agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 31-08-2012 10:02

5 Eklenti(ler)
Görsellere devam...

missmenas 31-08-2012 10:04

5 Eklenti(ler)
Devam...

missmenas 31-08-2012 10:06

5 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz...

missmenas 31-08-2012 10:08

4 Eklenti(ler)
Görsellere devam...

missmenas 31-08-2012 10:12

3 Eklenti(ler)
Hoya lasiantha, tam anlamiylen kök gelişimini tamamladı bundan sonraki tomurcuk süprizleri görsel şölene dönüşeceğini düşünüyorum.;)

Eklenti 328418

Hoya imperialisten yedekleme görüntüleri... 4 çeşit imperialis im oldu sarısınıda bu sonbaharda edinince imperialis koleksiyonum tamamlanmış olacak;)

Eklenti 328419
Eklenti 328420

bozo.0606 31-08-2012 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 1013606)
Sevgili Bozo,
bazı Hoya türlerinde defalarca aynı çiçek sapından Yıllarca çiçek açabiliyor. Bazı türlerde de sadece 1 defa açıp çiçek sapıyla birlikte çiçeklerini döküyor. Hoya eliptica yı tavsiye edebilirim çok hızlı çiçeğe geçen bir tür, en azından çiçek görmüyorum diyemezsin bütün bir Yıl çiçeğe göz doyuran bir tür.;)

Cevap için teşekkürler Sevgili Missmenas, eliptica da artık kafamdaki listemde:D
Evden birkaç bitki daha birilerine vermem gerekecek:( Bir çiçek görmeyi çok arzu ediyorum ama daha yolun başındaymışım gibi geliyor.

handanhanım 03-09-2012 22:04

Sevgili missmenas, bu bitkileri ektiğiniz toprak nedir acaba?

missmenas 03-09-2012 23:52

Sevgili Handan Hanım,
toprak karışımı Hoyalarda biraz özel olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle toprak karışımında büyütülecekse şayet...
Birkaçdefa karışım önerililerimi yayınlamıştım, şimdi geriye dönüp kaçıncı mesajdı diye bakamayacağım.
Aslında Hoyalar için açılması gereken başlıklardan birtanesi bu olmalı diyede düşündüğüm bir olaydı.
Belkide Moderatörlerimiz böylesi bir başlığı uygun görürler ve açarlar, sıkça sorulan sorulardan birtanesi ve ya merak edilen bir konu olması nedeniyle gerekli görüyorum...

Yeni çelikleri köklendirme aşamasında farklı bir karışım kullanıyorum, kalıcı saksılara alırkende daha farklı bir karışımla transferlerini sağlıyorum...
Böylesi bir başlık açılırsa herikisinide açıklarım.
Bu arada farklı deneyimlerde tecrübe edinme aşamasındayım, farklı kültür karışımlariyle...

Köklenmiş Hoyalarımı transfer ettiğim karışım için kullandığım malzemeler...
Kaliteli spagnum torfu
Fıstıkçamı veya Kızılçam kabuğu, (başka Ağaç kabuklarıda olabilir) Asidik bazlı olması önemli..
Perlit
Vermiculit
Derekumu
İşlem görmüş Keçi ve Koyun gübresi
Lav taşı ( alternatif olarak pomza taşı olabilir )
Coco - peat torfu
Coco - Husk chips

Kullanırken oran ayarlamasını geçirgen bir karışım olacak şekilde ayarlıyorum.

Ziyaret olarakta Kurban Bayramı sonunda kapılarımı açacağım. Nihayetinde Size 1,5 saatlik bir mesafede olacağım. Hoya Koleksiyon Seramı gezmek ve deneyimlerimden faydalanmak isterseniz büyük memnuniyet duyarım. Deneyim ve tecrübe takasında bulunmak en çok istediğim konulardan birtanesidir çünki...
Muğla - Marmaris kavşağında Akçapınar köyünde olacağım.
Bu davetim merak eden ve ziyarette bulunmak isteyen herkes için geçerlidir;)
Benim için, yeni bir çevre edinmek ve bu civarda Doğaya Bitki yetiştirmeye gönül vermiş herkesin davetini kabul etmek kadar zengin birşey olmayacağınıda bilmenizi isterim ayrıca.

Her davetide canıgönülden değerlendireceğim...
Yeni çevremide Antalya'da olduğu gibi bir Yuva olarak değerlendirmek istiyorum...

maki01 04-09-2012 19:02

Bilgi paylaşmak için açmak istediğiniz konuyu siz de açabilirsiniz, moderatör olmak gerekmiyor.

Sitemize üye olan ve 1 mesaj yazmış tüm arkadaşlarımız izin verilen tüm başlıklarda yeni konu açabilir.

Hoya bölümü, yeni konu açılmasına izin verilen bir bölüm. Saksı harcı konusunda başlık açabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/6254.htm

nazlı hilal 08-09-2012 02:13

Ablacım sayfanı daha önce farketmediğim için kendime çok kızıyorum hoya çok ilgili değildim sanırım bu yüzden emeğini taktir ettim hepsi birbirinden güzeller tebrik edrim :)

iris41 08-09-2012 09:05

Sayfanızı gezmek insanı rahatlatıyor muhteşem görseller ve tanıtım .
Baştan sona defalarca okudum yine de hoyalara doyulmuyor ellerinize yüreginize saglık hatice hanım

pembegül 08-09-2012 21:13

Sevgili missmenas açtığın bu konunuyu 40 sayfadan itibaren tekrar baktım son eklenenlerle beraber hepsi muteşem canım ellerine sağlık. İnan hepsinden benimde olsun istedim tek kelime ile harika ellerinden hayat fışkırıyor senin bu ne güzelliktir böyle MaşaALLAH hepsine ..:)

tuya 09-09-2012 14:31

2 Eklenti(ler)
bende istiyoruuuum !!!!!! diyerek söze başlamak istiyorum sayın mismenas harika hoyalarınız var bayıldım anladımki ben de sayenizde bir hoya aşığı olma yolunda ilerleyeceğim ben komşularıma arkadaşlarıma bakın mum çiçeğim açtı diye övünüyordum heralde sizin asiyeyi görseler benimkinin yüzünede bakmazlar bayıldım çok harika çeşitleriniz var bu konuyu görene kadar mum çiçeğini tek çeşit sanıyordum oda benimki idi :cool: ama şu an bütün karizmam çöktü :(bu günden itibaran bütün konuyu baştan sona okuyup bu türlere nasıl sahip olabilirim araştırması na koyulacağım size bebişlerinizle mutlu ve çok yeşil bir hayat diliyorum buda benim hoya nacizane beğeninize sunuyorum

maki01 14-09-2012 21:41

Açılmasını talep ettiğiniz http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...tm#post1018754 başlığı açılmıştır. Katkılarınızı bekleriz.

Ali_askn 28-09-2012 22:41

Maşallah missmenas hoyalarınız harika :) bakarken mest oldum resmen :)

missmenas 08-10-2012 17:39

5 Eklenti(ler)
Antalya'dan ayrılmadan, burdaki yaşantımızı özleyip benimde zaman zaman bakacağım özlem dolu kareler olacak...

missmenas 08-10-2012 17:41

5 Eklenti(ler)
Resimleri yükleme bitince paketlenmeye başlayacak... Çarşamba sabahıda yola çıkıyoruz...

missmenas 08-10-2012 17:43

5 Eklenti(ler)
Çok itinalı çekimler olmadı maalesef, herişe yanlız koşturmak çok zorlayıcı.. Yogunluğuma verin lütfen:o

Ali_askn 08-10-2012 17:44

maşallah çok güzel kareler :) bir an düşündüm de böyle bir yer görsem hoyalar la dolu resmen hırsızlığa teşvik edici :D dayanılmaz :D

missmenas 08-10-2012 17:45

5 Eklenti(ler)
Neler var diye tanıtım bile yapamayacağım, Sadece görsellik ekliyorum...

bay tömürcek 08-10-2012 17:47

Aliii az günahın varmış gibi bide hırsızlık mı yapcan bakiyim sen he :D
Hatic ablacım allah kolaylık versin yeni yerinde güle güle oturmak nasip etsin.

missmenas 08-10-2012 17:47

5 Eklenti(ler)
Şu sözü verebilirim, hayırlısıyla varınca yerleştirme aşamasında yeniden türleri tanıtımla birlikte detaylı çekimlerini yayınlayacağım...

missmenas 08-10-2012 17:49

5 Eklenti(ler)
Offf... Gözümde çok büyüdü, taşınma olayı. Nerdesiniz hoya sevdalıları diye feryat edeceğim yardıma ihtiyacım var:(

missmenas 08-10-2012 17:51

5 Eklenti(ler)
Antalya içerisinde yaşayan gizli hayranımdamı yok, çıkıp gelse:p

missmenas 08-10-2012 17:55

5 Eklenti(ler)
Neyse gelen olmayacak anlaşıldı, ben görsel şölenmiş gibi devam edeyim sessizce... Oysa ağlamaklıyım, Antalya'yı çok seviyorum, alışmak zor olacak yeni yuvamıza:(

mrduran 08-10-2012 17:55

Yer değişiminiz hayırlı olsun efendim,

Kolay gelsin, sağlıkla inşallah.

Saygılarımla lütfen.

missmenas 08-10-2012 17:57

5 Eklenti(ler)
Hoya başlığımın, hayranlarından fazla ben bakacağım özlemle bu resimlere:((

missmenas 08-10-2012 17:59

5 Eklenti(ler)
Olmamış ama böyle açıklamasız resimler diye söyleneceğinizi tahmin edebiliyorum. ******* olmadı ne yapalım, bu kareler veda kareleri olarak yorumlayalım lütfen...

missmenas 08-10-2012 18:00

5 Eklenti(ler)
Devam...

missmenas 08-10-2012 18:02

5 Eklenti(ler)
Görsellere devam...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025