agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 17-06-2012 09:09

2 Eklenti(ler)

Hoya Kerrii... Sizler için;)

missmenas 17-06-2012 09:19

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 984734)
H. Patella hmm...
Bizi de peşine takacaksınız, tam akıllı - uslu oldum diyordum ;)

Peşine takılamayacak çirkinmi sizce, üstelik hafifte kokusu varmış:D
Sevgili Jezebel,
Bu görüntüler Sizin için;)
Hoya patella ''Pink'' , (Çiçek açmış hali netten alıntıdır)

missmenas 17-06-2012 09:25

5 Eklenti(ler)
Hoya lasiantha ve Hoya praetorii yine tomurcuklarını açmak için gayretler içerisinde...
Herdefasında budefa açacak diyorum, ama nafile... Bakalım hepbirlikte göreceğiz sonucunu;)

missmenas 17-06-2012 09:42

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 983103)
Sadece 1 hafta geç kalmışlığın etkisi, Karıncaların gazabına uğradık:mad: Yaz aylarında 15 günde 1 defa koruyucu önlem olarak organik ilaçlama yapıyordum. Sanırım olayları şansa bırakmamak gerekiyor.

Karıncaların ortakyaşamlarındaki en başta gelen zararlılardan birtanesi yaprakbitleri vs... Karınca varsa orda başka zararlıda var demektir:mad:

Daha etkili olsun diye mecburen, kullandığım ürün....
Chrysamed S-Delta EC

FORMÜLASYON

Deltamethrin (saf ) 25 g/L.
Tetramethrin (saf ) 50 g/L.
Formülasyon Tipi: EC

2 Lt. Yağmur suyuna 20 cc olarak karışımla, uygulama yapıyorum.
Eminim birçok Arkadaşımız bu tür zararlıyla nasıl mücadele edeceğim sorusuna maruz kalıyordur (Yaprak bitleri, Kabuklu bitler, unlu bit, kırmızı örümcek türleri, Karıncalar) aklınıza gelebilecek Ev ve Balkonda bütün haşerelere karşı çok etkili . Çok zor durumda kalmadığım sürece diğer kullandığım ilaç yeterli oluyordu. Bu durumda bu ilacı uygulamak zorundayım, 1 defa uygulama yeterli oluyor benim için. Başka bir avantajıda diğer bütün zararlılar için idealdir ( Akciğer solunumu olmayan zararlılar için). özellikle Evinde hayvan besleyen veya kokusu keskin olan ilaçları uygulayamayan lar için idealdir. Bu ürün konsantredir, alternatif olarak Marketlerde ve ya Eczanelerde satılan, diğer hazır Chrysamed ilaçlarını birebir sulandırarak kullanabilirsiniz.

Not: 3 gün sonra, bu zararlıların son görsellerini ekleyeceğim.

Birkaç Gün geçmiş;) İlaçlamamın ertesi günü hepside ölmüştü. Tek kusurum oranı biraz fazla karıştırmış olmam oldu. Bununda yan etkisi olarak, bazı Hoyalarımda tomurcukların dökülmesine sebep oldu... Uygulamayı yapacak Kişilerin, bu yan etkisini gözönünde bulundurmaları gerekiyor.

Not: Dökülen tomurcuklar, sadece yeni oluşumda olanlardı. Gelişmiş tomurcuklarda olumsuz etkisi olmadı...
1 hafta sonra rutin ilaçlamaya, organik ilaçla 15 gün arayla devam edeceğim...

missmenas 19-06-2012 02:16

3 Eklenti(ler)
Hoya kerrii nihayet açtı, devasa yapraklı olunca açan çiçekleri minnacık kaldı. Sanki dalını tutturmak için takılan toka gibi, o kadar şirin ve narinki:p Müthiş bir Mutluluk benim için.

Ancak şimdi Dilaver Bey'in sözlerini anlayabiliyorum. Çiçeklerini görmedenmi çelikleyeceksin olmuştu sözleri.
Dilaver Bey nerelerdesiniz kulaklarınızı çınlatıyorum:o

Sakın kokusunu sormayın:eek: Ekşimsi çirkin bir kokusu var, ancak kokusunu alabilmek için burnunuzu dayayınca anlaşılıyor:D İyiki Hoya carnosalar gibi yoğun birşekilde koku salgılamıyor.
Hoya kerrii nin, yanından ayrılıp diğer açmış hoyaların çiçeklerine iyiki sizler güzel kokuyorsunuz demek oldu:D ( obscura, carnosalar, lacunosa, finlaysonii)....

güldeste- 20-06-2012 15:26

Çok güzel maşallah :) adeta bizimkiyle kardeş...

pembegül 20-06-2012 21:01

Sevgili missmenas 40. sayfadan tekrar bakarak sona geldim hepsi tek kelime ile muhteşem ellerine sağlık baktıkça hepsine sahip olmak istiyor insan ama ne mümkün ne yerim nede bütçem müsayit değil güle güle sefasını sür hepsinin emeklerinin karşılığı bol çiçek ve çelik olsun komşuda pişer bizede düşer sevgiyle kal sevgili arkadaşım ..:)

missmenas 21-06-2012 12:29

5 Eklenti(ler)
Hoya kerrii hala açık, biraz dahada güzelleşti sanki çiçekleri...

Eklenti 310871

Hoya lasiantha bu defa tam anlamiylen açmaya niyetlendi...

Eklenti 310872
Eklenti 310873

Hoya preatorii yine döküyor tomurcuklarını üstelik 2 saksıdada aynısını yapıyor:mad:

Eklenti 310874
Eklenti 310875

missmenas 21-06-2012 12:36

5 Eklenti(ler)
Hoya carnosa ''White'' sade bir güzelliğe sahip;)

Eklenti 310878
Eklenti 310879

Hoya davidcummingii yi epeyce bir bakımdan sonra hayata yeniden bağlandı. Sevgili agozce, bana mutluluğu yaşattığın için birkez daha Teşekkür ederim;)

Eklenti 310880
Eklenti 310881
Eklenti 310882

missmenas 21-06-2012 12:41

4 Eklenti(ler)
Hoya verticillata ile başımız dertte, sardırma mekanızması ağırlığı taşıyamaz oldu. Sürekli sağa sola devriliyor. Yaprak yapısı kalın sukulent yapıda dolayısiyle budanması gerekiyor. İlk etapta çiçeklerini birlikte seyredelimmi:p Çeliklenme işlemini yeni mekanında yapalım. Nasıl kıyacağım bilmiyorum üzerinde 20 ye yakın çiçek sapı var:(

gtatas 21-06-2012 16:20

Sayın missmenas, yine harikalar yaratıyorsunuz kolleksiyonunuz gitgide büyüyor gözlerinizdeki ışıltı artıyor ne güzel sizi tebrik ediyorum.

Perihan Bayram 24-06-2012 13:03

Aslında Kerrii büyüttüğümüzü değmez diyorum,sadeca yaprakları güzel,çiçekleri doyurmuyor,kokusu kötü :))

missmenas 26-06-2012 17:54

4 Eklenti(ler)
Geçen yıl açmasını beklediğim, Hoya verticillata nihayet açtı. Kokusunu daha sonra tarif ederim yüksekte olduğundan dolayı koklama şansım olmadı çünki...

Eklenti 312409
Eklenti 312410
Eklenti 312411

Hoya davidcummingii de açtı...

Eklenti 312412

Yakındır birkaç gün diyebilirim, başka bir Süprizim olacak;)

karalale 26-06-2012 18:38

Hatice cim, Hoya verticillata nin dolgun görüntüsü de, o cok kibar cicekleri de harika. Gercekten ciceklerine bayildim. Kendi yikiliyor, ortaligi da yikiyor valla. :p Koku icin sandalye tepesine cikma sakin, bekle alttakiler acsin o zaman tarif edersin.:D Tasinma üzeri tatsizlik olmasin...SÜPRIZI merakla bekliyorum... :confused:

missmenas 28-06-2012 15:48

2 Eklenti(ler)
Hoya verticillata nın son görselleri yanısıra birazda bilgi aktarmak istiyorum bakımıyla alakalı. Bütün Kış Aylarını Güneydoğu bölgesinde direk gün ışığı aldı. Kış aylarında su isteği az idi. Tomurcukları oluşmaya başlayınca Kuzeybatı yönündeki Pencere kenarına yerleştirdimçünki su istek oranı çok yükselmişti. Bunu yapmaktaki amacım geçen yıl açmasını beklemiştim çok fazla gün ışığı tomurcukların gelişmesini engelliyor olmasıydı. Düşüncem ve gözlemlerim doğrultusunda İlk çiçeklerini koklama şansına eriştim. Kokusunu tarif etmek istersem salt şunu söyleyebilirim kopyacı bir kokuya sahip hangi kokuyu almak isterseniz o kokuyu alabiliyorsunuz. Bütün bildiğimiz çiçeklerin kokusunu barındırıyor. Gündüzleri floral Geceleri yoğun parfüm kokusuna sahip olaması kokulu türler arasında yer almasını kesinlikle hakediyor.

Hoya verticillata sı olanların, bu güzel kokudan mahrum kalmamalarını dilerim.;)
Sevgili Lale'cim,
Sanırım sana yükseklik korkumdan bahsetmiştim. Taburenin üstüne çıkıp şekilden şekile girmeme gerek kalmadı kokusunu artık uzaktanda alabiliyorum.;)Keşke kokusunu sizlere gönderebilseydim...

missmenas 28-06-2012 16:06

5 Eklenti(ler)
Hoya eliptica hızla tomurcuk büyütmeye başladı, tamda taşınma aşamasına denk gelmesi beni tomurcuklarını kaybetme korkusuna büründürdü. Tomurcukları çok yoğun, sanırım büyük bir patel açacak, üzerinde 2 tane tomurcuk açma girişiminde ve yenileri oluşmaya başladı. Yaprakları çok güzel bir görüntüsü var sukulent bir yapıya sahip değil, su isteği yüksek arada bir toprağının kurumasına izin veriyorum. Bulunduğu pencere kuzeybatı bölümünde direk cam önünde.

Eklenti 313208
Eklenti 313209

Hoya lasiantha,
Tomurcuk gelişimini iyice tamamladı bu defa kesin açıyor eminim diyebilirim.
Geçen yıldan bu tarafa kışta dahil olmak üzre yılın her Ayı çiçekli geçirecek bir tür diyebilirim. Kaçıncı çiçek açma girişimi artık bilmiyorum, sonunda başaracağız. Bulunduğu bölge, Yaz-Kış Güney cephede direk pencere önünde, kışın direk gün ışığı aldı Güneşin yoğunlaşması ve havaların ısımasıyle birlikte son 3 Aydır tül arkasından süzülen ışık alıyor. Yaptığım gözlemlerde hatamı anlamış bulunmamdan dolayı sulama düzeninde farklılık yaptım, hergün azar azar su verdiğim suyu saksı kenarına döktüm gövdesine hiç dokundurmadan. Gübreleme olayında hiç değişiklik yapmadım aynen her sulama suyuna 20*10*20 vermeye devam ediyorum.
Turuncu tüylü çiçeklerini Sizlerle birlikte çok yakında seyredeğimize inanıyorum;)Türkiye'de artık kesinlikle çiçek açacak bir tür diyebileceğiz:p
Eklenti 313210
Eklenti 313211
Eklenti 313212

delete61 28-06-2012 22:01

Gözün aydın ablacım. Evet artık açsın, çok bekletti bizi, çiçeklerini değil ama bizi çatlattı yani.

elek 28-06-2012 22:14

Ablacım hepsi çok güzel, özellikle verticillatayı gördükten sonra bendekine kötü kötü bakmaya başladım bile :D

Yalnız birşey dikkatimi çekti, 20*10*20 veriyorum demişsin. Yazım yanlışı olmadıysa; çiçek görmek için ortadaki rakam (Fosfor-P oranı yani) yüksek olan bir gübre seçmen gerekiyor. 20*10*20 yi düzenli verdiğine göre bazı türler dengeyi tutturamamış ve bu yüzden tomurcuklarını döküyor olabilirler :confused: Habire yüksek oranda Azot-N (ilk rakam) ve Potasyum-K (son rakam) alıyorlar çünkü; bu da sırasıyla kök-yaprak gelişimini teşvik eder ve dayanıklılığı arttırır diye biliyorum...

agozce 29-06-2012 00:22

Verticillata çok güzelmiş. Güle güle koklayın.

Davidcumingii nin rengi çok açık mı? Neden acaba?

(Gübre konusunda Sevgili Elek'e katılıyorum.)

gtatas 30-06-2012 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 986067)
Hoya lasiantha ve Hoya praetorii yine tomurcuklarını açmak için gayretler içerisinde...
Herdefasında budefa açacak diyorum, ama nafile... Bakalım hepbirlikte göreceğiz sonucunu;)

Yalnız ben bunlara aşık oldum çiçek açmış hali süperrrr.

gtatas 30-06-2012 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 991174)
Hoya verticillata nın son görselleri yanısıra birazda bilgi aktarmak istiyorum bakımıyla alakalı. Bütün Kış Aylarını Güneydoğu bölgesinde direk gün ışığı aldı. Kış aylarında su isteği az idi. Tomurcukları oluşmaya başlayınca Kuzeybatı yönündeki Pencere kenarına yerleştirdimçünki su istek oranı çok yükselmişti. Bunu yapmaktaki amacım geçen yıl açmasını beklemiştim çok fazla gün ışığı tomurcukların gelişmesini engelliyor olmasıydı. Düşüncem ve gözlemlerim doğrultusunda İlk çiçeklerini koklama şansına eriştim. Kokusunu tarif etmek istersem salt şunu söyleyebilirim kopyacı bir kokuya sahip hangi kokuyu almak isterseniz o kokuyu alabiliyorsunuz. Bütün bildiğimiz çiçeklerin kokusunu barındırıyor. Gündüzleri floral Geceleri yoğun parfüm kokusuna sahip olaması kokulu türler arasında yer almasını kesinlikle hakediyor.

Hoya verticillata sı olanların, bu güzel kokudan mahrum kalmamalarını dilerim.;)
Sevgili Lale'cim,
Sanırım sana yükseklik korkumdan bahsetmiştim. Taburenin üstüne çıkıp şekilden şekile girmeme gerek kalmadı kokusunu artık uzaktanda alabiliyorum.;)Keşke kokusunu sizlere gönderebilseydim...

Maşallah yarabbim nazarlardan korusun.Yine harikasınız yine harikasınız efendim.

mrmusti 10-07-2012 12:17

Kendimi orada, kafenin içinde çay içiyorum zannettim. Ellerine sağlık ablam. Hepside harika..

missmenas 16-07-2012 20:51

Sevgili mrmusti,
Kapım herzaman Sizin gibi Candan ve samimi Dostlarıma açıktır. Yolunuz düşerse Yine beklerim. Espirili sohbetlerinizin tadı hala damağımızda;) Eylül ün ilk haftasında İzmir'de iseniz, bu defa ben çay içmeye gelmek isterim:p Herşeyden öteye çok değerli kaktüs koleksiyonunuzu görmekte ayrıcalık olacak benim için.

missmenas 16-07-2012 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elek (Mesaj 991361)
Ablacım hepsi çok güzel, özellikle verticillatayı gördükten sonra bendekine kötü kötü bakmaya başladım bile :D

Yalnız birşey dikkatimi çekti, 20*10*20 veriyorum demişsin. Yazım yanlışı olmadıysa; çiçek görmek için ortadaki rakam (Fosfor-P oranı yani) yüksek olan bir gübre seçmen gerekiyor. 20*10*20 yi düzenli verdiğine göre bazı türler dengeyi tutturamamış ve bu yüzden tomurcuklarını döküyor olabilirler :confused: Habire yüksek oranda Azot-N (ilk rakam) ve Potasyum-K (son rakam) alıyorlar çünkü; bu da sırasıyla kök-yaprak gelişimini teşvik eder ve dayanıklılığı arttırır diye biliyorum...

Sevgili Elek,
gübre konusundaki görüşlerine bende katılıyorum. Mesleki görüşlerine Değer verdiğim Ziraat Mühendisi Dostlarım var. Onların görüşleri ve Kullanmış olduğum gübrenin Türki'ye distrübitör Firmasının danışman Ziraat Mühendislerinin önerileri, Fosfor oranı yüksek gübrelerin Bitkiyi çiçeklenme döneminden önce kullanıp hazırlamak yönünde ve kesinlikle sık kullanılmaması yönünde. Ayda 2 defa ve Yılda 4 defa kullanmak yönünde olduğu için, sürekli Fosfor oranı yüksek gübreyi kullanamıyorum.
Şubat ayında başlayıp 8 uygulamayla Yılı tamamlama yönünde kullanıyorum.
Çiçeklenmeleri hernekadar Mutluluk verici olsada benim için ilk koşul Hoyalarımın sağlığı. Belli bir kök gelişiminden sonra zaten çiçeklenmeleri kaçınılmaz oluyor çünki.
Teşekkür ederim uyarı için;)

GÜLSEN_ 25-07-2012 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 991174)

Sevgili Lale'cim,

Canım arkadaşım senin tarifinle o koku taa burnuma kadar geldi bütün bu güzellikler gözümüzü gönlümüzü ferahlatıyor ALLAH da senin gözünü gönlünü ferahlatsın can arkadaşım:p

aydam 26-07-2012 23:06

sevgili missmenasa yerdeki hoyalarımın saksıları buyuk küçük saksıya alsam olurmu

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/27748-4.htm

missmenas 27-07-2012 21:00

Sevgili aydam,
Saksı büyüklüğü en fazla 1,5 lt olmak koşuluyla istediğiniz zaman değişim yapabilirsiniz.
Hoya larda saksı değişimi için belli bir Mevsim gereksinimi yoktur.
Köklere zarar verdiğinizi düşünüyorsanız saksı değişim esnasında, Size önerim az su vermeniz ve bitkinizi bir süre aydınlık bir ortamda Güneşten uzak Hava akımından özellikle uzak tutmanız gerekiyor bu değişim gerçekleşince.
Bu önlemlerle değişimde başarı yeterli olacaktır.
Kolay gelsin dileklerimle, cevap biraz geç kalmış:o değişim gerçekleşmiş zaten.
Dilerim sorunsuz gelişimine kaldığı yerden devam eder Hoyalarınız.

aydam 28-07-2012 00:12

Sevgili Missmenas sizin actiğiniz başlıkta cevabı buldum :) ayrıca hoyalarımı gören yeşilim bana size danışmamda fayda olacagını söyledı bende hemen sizin açtıgınız başlıklarda baktım yınede cevapladıgınız için teşekkürler Hoya hocamız :) ayrıca hoya ceşitlerinize bayıldım

missmenas 28-07-2012 19:03

1 Eklenti(ler)
Bunlarda Sevgili Lale'nin hediyeleri.
Çok Teşekkür ederim, kayıplarımı kısmende olsa telafi edebildim. Yeni türlere kavuşmanın Sevincinden daha güzel diyebilirim;)
Bazıları köklendirilmiş bile, çelik olanlarıda yosunda köklendirmek için kolları sıvadım :p

aydam 29-07-2012 20:57

ama amaaa :( benim niye bu kadar çok hoya çeşitim yok

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025