![]() |
Ahh ahh sevgili sakdag,
Bu agaclar net ve üyeleri varyaaa. . . daha neler neler öğretirler insana. Üye olduğuma mı sevineyim, bahçem olmadığınamı üzüleyim bilemedim gitti. arkadaşların paylaştıgı bitki/çiçek çeşitlerinin çogunu bende bu sitede tanıdım. Gönül hepsini istiyor ama yerim yok :( İşte bu duygu insanı kemiriyor (açma yaramı ) Ben bir koşu gidip sayısal şansımı deniyeyim :)) Nasreddin hoca misali ''ya tutarsa'':p |
biz geldiikk :)
4 Eklenti(ler)
hatice ablacım merhaba; sana misafir getirdim, bakalım tanıycakmısın onları, zira bana geldiklerinde çok çok ufak bebeklerdi şimdi genç kız oldular :p
diğerleride iyi durumda sayfanı çok meşgul etmek istemediğim için onları şimdilik yüklemiyorum ilerde onlarıda yüklerim :) |
Sevgili Gülşen'cim,
Kutlarım Seni... Çok sağlıklı ve bakımlı Hoya bella ve Hoya lacunosa sanırsam 2010 eylül ayında göndermiştim. Henüz yeni köklenmişlerdi, bu güne kadar getirdin tek eksikleri artık çiçek açsınlar. Yüreğine sağlık, Teşekkürler görsel için. Pırıl pırıl muhteşem yeşil ve sağlıklılar... Kutlarım başarını... |
Alıntı:
cevap biraz geç oldu biliyorum. Birkaç gündür fırtına nedeniyle internet bağlantısı kuramadım. Tam mesajı yazıyorum göndereceğim bakıyorum yine gitmiş net bağlantısı:mad: Bu Size cevaben 4. mesaj yazışım açıkcası, gönderemedim bir türlü. Benim gözlemlerimde bozulan hoyalarımda yani tecrübemi ve gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Saksı harcınızda Bahçe toprağı kullanmışsanız, Kış aylarındaki güneş eksikliği ve sulamadaki dengede şaşma anında bozulmayı birlikte getiriyor. Hoya lacunosa çok nazlı bir tür birazcık fazla su verin haftasında sinyal gönderiyor bozuluyorum diye;) Açıkçası benide zorlayan bir tür. Hoya pubicalyx birçok türe karşın çok dayanıklı. Umarım Baharla birlikte kendilerini toparlar hepsi. Kaybettiğiniz türler içinde üzülmeyin lütfen. Biliyorsunuz bende bunlardan fazlasıyla var çelik alacak kadar büyüdüler Artık Anaç konumundalar. Ayrıca birçok yedeğim var. Bahar yaklaşırken Size toprak karışımı ile birlikte Hoya lacunosayı yeniden gönderirim. Emeğim boşa gitti çeliklendi diye de düşünmeyin yeterki hatalarımızı bilelim ki tekrarı yaşanmasın. Yardımcı olabileceğim zamanlar aramaktan lütfen çekinmeyin... Bilmenizi isterim Sesinizi duymak Beni Mutlu eder Kederimizde Sevincimizde ortak olsun, Hoyalara Gönül vermiş Tüm Dostlarım için geçerli... Sevgilerimle... |
Sevgili Sakdağ,
harikasınız Rüya işte bu ya ne göreceğiz ne yaşayacağız bilinmez. Bende Sipariş açtığım zamanlar hep kabus görüyorum. Yaşadığımız endişe ve heyecanla bekleyişimiz varya Acaba yaşayacakmı? kayıpmı edeceğim Kaygısından kaynaklanıyor. Çok güldüm okurken:D inanınki hepimizde vardır bu tarz rüyalar. Hoyanızıda kalıcı saksısına aktarmakla iyi yapmışsınız, arada bir Hoya carnosa sayfasında görsellerini Ve ya burda görmek isterim. Başarınızı birlikte Kutlayalım;) Sevgili Manolya (Asu Hanım), 2010 Yılının Nisan Ayına kadar önüme gelen rastladığım çiçekçiye Hoya varmı diye sormaktan gına gelmişti artık. Birde o nasıl bir çiçek Diye geri sormaları yokmu çiçekçilerimizin birçoğunun bile tanımadığını görüyordum. Agaclar.net hepimize neler aşıladı bizler biliyoruz ne çılgınlıklarımız kaldı ne aklımız. Hala o kadar çok şey öğreniyorumki. İyiki var böyle bir Sitemiz;) Dün Saksıcıda saksı seçerken birkaç kişiye rastladım kaktüs saksıları alıyorlardı, ilgimi çekti 100 e yakın toprak saksı minnacık hepside. Bu dikkat çekme olayı demekki karşılıklı olmuş. Onlarda bu kadar menekşe saksısını ne yapacak bu hanımında menekşeleri çok demişler. Hatta birbirlerine sen sor falan demişler:D Deli Deliyi tanır misali ben konuya girdim ne tarz kaktüsleriniz var diye sohbet karşılıklı sorularla birlikte geldi tabiikine. Meşhur olmuşum haberim yok:D agaclar.net sayesinde başarıyoruz hep bunları. 3 hafta kadar önce Hoya Cafeye gelmişler Balkondan hayranlıkla içeriyi seyretmişler:DNasıl Sevindiler orda karşılaşmamıza anlatamam. Karşılıklı telefonlarımızı verdik. İlk fırsatta birbirimizi ziyaret edeceğiz. Açıkcası bende onlardaki kaktüs çeşitlerini görmek için can atıyorum. Ortak Dostumuz olduğunu öğrenmek ayrıca Mutlu etti, Taner Angay Bey in daimi müşterisiymiş. Hoyalara olan ilgileride beni çok Mutlu etti.... Bitkiyi Seviyorsanız Mutlaka bir çeşitine çılgınlık derecesine kadar tutku başlıyor, bunun kaçarı yok çünki içimizdeki Tutku büyüdükçe büyüyor:p Sohbetinize katılamadım net bağlantım olmadığı için... Sevgiler... |
Sevgili Hatice hanım,
Cevabın için çok teşekkür ederim,inşallah düzelirler,tek derdim onları büyütüp çiçeklenmelerini görmek.Sevgiler. |
sevgili missmenas,
elbette meşhur oldunuz. Googleye missmenas yaz bak neler çıkıyor. işin ilginç yanıda bu işte meşhursunuz ama sokakta çarşıda pazarda sizi gören şahıs olarak tanıyamaz ki. Meşhur olan hoyalarınız (görsellik olarak ) Hoya'nın ne demek oldugunu bilmeyenler, şimdi çeşitleri ile ariyorlardır eminim :)) Bence dışarı çıktıgınızda yaka kartınızı yanınıza alın ''AGAÇLAR NET / missmenas'' bu kartla dolaşın da görün bakalım neler oluyor. İzdiham olur vallahi :))) Şaka bir yana evet gerçekten de iyiki böyle güzel bir sitemiz, güzel üyeleri vede en önemlisi prensipli yöneticilerimiz var. Şahsım adına gurur duymaktayım. Selam ve sevgilerimle |
Alıntı:
|
Şirin hala kapının önünden ayrılmıyor, ümitle bir gün karşımıza çıkar ve sevgi dolu birilerinin himayesinde olmasından başka bir temennimiz aklımıza gelmiyor. Her gelen ihbarı değerlendiriyorum ama maalesef görüyoruzki bizim yavrumuz Ballı Kızımız değil:( ve her baktığımız yavru çalınmış ve birşekilde birilerin himayesine geçmiş. Gördüklerimiz çok iyi bakılıyordu, bu azda olsa teselli ediyor bizimkiside böyledir diye.
Serada çalışmak kolay değil, Taner angay beylerin serasına gittiğimde görüyorum özellikle yaz aylarında tahammül edilir gibi degil sıcaklar. Benim Muğla'da evimizin bahçesindeki sera çok büyük olmayacak, klimada taktıracağım içeriye, birde yağmurlama sistemi. Düşüncemdekiler bunlar, kısmet az kaldı. İnanınki burda yakınlarımda böylesi bir yardım beni çok Mutlu ederdi. Yakınlarımdaki hiçkimse böyle severek yardıma gelecek bir Arkadaşım yok. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
inanki bu görüntüden hiç farkım yok, çok güzel bir benzetme olmuş. Kendimemi güleyim yoksa Senin şu espirili yaklaşımınamı:D Neyse böyle büyüteçle bakınırken gözlemlediklerim den bir kaç görüntü. 14 şubat 2011 deki Aleya gardena açtığım siparişimden, yaşatabildiğim Hoya imperialis red süpriz yapıyor, buda yetmemiş gibi bu hoyadan geçen yıl aldığım birkaç çelikten yaşayanlardan bir tanesindede çiçek sapı büyüyor. Sevgili Perihan Bayram bu imperialisi Size ayırdım. Haziran ayında kendim bizzat Size getireceğim bunu;) |
5 Eklenti(ler)
Birkaç çiçek sapı daha süpriz yapıyor. Hoya lacunosa ya küstüm onun resimlerini eklemeyeceğim Aralık ayından bu tarafa tomurcukları büyütüp büyütüp döküyor kızdım ona cezalı o:mad:
Hoya verticillata çılgın gibi çiçek sapları çıkartıyor saymaya korkuyorum nazarım değecek diye;) Eklenti 270946 Hoya obscura sarı öbekli çiçeği olan geçen yıl çiçeklenen eski çiçek saplarındaki tomurcukları büyütüyor birtaraftanda yeni çiçek sapları oluşuyor çok bereketli cömert çiçek açan bir tür kokusu zaten muhteşem;) Eklenti 270947 Hoya shepherdii 4 tane çiçek sapı büyütüyor. Eklenti 270948 Hoya praetorii boyuna bakmaksızın 2 tane çiçek sapındaki tomurcukları iyice belirginleşmeye başladı:D Eklenti 270949 Eklenti 270950 |
4 Eklenti(ler)
Yeni Hoyalarımızın Hayata bağlanışı...
|
Çiçek oluşumları çok güzel. Merakla açmış hallerini bekliyorum...
|
Beyenmezmiyim ablam beyenmezmiyim harika. Hani insanın içi içine sığmadığı güzel zamanlarda mutluluktan çığlıklar atıp yerinde duramaz zıpzıp zıplar ya vallahi şu an öyle durumdayım. Eşim bakmasa sevincimden ağlayacağım. Ablam herşey için sana çok teşekkür ederim. Sevincimi inanınki tarif etmeye kelime bulamıyorum Allah razı olsun. Herşey gönlünce olsun.Saygılarımla.
|
Hatice abla bahara hazırız gördüğüm kadarıyla birde güneş yüzünü gösterse değil mi?
|
Eveeeettt, şölen başlıyor, harika.....
Bundan sonrsı hep güzellik ve mis kokular....Hele imperyalisi çok sabırsızca bekleyeceğim... (Bu arada H.obscura gibi küçük yapraklılardan fazla var mı?..:)). |
Hatice hanımcığım,çok mutlu oldum,özellikle çiçek sapı olanı bana getireceğiniz için çok teşekkür ederim,bu durumda çiçeğini hemen göreceğiz inşallah.Sevgiler.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Orkun,
Çiçek oluşumlarını inanki heyecanla beklemek harika bir duygu... Sevgili Delete61, minik saksıda çiçek tomurcuklarını kaybetme korkusuyla kalıcı saksıya aldım. Hoya praetorii nin çiçeklerini açtığını görme heyecanını birlikte yaşamak dileğiyle bu görsel Size gelsin;) Eklenti 271452 Sevgili Fatih, arada birde olsa güneş artık doygun yüzünü göstermeye başladı perdeleri artık kapalı tutuyorum, yapraklar güneşten zarar görmeye başladı, bahar geliyor:p Sevgili Agozce, inanınki hoya imperilis in çiçek açması tarifi imkansız bir heyecanla bekliyorum. Umarım başarabilirim. Kullandığım gübreyi çiçek açtıklarını görebilmek adına değiştiriyorum. Siparişimi verdim, önümüzdeki hafta gelecek. Çiçek açmalarını teşfik edici bir gübre. Önceki kullandığımın biraz daha farklısı,PETERS PROFESSIONAL 10*52*10+ iz element katkılı...Heyecan verici olacak eminim sonucu ,bunu birlikte yaşayacağız. Sevgili Perihan Hanım, Hoya imperialis red i kalıcı saksısına aldım. Çiçek sapındaki gelişimlerini birlikte gözlemyeceğiz haziran ayına kadar;) Eklenti 271453 Sevgili Bozo.0606, Başarını çiçek oluşumlarıyla kutlamak dileğiyle, gerçektende mükemmel sağlıklı bir gelişim göstermişler. Bu kadarını beklemiyordum Süpriz oldu gerçektende, Ankara'nın dondurucu havasından sıcak tebessüm gibi geldi. Kutlarım Seni, Harika bir şölen... Teşekkür ederim Misafirlik için. Lütfen kalıcı bir görsel olsun, silinmesini istemiyorum. Bu başarını diğer Hoyalarındada beklediğimi bilmeni isterim... |
Alıntı:
Garibim hoya obscura sarkmak için nasılda çaba sarfediyor:( Lütfen azad etmelisin onu o çubuktan, bırakta özgürce salınsın...Sarkıcı bir tür çünki,çabasıda üzücü gözüküyor zorlanmamalı. Bir Gecelik Gelin Çiçeği, çok mutlu gelişim göstermiş. Pırıl pırıl tazecik yaprak oluşumu gözden kaçacak gibi değil doğrusu... ellerine sağlık... Muhteşemler... |
Bazı Hoyalarımı kalıcı saksılarına aldım...
Arkası yarın, görselleri geliyor yolda:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
söyledikleriniz ve misafirliğimi kabul etmeniz benim için çok çok değerli. obscura özgürlüğüne kavuştu ve bir daha öyle bir durum yaşamayacak. yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim. müsait olduğunuzda atlas sayfasına da bakabilir misiniz? oradada eski bir dost var. tam anlamıyla boynuz kulağı geçti.. |
Alıntı:
tam bahar geldi derken kapımızı soğuklar yine bastırdı. Geçen 2 hafta Güneşli geçince Hoyalardaki kıpırtı benide heyecanlandırmıştı. Gelişimleri gerçektende hayranlık derecesinde İnsanı keyfe boğuyor. Dilerim Sizinde Hoyanız vardır, ancak beni o zaman anlayabilirsiniz. Sanki Baharın müjdescisi gibi bir şey bu Hoyalar. Sorunuza gelince Ruj çiçeği Hoya akrabası olup yine yapı marketlerde ve çiçekçilerde Hoya diye satılmaktadır. Bella Hoya türüdür, umarım yardımcı olabilmişimdir... Antalya'dan Sevgiler Güzelim Gaziantep'e... |
Sevgili Agözce,
Siz istersinizde ben yokmu derim, yoksa bile yaratırız:D Hoya chinghungensis, Hoya cv. Chouke, Hoya obscura hem sarısından hem pembelisinden, Hoya retusa, Hoya linearis, bunlar köklü var. Hoya shepherdii hemen çelikliyorum ve saksılanıyor. Sarkan tür olarak daha birçok Hoya türü var elimde çeşit olarak. Listemi yakında güncelleyip bir başlık altında toparlayacağım. Diş tedavimde Şükür bugün bitti, Bahara hazırız yani:D Baharla birlikte heyecan dorukta. Çok istediğiniz özel bir tür olursa 2 haftaya kadar yeni siparişimi açacağım. İsterseniz getirtebilirizde;) Ayrıca Hoya barınızı gözümde canlandırdım sarkan türlerle Muhteşem gözüküyor;) Tırmanıcılara başka bir köşe bulmalısınız ama Barın önü çalı tipi ve minik yapraklı hoyalara ait olarak yakıştırdım:D Tırmanıcı Hoyalar bir süre sonra bulunduğu bölgeyi istila ediyorlar çünki... |
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/26462.htm
Sevgili missmenas buradaki 12 nolu mesajda bulunan birinci resimdeki sukulente bir bak bu bizim ülkemize aitmiş konuyu okursan anlarsın hoya türlerinden birine benziyor sen anlarsın hangisi olduğunu ..:) |
Sevgili Pembegül,
Hoya değil gördüğüm sukulent, ismini bilmiyorum maalesef, Evimin balkonunda var 1 saksı, 13 yıl öncesi Kıbrıstan çelik alıp getirmiştim, istersen çelik alıp gönderebilirim nerdeyse ağaç oldu ama çiçek açmadı hala. Çiçek açmış hali muhteşemdir, biryerlerde çiçekli halini görmüştüm. Bir ara resmini yüklerim... |
5 Eklenti(ler)
Söz vermiştim arkası yarın diye ertesi gün oldu, bir ertesi gün daha olmadan, Merakla bekleyen Dostlarıma Hoyalarımın görselleri:D
Geçen yıl Martın ilk haftasında başlamıştım apodagisle yazışmaya, ikna etmem çok sürdü çelik göndermesi için, bu hoyalarım geldiği Tarih 08.05.2011. Aleya gardenden gelen çeliklerim 14 şubatta siparişimi açmıştım hüsranla sonuçlanmıştı. Apodagisten gelen çelikleri 100% hepsi yaşattım benim içinde büyük bir sevinç olmuştu. Bu hoyaların bazılarını henüz daha yeni aldım kalıcı saksılarına (ihmalkarlık:o)... Hoya matilde, hem sarkıcı hem tırmanıcı bir tür tercih meselesi, Ben sarkıtacağım sanırsam... Eklenti 271732 Hoya leucorhoda IML 518, tırmanıcı ve sarılıcı bir tür... Eklenti 271733 Hoya nummularioides, sarkıcı bir tür... Eklenti 271734 Hoya cv. Chouke, tırmanıcı ve sarılıcı bir tür... Eklenti 271735 Hoya cv. Ruthi (mm x Ariadne) tırmanıcı bir tür. Turuncumsu güzel çiçeklerini görmeyi çok istiyorum. Eklenti 271736 |
Abla lambiyide bi görebilirmiyiz ?? Mathilden ben burdayım diyor çok beyendim ışıl ışıl maşalllahh:Birazcıkta yaprak formu büyük olanları resimlesen çok rica edicem :)
|
5 Eklenti(ler)
Hoya görsellerine devam...
Hoya pubicalyx Royal ( hawaiian purple ) tırmanıcı ve sarılıcı bir tür... Eklenti 271754 Hoya blashernaezii tırmanıcı bir tür, sarı çok hoş çiçekleri var... Eklenti 271755 Hoya obtusifolia Yaprakları Hoya imperialise benzesede çiçekleri çok farklı, tam bir porselen çiçek görünümünde. Tırmanıcı bir tür sardırılmasını tavsiye etmem imperialisler gibi narin gövde yapısı var kolayca kırılabilir. Çeliği yok çoğaltamadım, umarım bu yıl yedekleyebilirim. Gerçektende kaybetmeye korktuğum hoyalarımdan birtanesi budur. Hoya praetorii Hoya lasiantha gibi köklenmesi yaklaşık 3 ay sürdü. Gelen çelikten 3 tane dikmiştim köklenmesine rağmen diğer 2 sini kaybettim. Havalar ısınsın ilk tepesine makas atacağım Hoya bu olacak:D Eklenti 271756 Hoya imperialis var. Rauchii, tırmanıcı bir tür. Kalıcı saksıya aldığım Rauchii yi delete61 e hediye etmiştim. Çok geç kaldı saksıya alınmakta, çoktan büyümüş olacaktı:( üzüntümü hafifleten tek unsur Delete Arkadaşımınkinin yaşıyor olması, Kutlarım Seni Sevgili delete61;) Hoya imperialis var. Borneo Red, tırmanıcı bir tür. Yaprak şekli rauchii den biraz daha büyük ve uçları sivri. Eklenti 271758 |
Sevgili Kedicik,
Hoya lambi yi çelikledikten sonra hiç sürgün vermedi. Tabiiki görselini eklerim, sürgün versin süpriz yaparız. Aldığım 3 tane çelik yaşıyor olması ve sürgün vermiş olması mutlu edici. Sevgili Pembegül, sonunda hastalığı sanada bulaştırdım galiba:D Lütfen seçim yaparken eviyin durumu göz önünde bulundur, yoksa halin nice olur. Yaprakları ve çiçekleri birbirine benzemeyen türleri belirleki. Seçeceğin türler keyif versin, ve tavsiyem zamana yay edineceğin türleri. Büyüdükçe yer sıkıntısı sıkıntı yaratmasın sonra. Sevgili Dilaver Beyin sözleri taklit etmiş gibi oluyorum ama ancak şimdi anlayabiliyorum kendisini, o kadar iyi niyetli uyarmalarını hep kulak ardı ettim:o Neyse başarmakta bir şey, en azından henüz yüzüme gözüme bulaştırmadım misali. Hayırlısıyla bir taşınsaydım çok rahat edecektik ama az kaldı, taşınma işinide başaracağız inşallah... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025