agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 08-12-2011 18:57

5 Eklenti(ler)
Birçok hoyayı dün gece saksılarına diktim. Ziraat mühendisi Arkadaş site sakini Mustafa bey sağolsun çok yardımcı oldu. Bayram varmış burda deyip coşturdu hoya cafeyi. Başka bir site sakini komşuda sazını getirdi. Rakı ve saz eşliğinde dikildi hoyalar.:D
Hayatımda en keyifli geceyi geçirdim. Hele birde bütün hoyaların köklü gelmesi, benim için ayrı coşkuydu.

missmenas 08-12-2011 19:01

5 Eklenti(ler)
Gece geç saatlere kadar hem eğlence hem hoyaları diktim, bitiremedim. Hal böyle olunca cafede yattım. Güya sabah erkenden dikme işine devam edecektim. Sabah yerimden bu manzarayla uyandım. Ortalığı toplayıp Süpürmeye çalışan yeni elemenlarım bunlar:D

missmenas 08-12-2011 19:05

5 Eklenti(ler)
Hoya resimlerinin Devamı.

karalale 08-12-2011 19:07

Vayyyy canına, köklü olmaları gerçekten harika. Oldukça uzun hepside. Yüzda yüz başarı diliyorum size Hatice hanım. Sizin bu hoya sevdanızın nerede biteceğini merak ediyorum valla. Sakın şikayetçi olduğumuzu sanmayın. Bunları sizde seyretmek bile bizleri mutlu ediyor. Sizin mutluluğunuz, bizlerin mutluluğu oluyor. Yaşattığınız tüm güzellikler için sonsuz teşekkürler. Kolaylıklar diliyorum, selamlar.... (Çöpçüleriniz de muhteşem, bayıldık onlara..)

missmenas 08-12-2011 19:23

4 Eklenti(ler)
Sevgili Lale'cim,
inanki nereye kadar böyle devam eder bende bilmiyorum. Ama aldığım keyif inanki başka birşeyle kıyaslanamaz. dünyanın en güzel 3 duygusundan birisi bu bence.
1- Anne olmak
2- Evde bir hayvanınızın olması, Benim Tatlı Kızım Şirin gibi mesela:p
3- Birdünya hoyanız olması, ottan, böcekten, çiçekten keyif alabilmek.
Benimkisi biraz abartı biliyorum.:rolleyes: İşi Ticarete dökmediğim sürece keyif alacağıma inanıyorum. O boyutada asla getirmeyeceğim. Bu güzelliğin Sihrini bozmadan birlikte keyif alarak, güzellikleri birlikte yaşayacağız...

missmenas 08-12-2011 19:29

3 Eklenti(ler)
Bu güzellerde,
Ankara'dan hoyacı Arkadaşımız Hülya Canaslan' a ait. Hülya hanımı, hoya tanışma toplantımızdan hatırlarsınız.
Canım Hülya2cım 2 tane hoya kerri albomarginatan ve birde bu buruş buruş carnosan oldu.
İstediğin zaman gönderebilirim hoyalarını. Emin ellerde olsun istersen baharı beklemeni tavsiye ederim.;)
Sevgiler...

missmenas 08-12-2011 19:32

5 Eklenti(ler)
Seraya kurulmaya Hazır halleri bunlarda...:p

missmenas 08-12-2011 19:35

5 Eklenti(ler)
1 tane hoya hariç hepsinin şansının olduğuna inanıyorum. Bu türleride yurdumuza kazandırmak için elimden geleni yapacağım.
Resimlerin devamı...

missmenas 08-12-2011 19:36

5 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı...

missmenas 08-12-2011 19:40

5 Eklenti(ler)
Devam diyoruz bitmedi henüz...:D yoruldum ama değdi doğrusu. Canlı ve köklü hoyalar olunca yorgunlukta neymiş, değilmi:dilli:

gülenmelek 08-12-2011 20:08

Güle güle büyütün Hatice hanım ;) Valla nereye, hangisine bakacağımı şaşırdım. Maşallah diyeyim, umarım firesiz gelişirler. Yüzünüzdeki sevinci ve tebessümü hayal etmek zor değil ;)

missmenas 08-12-2011 20:10

Teşekkür ederim, Sevgili gülenmelek... Böyle canlı ve sağlıklı hoyalar gelince, haklısınız tebessümüm çok büyük:p

bozo.0606 08-12-2011 20:21

hatice hanım bence sizde dünyadaki türlerden daha fazlası var. nasıl oluyor bilmiyorum ama var gibi geliyor. nasıl bir sevgidir ve tutkudur bu gerçekten çok şiddetli bir tebriği hakediyorsunuz. hiç kolay değil valla ben bakarken yoruldum.birde ne isterdim biliyormusunuz. sizde hiç olmayan bir hoya türünü size kazandırabilmek. birgün olur inşallah

çok çok tebrikler dilerim ki hepside tutar ve daha öncede dediğim gibi fire vermezsiniz.

Ankara sessizce bakakalmaktan başka bişey yapamadan takipte.

saygılar..

gulshenisa 08-12-2011 20:25

artık hoya kafelikten çıktı bizim kafe hoyorman oldu...çok güzeller hatice abla ellerine sağlık.şirinle ballı olmasaydı yetiştiremezdin sen bu işide neyse.bayılıyorum ben bu üç kıza.bu akşam yat uyu artık..

missmenas 08-12-2011 20:55

Siparişe maddi katkılarından dolayı,
Sevgili Delete61, Sevgili dr. Gülhenisa (Gülşen Hanım), Çok teşekkür ederim.

Sevgili Delete61, dilerim seçtiğin çok değerli hoyaları çoğaltabilirim. Köklü kısmı senindir, söz verdiğim gibi, hoyalar sağlığına kavuştuktan sonra üzerinden çelik alıp kendime ayıracağım. Çeliği yaşatmayı başaramazsam artık bir denemede hoyalar sana gelince Sen benim için denersin;)
Bu siparişin en değerlileri nadir olarak bulunanlar diyeyim artık, senin çünki...

Sevgili Gülşen,
Yaşatıp çoğalttıklarımdan ilk seçim yapma hakkı Senindir. Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş misali, en zorda kaldığım anda teklifimi anında kabul ettin. Çok teşekkür ederim...
en kısa zamanda Sanada bir sayfa açalım başarılarını birlikte kutlayalım ve paylaşalım.
İnce bir çizgideydim.
Satıcı listemi değiştirip eleseydim birçoğunu çıkartmak zorunda kalacaktım vazgeçmesinden korktum. Sayende şimdi hepsi bizim oldu...;)
Dilerim hiç darda kalmazsın...

yigit666 08-12-2011 21:01

sayın missmenas . yeni gelen hoyalar büyük oldukları için bazıları çiçek açabilir önümüzdeki yıl serada daha güzel sürgünler vererek , sizi mutlu edecekleri kesin hoya inflata varmı gelenler arasında , yeni hoyaları kayıp vermeden büyütmenizi dilerim .

delete61 08-12-2011 21:42

Ablacım ben sana çok teşekkür ederim. Bunların hepsi senin sayende oldu, biz sadece katkıda bulunduk. Çok mutluyum Ülkemde görmek istediğim hoyaların senin sayende yetişeceğini ve bundan arkadaşlarımızında yararlanacağını bilmek bana ayrı bir mutluluk veriyor. Ayrıca Elçin hanıma ve Gülşen hanıma' da yardım ettikleri için teşekkür etmek istiyorum. Evet dediğin gibi Allah Gülşen hanıma' da en dar günlerinde aydınlığa, feraha çıkarsın. Sevincimi anlatamam. Çelik ne demek abla hoyalar yerlerine alışsın büyüsün, sen nezaman Hilal artık al şu hoyalarını fazlasıyla yetişmiş çeliğimiz oldu diyene kadar almam. Onlar benden önce senin kuzucukların. Herşey gönlünce olsun. Ellerine emeğine sağlık. Allah razı olsun. (Ayrıca müsaden olursa benim seçmiş olduğum hoyalardan köklenen çelikler fazla olursa birer saksı Ege botani' ğe vermek isterim.)

missmenas 08-12-2011 21:46

Sevgili Yiğit666,
çok Teşekkür ederim güzel dileklerin için. Hoya inflatayı bahara sakladık, Mart-Nisan arası bir sipariş daha açacağım o listede kesinlikle Hoya inflata mız olacak. İnflata olmazsa diğerlerinide almıyorum diye rest çekeceğim çünki:D
Listemizde olupta onaylanmıyan birkaç tür daha var onları bahara rezerve yaptıracağım yarın.

missmenas 08-12-2011 21:53

Elçinnnnnn,
unuttuğumu sanma lütfen. Teşekkürlerin en büyüğü Sana Ait....
Canımsın, yardımların inanki ne kadar değerli benim için. Onca işin gücün arasında hiçbir ricamı geri çevirmeden hep yardımcı oldun.
Az sonra Hoya Listesini yayınlayacağım.
Bal tutan parmağını yalar misali, Teşekkürümü seçeceğin 3 tane hoyayla yapmak istiyorum. Sen fazlasını hakediyorsun biliyorum. Biraz büyüsünler çelikte gönderirim sana ben. Yeterki Hatice abla ya şuda çok güzelmiş demen sinyalini göndermen yeterli:D
Çokkkk ama Çokkkk Teşekkür ederim...

missmenas 08-12-2011 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delete61 (Mesaj 886241)
Ablacım ben sana çok teşekkür ederim. Bunların hepsi senin sayende oldu, biz sadece katkıda bulunduk. Çok mutluyum Ülkemde görmek istediğim hoyaların senin sayende yetişeceğini ve bundan arkadaşlarımızında yararlanacağını bilmek bana ayrı bir mutluluk veriyor. Ayrıca Elçin hanıma ve Gülşen hanıma' da yardım ettikleri için teşekkür etmek istiyorum. Evet dediğin gibi Allah Gülşen hanıma' da en dar günlerinde aydınlığa, feraha çıkarsın. Sevincimi anlatamam. Çelik ne demek abla hoyalar yerlerine alışsın büyüsün, sen nezaman Hilal artık al şu hoyalarını fazlasıyla yetişmiş çeliğimiz oldu diyene kadar almam. Onlar benden önce senin kuzucukların. Herşey gönlünce olsun. Ellerine emeğine sağlık. Allah razı olsun. (Ayrıca müsaden olursa benim seçmiş olduğum hoyalardan köklenen çelikler fazla olursa birer saksı Ege botani' ğe vermek isterim.)

Canımsın,
hiçbir fadakarlık karşılıksız kalmaz. Ege botaniğe senin seçtiğin türlerden birer tane ayrılmış bil. Bu sözlerden eminim Dilaver Bey çok keyif alacak. Ege Botanik ten Musa bey heyecanla yeni türleri bekleyecek. Benim seçtiğim nadir olanlarıda ben ayıracağım zaten. Ege Botanik Bahçesinde bu türlerin büyüyüp çiçeklendiğini gururla izleyeceğiz.
İnşallah Hoyalar için bir bölüm ayırırlarda hepsindende orda görebiliriz.
Canım çok Teşekkür ederim İnce düşüncen için...

missmenas 08-12-2011 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 (Mesaj 886209)
hatice hanım bence sizde dünyadaki türlerden daha fazlası var. nasıl oluyor bilmiyorum ama var gibi geliyor. nasıl bir sevgidir ve tutkudur bu gerçekten çok şiddetli bir tebriği hakediyorsunuz. hiç kolay değil valla ben bakarken yoruldum.birde ne isterdim biliyormusunuz. sizde hiç olmayan bir hoya türünü size kazandırabilmek. birgün olur inşallah

çok çok tebrikler dilerim ki hepside tutar ve daha öncede dediğim gibi fire vermezsiniz.

Ankara sessizce bakakalmaktan başka bişey yapamadan takipte.

saygılar..

Sevgili Bozo.0606,
edinilecek daha çok Tür var hoyalarda, ama şimdilik bu kadar yeter. Yer sıkıntısı çekmeyi hiç istemem. Hooby seram yapılsın bakarız duruma göre ilavede yapabilirmiyim değerlendiririm.
Hediye hoyamı:eek: asla hayır demem:D
Ankara'nın soğunu bilirim, kış aylarında gitmemek gibi bir yeminim var. Dondurucu soğunu hiç unutamam. Kayınvalidemlerin evinde soba yanıyordu, dibinden ayrılamıyordum. Neremi dönsem sobadan donuyordu sanki...:DKaloriferli eve bile soba kurarım ben orda ısınabilmek için:D
Güzel dileklerin için çok Teşekkür ederim... Bütün ümidim kayıpsız bir kış olması...

agozce 08-12-2011 22:17

Hatice hanm, güzeller gelmiş..Ben katkıda bulunamadım ama...Hepsi harika görünüyor. Ne kadar büyük ve gelişmiş yollamışlar, helal olsun adamlara...Bunlardan sen 10 ar çelik çıkarırsın ama...bence önce çiçeklensinler, sonra doğra...:)) bir çoğu baharda açar.

Keyifle ekilmişler, eminim keyifle büyüyecekler. O ormanın büyümüş, çiçeklenmiş halini görmeyi çok istiyorum...Hemen enzime başla, bir an evvel büyüsün açsınlar..

Yardımcılarınsa müthiş, onları kucaklayıp sevmeyi de çok istiyorum.

Hep beraber sağlıkla, mutlulukla büyüyün...

Hepsini köklü mü istemiştin, yoksa onlar mı öyle yollamışlar?

missmenas 08-12-2011 22:25

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulshenisa (Mesaj 886211)
artık hoya kafelikten çıktı bizim kafe hoyorman oldu...çok güzeller hatice abla ellerine sağlık.şirinle ballı olmasaydı yetiştiremezdin sen bu işide neyse.bayılıyorum ben bu üç kıza.bu akşam yat uyu artık..

Burda Kalacak olursam gelecek yıl atarlar beni burdan sanırım.:D oturacak yer bulamayacaklar çünki.
ortalığı temizleyecek birileri gerekiyor ama nerde o kadar uğraştılarki biraz toparlayalım derken dahada çok dağıttılar ortalığı...
Bakma sen onlara eli süpürgeli dolaşsalarda, ortalığı kirletmek için herşeyi yapıyorlar.
Al bak işte arkamı döndüm yakaladım iş üstünde yaramazlıkta, terliğimi parçalamaya çalışıyorken yakalandı.:mad: Ne yapıyorsun sen deyince yatağına yattı sanki yaramazlık yapmıyorum dercesine.:rolleyes:
Gelde kız bakalım kızamıyorumki bu görüntüsüyle. Zaten sesimin tonunu yükseltince korkudan titriyor, nasıl bir eziyet gördüyse hala düzelemedi:(

missmenas 08-12-2011 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 886269)
Hatice hanm, güzeller gelmiş..Ben katkıda bulunamadım ama...Hepsi harika görünüyor. Ne kadar büyük ve gelişmiş yollamışlar, helal olsun adamlara...Bunlardan sen 10 ar çelik çıkarırsın ama...bence önce çiçeklensinler, sonra doğra...:)) bir çoğu baharda açar.

Keyifle ekilmişler, eminim keyifle büyüyecekler. O ormanın büyümüş, çiçeklenmiş halini görmeyi çok istiyorum...Hemen enzime başla, bir an evvel büyüsün açsınlar..

Yardımcılarınsa müthiş, onları kucaklayıp sevmeyi de çok istiyorum.

Hep beraber sağlıkla, mutlulukla büyüyün...

Hepsini köklü mü istemiştin, yoksa onlar mı öyle yollamışlar?

Çok Teşekkür ederim.
Yardımcılarım iş başında cozuttular yine:p Enzime başlayacağım evet. Bu konuyla ilgili yarın telefonlaşalım lütfen. Mecburen çelik alacağım, bunlar ortak sipariş çünki. Zamanları çok nasılsa birgün çiçek açacaklar.
köklü gelmesi için biraz fark ödedim. Bazıları köklü olacaktı coşmuş hepsini köklü göndermiş:D
Arsızlık yapıp 2 tanede hediye istedim, onuda köklü göndermiş:D

missmenas 08-12-2011 23:39

Yeni hoya listemiz...

Hoya bella variegated
Hoya buotii
Hoya burtoniae
Hoya chinghungensis
Hoya chlorantha
Hoya clandestiana
Hoya cv. Joy
Hoya cystiantha
Hoya engleriana
Hoya hypolasia
Hoya kerrii albomarginata 2 tane
Hoya lacunosa ''heart shaped''
Hoya lamingtoniae
hoya latifolia
Hoya macrophylla '' albomarginata''
Hoya megalaster
Hoya meledithii
Hoya merillii
Hoya quinquinervia
Hoya samoensis
Hoya siariae
Hoya sigilatis
Hoya subcalva
Hoya sussuela
Hoya waymaniae
Hoya fraterna
Hoya hoya flagellate
Hoya cv. Pinkie
Hoya javanica variegated
Hoya greenii
hoya grifithii
Hoya sp. UT-174 Danumensis (hoya walichiii) 2 tane birisi hediye:p
Hoya kastbergii
Hoya pandurata '' yellow centre''
Hoya picta
Hoya sp. aff. kumming kina
Hoya megalantha pink
Hoya magnifica
Hoya onchoides x macgillavrayi
Hoya patella white
Hoya patella pink 2 tane birisi hediye:D kimler patella hayali kuruyordu;)
Hoya sp. aff. Biakensis
Hoya mitrata Giant leaves and big flowers
Hoya sp. PNG sv. 432
Hoya javanica big Plant with orange stem
Hoya lacunosa '' eskimo ''
Hoya sp. İrian java
Hoya aff. albiflora
Hoya GPS 7731
Hoya macropyhlla '' Pot of Gold ''
Hoya sp. imbricata
Hoya globulifera
Hoya excavata
Hoya endauensis
Hoya cv. Rosita ( Wayetti X Tsangii )
Hoya eliptica
Hoya kanyakumariana
Hoya mindorensis
Hoya wibergiae
Hoya carnosa ''krinkle Kurl'' variegated

Alfabetik olmadı sıralamam artık idare edersiniz:o
Toplamında 63 tane köklü hoya, bazıları bende var olan türlerdi. Bu türleri neden yeniden getirttim sorusu olacak şimdi. Bendekiler yaşıyor ama çelik almak istemiyorum. Çok talep oluyor bu türlere, kendiminkinide artık çeliklemek istemiyorum çiçeklerini görmek istiyorum.

Yeni hoyalarımız yurdumuza hayırlı olsunmu diyelim artık. Taktiri Sizlere bırakıyorum;)
Kayıpsız bir başarı hepimizin demektir. Geçmişte başarılarını burda paylaşan hoya koleksiyoncusu Arkadaşlarımıza Teşekkür ederim (hernekadar artık katılımcı olmasanızda Sizleri çok seviyorum ve Taktir ediyorum). Sizlerin sayesinde bu türlere cesurca sarıldık...

Değerli Hocamız, sevgili Dilaver Bey,
Bilginiz ve Tecrübeniz, benim için ne kadar kıymetli bilemezsiniz. Aklıma takılan her soruya Sizden aldığım Aydınlatıcı ve Yol gösterici Bilgileriniz için çok Teşekkür ederim. Dostane, Babacan arada bir uyarıcı kulaklarımı çekmeniz benim için çok kıymetli. Çok ama Çok Teşekkür ederim herşey için...

missmenas 08-12-2011 23:46

En büyük TEŞEKKÜRÜ agaclar.net e gönderiyorum. Böylesi değerli bir Siteyi bizlere sunan...

Sayın Malina,
ve değerli Site Yöneticilerine Teşekkürlerimi Sunarım...

agozce 09-12-2011 00:01

''.......Hoya magnifica
Hoya onchoides x macgillavrayi ....'' ler de gelmişler. Hoş gelmişler.....

Mete Tiren 09-12-2011 08:08

Sn missmenas öncelikle şunu belirtmek isterim ki sayfanızı uzun zamandır takip ediyorum. Canla başla yetiştiridiğiniz hoyalar birer harika hele kızınız her eve lazım cinsi bir neşe küpü son fotoğraflarına da bayıldım ;)

Yerim olmadığı için hoya yetiştiremiyorum lakin bu güzellikleri böyle yayınlamaya devam ederseniz sera yapmak zorunda kalacağım tek kelimeyle harika diyebiliyorum hoyalarınız için. Yeni gelen çeşitleriniz şimdiden hayırlı olsun. Saygılar

sakdag 09-12-2011 10:25

Çiçeklerinizi güle güle büyütünüz Hatice Hanım, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çok emek harcamış olmalısınız saksılamak için. Olsun sizin gibi bir hoya sevdalısı olarak tatlı yorgunluktur bu iş. Bizlerde gelişimlerini ve çiçeklerini merakla izliyor olacağız.

Forumda bir yerlerde okumuştum ama hatırlamıyorum. Bir hoya kataloğu hazırlamayı düşünmez misiniz acaba? İşte yaprağı budur, çiçeği budur gibi. Hoya konusunda çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var, ancak yeni ve tecrübesizlere kaynak olur. Tabi bu iş yine zaman ve emek gerektirir.. Saygılarımla ÜSTATIM ....

elek 09-12-2011 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 886251)
Elçinnnnnn,
unuttuğumu sanma lütfen. Teşekkürlerin en büyüğü Sana Ait....
Canımsın, yardımların inanki ne kadar değerli benim için. Onca işin gücün arasında hiçbir ricamı geri çevirmeden hep yardımcı oldun.
Az sonra Hoya Listesini yayınlayacağım.
Bal tutan parmağını yalar misali, Teşekkürümü seçeceğin 3 tane hoyayla yapmak istiyorum. Sen fazlasını hakediyorsun biliyorum. Biraz büyüsünler çelikte gönderirim sana ben. Yeterki Hatice abla ya şuda çok güzelmiş demen sinyalini göndermen yeterli:D
Çokkkk ama Çokkkk Teşekkür ederim...

:D :D :D Ablacım kazasız belasız gelip saksılarına yerleşmişler ya, inan daha güzel bir haber olamazdı... Hepsi çok çok güzel, yavaş yavaş sıradan aratıp anlamaya çalışıyorum hangisi hangi türmüş diye. Sen hepsini güzelce büyütüp çoğaltmaya bak, yazın başında artık nerede olursan arabayla gelirim ben hediyeleri toplamaya :rolleyes:

Şu temizlikçilerinin burunlarından da benim için bir öpüver olur mu, yerim ben o maskaraları ya...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025