![]() |
Aslında karavanlar oluyorsa, gezer sera neden olmasın.
|
4 Eklenti(ler)
Çılgınca bir fikir katılıyorum. Hatta şöyle söyliyeyim tam benlik:D
Tabiiki öylesi bir çılgınlığı yaparmıyım orasını muallatta. Güzel dilekler temenniler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu aralar havalarda çok soğuk gitmemesi avantajıma oldu. Camlar Takıldı, çatısı bitti. Bütün gün ahşabı emprenye boyayla boyamakla meşgulüm. Böceklenmeye mantara karşı çiçeklerimin önemli olduğu kadar ahşabinda korunması gerekiyor hastalıklara karşı. Güney cephe ilk bitirdiğim oldu perdeleri takıldı bile, gün içerisinde hava çok yoğun güneşli oluyor. Seranın içerisinde soba yakmadan ısı 30 dereceleri buluyor. Şimdiden Yaz ayları için endişe duymaya başladım bile. Zamanımız çok Yaza mutlaka farklı bir çözüm bulmam gerekiyor. Hoya aff. Albiflora açmak için iyice gayretlendi. 7 tane çiçek sapı tomurcuklarını büyütüyor. Aynı anda açmayacaklar, tahminimce 4 çiçek sapı açmaya yakın görüntüleri... Dışarının soğuk olmasından dolayı Albiflorayı ziyaret eden karasineğimizle birlikte:D Akşam üzeri son görüntüleri... |
Alıntı:
Sormuş olduğunuz Hoya Multiflora değil, Hoya imperialis red in görüntüsü o.. Sizin Multiflora kadar olmasada, bendekilerinde görüntüsünü yakın bir zamanda paylaşırım. (Çelikler alınıp yedeklendi) Bu arada yeni sipariş listemiz verildi Tayland'a, onay bekliyorum. Yeni Türlerin nadide en seçkin türler olarak aktarmak istedim. Hoya inflata ve Hoya imperialis yellow, sanırım yine onaydan geçemiyecek gibi. |
Sevgili missmenas, çok çok teşekkür ediyorum ;) Umarım hakkını veririm hepsinin ;)
|
Sevgili missmenas görsel için çok teşekkürler bu hoya beyazmı açacak bende isteremm:DCanım seranın yaz güneşinden korunması için yazın bol yapraklı kışın yaprağını döken bir sarmaşık türü dikebilirsin kışın yaprak dökmesi kış güneşinden ısı ve ışığından yaralanman için idealdir yazın ise bol yaprak gölge ve esinti yaparak doğal bir klima vazifesi görecektir bu tür bir sarmaşık araştır bulman zor olmayacaktır bulursan bu mevsimdede dikebilirsin . Sera güney cephesinin bir metre açığına dikersen ve belli aralıklarla seranın önüne sık bir ekim yaparsan dallarıda seranın çatısına sardırırsan çok faydasını görürsün kolay gelsin sana canım ..:)
|
Sevgili Pembegül,
güzel bir düşünce. Haklılık payınızda çok yüksek olsada. Bende ilk aklıma gelen sarmaşığa gelecek kırmızıörümcekler, yaprakbitleri, ve karıncalar mahvolurum sürekli ilaçlama yapmaktan. Yaz sıcaklarında, alt camları çıkartıp yerine gölgelik tülü geçirmek olacak ilk düşüncem. Klimayıda düşünmüyor değilim yani, mutlaka bir çözüm bulacağız. |
Merhabalar sevgili missmenas,güzel sayfanızı ziyaret ettim,harika ötesi muhteşem bitkileriniz var, hoya cenneti gibi yarabbim.;)
Özellikle küçük yapraklı ve sarkan türlerinize bayıldım,çeşitlerinizin daha da çoğalması dileğiyle.Sevgiyle kalın... |
4 Eklenti(ler)
Hoya aff. Albiflora nın 7 tane çiçek sapından sadece 3 tanesi açtı. Diğer 4 Ayrı çiçek saplarında tomurcuklarında durağanlık gözlemliyorum, bunlar açmayabilir büyük olasılıkla.
|
4 Eklenti(ler)
Yakında açmak için tomurcuklarını büyüten Hoya callistophylla...
Yapraklarına bayılıyorum bu türün. Yoğun gün ışığından dolayı yapraklarının alt kısmı kızarıyor, üstü yeşil kalıyor. Eklenti 349935 Eklenti 349936 Vee sobamızıda bu akşam ilk defa yaktık, gördüğünüz gibi üstü boş ne çaydanlık nede kestane var:D Hiçbirşeyin tadına yanlız varılmıyor:( Henüz keyif yapacak kadar seranın işlerini bitiremedim. 2 gün ara vermek zorunda kaldım. Bileğimi çok zorladım sanırsam, yarın kaldığım yerden devam edeceğim. Sallanan koltuğu sobanın yanına koymadanda çaydanlığı sobada kaynatmadanda çay içmedende:p Yorgunluğu üzerimden atamayacağım. Bu arada Seranın içerisi Evimden sıcak:p Resim çekmek için girdiğimde sobanın yanına kedi gibi kıvrılasım geldi, Çokkk keyifli bir Akşam geçirdim. Eklenti 349937 Eklenti 349938 Dilerim hayallerine herkes birgün kavuşur. |
Sayın missmenas, Hoya aff. Albiflora nın çiçek boyutu nasıldır acaba? Hoya İmperilis ile yarışabilir mi? Kırmızı İmperialis in yanına, beyaz imperialis in yerine ikame edilebilir mi acaba?
Edit: Bu arada Şirin' i pek bi koklanır gördüm, inşallah alışmıştır yeni yuvasına. Tekrardan ek: sobalı evde büyümeme rağmen iki bacalı sobayı anlayamadım. Eskiden daha iyi ısıtsın diye sobalar baca çıkışına en uzak yere kurulurdu, onun gibi birşey mi? |
5 Eklenti(ler)
Sayın a.ayberk,
Hoya allbiflorayı sanmıyorumki imprialisle yarışabilsin. Netteki gözlemlerimde İmperialis in çiçekleri daha büyüktü. Şirin buraları çok sevdi, sadece yanlız kalmaya tahammülü yok. Sanırsam alışamadı henüz çünki terkedilme korkusu gelişti. Yanlız bırakamıyorum kıyametleri kopartıyor ve yollara düşüyor. Evin içerisine bırakıncada perdeleri indiriyor. Biraz zorlanacağız... Sobayı çok severiz Ailecek, fazla bir tecrübemde olmadığı için hatalı boru almışım zaten. Bu soba özel imalat seralar için yapılıyor. Kalın borular yaptırtmalıyım, ısı vermesi için özellikle çift boru çıkışlı ve yaklaşık 3 torba kömür alabiliyor. Biz şimdilik geceleri yarım torba yakıyoruz fazlasıyla yetiyor. Bu satte içerideki ısı 22 derece dip köşelerde. Hoya aff. Albiflora çiçeklerinin büyüklüğünü Sizin gibi birçok Arkadaşımızda eminim merak etmiştir diye Yeni görsellerini paylaşmak istedim... |
4 Eklenti(ler)
Nektar üretmeye başladı, tomurcukların hepsi açmadığı halde enfes kokusu büyülüyor. Kokusunu gardenya ve birazda baharatımsı algıladım. Hoş tahammül edilebilir kokuya sahip.
|
Ne kadar güzel.
Ah...benim hoyalarım da açsa da...kokuya tahammül edemesem...burnumun direği kırılsa...kokudan, yancağızına düşüp bayılsam. |
Aslında kokusu olmasa da görüntüsü yetiyor ablacım. Çok sade, çiçeklere bakarken bile bir huzur veriyor. Ellerine sağlık.
|
tek kelimeyle muhteşemler bayıldım
|
Sevgili Mimenas su an ağlamak üzereyim,bu konuda bilginiz oldugunu düşündüğüm içinb buraya yazıyorum,tam bir yıldır gözüm gibi baktığım hoya carnosam 'ın dibinde mantarlar çıkmaya basladı tam bir haftadırda hergün 4,5 adet yaprak kaybediyor,acilll yardım aglıcamm :((((((
|
Sevgili Hatice hanımcığım,her şey mükemmel,ellerine sağlık.Çiçek açmış Hoya'ları görünce benimkilere gidip kızıyorum:mad: Açmalarını umut ederek beklemedeyim,bir yerde yanlış yapıyorum :(
|
Alıntı:
üzüntünüzü anlayabiliyorum. Tahminimce fazla su veriyorsunuz ve toprak karışımınızda olası mantar kültürü oluşmuş. Bende yaşadım aynı sorunu, kayıp yaşamadan toprağını değiştirmenizi ve köklerini öksijenli sulandırılmış suyla yıkamanızı tavsiye edebilirim. Kök çürüğü yoksa bu işlemle kurtulur, çürüme başlangıcı var ise hasar görmüş kısımlarını temizleyip yeniden çelikle bir başlangıç yapabilirsiniz. Arada bir toprağının kurumasına izin verirseniz bu tür sorunlar yaşamazsınız. Dilerim çürüme yoktur ve kaldığı yerden gelişimine devam eder Hoyanız. Geçmiş olsun... |
Alıntı:
Sağolun bende hep yıllarca Hoya kokusunu bekledim Asiyem bir gün açarmı diye. Sizinkilerde elbet birgün açacaklar. Yeterki sağlıklı gelişimlerini tamamlasınlar. Tavsiyem saksısını küçük tutarsanız ilk yılında bile çiçeğe geçer. |
Sevgili delete61,
kokusuz olsalar bile seyretmesi gerçektende mutluluk verici. Önümüzdeki yıl hoş kokular Senin evdende gelebilir;) Yeterli ışık Düzenli besin ve su, açmamaları için hiçbir nedeni yok.... Sevgili edasu, beğeni için Teşekkür ederim... Sevgili Perihan hanım, Hoyalarınız çok bakımlı gelişimleride güzel. Uygun ortamını bulunca mutlaka açacaklar. Sanmıyorumki hatalı bakım yapasınız, başarılısınız, sonucunda çiçeklerde elbet açacak. Sevgili İlkin hanım hoyalarına kaktüsler için kullanılan besinden veriyordu, isterseniz birde onlardan deneyin. (Büyük marketlerde satılıyor) Benim kullandıklarım düşük gramajlarla satılmıyor maalesef. |
Sevgili Mismenas çok teşekkürederim,toprak karışımını By Tömürcekten aldım,topragını vede saksısını geıstırdım,kökünde çürüme yok ama yaprakları kökten sarırıyo:(,dilerim devamı gelmez:(:(:(
|
Sevgili mumçiçeğim,
size önerim köklerini lütfen kontrol ediniz. önemli bir konuda bitkilerinde bizim kadar bol oksijene ve temiz havaya ihtiyacı var. Şayet kapalı bir odadaysa olası problemde oksijensiz kalmaları olabilir. köklerde sorun yoksa, yaşadığınız odada gözlem altında tutmanız olacak. dilerim düzelir. |
Birazda heyecanlı paylaşımlardan gerekiyor,
Yeni siparişim bugün nihayet geldi... Geçtiğimiz Cuma yola çıkan kargom , öncelikle eski adresim Antalya'ya gidiyor. Yoğun çabalarım sonucu yeni adresime ulaşmadan Muğla merkezden, Sağolsun eşime bugün akşam üzeri aldırttım. Malum Şirin'imizin hali ortada, kıpırdayacak halimiz yok ben sadece telefon trafiğiyle ilgilendim. Kargo takip numarasını almasaydım, Tayland'a geri gidecekmiş. Şükür atlattık, koleksiyonerin hatası, o kadar uyarmama ve her yazışmamızda ikaz etmeme rağmen eski adresimi yazmasıda sinir bozucu. görsellerini bu gece yayınlarım... Serada hazırlık aşamasındayım. Habersizce gelen hoyalarımın. Peşine düşmesem takip numarasını bile alamayacaktım. Harbi sinir bozucu bir durum yani... |
Sevgili arkadaşım yeni gelen hoyaların görsellerini heyecanla bekliyorum hepsini güle güle büyüt inşaALLAH canım mümkümse yeni gelenlerin çiçek renklerinide yanına eklersen sevinirim tabi çiçek resimlerini netten bulacaksın . Bu işin ustası sensin o yüzden resimleride bulup eklemek sana düşer :D kolay gelsin iyi geceler canım sevgiler...:)
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Pembegül,
Tebessümle okudum isteğini;) Keşke okadar zamanım olsaydı, biliyorsun Şirin afacanıyla ilgileniyorum ve yeni hoyaların ısı dengesini korumam gerekiyor. Sobayı söndürmemek için çaba sarfediyorum serada, son günlerde güneş görmez olduk sürekli yağmur yağıyor. Sabahları ben gidiyorum veterinere, Akşamlarıda veteriner eve geliyor, inanki kafamı kaşıyacak zamanım yok desem yeridir.:( Listeden görsellere girip renklerine bakabilirsiniz, ve bahara kadar Türkiyede Yaşayan Hoyalarla ilgili detaylı bir sayfa hazırlayacağım, bu sayfada çiçek renklerini yaprak detayını bakım detayını içeren bilgiler olacak. Başlık hepimize rehberlik edecek. Özür dilerim isteğini geri çevirmek istemezdim, anlayışla karşılayacağını biliyorum. Yeni Hoyaların listesi... Bazıları kayıplarımı telefi, birönceki siparişimde Koleksiyoner, Hoya coriecea/angustisepela yı unutmuştu bu defa şaşırttı beni bu türü tam 3 kök göndermiş. Bunun yerine kayıp listemdeki Hoya telesmoides i unutmuş. Bir sonraki siparişe bunuda 3 kök istiyorum diye espirili birde sitemkar bir e-mail göndermeliyimki. O kadar tembihlememe rağmen adres Antalya hemde Hoya cafenin adresini gezmiş koli:(( Yoğun telefon trfiğiyle Ancak Muğlaya gidip eşime aldırttımki Yoksa pazartesiyi beklemek zorunda kalacaktım. Hoyalar 30.11.2012 de öğleden sonra yola çıkmış, Macerenın sonucunu görseller anlatır:D Kayıplar garantili bir sonraki siparişim bahar aylarında Sanırım Nisan ortası gibi olacak... kayıp listem okeylenenler...( gelenler ) Hoya campanulata Hoya sp. aff. cystiantha Yellow Flowers Hoya sp. aff. Coriecea / angustisepela (geçenki siparişte göndermeyi unuttuğu) Hoya megalantha (NS-05-038) (durumu vahim yine yaşatamayacağım gibi gözüküyor) Hoya loyceandrewsiana (geçenki siparişte göndermeyi unutmuş) Hoya spartioides Hoya telesmoides Hoya imperialis'' Alba'' White Flowers Hoya australis lisa Yeni satın aldıklarım... ( arasında 3 tane kayıp listemde olanlar var, bu 3. denemem garanti kapsamı 1 defaya mahsus olduğu için ücrete tabii... Hoya greenii (kayıp telafisi) Hoya forbesii Hoya macgillawrayi Pink Hoya mirabilis (ex Hoya Wrayi aff.) (durumu kötü yaşaması imkansız resimlerdende görülebilir 30 dolar:mad:) Hoya sp. Ut-174 Wallichii (kayıp telafisi) Hoya flagelate (TN-99-24) (kayıp telafisi) Hoya affinis Hoya ariadna Hoya bella variegata Hoya bella albomarginata (kayıp telafisi) Hoya coronaria'' Red Flowers'' Hoya endauensis ( Sevgili İlkin Hanım için özel istek takas için ) Hoya mindorensis Borneo (EPC-655) Hoya multiflora (SV-406) (EPC-527) Hoya onychoides'' Big Flowers'' (EPC-135) Hoya carnosa'' Krimsen Queen'' (EPC-29) Hoya carnosa Suzie variegata (EPC-39) Hoya danumensis ''Big White Flowers''(EPC-346) Hoya Lii (EPC-124) (H.multiflora olarak satılan) North Tayland Bitki sağlık sertifikası görselinide paylaşıyorum birçok tartışmaya vesile olmuştu, merak edenler için. |
5 Eklenti(ler)
Bütün Hoyalar köklü, Kökler topraktan arındırılıp işlemlenden geçmiş kurutulmuş ve nemlendirilmiş sphagnum moss (yosun) da sarılı. Bilmenizi isterim çoğunlukta kök kısımları yaşamıyor çünki köklerinin büyük kısmı kopmuş oluyor...
Diyeceksinizki o zaman neden köklü alıyorsun? Köklü alıyorum çünki üzerinden alacağım çelikler daha güçlü oluyor çelik olarak satın alınanla kıyasla... |
5 Eklenti(ler)
Bu defa bütün çelikleri Lav taşına diktim...
|
5 Eklenti(ler)
....
|
5 Eklenti(ler)
Bu arada bu görseller Koleksiyonerede gönderiyorum. Ümitsiz olanları kendiside görebiliyor ve kayıplarımı yakınen takip ediyor...
|
5 Eklenti(ler)
...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025