![]() |
Hatice hanım lekeler için tek aklıma gelen tanzikli banyo duşuyla yıkamanız,fakat o kadar çiçeği nasıl yıkarsınız işte orası meçhul keşke yardıma gelme şansım olsada yardım etsem,yıkamaklada çıkmıyor derseniz ziraat mühendisi yaptığı hatayı temizlesin çözümü o bulsun.Sevgiler, Allah kolaylık versin.....
|
Ablacım bebişler ne kadar güzel çıkmışlar, çok sağlıklı görünüyorlar. Ellerine Emeğine sağlık. Mantar ilacını bende atlaslarda kullanmıştım biliyorsun, atlaslarımdada aynı lekelenmeler oldu eyvah dedim heralde mantar ilacını çok koydum şimdi ne yapacağım ben, onlara yarardan çok zarar ettim atlaslarımı kaybedeceğim, derken ertesi sabah fıs fısla sadece su ile yıkadım fakat çıkmadı hala aynı duruyorlardı, bir daha yıkadım fakat baktım kene gibi yapışmışlar gene çıkmadı, artık tek çarem onları takip etmekti. Sonuç hala elimde çok güzel mantardan arınmış benekli benekli atlaslarım var. birşey olmadı sadece lekeler gitmiyor. Sileyim dedim fakat yapraklara zarar verebilirim düşüncesiyle ellemedim. Sağlıkları yerinde olsun bana güzel güzel çiçekler açsın o bana yeter. Lütfen üzülme ben bir zararı olacağını düşünmüyorum. Hatice hanımın dediği gibi bende katılıyorum ziraat mühendisi arkadaşın sizi uyarması gerekirdi (belkide unutmuştur) uyarmamış hata yapmış, ona bir danışsanız, belki böyle durumlar için bir çözümleri vardır.
|
Tüylü yaprakları olanlar hariç, sirkeli suyla ( çok konsantre olmasın, 1 lt'ye bir çay bardağı kadar en fazla) birkaç yaprakta deneme yap ablacım, bakalım çıkacak mı? İlaç kutusunu-prospektüsünü atmadıysan, içindekiler kısmında yazanları söylersen başka birşeyler araştıralım...
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Hatica hanım sana telefonda bahsettiğim suda köklendirdiğim H.Kerii, bakın kök yapısına biraz deli cesareti idi ama köklendi :dilli:
|
Sevgili missmenas geçmiş olsun hoyaların görüntüsüne çok üzüldüm inşaALLAH zarar vermeden kaybolur gider ,arkadaşın dediği gibi sirkeyi bir dene benimde aklıma ilk sirke geldi ve yine mühendis arkadaşınada danış bir çaresi vardır mutlaka görüşmek üzre sevgiler arkadaşım ...
|
Maşallah bu nasıl kök gelişmesi böyle:p birde Hoya kerri sudan hoşlanmaz çürür diye biliyoruz. Harbi iyi cesaret yani, kutlarım Sevgili bettyycim.
Yaprak Parlatıcısını bir deneyeceğim, sonuç alamazsamda her fısfıs yaptığımda birkaç tanesini hafifçe silip temizleyeceğim silince çıkıyor çünki. Ziraat Mühendisi arkadaşım gördü sinsi bir tebessümle ne güzel işte benekli benekli olmuş, asla mantar gelmez artık dedi:rolleyes: zamanla yok edebilirim inşallah... Sevgili elek, sirkeli suya gerek duymadan silince çıkıyor. Dediğin gibi sadece tüylü yapraklarda sorun olacak, Sevgili karalalenin sözleri kulağımda çınlıyor sanki kese yapmak gibi olacak:) tek üzüntüm menekşelrimide mahvettim. İlaç ismini vereyim Bayer'in bir ürünü. Pomarsol Forte WP 80 800gr. Fungisit Mantar İlacı %80 Thiram tetramethyithiuram disulphide suda ıslanabilir toz diye yazıyor eh artık yapraklara bir daha hastalık olmadan bu ilacı sıkarmıyım ben. Baktıkça sinirim bozuldu bugün. Yarın bir güzellik yaparım artık, Arkadaşlar sizler düşmeyin bu hataya lütfen. |
Merhaba, bence yaprakları mümkün oldukça hafifçe silin, daha fazlasını yapıp hiç yıpratmayın. Zamanla geçer, kendinizi üzmeyin.
Ve bir öneri: ilaç olarak sadce EM'i kullanın bundan sonra. Hem de zehirsiz... |
Abla crinkle 8 büyüük saksıdaki çok güzel görünüyor.. sen o yapraklarında üstesinden gelirsiin:D sevgileriimle.
|
Sevgili Hatice hanımcığım üzülme, yeni yapraklar lekesiz çıkacaktır,onlar altlarda kalır.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kaç gün oldu hala ben yapraklardaki lekeleri siliyorum.
Silinen yapraklar çok temiz oldu. Yuvaya Misafir gelen Yavrumuz Sera Kızımız, Yuvadan ilk ayrılan yavrumuzdu. Şirin mutlu olacak sanmıştım ama hala Ballı'yı özlüyor. Onla oynadığı gibi oynamıyor bu Yavruyla. Birkaç günlük Misafirliği süresince umarım kaynaşırlar. Annenin kopyası çok benziyor Şirin'e;) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Kedicik,
Hoya carnosa crinkle 8 ilk temizlediğim hoyam oldu bakalım beğenecekmisin, yaprağın birisini silmeyi unutmuşum resimde farkettim:o Sanki silinmeyi bekliyorlarmış gibi, sürgün patlattıyor sildiklerim;) |
3 Eklenti(ler)
Yakın çekimde Hoya carnosa crinkle8,
Eklenti 263666 Eklenti 263667 Yanında yavrusu olmasına rağmen hala kapıdan diğer yavruyu bekliyor:( Eklenti 263668 |
Abla crinkle ye mest oldum yaprakları silinince dahada göz alıcıı olmuş .
Şirinin kapı önünde bekleyişi içimi burktu,ne olursa olsun anne olarak yawruunun ne şekilde yanından ayrıldıgını hissettiğinii düşünüyorum o yüzden bekleyişine son veremiyor ve endişeli kıyamam ben ona .Nasıl olur bilemiyorum ama bi şekilde geri gelmesini için çok dua ediyorum.RABBİM ol dedikten sonra önüne ne geçebilir ki inşallah bi vesile olurda yawru karşına çıkar bi yerde :( :( |
Sevgili missmenas,hoyalar çok güzel olmuş Çok geçmiş olsun kim bukadar acımasız olur ballıyı alıp gider.
Nasılda gözleri yolda şirinin yavrum benim ay çok üzüldüm. Sevgiler. |
Sevgili kedicik, sevim4,
silmekle bitecek gibi değil. Sıkıldım ara verdim, bu hatayı bir daha yapmayacağımada garanti veririm. Hastalık olmadan önlem olsun diye başıma açtığım iş güzel bir ders oldu. Silinen Hoyalar gerçektende güzelleşiveriyor. Şirin evet içimi parçalıyor günün çoğunluğu orda kapının önünde geçiyor. Kimbilebilirki böyle üzücü bir şekilde arayacağımızı, Kısmet belki birgün karşımıza çıkar... |
Merhaba Hatice hanım sizi ziyarete geldik ama 2 gündür çok üzgünüm hoya sulawesii çok güzel büyüyorduki bir baktım ucu kurumuş acaba başka yerden sürgün verirmi zannedersem orkidelere gübre fısfıslarken gübre ucunu yaktı.
http://lh6.googleusercontent.com/-Gc...2/IMG_0516.JPG http://lh4.googleusercontent.com/-pH...2/IMG_0517.JPG http://lh4.googleusercontent.com/-KZ...2/IMG_0515.JPG http://lh5.googleusercontent.com/-4M...2/IMG_0514.JPG |
Hatice hanım sizi ziyaret edelim dedim amma yanlışlıkla yeşillimin sayfasına yüklemişim resimleri bir ziyaret ederseniz sevinirim.
|
Bu başlığa taşıdım sevgili nılgun dogan.
Hoya başlıkları ile ilgili sorun ve önerilerinizi özel mesajla iletirseniz yardımcı olmaya çalışacağım. Sevgiler. |
Sevgili Nilgün hanım,
Hoyaların sürgün uçlarına gelebilecek olası hasarlarda bu tür kurumalara sebep oluyor. Üzülmeyin mutlaka çift sürgün çıkartıyorlar böylesi kaza sonunda. Görseller için Teşekkür ederim... |
4 Eklenti(ler)
Kış aylarında kayıplar çoğalıyor, muazzam güzel gelişim gösteren Hoya kerri, son 3 haftadır gözlemlemekteydim. Bugün çelikledim, bu gece bekletip sabah saksılamaya başlayacağım.
Saksının büyük olması ve seramik içininde sırlı olmasındanmı kaynaklı yoksa benim bakım hatamdanmı bilemiyorum. Daha fazla beklemenin bir anlamı yok deyip doğradım. Sabah gündüz gözüyle köklerini yakın incelemeye alacağım. Baharda Hoya kerri bekleyenleri de Mutlu etmek adına;) |
Sevgili missmenas,
Cok üzüldümmm :(( Aman allahım resmen ''yaprak yaprak'' olmuş denilen olay. Evet üzülmemek elde değil bu gibi durumlarda, onca emek havaya gidiyor. Canınız sağolsun ne diyeyim. Neyseki uzman ellerde, siz herbir yaprağı yeniden canlandırırsınız o sihirli ellerinizle. Fırsattan istifade gibi düşünmezseniz eger yeni çeliklerden bir tanesine talip olabilirmiyim? Ama öncelikle yeni çeliklerin sağlıklı büyümesini temenni ediyorum. Bunun dışında hasar görmezsiniz umarım. Tekrar büyük geçmiş olsun. Selam ve sevgilerimle Asu |
hoyalarım :)
3 Eklenti(ler)
Merhabalar Hatice Hanım,
Ne zamandır görüşemedik özledim sizi :) bu arada mantar ilacı kazasından dolayı çok geçmiş olsun :) Biliyorsunuz benim Hoya Carnosam vardı, fakat açan bir çiçekten çelik almak istemiştim sağolun sizde beni kırmayıp göndermiştiniz. şimdi o filiz verdi :) Ayrıca Hoya Kerii'm de ilk filizini verdi Maşallah;) Resimlerini Hoya Sayfasına ekledim. Daha sonra bir yapı markette tekrar hoya gördüm ve yaprakları daha dar uzun olduğu için değişik olabileceğini düşünüp aldım. Fakat Bu da mı Carnosa bilemedim. Size danışmak istedim. Eklenti 265718 [ATTACH]265720 Eklenti 265719[/ATTACH] umarım başka bir çeşittir :rolleyes: size kocaman sevgiler gönderiyorum... |
Ablacım kerrii yi görünce çok şaşırdım nasıl olur dediim. Gerçekten üzüücü ama hayat o kadar garipki biriileri üzülürken, bazıları içinse sevinç kaynağı olmanında nasıl bi izahı vardır bilemiyorum, kerri arayıpda bulamayanlar **** benim gibi bulupda başına gelmediik iş kalmayanlar için çok sevindiricii bi an olsa gerek
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili kedicik,
çok güzel yorumlamışsın. Açıkçası çok üzüldüğümü söyleyemem, ilk çiçeklerini görüp çeliklemeyi düşünüyordum zaten, çümki hoya kerri yi sardıkmak akıllıca bir davranış olmamıştı ve 2 tane anaç hoya kerrii var bende;) Diğer kerride çeliklenecek ama ilk çiçeklerinden sonra. Bu sağlıklı Hoya kerri:p Bunlarda yeni sahiplerini bekleyen yavrular olacak:p |
Alıntı:
agaclar.net'ten uzak kalmak mümkünmü? Arada bir sorunlardan dolayı giremediğim oluyor foruma. Kaldıki hiçbir güzel paylaşılmadıkça güzel olmuyor, Sizlerle birlikte bu güzeller güzelleşiyor. Sevincimizde üzüntümüzde paylaşınca anlam kazanıyor. Hoya carnosa Sayfasına yorum yapmıştım. Burdanda gözlemlediğim kadariyle net diyebilirimki yeni hoyanız carnosa ve büyük olasılıkla pembe çiçekleri olacak azıcıkta olsa benden gelenle farkı var bendeki beyaz açıyor. Çok yoğun gün ışığı alırsa hafifçe pembeye dönüşen çiçekleri oluyor oda eser denecek kadar az. Hepside çok sağlıklı gözüküyor, kutlarım Sizi... Bu yıl Hoya kerri muhteşem bir güzelliğe bürünecek şaşıracaksınız, sulama dengesine çok dikkat edin yanlız... Sevgiler... |
Alıntı:
arada bir olsada böylesi üzücü, kayıplar yaşanıyor maalesef. Kocaman Bitkinin böyle doğranmış hali görünürde çok acı. ama ben biliyorumki bu çeliklerin kalbi atmaya başlayınca herbiri yeni sahiplerini sevince ve heyecana boğacak bu gerçektende teselli edici bir düşünce. Böyle düşününce inanınki üzülmüyorum, kesinlikle fırsat olarak düşülmemesi gereken bir olay bu. Zaten çeliklemeyi düşünüyordum, biraz erken oldu o kadar;) 1 tanesini size ayırıyorum sanırsam Nisan da gönderebilirim. En güzeli aslında çelik olarak göndermem olacaktı birazda sizler çelikten yetiştirmenin heyecanını yaşamanız açısından ama iklim koşulları buna müsait değil. Sevgiler... |
5 Eklenti(ler)
Yeni edindiğimiz türlerdeki kayıplarımızı gösterelim birazda:( Mart ayı itibariyle yenilerini göndermeyi onayladı satıcı. Buda diğer sevindirici haber olsun en azından.
Bazılarından tam anlamıyle ümidimi kesmedim, olası süprizler olabiliyor resimlerde göreceksiniz zaten. Hoya patella white Hoya burtoniae IML 724 Hoya greenii Hoya cystiantha Hoya macrophylla '' albo marginate'' Hoya UT 174 '' walichii'' Hoya sigilatis Hoya endauensis Hoya subcalva Hoya sussuela HHoya flagellate Hoya imbricata |
5 Eklenti(ler)
Felaket habercisi gibi hissettiriyor kendimi bu resimler.
biliyorumki sizler burdan en güzel haberleri almak istiyorsunuz kalbi atan çeliklerin görüntülerini görmek yerine şimdi bunlar var. Havalar çok kapalı gidiyor sürgün vermekte gecikiyor çelikler. Perdeleri tamamen çıkarttım cafeden, içerisi şimdi iyice aydınlık oldu, bununda faydası olacak. yakın bir zamanda sağlıklı güzel serpilmeye başlamış görüntüleride birlikte paylaşacağız... |
5 Eklenti(ler)
Kayıpların görüntülerinin devamı...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025