![]() |
5 Eklenti(ler)
Görsellere devam diyoruz.
Daha çok saksı lazım saksım bitti, imalathanede imalatı bırakmış :mad: ne yapacağım nasıl bir çözüm bulacağım şimdilik bilmiyorum. Muğladan İzmir yakın olacak olmadı o tarafta ki üretim yerleriyle bir irtibata geçeceğim en az 150 tane daha saksı lazım. Sardırıcı bambularda sipariş edildi yurtdışına 1 aya kadar onlarda gelir. Dün 4 çuval fıstıkçamı kabuğu sipariş ettim İzmir' deki satış sitesine, bugünde hastane dönüşü 2 çuval volkanik cruf ( lava taşı ) satın aldım. Malzemelerim hazır saksılar yok ortada:D Pazartesi Gübrelerimde geliyor, bu Yıl hoyalar çıldıracak:p Seranın içerisine birde klima aldımmı değmeyin keyfime olacak... Hoya ciliata, şubat 2011 de aleyadan çelik olarak almıştım. Kuru bir dal yapraksız kalmasına rağmen hayata bağlanması Mutluluk vericiydi. Çelikledim 2 tanede yedeğim hayata bağlandı ve yeni yapraklar çıkarttı. Nemi çok seviyor köklenmesi çok uzun sürdü. Yaprakları tüylü kadife gibi temas etmek çok hoş bir his bırakıyor insanda, tıpkı Hoya lauterbachii gibi. Tırmanıcı bir tür. Eklenti 271857 Hoya kerri albo margin variegata, Şubat 2011 de aleya gardenden almıştım. Alacalı yapraklı hoyalar çok zor gelişiyor hiç çeliklenmedi ve bu kadar ancak büyüyebildi. Tırmanıcı tür sardırılmaktanda hiç hoşlanmıyor kerriler. Eklenti 271858 Hoya parasitica, tırmanıcı tür. Hoyacı dostumuzdan Sayın hydrosuccess in hediyesidir. Yedeklendi tam 4 tane var;)Çok teşekkür ederim... Eklenti 271859 Hoya sp. Palawan GPS 9057, yaprakları çok hoş sert sukulent bir yapısı var. Teşekkür ederim Sayın hydrosuccess. Eklenti 271860 Hoya obavata, sert gövde yapısıyla hoş bir tür. Yine hydrosuccess in hediyesi... Eklenti 271861 |
5 Eklenti(ler)
Görsellere devam ediyoruz...
Hoya parasitica lao, yaprakları çok hoş tırmanıcı bir tür. Teşekkürler Orkun'cum, umarım benim gönderdiklerimde en az bunun kadar seni Mutlu eder, derken beraber hatırladım unuttum aramayı, genç hoyacımız bugün Baba olacaktı Dilerim herşey yolunda gitmiştir. Eklenti 271867 Hoya sp. Tanna, tırmanıcı tür narin yapıya sahip. Eklenti 271868 Hoya glabra, tırmanıcı ve sarılıcı bir tür. Sevgili Bettyycim'in hediyesi, Teşekkür ederim. Eklenti 271869 Hoya sp. aff. mindorensis yellow AP 1080, tırmanıcı ve sarılıcı bir tür. Eklenti 271870 Hoya cardiophylla, sarılıcı ve tırmanıcı bir tür. Eklenti 271871 |
2 Eklenti(ler)
Görsellere devam,
Hoya golamcoiana, çalı tipi çok hoş bir yaprak yapısı var. Yaprak yapısı için tercih etmiştim. Eklenti 271892 Hoya clorantha var. Tutuilensis, tırmanıcı tür. Eklenti 271893 |
Bu gecelik bu kadar yeter sanıyorum, hava çok soğuk eksilere geçiyor. Bu saate kadar paso sobaya odun atıyorum. Bahar yüzünü gözterse artık, biz Antalya'da böylesi soğuklara alışık değiliz.
Sobanın keyfinide en çok Şirin çıkartıyor, minderinde horluya horluya uyuyor. Bazen yanına bende kıvrılıveresim geliyor:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ablacım yeni saksısına almana çok sevindim. Orada gelişimininde çok daha iyi olacağına inanıyorum. Ayrıca tomurcuklar küçük olmasına rağmen çok şeker görünüyor. Hoya imperialis var. Rauchii henüz verdiğin gibi duruyor. Allaha çok şükür senden aldıklarımın hepsi sağ fakat şu an yeterli ışık alamadıklarından gelişimler yavaş. İlerleyen zamanlarda canlanacaklarına eminim. Çırağın olarak Seni yakinen takipte olanlardanım. Sevgilerimle.
|
Çok sevinçliyim,ellerine sağlık sevgili Missmenas,evet Hazirana kadar dokuz doğurmassam iyidir.
|
Sevgili missmenas şuraya bir bakarmısın..:D
Eshop, zsilkov prodej rostlin, semen a zahradnho materilu -> www.rostliny.net |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Asiyenin rengi bu... Beyaz açıyor, yoğun güneş altında hafif pastel pembe renk alabiliyor bazı çiçekleri... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Pembegül,
verdiğin linki inceledim Çekoslavakya da bir web sitesi, bu hoyalar tropik bitkiler en doğrusu taylanddan yine bu güvendiğim siteden almak olacak Hoya index page. Merak ettiğiniz hoya sanırsam Hoya carnosa alba, Resim netten alıntıdır... Eklenti 272092 Şimdilik düşüncem Carnosalarım yeterince var. Merakla kırmızı carnosa nın açmasını bekliyorum, en heyecan vericisi kırmızı çiçeklisi bana göre;) çok çiçek sapları var üzerinde bu yaz açamaya başlarlar diye düşünüyorum. Çiçeklenmeye teşvik edici Gübremde pazartesi günü geliyor, hele bu yazda açmasınlar, elimden çekecekleri var. Atacağım balkona:dilli: bak korkudan nasıl açarlar içeri alsın diye:D |
1 Eklenti(ler)
hatice hanım Hoya index page bu linkte hoya eskimo diye bir tür var. gerçekten çok sevimli ve göz kamaştırıcı.
bir bitki bu kadar mı güzel olur. görselini ekledim..:o:o:o saygılar..:D |
Sevgili bozo bu eskimo lacunosanın bir çarprazı ;)
|
sayın bettyycim güzel çarpıştırmışlar )). muhteşem olmuş. sanki ceropegia gibi. çok sevdim ve sizde var sanırım.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Bozo,
Bettycim haklı. Bu hoya lacunosa eskimo, köklü getirtmiştim. Çelikler hayata bağlandı ve sürgün bile çıkartmaya başladılar, en önemlisi kök kısmıda sağlam kaldı çelikledikten sonra. Çok pahalı olmasına rağmen 25 dolardı vazgeçemedim, görüntüsü benide büyülüyor. Eklenti 272135 Eklenti 272136 Eklenti 272137 Birbaşka Hoya lacunosa yaprakları gerçektende kalp şeklinde ve çok şirin, Hoya lacunosa ''heart shaped'' Eklenti 272138 Eklenti 272139 |
5 Eklenti(ler)
Başka bir minik yapraklı daha hem yaprakları sert sukulent yapıda, Hoya cv. Rosita-1 ( wayetti x tsangii ) çiçekleri çok albenili, yapraklarıda öy
Eklenti 272140 Eklenti 272141 Hoya chinghungensis çalı tipi büyüyen hoya türü, yaprakları ve görüntüsü muhteşem ötesi birşey, o kadar küçük yaprakları varki inanılır gibi değil, Hoya serpens'ten daha küçük;) Eklenti 272142 Eklenti 272143 Başka bir minik yapraklı çalı tipi Hoya engleriana, minik yapraklı ve çalı tipi hoya düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Eklenti 272144 |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hoya erythrostemma White çeliği 2 taneydi, şimdi diatomitten çıkarttım birisi köklenmiş ama sürgün yok diğerindede pek bir belirti yok köklenmesi için bakalım şansımıza, henüz yeşil ama ümit yok gibi. Diatomite geri koydum, köklenenide toprak la yetiştireceğim için toprak la yeniden diktim. Kaybetme korkusu ne kötü birşey. Çok küçük olduğu için diatomitte köklendirmenin garantili olacağını düşünmüştüm, yanılmamışım. Sırada sürgünlerini bekleyeceğiz;) Eklenti 272265 Eklenti 272266 |
2 Eklenti(ler)
Sevgili missmenas Asiyenin kızlarından birini göndermiştiniz, bakın nasıl oldu
|
5 Eklenti(ler)
Hoya sulawesii Geçtiğimiz sonbaharda Sevgili İlkin hanım'ın sulawesii si çiçek açınca şüpheler tamamen ortadan kalkmış ve Hoya australis in bir varyetesi olduğuna karar verilmişti.
Bu akşam geç saatlerde saksı ve düzenek değişimi yaptım bu Hoya australis ime. bir tane kök var diye hatırladığım Hoyam 2 kök çıkınca şaşırdım ve hatırladım, bir önceki saksı değişiminde kırılan bir dalını aynı saksıya dikmiştim, büyük süpriz oldu;) Kök yapısının bu kadar güçlü ve sağlıklı olması sevindirici tarafı, üzücü yanı ise 3 tane sürgününü kırdım işlem bitinceye kadar... gündüz güzel bir banyo ve lekeleri temizlenecek, umarım yeni saksısını sever ve gelişiminde olumsuzluk yaşamaz:p |
Maşallah iyi kök yapmış :)
|
hoyalar
Alıntı:
|
;)
Alıntı:
|
İsterseniz teklif verelim perihan hanım bakalım ne olur, 10-13 çelik arası kargosu 65 $ bu bilinsin, 8 günde Türkiye de oluyor paket.
|
hoya
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgiler. |
Aslına bakarsanız Perihan hanım bende ağrısız başıma dert aramıyorum :D zor mesele bu işler ama e-bay de kargo açıklaması bu, tüm Avrupaya aynı fiyat malesef.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Lele'cim, (karalale)
Bana yaptığın güzelliklerin son durumlarını resimledim. Almanya'dan ne zahmetlerle Antalya'ya ulaşan Hoyalarımız;) Hoya calycina supsp. calycina 'stargazer' geçtiğimiz yaz tatilinde, hoya cafenin kapısında elinde saksıyla görünce önce tanıdık bir sima derken, kesin Lale hanım dedim calycinadan kendini ele verdi. Kocaman bir süprizdi benim için;) Koleksiyonuma en çok istediğim Hoyaların bir tanesiydi. Çok Teşekkür ederim, çok çeliklemeseydim şimdi görüntüsü böyle olacaktı. Hydrokultur taşlarına dikmiş olmandan dolayı, toprak ortamına transferinde büyük Hoyalarda sıkıntı olabilirdi, ilk çelikler böylelikle alındı ve yedeklendi. Resimler netten alıntıdır, merak eden Arkadaşlar olacatır elbette çiçekli halini:p En az Sizler kadar bende böyle çiçekli halini merak ediyorum doğrusu... |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Lale'cim bakalım beğenecekmisin...
Bunlarda bendeki anaç ve minik prensesleri:p Hoya calycina supsp. calycina 'stargazer'... İlaç lekelerini silme cesaretini gösteremedim, yaprakları tüylü ve kadifemsi olmasından dolayı, lekeler için özür... |
2 Eklenti(ler)
Hoya cinnamomifolia,
koleksiyonumun Pırlantası olacak bu:DÇok Teşekkür ederim, onca zahmet ve Yüreğindeki paylaşma Sevgisi için. Hoya cinnamomifolia yı sizlere taktim edeyim. çiçek açmış resimleri netten alıntıdır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025