agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 14-02-2013 00:41

Sevgili Sibelim ve Denizardacan,
şaka birtarafa Hoyam hiç çalınmadımı? çalarken yakaladım bile birilerini.

Bu olay Antalya Hoya cafede gerçekleşti hiç hoş değildi oysa isteselerdi severek uygun bir çelik alıp verebilirdimde.

Oysa şu inanç varya çalınan çiçek daha güzel yaşar, böylesi batıl inançları olanlarda var maalesef.

En yakın bir zamanda burda yaşadım kim yaptı bilmiyorum, bir öğrensem zaten ezelden silerim.

Hoya aff. Albiflora nın sardırma çemberinde bir dalı yapraklarında ciddi solgunlaşma vardı ve üzülüyordum eyvah bunundamı köklerinde sorun başladıki diye saksıyı masaya koydum incelerken birde ne görsem dersiniz? dipten giden bir daldan yaklaşık 15cm lik bir kısmı kesilip alınmış ve dalın üst kısmıda dolayısıyla kökten teması kestiği için sararmaya başlamış. Ne hayıflandım ne kızdım anlatamam.
Geri kalan dalında tam 5 tane çiçek saplarındaki tomurcuklar bile büyümeye başlamıştı.
Dikkatlice çeliklere bölüp lav taşına dikerken halimi görmeliydiniz ağlamaklı oldum sinirden boğazım düğümlendi.
Yapacak en doğru şeyi yaptım, umarım o çeliklerden birkaç tanesi özelliklede çiçek sapları olanların yaşaması tek istediğim.
Benim bu üzüntüm kimbilir yenisahibini mutlu etmesiyle Sevince dönüşür demekten ve dilemekten başkada bir şey elimden gelmiyor.

Her güzelliğin başlıca temelinde yatan tek unsur Emeğe Saygı duyulmasıdır bence.
Emeğe saygı duyan bir şahıs ne böyle bir olaya kalkışır nede üzücü atıfta bulunur.

Siz yeterki gelin serpens benden hediyedir Sizlere:)) Nedense hep serpensim kırpılacak gibi düşünüyorum:D

Sevgi emektir Sevgi paylaşmaktır benim için.

Hele birde öylesi bir Sevgi vardırki Hoyalara gönül vermiş birileri yakın komşum olsun. Gel bahçemde organik tarım yapacağım, kim aç kalırki köy yerinde. Yeterki Hayalini kurduğun özlemini eyleme geçirelim.
Bu akşam Köy marketinden dönerken Köyün Emlakçısıyla karşılaştım. Yol boyunca sohbetlerken laf arasında Satılık müstakil bahçeli bir ev olduğunu söyledi.yaklaşık 900m2 arsa içerisinde ev ve meyve ağaçları varmış. ve üstelik kuyusuyuda hazırmış. İçim gitti Keşke bir tanıdığım yakınım satın alsa diye.
Bizler şehirliyiz ya önce bu tarz satış ilanları nedense hep bize duyurulur, Çevresi geniştir diye.

Sevgili Denizardacan işte size bir fırsat ve şans derim buna ben... Hayalde kalmasın düşünceniz.

Köyümüzde yaşayan çok Şehirli ve yabancı uyruklu Aile'ler var. Birde Ben varım çılgın Hoyacı:D

Sizleri Seviyorum, güzel duygular paylaşılınca anlam kazanıyor.

Sevgili Sibelim, anlam dolu sözleriniz ve taktiriniz için...Teşekkür ederim.. .

missmenas 14-02-2013 00:50

5 Eklenti(ler)
Son Siparişimden edindiğim hoyalarımdan aldığım çeliklerden birkaçtanesini bugün kontrol ettim. Birde ne görsem dersiniz müthiş kök yapmışlar.
Ne yalan söyliyeyim Hoya kolisini teslim alırken bile böylesi heyecan duymamıştım, o kadar yolculuk macerasından sonra kolide beni hüsran beklediğinin bilincindeydim çünki.

Minnacık çeliklerim müthiş kök yapmışlar ve toprak ortamında saksılamasını yaptım. Hoya campanulata çeliğindeki çiçek sapında bile tomurcuk belirtisi başlamıştı.

Harika bir Akşam geçirdim.
Yarın alacağım Sevgililer günü hediyesini gölgede bırakacak türde hemde:D

Buyurun görselleri birlikte seyredelim.
Bu hafta sonuna kadar belli aralıklarla yeni hoyalarımdanda süprizleri paylaşacağım.

Lunlun 14-02-2013 07:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 1101219)

Her güzelliğin başlıca temelinde yatan tek unsur Emeğe Saygı duyulmasıdır bence.

Sayın Missmenas
İşin saygı kısmında ipin ucu kaçmış iyice. Dilerim çelikler kendilerini toparlar ve çiçek sapları da güzellikleri ile size gülümserler. Satırlarınızı okurken sinir oldum bu saygısızlığı yapana. Çaldığı bitkiden ne hayır görecek merak ediyorum. Ama siz tüm bu sabrınızla ve insanlığınızla çok daha ileriye gideceksiniz. size ve hoyaya gönül veren lider insanlara şapka çıkarıyorum. Elleriniz dert görmesin.

Güzel günler dilerim. :)

Lunlun 14-02-2013 10:11

Sayın Missmenas,
Sizin köydeki emlakçı bahsettiğiniz ev için bir fiyat söyledi mi size? Belki internet sitesi felan vardır, internet üzerinden de ilana bakılabilir mi?

Saygılar efendim

sibelim 14-02-2013 13:02

sevgili hatice hanım hani ne desem gönlü zengin insansın , çalma çiçek tutar gibi bir batıl inancım yok :) hiç olmadı olmasını istemem sonuçta çalmak dediğimiz eylem insani olarakta, dini olarakta hiçbir şekilde uymuyor. bu konularda vicdani muhasebenin yapılması gerek.. bunun çiçek **** böcek için bile yapılması yapılan şeyi sempatik göstermez. kul hakkı denen kavram kişinin eylemlerini tartmasını dikkatli olmasını sağlamaz mı? hoya albiflora için üzüldüm inşallah toparlar kendini. bir iş gönül rızası ile olmuyorsa benim için hiç tadı olmuyor. sözlerim inşallah incitmemiştir sizi. inanın sizin dostluğunuz benim için daha kıymetli , sevgilerimle :)

gtatas 14-02-2013 14:03

Sayın missmenas hoyaları sarkıtmak mı iyidir yoksa yukarı sardırmakmı?

Denizardacan 14-02-2013 16:30

Tüylerim diken diken oldu okurken, orda köy yerinde kim yaptı böyle birşeyi.
Üzülmeyin lütfen şahsen benim gönlümün olmadığı hiç bir işten karşı tarafa hayır gelmez. Elbette kopardığı dalın büyümesini dilerim ama.
Neyse kapatalım bu lüzumsuz bahsi, ben de bazen böyle bir şey atıyorum arkası geliyor sanki bilmişim de söylemişim gibi.:rolleyes:
Sevgili mismenas emlakçı evle ilgili bir fiyat vermiştir sanırım,
Yeni bebişlerinizin maşallahı var, bu lav taşını bizzat ben de denedim, bahardan önce biraz hoya edindim de bireysel sparişle ;), mükemmel sonuç aldım .
İki tane inatçı çıktı onları da bugün karantinaya aldım :D:D
Görüşmek üzere.Sevgililer gününüz de kutlu olsun , benimkini kutlayacak kimse yok:(

missmenas 17-02-2013 16:52

Sevgili Denizardacan,
Bireysel siparişinizdeki değerli türlerin görsellerini bizden esirgemezsiniz umarım.
Hatta bir başlıkta gelişim görselleriyle paylaşımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca Bireysel sipariş açmış olmanızıda cesaretinizide kutluyorum.
Zorlandığınız ve kafanıza takılabilecek herkonuda sorularınızı Sizin başlığınızda yardımcı olabilmek için elimden geleni yaparım.
Özellikle karantinaya aldım demişsiniz onlar için yardımım dokunursa Sevinirim. Sorununu paylaşmanızı bekliyorum.

missmenas 17-02-2013 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 1101417)
Sayın missmenas hoyaları sarkıtmak mı iyidir yoksa yukarı sardırmakmı?

Sayın gtatas,
sormuş olduğunuz soruyu en doğru şekilde cevap vermem için hangi tür olduğunu bilmem gerekiyor.
Hoyalar belli gruplara ayrılıyor çünki, sarılıcı tırmanıcı sarkıcı ve çalı tipi ve bazılarıda vardırki hem sarkıtabilirsiniz hem destekle sardıradabilirsiniz.

Hangi hoyanızda olduğunun ismini belirtebilirseniz öneride bulunabilirim.
Evvelki yıldaydı sanırsam ücretsiz paylaşımda gönderdiğiniz koz üzümü çeliğine karşılık Teşekkür mahiyetinde Hoya gönderdiğimi hatırlıyorum, maalesef tür ismini unuttum çünki.

Orkun Kırcı 17-02-2013 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 1101219)

Oysa şu inanç varya çalınan çiçek daha güzel yaşar, böylesi batıl inançları olanlarda var maalesef.

Haklısın ablam nereden çıktıysa artık bu, yapanları kınıyorum. :D

Ama yinede çalınan çiçek tutar yani :dilli:

pembegül 18-02-2013 21:07

Sevgili arkadaşım çalınan hoya için çok üzüldüm inşaALLAH bir daha tekrar etmez geçmiş olsun.Yine masraf olur belki ancak kamera sistemi yaptırsan çalma gibi durumlarda caydırıcı olur.Birde kamera ile gözlendiğini seranın içinde görünür bir yere yazarsan daha etkili olur sace tavsiye idi karar senin canım..:)

missmenas 19-02-2013 00:24

4 Eklenti(ler)
Bu aralar hiçbir ek masrafın altından kalkamayacağım. Yinede güzel fikir, Yakın bir zamanda bahçe çitleri çekilecek giriş kapısı falan yapılacak bir nebzede olsa idare eder sanırım.
Bahara Bahçe ile ilgili ciddi giderlerim olacak, bahçede organik tarım yapacağım. Yarasa gübresi gerekiyor 100 kg, tohumlar bahçeyi çapalatmak çardak yaptırtmak derken kemerleri ciddi bir şekilde sıkmam gerekiyor. Yeni laptop alındı onun ödemeleri. Sigarayı bırakma girişimimde başarısız oldum :)) bunun giderleri günde nerdeyse 3 paket tüketiyorum.
Hafta sonuna kadar yeni türlerin görsellerini paylaşacağım demiştim, başaramadım biraz rahatsızlandım.
Bügün serada epeycene zaman geçirdim. Sabahtan Akşama kadar nerdeyse sulama işi ve yerlerin temizliği derken pestilim çıktı. Havada öylesine güzel Güneşliydiki, yine sıcaktan yazlık bluzle çalıştım.

Yeni edindiğim türlerden birtanesi yine süpriz yaptı, öylesine Mutlu oldumki, sanırım ümidimi kesmiş olsam gerek ki bu Hoyadan... Bugün Hediye gelmiş kadar Sevindirdi beni.

Hoya wallichii UT 174, son siparişimde yeniden satın alıp edinmiştim. Gelen hoya çok odunumsu bir kök idi, üst kısmından alabildiğimce çelik alıp lav taşlarına dikmiştim. Kalan kök kısmından açıkçası çok ümidsizdim, 2 hafta öncesi Serada ciddi bir operasyonla ölenleri temizleyip buna kıyamamıştımki söküp atmaya.biraz daha bekleyeyim demiştim. İyiki bekletmişim bugün süpriz yaptı.
Hoya wallichii UT 174, geçici saksısından kalıcı saksıya transfer oldu...
Ve yaz sıcaklarına kadar Güney cephede yerini aldı...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025