agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 08-12-2012 01:09

5 Eklenti(ler)
Görsellere devam....
Toprak karışımı ve nemlilik oranı çok önemli kök kısmı için... Mutlaka önceden nemlendirip bekletmek çok faydalı ve çok az can suyu veriyorum SIVI HUMİK ASİT karışımlı...

missmenas 08-12-2012 01:14

5 Eklenti(ler)
Hoya ların kök kısımlarının saksılanmış hali...

a.ayberk 08-12-2012 01:22

Biraz dolanarak dda olsa elinize ulaşmış. Kayıplar üzücü ama telafi edilebilir olması bir nebze hafifletiyor.

missmenas 08-12-2012 01:32

5 Eklenti(ler)
Saksılama çelikleme bitti, bu arada bende bittim koşuşturmaktan... Şirin Kızım Serada sobanın yanında hasta pozisyonunda horul horul uyudu:rolleyes:
Bir ara bende yanına kıvrılıp uyumak geçti içimden...
Hoya multiflora lar pek bir ümitsiz gözüküyor, neyseki garanti kapsamında.
Birde adres hatası olunca Koleksiyornere bildiğim bilmediğim bütün kaprisi yapmayada hak görüyorum kendimde artık.

Hoya danumensis big White Flowers 2 kök geldi birisi hediye...
Hoya sipariş listem yarıdan fazlası onaylanmadı. Bir sonraki yeni türleri Taylanddan edinemediğim yani, Batıdan koleksiyonerlerden Bahara Sipariş vereceğim. Uzak Doğu turumuzu böylelikle kapatmış bulunmaktayım:p

Zaman ayırıp bir ara ilk sayfamda Koleksiyonumdaki Hoyaların güncellemesini yapacağım.

Bu arada Sevgili Karalale Arkadaşıma üzülerek belirtmek isterim Hoya pauciflorayı ve linearisi tamamen kaybettim maalesef:(
Bu 2 türü yeniden Temin edebilirmisin Lütfen. Listemdeki bütün hoyalar senindir:D (ne yüzsüzüm ama bu kaçıncı kayıp pauciflorayla:o)

missmenas 08-12-2012 01:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a.ayberk (Mesaj 1063249)
Biraz dolanarak dda olsa elinize ulaşmış. Kayıplar üzücü ama telafi edilebilir olması bir nebze hafifletiyor.

Maceranın sonu:D

TESLIM DURUMU (DELIVERY INFORMATION) TESLIM ALAN (Signatory)
Teslim Edildi.
ALI KEMENT

EE112378971TH Barkod Numarasna Ait İslem Listesi

NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
30/11/12 15:45 2012-11-30 15:45:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir THAILAND (Yurt Disi)
01/12/12 01:54 2012-12-01 01:54:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) THAILAND (Yurt Disi)
03/12/12 08:58 2012-12-03 08:58:41 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
05/12/12 18:53 2012-12-05 18:53:41 Send item to domestic location (Inb) Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk Edildi TÜRKIYE
06/12/12 14:54 2012-12-06 14:54:24 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) TÜRKIYE

CEVAP
Barkod No : EE112378971TH Detay :
Kabul Yeri : Ücret : 0.00 TL.
Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 TL.
Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 TL.
Ağırlık : 0 Gr. Ödeme Tipi :
Gönderen : Alıcı :
Ek Hizmet :
SN İŞLEM / YER
BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
1.
Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
03/12/2012 11:55:01
2.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANTALYA(ANTALYA KİM)
04/12/2012 08:32:53
3.
Torbaya Eklendi - ANTALYA(ANTALYA KİM)
04/12/2012 18:05:34
4.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
05/12/2012 14:40:13
5.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
05/12/2012 14:41:33
6.
Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
05/12/2012 18:53:24
7.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - MUĞLA(MUĞLA)
06/12/2012 09:08:28
8.
PTT İşyerine Teslim Edildi - MUĞLA(MUĞLA)
06/12/2012 14:54:08
9.
Teslim Edildi - MUĞLA(MUĞLA)
06/12/2012 14:54:24

Telafisinin olması zaten kayıplarımla hiç üzmüyor... Koleksiyonerle irtibat kurdum. Resimlerinide sabah göndereceğim. Baharda yerine gönderimi gerçekleştirecek olmasının sözünü almak sevindirici haber...

Halil Önen 08-12-2012 02:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 1063252)
...
Bu arada Sevgili Karalale Arkadaşıma üzülerek belirtmek isterim Hoya pauciflorayı ve linearisi tamamen kaybettim maalesef:(
Bu 2 türü yeniden Temin edebilirmisin Lütfen. Listemdeki bütün hoyalar senindir:D (ne yüzsüzüm ama bu kaçıncı kayıp pauciflorayla:o)

Sevgili missmenas...
Güzel çalışmalarınız zevkle izliyorum.

ama..
Bu kaybınızı _ paucifflorayla_ neye yorumluyorsunuz?..

missmenas 08-12-2012 02:46

Sevgili Halil Bey,
bazı türler bulunduğu yerler serin olması nedeniyle, bizim ülkemizdede ona yakın bir iklim koşulu ararlar.
Benim yaşadığım Şehirlerde de maalesef Yaz aylarında bazen +40*C nin üzerine çıktığını sıcaklardan kayıplar veriyorum.
Tamamen ihmalkarlık, oysa böylesi sıcak havalarda serin klimalı ortamda bulundursaydım ilk bitkim çiçek bile açmıştı belkide.

Yani Halil Bey, hatamıda bilmeme rağmen koşullarım elvermedi. Şimdi yerleşik düzende bunun gibi hassas türleri mutlaka koruma altına alacağım...

gülenmelek 08-12-2012 10:59

Sevgili missmenas, sararmış, dökülmüş yaprakları ile kötü durumda olanların yanında gayet sağlıklı olanlar da var. Satıcının telafi sözü vermesi bir nebze rahatlatıyor olmalı. Peki bazıları gayet sağlıklı iken, diğerlerinin sağlıksız olmasını neye bağlıyorsunuz? Yani yolculuksa, hepsi aynı yolu katetti. Acaba o türler daha nazlı, daha dayanıksız mı oluyor bu durumda ;)
Sonuç olarak, en az kayıpla hepsini güle güle büyütün ;)

Bir de aklıma gelmişken sorayım. Köklendirmede neden özellikle lava taşını tercih ediyorsunuz ? Benim gözlemlediğim; lava taşı pütürlü, girintili çıkıntılı bir yüzeye sahip. Bunda köklenen hoyaya, sonradan bir işlem yapmak istediğimizde, kökler lav taşına yapışmış olduğu için ya lavtaşından ayrılmıyor ya da ayrılırken bazı kökler kopuyor. Diatomitte böyle bir sorun olmuyor ama. Yüzey daha düz olduğu için zannediyorum. Hem lavtaşını hem de diatomiti denediğiniz için, sizin de bu konudaki fikirlerinizi almak isterim mümkünse ;)

Perihan Bayram 08-12-2012 11:06

Yeni gelenleri lav taşına dikmişsin sevgili Hatice hanım,lav taşında daha çabuk mu kök atıyor?Hepside hayata tutunurlar inşallah.

missmenas 08-12-2012 11:45

Sevgili Gülenmelek, Perihan Bayram,
Güzel temennileriniz için Teşekkür ederim.

Lav taşında köklenme aşaması daha garantili oluyor. Köklerin yapışması bana göre sorun olmuyor, çünki toprağa köklere yapışmış taşlarla birlikte aktarabiliyorum. Saksılama transferi şokuda yaşamıyor bitkiler.
Diatomittede köklendirme yapabiliyorum, diatomitte köklenmiş bitkileri toprağa tarnsfer etmek kolay olmuyor bitkinin kök yapısı toprağa uyumlu olmadığı için ciddi kayıplar yaşıyorum diatomitte köklenenlerde.

Toprağa diatomit te karıştırıp deneyimler yaptım, zamanla toprakta küflenmeler meydana geliyor ve kök çürüğüyle sonuçlanıyor. Lav taşı tamamen toprakla uyumlu sonuçlar veriyor. Bünyesinde mantar gelişimide olmadığı için köklenme aşamasını rahat atlatıyoruz.

pembegül 08-12-2012 12:08

Sevgili missmenas hepsi çok güzeller sararmış olanlarında gövdeleri sağlıklı görünüyor inşallah senin ellerinde hepsi yeşerecek biliyorum , Bende burdan resimlere bakıp hepsine dua ettim Allahım hepsi yaşasın dedim :D çünkü o kadar emek ve para var ortada inşallah hiç kayıp yaşamazsın çiçek resimlerine gelince ben işi tembelliğe vurdum tabi buradan hazır seretmek daha keyifli birde tanıtım açısından senin çiçek resimlerini eklemen daha iyi olurdu diye düşünerek yazdım konu sahibi sen olduğun için canım .
Ben ara ara girip hepsinin çiçeklerine bakacağım ellerine sağlık canım sevgiyle kal..:)

Perihan Bayram 08-12-2012 17:28

Sevgili Hatice hanım,lav taşında köklendikten sonra toprağa taşımak mı gerekli,lav taşı sadece köklenmesi için mi kullanılacak ?

sibelim 08-12-2012 18:12

sevgili hatice hanım gözünüz aydın herşey yine çok güzel olmuş kayıplar inşallah yerini doldurur. satıcıya fazlasıyla nazınızı yapın o ki zavallı hoyalara bir çok macera yaşattı, belki kayıplara bunca gezmekte sebep olabilir . inşallah adaptasyon sürecini hemencecik atlatıp şirin yaprak ve yeni sürgünlerle sizi mutlu ederler.

Denizardacan 08-12-2012 19:55

Öncelikle yeni şehrinizde, yeni evinizde ailenizle ve başta hoyalar olmak üzere tüm bitkileriniz ve şirininizle mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim. Başlangıçlar zordur, ama baharla birlikte iyi ki gelmişim buraya diyeceğinizi düşünüyorum.
Yeni bitkileriniz de umarım en kısa sürede köklenir ve sürgün vermeye başlarlar, en az kayıpla atlatmanız temennisiyle.
Bu arada sayfanızı başından sonuna kadar okudum ve çok faydalandım, şimdi bir kez daha notlar alarak okuyacağım.
Anladığım kadarıyla Uzak Doğu'nun tamamı şimdi Türkiye'de;) ve sırada Avrupa var. Bence Avrupanın sayılı kolleksiyonerleri arasındaki yerinizi almaya çok yaklaşmışsınız. Başarılarınızın devamını canı gönülden dilerim. Sağlıkla ve mutlulukla kalın,
Kolay gelsin.

missmenas 08-12-2012 20:51

5 Eklenti(ler)
Sevgili Denizardacan,
günlerdir sayfamla yakınen ilgilendiğinizi beğeni tuşlarınızdan anlamıştım.
Hoyalara gönül vermek böyle bir şey ben sizi anlayabiliyorum.
2010 yılının başında bende aynısını yapıyordum, zamanımda müsait olduğundan dolayı Gece ve Gündüz hep Hoyalarla olup biten yazışmaları okuyup notlar alıyordum.

Doğru olanı yapmak herzaman kazanç sağlar.

Eski Üyelerimizin hatalarını yapmamaya çalıştım ve hep söylerim Emek benim Başarı eski üyelerimizin paylaşımlarıyla perçinleşti.

Bende elimden geldiğince olumlu olumsuz deneyimlerimi aktarmaya çaba sarfediyorum.

Uzakdoğudan temin etmek istediğim türleri tamamladım.
Son 2 yıldır Koleksiyonerin ısrarla vermek istemediği bazı türler var listeme dahil etmek istediğim.
Onlarıda Batıdaki koleksiyonerlerden temin etmeye çalışacağım.

Koleksiyonumdaki hedefim 300 çeşit hoya, umarım başarabilirim. Sizde çelikten yetiştirmeyi planlıyorsanız? Deneyim tecrübeleri görsellerle pekiştirilmiş birçok Üyelerimizin sayfaları var ve alternatif yetiştirme ortamlarıyla sayfalar var ordanda bilgiler edinebilirsiniz.
Teşekkür ederim güzel Temennileriniz için...

Sevgili Sibelim,
Teşekkür ederim Pozitif düşüncenizden dolayı.

Herşey güzelliklerle bezenmesi ne güzel olurdu, öyle olmadığı gibi aksiliklerde peşinsıra gelebiliyor.
Bugün yakıntemas Hoyalarımı inceledim, son 10 gündür belkide yapmamıştım. Sonuç bu görsellerde.
Hoya lacunosa lar 2010 yılında yılbaşı gecesinde Babamla beraber dikmiştik. Uzun zaman oldu saksılarını hiç düşünemedim değiştirmeyi. Dalgınlıkla suyunu fazla kaçırınca, sonuç kök çürüğüne dönüşmüş. Maalesef bu muazzam sağlıklı lacunosalar doğrandı bugün. 4 defa çiçeklenme dönemi geçirdiler, uygun ortamı buldukları zaman Aralık ayında bile çiçek açan türler bunlar. Örneği benim sayfada belgelendi...

missmenas 08-12-2012 20:54

5 Eklenti(ler)
Hoya lacunosalar, Kök çürüğü sonucu hepsi çeliklendi:(
Anaç 2 saksım var onlarda böylesi sorun yok. Herzaman için küçük saksılarda tutmak akıllıcada olmayabiliyor...
Eklenti 352526
Eklenti 352527

Hoya sigilatis in bir waryetesi, kaybetme korkusuyla minnacıkken üzerinden çelik alıp yedeklemiştim Antalya'dan ayrılmadan önce. Lav taşında köklenip muazzam sürgün büyüttü, yarın saksı toprak ortamına transfer olacak.
Eklenti 352528

Kayıplar keşke Lacunosalarla sınırlı kalsaydı. Yine hiç yedeği yok olan bir tür daha, Hoya obtusifolia önümüzdeki yıla çiçeklenmesini ümid ettiğim bir Hoyaydı. Uzun zamandır neşesi yerinde değildi taşındığımdan bu yana gözlemliyorum yapraklarında alttan sararmalar olup düştü, şimdide hafiften yumuşama var mecburen çelikledim. Hatıra olarak kalması için çeliklenmeden önceki halini paylaşmak istedim. Çok zor köklenen ve bir okadarda çok zor büyüyebilen bir tür.
Çeliklerin kesilen kısımlarının kurumasını bekliyorum. Yarın hepside saksılanıp yeniden bekleme sürecine girecekler. Hoya obtusifolia dan bir tanesini bile kurtarsam çeliklerinden, benim için büyük bir başarı olacak.
Eklenti 352529
Eklenti 352530

serkan_istanbul 08-12-2012 20:58

Hepsi çok güzel fakat türünü bilmiyorum yaprakları beyaz ve kırmızılısı var mutlaka edinmek isterim. Ellerinize sağlık çok güzeller. Sevgiler

missmenas 08-12-2012 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Perihan Bayram (Mesaj 1063554)
Sevgili Hatice hanım,lav taşında köklendikten sonra toprağa taşımak mı gerekli,lav taşı sadece köklenmesi için mi kullanılacak ?

Sevgili Perihan hanım,
lav taşı ile gelişim görselleri çelikleme falan vs. bu başlıkta paylaşılmaya devam edecek buraya bir göz atmanızı isterim;)http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/28452.htm

bozo.0606 08-12-2012 21:18

Sevgili Missmenas ;

Bu ne böyle yahu bu sefer lafda bulamadım. Başım dönüyor gözlerim kararıyor manzara karşısında ben iyi değilim galiba ambulans ambulans biri bana ambulans çağırsın.

Çok çok kolaylıklar dilerim, yüklediğiniz resimlere doya doya bakmak iki günümü aldı anca yazabildim.

1683 son resideki ve 1684 ilk resimdeki koyu yeşil yapraklı ( sögüt yapraklı olan ) çok güzel çok egzotik. Hepsine olduğu gibi onada çok iyi bakın, nefismiş gerçekten.

Mükemmelsiniz gerçekten, gönül vermeden zorlamayla bu mücadele olmaz. Kayıpsız atlatmanız dileğimdir.

missmenas 08-12-2012 21:23

Sayın Serkan istanbul,
bahsettiğiniz gibi yaprak detay yapısına sahip o kadar çok hoya varki. Türkiyede bilinen klasik türü hoya carnosa ''tricolor'' dur.
Hevesinizi bahara saklayın derim;) veya yakınınızda birilerinde bulabilirseniz Yılın her ayı çelikle üretebilirsiniz.

serkan_istanbul 08-12-2012 21:28

Çok teşekkür ederim cevabınızdan ötürü. sizin hoyalarınıza ve birkaç arkadaşın hoyaları arasında gördüm hoşuma gitti . benimde iki tane var. türleri aynı sanırım halk arasındakilerden. biri yıllarca suda kalmış annemin arkadaşı getirdi. diğeride başka bir arkadaşımın ablasının elinden aldım ikiside kurtuldu. sevgiler. sanırım 1997 den beri falan diye söyledi. köklerisuda birbirinin içine girmişti.

missmenas 08-12-2012 21:37

1 Eklenti(ler)
Sevgili Bozo,
hayran kalmamak mümkünmü;) birde sen beni görsen bu kadar hoyayla hala hayranlıklar peşinde koşuyorum:D
Sormuş olduğun Tür Hoya greenii 3.defa deniyorum umarım bu defa başarı sağlayabilirim. (Lav taşlarına güveniyorum:D)
Çiçek açmış hali netten alıntıdır.... Hoya greenii çiçeği.

missmenas 08-12-2012 21:46

Sayın Serkan İstanbul,
Elinizdeki türler büyük olasılıkla Hoya carnosa dır. Suda deneme çalışmam benimde var. Geçen yıl Mayıs ayından bu yana kavonozun suyun içerisinde Hoya carnosam var. Çiçeklendirebilecekmiyim diyede bakımına itina gösteriyorum. Suyuna besin eriyiği takviyesi yapıyorum Ayda 2 defa. Çiçeklendirebilirsem paylaşırım görselini.

sibelim 08-12-2012 22:13

Hoya lacunosalar için üzüldüm hatice hanım nazara mı geliyor bu güzeller acaba ( sizin sayfaya girince sürekli maşallah demek lazım ) mutlu oluyorum sizin türler çoğaldıkça inşallah 300 çeşidi görmeniz, görmek nasip olur. hani 300 demek bile insanın ne çok hoşuna gidiyor. rabbim size sağlık versinde bizde bu güzelleri zevkle izleyelim :)

a.ayberk 08-12-2012 22:48

İnşallah Hoya obtusifolia nın çelikleri bir an önce tutar. çeliklerken hormon v.s. kullandınız mı?

missmenas 09-12-2012 00:50

Toprak ortamına ve diatomite diktiğim zaman çeliklerde hormon kullanıyorum. Lav taşlarında Hormon kullanımına gereksinim duymuyorum.

Hormonu ayrıca hassas olan türlerde kullanmak gerekiyor kanısındayım. Birçok hoya türü topraktada sorunsuz köklenebiliyor. (kullandığım hormon sıvı jel Clonex)

Perihan Bayram 09-12-2012 11:04

Lacunasa'ya yazık olmuş,benimki de böyle gitmişti,aldığım çelik diatomitte bir yıl olacak bir sürgün dahi vermedi.Köklendirme hormonu kullanmam gerekli galiba,burada bulabilirsem tabi.Lav taşı için bilgilere teşekkür ederim Hatice hanım.

Perihan Bayram 09-12-2012 11:13

Suda yetişiyorsa ben de denemek isterim,toprak ortamında çürümeleri ,fazla su veya az su kullanımından oluyor,suda böyle bir risk olmaz :)

green1234 09-12-2012 15:01

Arkadaşlar ; İstanbul boğazdan herkese selamlar . Ben sizlere ilk etapta tanıtmak istediğim linearis'imi tanıtmak isterim benim için zor bir tür kışı nasıl atlatıcak bilemiyorum şuan elimde 30 türün üzerinde hoyam var zamanla görselli tanıtmak istiyorum bu arada kara lalenin fikirleri ve görsellerine dayanarak hdrokültürde 10 tür olarak başarıya ulaştım çabuk kök gelişimi ve daha az kayıplarla başarı oranı çok yüksek. :eek:http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

green1234 09-12-2012 15:15

1 Eklenti(ler)
sitede yeni oldugum için resmi yüklemekte baya bir uğraş verdim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025