![]() |
Teşekkür ederim sevgili delete61,
evet çok haklısınız Hatica Ablayı ziyaret etmeyi çok istiyorum, bir kaç kere de niyetlenmiştim, bir türlü kısmet olmadı. Ama en kısa zamanda gideceğim inşallah, o muhteşem hoyaları koklamayı, fotoğraflamayı ve tabi ki Hatice Ablayla yüzyüze tanışmayı çook istiyorum. Bu arada çok geçmiş olsun Hatice Abla, Allah acil şifalar versin. |
1 Eklenti(ler)
Hoyalarım ve Menekşelerim için düzenli kullandığım gübre hep merak ediliyor.
Kullandığım gübre birebir Hollanda'daki Hoya üreticisi ve koleksiyoncusu Paul Shirley Beyin kullandığı gübredir. Türkiye'ye bu ürünü Hollanda'dan ithal eden firmanın Web adresini inceleyebilirsiniz. http://www.altintar.com/urunlerimiz.php Benim düzenli kullandığım gübre... 20-10-20 ve hiç üre içermiyor... |
Uzun zaman sessiz kalan önemli bir ansiklopediyi tozlarından arındırıp tekrar sevenlerine hatırlatmak lazım..
Hoyalar kaldığınız yerden devam. |
Tozlar temizlensin, yeni bilgiler eklensin. Sevgili missmenas bana hoya kenejiana hakkin da yardim edebilirmisiniz? Geldigi günden beri (gecen sene hazira nin 7 si) milim gelisme göstermedi. Kök yapsina baktim, cok iyi. Nerde hata yapiyorum anlamadim. Hoya kenejiana nin istekleri hakkin da bana bilgi verebilirmisiniz. Kaybetmekten cok korkuyorum, sari ciceklerin den vaz gectim, bir yaprak görsem yetecek. Selam ve sevgilerimle....
|
sayın missmenas . hoya preatorii açtımı ? bendeki tomurcuklandı tam açmasını beklerken .
çiçek sapı sararıp düştü şimdi ikinci çiçek sapı oluşumu başladı . |
2 Eklenti(ler)
Biraz aradan sonra, böylesi güzel görüntüyü paylaşmak ayrı bir heyecan.
Sevgili yiğit666, Hoya preatorii henüz açmadı tomurcuklarını tam açmak üzre iken dökmüştü, çiçek sapını hep tomurcukla birlikte kayıp yaşıyorduk. Bu defa farklı birşey oldu eski saplarını atmadan yeniden tomurcuklandı, heyecanla bende bekliyorum açmasını. Hoya preatorii Eklenti 291877 Hoya lasintha Eklenti 291878 |
Abla sonunda bende geldim. Sayın malina birkez daha teşekkür ederim. Saygılarımla
|
Abla'cım Hoya lambii'yi çok merak ediyorum, gelişim görselini paylaşabilirmisin. Hoyaların arasında en çok ilgimi çeken tür, umarım sürgün ve yaprak çıkartmaya başlamıştır.
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili kedicik,
uzun zamandır Hoya lambii yi merak ettiğini biliyorum. Nihayet Kış uykusundan uyandı ve ilk yaprağını sürgünüyle birlikte büyüttü. Yaprak yapısı gerçektende çok güzel. 1 tane yedeğim vardı şimdi 1 çelik daha yaptım kaybetmeyi göze alamayacağım Hoyalarımdan birtanesidir. Köklü olan yedekteki Hoya lambii yi kalıcı saksısına almak için biraz beklemem gerekecek. Almış olduğum çeliğin köklenme aşaması tamamlanınca kalıcı saksıda 2 kök olarak birleştireceğim. Ana saksıda gelişim güzel devam ettiği taktirde, 3. köklenen çeliğide aynı saksıya alacağım. Yavaş gelişen bir tür olduğu için 3 ayrı kökten çıkan sürgünler Saksıda Albenili bir görüntüsünün olacağını düşünüyorum. Saksıdaki kök oluşumları saksıyı dolduruncada hızlı çiçeğe geçeceğini düşünüyorum. Diğer denemelerimde bu sonuçla çiçek görebildim. Hoya lambii bakım detayları. Genel olarak direk gün ışığından hoşlanmayan bir tür. Fazla sulanmaktan hiç hoşlanmıyor, aradabir su vermek için, toprağının nemini kaybetmesini beklemek gerekiyor. +17*C nin altındaki sıcaklıklardan olumsuz etkilenen bir tür. Ortalama +20-30*C de en iyi hızlı gelişimi gösterebiliyor. Benim Hoya lambii Güneydoğu cephesinde Pencere önünde süzülen güneş ışığını alıyor. Toprağıda kurudukça su veriyorum, arada bir sürekli nemli tutuyorum. Gübreleme olayında düzenli 20*10*20+iz elementler içeren gübreden ve 3 ayda bir tatlı kaşığı yarasa gübresi veriyorum. Eklenti 292264 Eklenti 292265 Hoya pachyclada '' Red Corona'' Bakım detayları. bol aydınlık ve güneşten hoşlanan bir tür. Sulama konusundan biraz Hoya kerrii ye benziyor. Toprağı kurudukça az su verilmesi gerekiyor. +10*C ila 25*C en iyi gelişimi gösterebiliyor. Bendeki Güney cephede Pencere önünde tül perde arkasından yeterince gün ışığından faydalanabiliyor. Saksısında 2 kök vardı birtanesi güzel gelişim gösterdi, çiçek sapı bile büyütüyor. Diğer köktende sürgünü kurumuştu şimdi toprak altından çift sürgün çıkartma aşamasında. Yakın bir zamanda çiçeklerini görmeyi düşünüyorum. Eklenti 292266 Eklenti 292267 Eklenti 292268 |
Alıntı:
Not: Kedicik, konuşur gibi yazmazsanız sevinirim. sevgilerr değil, sevgiler demeniz gerekir, hatta ona bile gerek yok. Bunun için özel mesajlaşma, telefonlaşma gibi iletişim araçlarını kullanabilirsiniz. |
Sevgili Malina çelik yaptım demiş olmam çelik paylaşımı olarak düşünülmesin lütfen. Birçok hoyalarım saksılarında tek kök olarak değildir. Yedeklediğim hoyalarımın birçoğunu aynı saksısına dikiyorum gür gözükmesi ve kök yapısının saksıyı doldurmasını sağlamak için. Bu işlemin çiçek açmaya sevk ettiği düşünülmesini istiyorum. yedekleme işleminde ana saksıdaki güçlenmiş olunca diğer yedeklerimide kaybetme korkusu yaşamadan aynı saksıya alabiliyorum.
Hoya lambii de çok ağır byüyen bir tür olduğu için saksında daha gür ve albenili olabilmesi için 3 kök dikmeyi planlamıştım. Yedeğim bir tanesi Ege Üniversitesi Botanik Bahçesinde, diğer bir taneside üyemiz Sayın bettyycim'de takas yaptık geçen Yıl. Resim yüklemeyi başarabilirsem bir saksıda aynı türden 5 tane bile dikilmiş Hoyaları görüntüleyebilirim. Resim yükleyemiyorum, Sistem hata veriyor. |
3 Eklenti(ler)
Hoya acicularis,
ençok zorlandığım türlerden birisi. Köklenme süreci çok uzun sürüyor. Çiçekleri çok albenili olmasada yaprakları çok güzel. Güneydoğu pencerede sabah güneşini tül arkasından alıyor. Kalıcı saksısındaki rafta gün ışığı almayan bir konumu vardı yer değişikliği yapmam gerekecek yedekteki saksısındaki ila aynı zamanda çelik olarak edindiğim türde gözlemim buna karar vermem gerektiğini düşündürdü. Bol aydınlık yerde olmasına rağmen ana saksıdaki sürgünlerini sürekli kuruttu. Yedekle birleştirip kalıcı yer olarak Güneydoğu cephesine alınacak. Hoyalarda hoşlanabilecekleri konumu bulmak çok zaman alabiliyor. Bu nedenle hep yedekteki aynı türü farklı cephede gözlemleme şansım oluyor. Eklenti 292327 Eklenti 292328 Hoya waymaniae, Aralık 2011 de köklü olarak temin ettiğim hoya. Ancak şunu söyleyebiliyorum zorunda zoru varmış Aylardan sonra nihayet 2 yaprak çıkartabildi. köklü kısmından aldığım 4 tane çelikten sadece 2 tanesi yaşıyor ve akıbetide belli değil, görünürde ne sürgün nede yaprak var. Köklü kısmının yaşıyor olması bile çok sevindirici yaprakları oldukça etli ve göze hitab eden bir güzelliğe sahip, çiçekleri zaten muhteşem. Çiçekleri turuncu renkte ve Hoya endauensis e çok benziyor;) Eklenti 292329 |
Sevgili missmenas hoyalar harika emeklerine sağlık.
|
Yeni 2012 siparişim Hoya'larım Antalya'ya gelmiş, heyecanla dağıtıcıyı bekliyorum:p
|
sevgili missmenas hala sipariş alıyormusun
|
1 Eklenti(ler)
Annesi bak kim geldi tek öbek ama beni mutlu etmeye yetti :D çok teşekkür ederim bu güzellik için :D tek öbek ama süper kokuyor, salona hakim bir koku ;)
Hoya lacunosa |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili missmenas bunları nette buldum renklerin güzelliğine bakarmısın hepside karnosa cinsi ..
|
1 Eklenti(ler)
Devam:
|
Sevgili Bettyycim,
Hoya lacunosa nın kokusu muhteşem bir şey, Gece ve Gündüz kokuyor olmasıda ayrıca güzel olan kısmı zaten. Böylesi büyüleyici kokusuyla ve çiçeklerinin görüntüsündeki büyüyü paylaşmak çok hoş oluyor. Başarını kutluyorum, dilerim çiçeklerini hiç eksik etmesin. Aralık-Ağustos arası sürekli çiçek açan bir tür olmasıda can alıcı kısmı bence;) Sevgili Sevim4, Teşekkür ederim. Sevgili Pembegül, Siz Hoya carnosalara tam gönül verdiniz. Muhteşem başarınızdan sonrada, Hoya carnosalara olan hayranlığınız beni hiç şaşırtmıyor:p Yakın bir zamanda bir aksilik olmazsa takas yaptığımız Hoya carnosa açmak için bütün gayretini gösteriyor. İlk defa çiçekleneceği için de, bendeki sabırsızlıkla bekleyişi tahmin edebilirsiniz. Paylaşım için tekrar teşekkür ederim. Sevgili Kntlmelek, Sizin 2 yıldır Hoya edinemeyişinize hala şaşıyorum. Geçen Yıl ki ortak siparişten keşke geri çekilmeseydiniz. Ücretsiz paylaşım sayfasındaki, paylaşımları kaçırmamanızı tavsiye ederim. Benim siparişlerim bireysel sipariş, Sizde Yurtdışına bireysel sipariş açabilirsiniz. Benim sipariş alma konusundaki gerekli açıklamayı Sayın Malina yapmış, kendisine Teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Son haftamızı epeyce stresli atlattık. Sitenin yönetim kurulu toplantısında Hoyalarıma zarar gelmemesi için, 1 günlüğüne sabahtan akşama kadar, hepsini balkona çıkartmak zorunda kaldım. Balkona gölgelik yaptırttım 1 gün için nelere katlandım anlatamam.
Yeni sipariş hoyalarım Cuma günü geldi, Cumartesi günüde toplantı gerçekleşti. Geç saatlere kadar Hoyalarımı yerlerine yerleştirmekle geçti, Sabah saat 5 gibi ancak ara verebildim. Titizlikle Hoyaları saksılama ve çelikleme işlemini Pazar günü de bitiremedim. Sürekli ara vermek zorunda kaldım. Babamın rutin pansumanı, Hastaneye koşturmalarımız falan derken Sizleride dolayısıyla beklettim. Yeni güzeller konuşssun artık;) |
5 Eklenti(ler)
....
|
5 Eklenti(ler)
2 tane hoyanın dışında hepsinden çok ümitliyim, umarım o 2 taneyide yaşatmayı başarabilirim.
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
|
5 Eklenti(ler)
....
|
5 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz, bitmek üzre:p
|
5 Eklenti(ler)
Resimlere devam...
|
5 Eklenti(ler)
Az kaldı, sera işlemine geçtik;)
|
1 Eklenti(ler)
3 gün sürmesine rağmen keyifliydi, hele bu son görüntüsü gerçektende değdi.
ilk bekleyiş stresini atlattık. Şimdide kayıpsız bir süreç olmasını, beklemenin ve ümid etmenin bu Hoyalarda hiç sonu yok sanırım. Çok sık görsel paylaşım yapamayacağım bu aralar. Hoyaların bakımına ayıracağım zamanım bile çok kısıtlı. Açan çiçekleri paylaşmayıda sanırım başarabilirim. Çok süprizler var, Aralık 2011 de edindiğim Hoyamın bir tanesi çiçek açmak üzre. Sevgili Agozce Arkadaşımın hediyesi muhteşem bir görüntüde çiçek açmak üzre, ilk fırsatta bunları paylaşacağım. Hoya listemde biraz değişiklik oldu bu siparişimle, listemide yeniden güncelleyip bir ara paylaşacağım. Bu gecelik bu kadar yeter artık. |
Maşallah; yeni bebekleriniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün. İnşallah hepsi tutarlar. Listenin genel toplamını ben de merak ediyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025