![]() |
Size kolay gelsin diyorum Sn missmenas Orkun Bey'in de dediği gibi köy iyidir.
|
Her şey gönlünüzce olsun köy iyimidir bilemem bir iki günse iyidir ;)
kafa dinlenirde gerisi zor hele antalaya gibi bir güzide şehiri terk etmek işte bu kötüdür . Bence bir seranız olması güzel birde daha cok ceşidin sahibi olmanız buda teselli olacaktır umarım mutlu olursunuz siz ve aileniz birde hoyalarınız . |
Antalya gerçekten güzide illerimizden birisidir fakat Türkiye mizin neresi güzide değil ki, İli ile olsun, ilçesiyle olsun, köyüyle, kasabasıyla farketmez önemli olan sağlık, sıhat, mutluluk. Ablacım herşey gönlünce olsun, ben tayinci bir Devlet Memuru olarak, görevim gereği baya bir yer gördüm, aslında alıştım, bulunmuş olduğun ortamı değiştirmek farklı yerler gezmek, görmek, oranın kültürünü ve insanlarını tanımak iyi oluyor,Allahıma şükürler olsun kötü insanlarla şimdiye kadar karşılaşmadık, Allahım senide karşılaştırmasın. Seninde mutlu olacağına inanıyorum. Hem köy deyip geçmemek lazım, şehirde büyüyüp yetişen çoğu insandan daha hayırlı, hatır naz, çalışkan ve samimiler. Anlayacağın herşey doğal yani sunilik pek yok. Ayrıca jübile demişsin ne jübilesiymiş, ŞİŞTTTTT dur bakayım, önünde daha katedeceğin yol, bizimde senden öğreneceğimiz çok şey var. Ayrıca botanik bahçene bayıldım, çok şanslısın çoğu insanın yapmak isteyipte yapamadığı bir işi başarmışsın, tebrik ederim. Ne kadar güzelleşmişler hayran kaldım maşallah. Hem ağlama her gelecek günde bir güzellik bir hayır vardır, Taşınırken yanında olmayı ne çok isterdim, sana yardımcı olamıyoruz fakat dualarımız seninle. Hayırlı haberlerine bekliyoruz.
|
Abla resimleri görüncesi insan bi an olsun nefes almayı bırakıyor taki nefes bitince kendine geliyor :) Muhteşem bir şölen hazırlamışsın bizlere..hepsi çok güzeller hatta öyleki bu bende nasıl yok diye söylendiğim ,aa bunu nasıl görmemişiim dediğim,bunca zamansızlığının arasında bizlere bir çok güzelliği fark ettirdiğin için ayrıca teşkürederim .Ablacım hüznünü ve duygularını emin ol bizlerde senle beraber yüreğimizde hissettik.Lütfen üzülme herşey daha güzel olucak orada İNŞAALLAH.Yeni yuvanda da eminim bir çok güzellik seni bekliyordur.Hem senin yaşama sevincin çevrene fazlaca etki yaptığı için eminim orada da mini bir antalya kurarsın :)Ayrıcada o kadar canı gönülden isterdim ki senin yanında olabilmeyi .. caanım hoyacıkları muntazam şekilde paketlemeyi,botanik evinde senle olmayı ama malesef hayatın getirdiği sorumlukları bi türlü bitiremediğimiz için yanında olamadım üzgünüm:( Dualarım seninle hayırlı yolculuklar diliyorum.Sağ selamet varırsınız umarım.Muğla ya.
|
Alıntı:
Umarım yeni mekanınız size şans, mutluluk ve huzur getirir. Herşerde bir hayır vardır. Kolay gelsin.;) |
Sevgili Hoyacı ve başılığımı takipte bulunan Arkadaşlarım...
Taşınmak bu kadar çiçekle ve gerçekten hassasanız bu konuda herbirşeyi kendiniz yapmak isterseniz, benim gibi... Herbir bitkime zarar gelecek kaygısıyla.... açıkçası kamyon bu gece geliyor ve bizzat kendi ellerimle kamyona yerleştirme yapacağım... Yarın sabah kalanları toparlayıp yola çıkıyoruz... iyi dilek ve temenni Yorumlarda bulunan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum... Yakın bir zamanda tek tek yorumlarınıza ve güzelliklerinize eşlik edeceğim... İnternet bağlantım için bugün mürecaat yapıldı inşallah pürüzsüz bir şekilde devamı gelir... Sdizleri çok Seviyorum görüşmek üzre.. bPaylaşımlarıma kaldığım yerden devam etmek üzre... |
Alıntı:
|
Yeni yeriniz, köyünüz, Muğla size ve hoyalarınıza şans getirsin. Heyşey bir çırpıda ve kolayca oluversin. Bütün iyi temenniler sizinle olsun.
Sayın Missmenas yolunuz açık olsun. |
Acaba yerleşebildiniz mi?
Hoyalarınız ne alemde. |
Canım,tüm fotoğrafları izledim,hepsi de çok güzeldi,sen Paul'u geçmişsin.Yeni yuvanda mutluluklar,inşallah Hoya'lar daha çok sever orayı.Yerleştikten sonra görüşürüz.
|
2 Eklenti(ler)
Sayın Missmenas, yeni yeriniz hayırlı olsun.
Asiye'nin kızının selamı var. Eğer bunlar çiçek oluşumu ise her yanı bunlarla dolu. Toprağını yiyip bitirmişti, geçen gün Orkide toprağı alıp ekledim. |
Sayın Sakagun bariz çiçek oluşumları Tebrik ederim. Sevgili Missmenas'a sordunuz ben atlamış gibi oldum ama. ..))))
|
Selamlar,
Ben aranıza yenı katıldım. Mum çiçeklerine bayılıyorum fakat bugüne kadar hiç bulamadım. Evınde olan eşim dostum da tamam veririm dıyor fakat geri dönüşü yok. Ellerinize sağlık, çok güzeller. |
Bu gerçekten görsel bir şölen gerçekten
|
Ablacım bu kadar ayrılık yeter gari, özledik, Sabırsızlıkla hayırlı haberlerini bekliyoruz.
|
Sayın missmenas efendim yeni eviniz yeni şehriniz hayırlı olsun.İzmir' de geldiniz ama görüşemedik bir daha ki sefere inşallah. İşleriniz de kolaylıklar dilerim.
|
Nerdedir diye merak ettim taşınmadan kaynaklı internet sorunu yaşıyormuş. Herkese selamlarını iletmemi istedi.
|
5 Eklenti(ler)
Nihayet net bağlantım kuruldu. Kaldığımız yerden devam demiştim en son:)
Aynende öyle yapalım. Hoya pubicalyx in kokusuyla mest oluyorum bu günlerde. Değerli yorumlarınıza Akşam geri döneceğim. Bu arada Teşekkür ederim Memet bey... |
Hatice hanım özlettiniz kendinizi artık resimlerle özleminizi giderelim muhteşem açmış renk kokusu bu nasıl bişeydir devamını bekkliyoruz.
|
Maşallah hatice ablam negüzel açmış o öyle :) Bana gönderdiğin carnosa acayip ataklarda şu 15 gündür okadar güzel gelişti ki hala da gelişmeye devam ediyor tekrar teşekkür ederim ablacım ;)
|
4 Eklenti(ler)
Hoya pubicalyx in kokusunu tariflemek o kadar güçki. Hoya carnosa kokusu yanında çok hafif kalır diyebilirim. Hoya carnosa gibi 7-8 patel çiçek açsaydı eminim kapı pencere açtırırdı.
Sabahleyin Antalya'dan yeni yuvamıza geldiğimde saat 5 e doğru seraya girdim müthiş bir koku ile karşılandım, duygumunda tarifi yok maalesef Sevinç ve Mutluluk vardı sadece, kaç yıllık verilen emeğe aldığım günaydındı benim için... |
5 Eklenti(ler)
Hoya albiflora nın, azimli çiçek açma çabasını dilerim hepbirlikte keyifle izleriz. Çiçeklerinin boyutunu Hoya imperialisten daha büyük olacağını tahmin ediyorum.
Üzerinde tam 5 tane açmaya çabalayan çiçek sapları var... |
O nasıl bir güzellik öyle değilmi? Koku müthiş...
Albifloramı istiyorummmmmm...:)) |
Alıntı:
|
Anlaşılan hoyalarınız yeni yerlerini sevdiler , çiçeklerini açarak sizi mutlu edecekler .
|
Sizi tekrar görmek çok güzel, bağlantınızı kurulmasına sevindim.
İnşallah hoyalarda bir sıkıntı yoktur. Ben bürodan eve taşırken bile iki yaprak bir de filiz kırdım. |
hoşgeldiniz hatice hanım kaç gündür sessiz sedasız gelişinizi bekliyordum resimler harika ellerinize sağlık ...
|
Ablam ablam hoşgeldin, sefalar getirdin. Hasret sonunda bitti çok şükür, şöleni Hoya pubicalyx başlatmış, harika görünüyor. Darısı diğerlerine inşallah.
|
5 Eklenti(ler)
Öncelikle Hoşbuldum.
Uzun bir aradan sonra Sevgi paylaşımını özlemişim doğrusu. Arada bir telefonlaşmalarımız oldu bazı Hoyacı Dostlarımla, Sizlerin haberini almak, haberleşmek hal hatır sormak netten uzakta kalsamda gelişmeleri takipteydim:)) Tüm güzel dilekler Güzel temenniler için hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim. Bugün Seradan bazı görüntüler çekmiştim, onlarıda ekleyeyim. Biliyorum birçok kişi Seranın görüntüsünü merak ediyordur, henüz bitmedi. Eşimin yurtdışından dönmesini bekliyorum, yoğun bir fuar dönemindeler, aksaklıklarda cabası diyebilirim. Taşınırken herşey yolundaydı taşındıktan sonra bazı zararlar gördü hoyalar mesela güneş yanıkları oldu. Çatıdan naylonun deliğinden giren yoğun yağmursuyunun 4 tane nadide türleri çürütmesi gibi. Buda Benim Antalya'da olmamdan dolayı ihmal edilmiştikten kaynaklı.( Antalya'ya gitme nedenimizde Baba'min sağlık taramalariyle alakalıydı. Sevindirici raporlar aldık sağlığı gayet iyiye doğru gidiyor) Neyseki çelikler alınıp telafi edildi. Antalya'dan taşınırken kamyon şoförü o kadar çok itinalı yardımcı olduki anlatamam. Neyse bir bitki delisini kamyon şoförü olarak reelden tanımış oldum. Bütün zarar kamyondan boşaltıktan sonra oldu. Birdünya saksı kolay değil, özel taşımacı olmadan Eşimin iş Arkadaşları Köy komşularımız el birliğiyle yardımlaşarak taşıdık. Kamyona sığmayan Bahçe Bitkilerim 15 gün sonra ikinci bir kamyonla getirttim. ( Yarın Bahçe ve Seranın dış görüntüsünün Resimlerini eklerim ) Komşu demişken cidden mükemmel komşularım var. Büyük Kent yaşantısının verdiği vurdumduymazlıktan sonra Köy hayatından sıcak esinti gibiler. Büyük bir şans diyebilirim. Genci Yaşlısı hepsi yardımsever İnsanlar. Buraya alışamamak gibi bir sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Candostum Şirin bile alıştı çok Mutlu, o kadar paylaşımcıki komşunun kedileri ve köpekleri önünde mamasını yiyor gıkı çıkmıyor. Bugün fakettim tavuk vardı bahçede ona bile sesini çıkartmadı, oysa afetmezdi:p Yani kısacası Seramız bitmemiş olmasına rağmen biz buraya ısındık bile. Geceleri 16 dereceye düştü yakın bir zamanda soba yakmaya başlamazsam asıl işte bütün zarar ziyan o zaman başlar. Neyseki hafta sonuna Antalya'dan soba gelecek siparişle yaptırttım. Çift baca çıkışlı, ısınmada sorun yaşamayacağız ve acilen camlar takılmak zorunda buda 1 haftayı bulacak gibi gözüküyor. Birkaç tanede Hoya resmi eklemek istiyorum. Hoya parvifolia yı Çiçekleri albenili olmasada yapraklarına bayıldığım bir tür olarak seçmiştim. Aldığı yoğun gün ışığından dolayı olması gerektiği gibi koyu renge büründü. Hafif tüylü ve kalın sert yapraklara sahip. Hoya parvifolia... Eklenti 344780 Eklenti 344781 Hoya callistophylla, bu yıl aynı çiçek sapından 2. defa çiçekleniyor. İlk çiçeklerini kamyonda taşınırken gece açmış, sabah Seraya taşırken şaşkınlıkla karşılamıştım:)) Eklenti 344782 Eklenti 344783 Hoya lasiantha çok şanssız dönemlerde çiçek açma çabasına girmişti herdefasında taşınmanın verdiği şokla tomurcuklarını dökmüştü, şans belki bu defa başarırırz belkide. Tomurcuklarını bile gözlemek keyif verici... Eklenti 344784 |
5 Eklenti(ler)
Seradan görüntüler...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025