle gelenlerin peşine takılıp gitmiyordu. En sevdiği Taner Beyler vardı, onları görünce sevincinden çılgına dönerdi ki onların bile kaç defa gel kızım gidelim demelerine rağmen merdivenlerin başından geri koşar dönerdi.
Kesinlikle cafenin önünden hemen alınıp kaçırıldı. Burası korunaklı bir site Bahçe kapısı hep kapalı olan. Yabancı birisi buna zaten cüret edemez. Birde alan kişinin kapıya bile ulaşamaması gerekiyor. Süre yetersizdi zaten, 10 dk lık sürede bir defa cafeye çıktı ve ben onu merdivenlerden tekrar indirdim. Şüphelendiğim kişiler oluyor elbette, ama senden şüpheleniyorumda diyemiyorum. Arabayla bir yabancı zaten giremez kapı uzaktan kumandayla açılıyor. Buradan birilerinin olayda eli var. cafenin yakına kadar arabanın gelmiş olması gerekiyorki ancak orası tenha.
Yavruyu kucaklayıp salına salına bahçe kapısına gidemezler çalan kişiler.

Zalim adam, böyle birşeye cüret edemez. Cafenin önüne kadar gelemez. Hem onun yavruyu kapattığı yere 3 defa gece gidip baktım ve seslendim orda olsaydı ses verirdi. Yavru yok orda, o köyde bile olsaydı çoktan haberi gelirdi. Yakınlardaysa ev içerisinde tutuluyor, dışarı çıkarttıkları gün bana haberi ulaşır...
Gözümüz kulağımız kapıda bakalım ne zamana kadar bekleyeceğiz böyle...

gulshenisa 24-12-2011 18:35

olaylardan o gece haberim olduğu için buraya yazmadım abla, ama inan en az senin kadar üzgünüm ve kızgınım.ne diyeceğimi bilmiyorum.kaç gündür kaybolan bulunan köpek ilanlarına bakıyorum netten ama yok.inşallah güzel haberlerle gelir..yağmurdan korumak için almaları mümkün değil.inan hoyaların güzelliği azaldı kaç gündür...sinir bozucu..alan elime düşse...

Manolya_ 24-12-2011 22:26

Sevgili missmenas,
internete her girdiğimde mutlaka sizin sayfanıza bakıyorum. Ballıdan güzel bir haber varmı diye.
Kaybolma anını detaylı anlatmışsınız. Hayret dogrusu bukadar kısa zamanda kaşla göz arasında nasıl oldu :((
Ballı gelecek inşallah, beklemelerinizin kaşılıksız kalmaması dileklerimle.
selam ve saygılarımla

missmenas 25-12-2011 12:09

Sevgili Gülşen'cim,
ah bende aynı şeyi söylüyorum bir elime geçirsem...

Sevgili Manolya,
İnşallah birgün güzel haberleri alırsınız. Bende ümitle bekliyorum...

missmenas 25-12-2011 12:29

4 Eklenti(ler)
Hoya retusa ihmal ettim çiçek saplarını kuruttu maalesef, oysa ne çok heyecanlanmıştım çiçeklerini göreceğim diye.
Sevgili Yeşillim ve Karalale açtırmayı başarmıştı bu türü. Teşekkürler güzelliği yakından görme fırsatımız oldu...

Bunlarda yeni gelen türlerden Hoya picta çok minik ve sert kalın yaprakları var. Tam adı gibi porselen çiçeği...çeliklenen Hoyalardan bazıları

Eklenti 261149

Hoya javanica ''variegated'', Mükemmel güzellikte yaprakları var. Kenarlarındaki biye o kadar hoşki...3 tane çelik aldım...

Eklenti 261150

Hoya javanica big plant with orange stem, ilginç bir yaprak yapısı diğer multiflora lara ve javanicalara nazaran bunun yaprakları ince uzun ve gövdesi tam anlamıyle odunsu. 1 tane çelik alabildim.

Eklenti 261151

Hoya kastbergii, kalın yuvarlak ve sert yaprak yapısı var... 4 tane çelik aldım...

Eklenti 261152

yeşillim 25-12-2011 21:52

Sevgili missmenas H. picta yı biraz sera ortamında tutacak mısınız?
Bu klon oluyordu sanırım aynısı bende de vardı başarısız oldum.
İnşallah çelikleriniz sapasağlam tutar.

missmenas 26-12-2011 00:34

Sevgili Yeşillim,
Hoya picta Klon değil. Almış olduğum bütün çelikleri, alttan ısıtma sistemi düzeneği kurdum. Sera ortamında tutacağım. Yaklaşık 10 gün yeterli bir süreç olacağını sanıyorum köklenme için. Düzeneği burdan görebilirsiniz.
Toprak, Gübre, Gıda, Malzeme, Basılı Yayın, Arazi vb. Satış - agaclar.net
Çok güzel bir hoya dilerim başarılı olabilirim aldığım çeliklerde.

gulshenisa 27-12-2011 18:09

hoya picta tam benlikmiş çok güzel inşallah köklenir..nerde küçük yapraklı hoya orda ben..

yeşillim 28-12-2011 09:44

Sevgili missmenas
H. picta çeliğim sayfamda var Hollanda dan gelmişti. Sarı yaprakları vardı. Üç ay öylece durdu ve öldü. Sizin pictanın yaprakları yeşil yoğunluklu ise klon değil. Klon olmaması tercihimdi zaten. Sıkı takipteyim picta yı. Bir de çillenen bir h. tohumu önceki mesajlarınızda okudum onu da takip etmekteydim son
durumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Bir de canım sıkılıyor bir kaç kare verseniz de şenlensem.:)

ykolko 28-12-2011 17:30

Sayın missmenas sizin ve yeşillim'in hoyalarını her gün bir kere geziyorum, online sulama yapılabilseydi,aksatmaksızın yapabilirdim,sevgili yeşillimin keyfini yerine getirecek haberler ancak sizin hoyalarınızdan çıkar,ama benim hoyalarımında bir çoğu artık çeliklikten çıktı,fide olma yolundalar,Lacunosa atağa geçti iki ayrı sürgünü büyütmeye uğraşıyor,şimdilik bir benim hatamla,kaybettiğim bella dışında(Sevgili Hüzünperest imdadıma yetişip verdiği bella çeliği devamlı gelişiyor)şimdilik hoyalarımdan verdiğim firem yok.Tohumdan çıkan hoyalarınızı bende takipteyim,inşallah önümüzdeki sene size güzel sürpizler yaparlar.

sakdag 30-12-2011 11:15

Annemizi görmeye geldik... :)

2 Eklenti(ler)
Merhaba Hatice Abla, bana göndermiş olduğunuz 2 yapraklı H.carnosa çeliğimin son durumunu sunuyorum size, son günlerde gövdeden pıtır pıtır birşeyler çıkıyor, sanırım bu çeliğimin tuttuğuna işaret değil mi, ustamızdan görüş almak isterim. (Şu an benim sihirli köklendirme saksımda birkaç bitkiyle bir arada.)
Saygılarımla....

Eklenti 261854
Eklenti 261855

Manolya_ 30-12-2011 23:01

Sevgili missmenas,
Yeni yılın size tüm ailenize dileklerinizin gerçekleşeceği sağlık ve huzur dolu bir sene olmasını diliyorum.
selam ve sevgiler
Asu

Perihan Bayram 31-12-2011 11:24

Yeni yılın kutlu,mutlu,sıhhatli,bol çiçekli olsun sevgili arkadaşım.Nice yıllara.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025