agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

pembegül 15-05-2012 12:03

Sevgili missmenas yeni gelenler çok sağlıklı görünüyor maşaallah hepsi tutsun seni ve dolayısı ile bizleri sevindirsin ..Saksıda olanlarda çok harika senin ellerinde hepsi yeşerecek ve çiçeklenecektir bizlerede buradan seyretmek düşer sabırsızlıkla bekliyorum canım ellerine sağlık ...:)

gulşen 15-05-2012 14:51

bende diyorumki hatice ablanın sesi neden çıkmıyor :) tatlı bir telaş varmış meğer hayırlı olsun yeni türlerin hepsine maşallah senin bu güzelleri yaşatmayı başarabileceğnden eminim kolay gelsin :)

agozce 15-05-2012 16:16

Güle güle büyüsünler, hepsi çok güzeller arkadaşım.Ellerine yüreğine sağlık..

Epey büyük gelmişler, fazla doğrama, çiçek görelim hemen ...diyecektim ki...çoktan doğranmışlar...:)). Neyse...çoğalıp, açsınlar o zaman...

delete61 15-05-2012 20:29

Tek kelimeyle müthişler. Ablacım gözün aydın çok sağlıklılar. 2 tanesi için ben o kadar karamsar değilim. Sadece yapraklarında, Allahtan ümit kesilmez. Yine harikalar yaratmışsın. Ellerine sağlık. Ellerin dert görmesin.

sevim4 16-05-2012 07:19

Hayırlı olsun inşallah hepiside birbirinden güzel çiçekler açsın bizlerde mahrum kalmayız.

missmenas 16-05-2012 10:07

5 Eklenti(ler)
Sevgili almira, pembegül, gulşen, agozce, delete61, sevim4, ve Hoyaları yakından takip eden Hoyacı Dostlarım hepinize Teşekkür ederim.

Heyecanı birlikte paylaşmak istediğim çiçek açan minik Hoya lacunosa nın azmi;)
Eklenti 296323
Eklenti 296324

Hoya obscura, bu yıl ilk çiçeklerini açtı...:p Mükemmel yoğun kokulu, sadece Geceleri kokuyor.

Eklenti 296325
Eklenti 296326
Eklenti 296327

missmenas 16-05-2012 10:14

3 Eklenti(ler)
Sevgili agozce,
bana bu heyecanı yaşatmış olmanızdan dolayı çok Teşekkür ederim.
Hayata bağlanan çeliklerimiz ve çiçek açmak üzre olan Hoyamız.

missmenas 16-05-2012 10:24

5 Eklenti(ler)
Hoya carnosa lar ilk tomurcuklarını açmak üzre iken dökmüşlerdi. Bu defa açacaklarına inanıyorum.
Carnosalardaki tomurcuklardaki renk farklılıklarını ilk etapta paylaşmak istedim.

2010 baharında Hollanda'dan Paul beyden edindiğim 2 carnosa aynı saksıda birisinin kırmızı olduğunu biliyorum. Bu tomurcuk hangisine ait orası muamma açınca göreceğiz artık.

Eklenti 296331
Eklenti 296332

Sevgili pembegül Arkadaşım,
2010 yılında yapmış olduğumuz ilk Hoya takasımdan olan adını Pembegül koyduğum carnosam coştu resmen. Ablasının peşinden gidiyor:D

Eklenti 296333

Benim sevgili Asiye'm, umarım bu Yılda sürekli açar;)

Eklenti 296334
Eklenti 296335

almira 16-05-2012 10:43

Maşallah; benim yıllar önce tek ve klasık hoyamın açmasını yedi yıl beklediğimi düşününce :( gıpta etmemek mümkün değil. Ellerine, emeğine sağlık. Güle güle büyüt güzellerini. Sanki kokusu içime doldu.;)

missmenas 16-05-2012 11:01

4 Eklenti(ler)
Aralık 2011 de edindiğim Hoyalarımdan bir tanesi Hoya elliptica, süprize hazırlanıyor.

Eklenti 296346

Hoya patella pink hayata bağlananlardan birtanesi. Yparakları sert sukulent yapıda ve yaprak alt ve üst yüzeyi tüylü;)

Eklenti 296347
Eklenti 296348

Hoya megalantha pink hayata bağlandılar çiçeklerinide birgün birlikte seyrederiz;) Çok narin yaprak yapısı var, eminim çiçekleride kendisi kadar narin olacak.

Eklenti 296349

missmenas 16-05-2012 11:21

5 Eklenti(ler)
Hoya javanica variegata,
aralık 2011 de köklü olarak edinmiştim. 3 tane çelik almıştım hiçbirisini yaşatamadım, yedeklemek için koydum masaya kıyamadım, üzerinde çiçek sapları var. Çiçek açmasını bekleyeceğim artık, kokusunun narenciye çiçeklerine benzetildiği yazıyor nette, koklamadan çeliklenmeyecek.

Eklenti 296351
Eklenti 296352

Hoya javanica big plant with Orange Stem,
Aralık 2011 de köklü olarak edindiğim ve 1 tane çelik aldığım Hoyam çeliğini yaşatmayı başaramadım maalesef. Şimdi yedeklemem gerekiyor maalesef kıyamasamda 2 tane çelik almak zorundayım. Bunlar çok narin Hoyalar olduğu için mutlaka yedekte kayıplara karşı bulundurmam gerekiyor. Kışın alınan çeliklerde başarı sağlayamadık bakalım bahar ayları başarı getirecekmi?

Eklenti 296353

Hoya magnifica,
Aralık 2011 de köklü olarak edindim, alınan çeliklerde kayıpsız başarı sağlandı. Çiçekleri büyük beyaz yaprakları kadifemsi tüylü heriki yüzeyide.

Eklenti 296354
Eklenti 296355

bozo.0606 16-05-2012 12:08

Hatice Hanım ;

Ellerinize sağlık, gerçekten tebrikler. Daha öncede yazmışımdır ama ben izlerken yoruldum, siz nasıl başa çıktınız bu kadar güzelle. Hayran kalmamak elde değil.

En çok kerrii leri sevdim, içim gitti ve beğen butonuna yaklaşık 100 defa bastım ama nafile, sadece bir kere beğenebiliyoruz.

İnşalllah kayıpsız atlatırsınız zira burdan hepsi çok sağlıklı görünüyor.

Kolaylıklar dilerim..

kedicik 16-05-2012 12:21

Ablacım yeni hoyaların çok güzeller,takdire şayan bi özveri ile bugüne geldin.Diğer hoyalarda sana bir bir süpriz yapmaya başlamışlar bile :)

İzlerken bile çok keyifli .Hoya obscura'nın sarı çiçekleri çok şirin görünüyor.
Asiye geçen seneye göre daha çok tomurcuklanmış, sanıyorum seni daha çok mutlu etme çabasında.
Bizleri de bu görsel şölene dahil ettiğin için sana çok teşekkürediyorum.
Her zamanki gibi bir numarasın :)

agozce 16-05-2012 13:47

Harika...Finlaysoni açınca genel görünümüni de görelim...Bakalım sanada taze salatalık gibi kokacak mı?

Bende de büyüklerden bir tane sürpriz var ama çok yavaş gelişiyor tomurcuk......Sürpriz...:))

agozce 16-05-2012 14:20

Bir öneri: H.Lauterbachi yi sardırma, kornişlere doğru tırmandır, inanılmaz hızlı büyüyor. Benim Haziranda gelen çeliğim şu anda 4 mt.yi geçti (tomurcuk yok).

Megalantanın yaprakları çok benziyor. Onu da tırmandırmak iyi olur bence...

missmenas 16-05-2012 15:09

4 Eklenti(ler)
Sevgili bozo.0606,
nasıl güldüm anlatamam beğen butonuna defalarca basmak istemenize:D Hoya kerrii den çelik almadım, alacağım ilk çelik Orkun Kırcı'ya sözlü başka bir Hoya kerrii türüyle takas yapacağız. İnşallah önümüzdeki Yıllarda yaşatıp çoğaltabilirimde, Sizlerin gönlünüde şenlendirir. Bakım konusunda çok yorucu oluyor ama yeni edindiğim hoyalarsa sözkonusu olunca yorulduğumu bile anlayamıyorum, çok tatlı bir heyecan gerçektende.;)
Sevgili kedicik,
bu Yıl Hoyalar dahada bir azimli sanki, ben diyorumki burda forumdaki değerli tecrübelerinden faydalandığım Hoyacı Arkadaşlarımıza gelsin övgülerin. Onların deneyim tecrübeleri olmasaydı şimdi bocalıyor ve sürekli kayıp yaşıyor olacaktım.
Teşekkür ederim...

Sevgili agozce,
sabah çekmiştim resimleri, az evvel raflarda değişiklik yaparken yoğun bir koku algıladım. Salatalık kokusu değilde yoğun çim kokusu ve baharatlı erkek parfümü gibi kokuyordu:p
Şimdi gündüzleride kokan bir türümüz daha oldu, ilerisini hiç düşünemiyorum bunlar peşpeşe açıp kokuları birbirine karışırsa ne olacak diye;)
Hoya lauterbachii resimlerinizi görmeyi çok istiyorum, 1 Yılda o kadar nasıl büyümüş olabilir? Sizin kullanmış olduğunuz enzimin etkisini yakınen görmeyi çok istiyorum. Bendeki Hoya lauterbachii den 1 defa çelik aldım, hala yerinde sayıyor:( 1 metre olması için birtakım fedakarlık varsa paylaşırsanız çok Sevinirim, elimden geleni yapmak isterim. Süprizinizide ayrıca çok merak ediyorum. Dilerim yakın bir zamanda süprizimize kavuşuruz.

Veeee bu muhteşem Hoyanın görüntüsüne gelelim, çiçeklerinden ziyade yapraklarını çok sevdiğimide söylemeden geçemiyeceğim, çiçek kokusuda ayrıca çok güzel. Hoş bir Erkek parfümü:dilli:
Çok Teşekkür ederim bana güzelliği yaşattığınız için....

agozce 16-05-2012 16:30

3 Eklenti(ler)
Kapanmamış hali çok güzeldi...Keşke kapanmasalar..
Hoş bir erkek parfümü de fena değil hani..:))

Wayetii nin kapanmamış hali...Orman menekşesi gibi kokuyor..

Eklenti 296410

Kapanmaya başlıyor...

Eklenti 296411

Son hali....

Eklenti 296412

Orkun Kırcı 16-05-2012 16:45

Yine bir görsel şölen yaşanmış :P Umarım kayıpsız bir dönem olur. Ablacım ellerine sağlık...

delete61 16-05-2012 18:21

İnternette Sadece yurt dışında ki hoya severlerin yetiştirdiği hoyalarını ve açan çiçeklerini izlemekle yetiniyorken, Ülkemizde de bu güzelliklerin yaşadığını ve çiçek açtığını görmek çok güzel. Hatice ablacım asıl biz sana teşekkür ederiz. Görselleri bizimle paylaştığınız için.

GÜLSEN_ 16-05-2012 23:01

can arkadaşım yine hepsi harika görsel bir şölen havasındalar MAAŞALLAHH ellerine, yüreğine, emeğine sağlık iyiki varsın bize bu güzellikleri yaşatıyorsun canım benim

demircool 17-05-2012 12:46

Aman allahım bunlar ne böyle yarabbim hayatımda ilk kez görüyorum inanamadım resmenn süperler...Tebrik ediyorum azminizi başarınızı kutluyorum...o devasa hoyanıza bittim öldüm maşallah kocaman.

agozce 18-05-2012 14:43

Finlaysoni de 3 tomurcuk daha mı var? Yeni fark ettim..:)). Onları da görelim lütfen..

Bunun adı hoş kokulu erkek-Filinta olsun. Zaten biraz erkeksi duruyor..:)))

Lauterbachinin ve diğer büyük çiçeklilerin sırrı bence, tırmandırmak, en azında bir kaç metre olana kadar tırmandırıp sonra sarılabilir. Tavana ağ ördüm ben ama makina hepsini almıyor, fotograf çekemiyorum.

H. Erytrostemma white ve pink de tırmanınca çok hızlı büyüyor.

Yaptığım enzim hava almış, koku yaptı. Döktüm. Bir aydır vermiyorum. Yenisini de henüz yapamadım.

karalale 18-05-2012 15:26

Sevgili Hatice, öncelkle kocaman bir masallah hem yeni gelenlere hemde yüzünü güldürüp bizi de mutlu edenlere. H. finlaysonii gercekten cok hos, yapraklari da, cicegi de. Yanlis hatirlamiyorsam, sevgili agozce finlaysonii ciceklerinin aksam kapanip, gündüz tekrar actigini yazmisti. Sen bu olayi gözlemledin mi acaba?

Bir de senden tekrar olacak ama hoya kenejiana icin yardim istiycem. Biliyorum ki yogun bir zamanina denk geldi. Kendi sayfama resmini ve problemi mi ekliycem, ilgilenirsen cok sevinirim. Kayipsiz, bol cicekli günler diliyorum arkadasim, kolay gelsin.

missmenas 21-05-2012 15:22

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 968424)
Finlaysoni de 3 tomurcuk daha mı var? Yeni fark ettim..:)). Onları da görelim lütfen..

Bunun adı hoş kokulu erkek-Filinta olsun. Zaten biraz erkeksi duruyor..:)))

Sevgili Agozce,
hoş kokulu filinta, gülmekten kendimi alamadım okurken yakışmış, aynen katılıyorum görüşüne Erkeksi bir havası var bunun. Açmış olan çiçek 4. günü Akşamında açmasını beklerken döktü ve üzerinde 11 tane çiçek sapı var 3 tanesi açmak için çabalıyor eski çiçek sapında yine oluşum başlıyor.

Sevgili Karalale,
Hoş kokusunun yanısıra aynen gündüzleri kapatıp geceleri açıyor. Hoya kenejiana çok yavaş büyüyen bir tür bendeki variegata türü. Gelişim konusunda biliyorsun bendekiler hep toprak kültüründe, farklı yetiştirme materyallerindeki farklılık oranı gelişimde neler olabilir, kıyaslama şansımız olabilir. Resimlerini görmeyi çok istiyorum.

Sevgili Orkun Kırcı,
Teşekkürler güzel temennin için. Kayıpsız sanki olmayacak gibi şimdiden birkaç tane türde problem var bakalım önümüzdeki hafta neler gösterir.

Sevgili delete61,
biliyoruz artık türkiyede birçok Arkadaşımızda türler adapte olmuş ve çiçek açıyor. Tür sayısı çoğaldıkça bakımı konusunda zorlanmaya başladım, biran önce taşınıp serama yerleştirmek için can atıyorum. Kuracağım düzende nemlendirme düzeneğide olacağı için birazda olsa azalacak günlük bakımların aldığı saatler diye düşünüyorum. Teşekkür ederim övgülerin için.

Sevgili GÜLSEN_, Sevgili Demircool,
asıl şölen bu miniklere can verip çiçeklendirmede olacak. Şimdiden 5 tane hoya çiçekte Akşamları kokuları birbirine girmeye başladı. Hepsinin çiçekte olduğu Akşamları sanırım seraya girilmez olacak, bazılarının çok keskin kokuları var çünki...
Bunlarda çiçek açmış 3 ayrı Hoya carnosa larım... Hepsindede ton farkı var. 2 Gündür Migrenle cebelleşiyorum yine, koku farklılıkları varmı diye koklamaya korktum açıkçası. Belki yarın koklayabilirim, yanlarına yaklaşamıyorum bile Akşamları:(

Paul beyden edindiğim Hoya carnosa, 2 çeşitinide aynı saksıya dikmiştim çiçek açanı şimdilik tamamen beyaz olanı. Pembe tonlardan hiç eser yok...

Eklenti 298498
Eklenti 298499

Buda Pembegülüm, ilk takas Hoyam. Teşekkürler pembegül Arkadaşım.

Eklenti 298500

Buda Evimin baştacı Asiyem;)

Eklenti 298501

Hoya obscura peşpeşe açmaya devam ediyor, bakalım bu yıl tohumkapsülleri oluşacakmı yine, geçen Yıl bir hata yaptık çok beklettik tohumları toprakla buluşturmak için, buyılda yakalayabiliriz belki bu fırsatı;)
Eklenti 298502

missmenas 21-05-2012 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 967224)
Kapanmamış hali çok güzeldi...Keşke kapanmasalar..
Hoş bir erkek parfümü de fena değil hani..:))

Wayetii nin kapanmamış hali...Orman menekşesi gibi kokuyor..

Sevgili Agozce,
bayıldım resimlerine, çekim çok başarılı. Asıl başarıda Hoya wayetii ye çiçek açtırabilmekte. Kutlarım, yüreğine emeğine sağlık. özelliklede orman menekşesi kokusu olmasıda çok güzelmiş. Biraz bakım detayı ve hangi cephede olduğunun nelere dikkat etmemiz gerekiyor, Rica ediyorum bizlernen paylaşabilirmisin?

pembegül 21-05-2012 17:17

Canım benim ellerine sağlık ben karar verdim burdan senin yanına taşınacağım bu güzelliklere buradan seyretmekle olmuyor hepsi harikalar....:)

agozce 21-05-2012 18:38

Wayetii, Barın üst rafında duruyor..Pek güneş almıyor şu an, biraz daha uzarsa uçları alabilir. Ama çok aydınlık. 3 taraftan ışık geliyor.

Ne yazıkki o güzellik 2 saat kadar kalıyor. Sonra kapanıyor, küçücük, gösterişsiz bir çiçek kalıyor. Ama şu anda her yaprağın altı çiçek sapı. Sanırım çok çiçekli bir tür olacak. Bu olursa iyi. Yoksa sanki sadece yaprak gibi. Tomurcuklar biraz büyüsün fotolarını koyacağım.

Biliyorsun ben büyük gösterişli çiçeklileri seviyorum..:))

Bakımı, valla hepsine aynı şekilde bakıyorum ben...

Yalnız Lauterbachi yi araştırırken hoyaların hafif asidik toprak sevdiklerini okudum (ilk kez duydum). Mantıklı, sonuçta doğal ortamları orman ve toprağı asidik. Evde biraz açelya toprağı vardı. Birer avuç koydum hepsine bu gün. Bakalım nasıl olacak.

Gerçi benim topraklar da safi orman toprağıydı. Belki olumlu etkisi olmuştur.

Perihan Bayram 24-05-2012 10:09

Hatice hanımcığım,yeni gelen Hoya'lar sağlıklı görünüyorlar,kayıp olmayacak inşallah.

yurdumbenim 25-05-2012 23:19

Sayın missmenas,
Merhaba efendim. Çiçeklerinizi hayranlıkla izliyorum. Babanıza da, nacizane, acil şifalar dilerim. Eğer sizce bir sakıncası yok ise, "Yeni sipariş hoyalarım Cuma günü geldi" dediğiniz siparişleri nereden verdiğinizi öğrenebilirmiyim lütfen ?
Teşekkürler.

yurdumbenim 26-05-2012 14:31

Sayın missmenas,
Değerli vaktinizden ayırıp mesajıma cevap yazdığınız için çok teşekkürler. Gönderdiğiniz adresleri hemen inceleyeceğim. İyi günler dilerim efendim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025