agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 30-11-2011 20:28

5 Eklenti(ler)
offf!!! 6 gündür birşey yazmamışım çok uzun bir ara benim için.

Sevgili agozce,
Hediye ve emanet hoyaları sapasağlam teslim aldım, çok Teşekkür ederim.
Umarım Anaç hoyalar sahibinin eksikliğini duymadan gelişimlerine devam ederde benide mahçup etmezler. fotoğraf makinam anca elime geçtide resimlerini sergileyebileceğim...
birşeyi sadece Size sormayı unutmuşum, merak ediyorum. Büyükçene bir tohum yeni filizlenme çabasına girmiş. Nedir acaba bu?

bunlarda yeni güzellerin görselleri....

missmenas 30-11-2011 20:43

5 Eklenti(ler)
Birkaç pozda eskilerden ve yenilerden yine;)
Hoya erythrostemma white, Teşekkürler Sevgili agozce....

Eklenti 257694

Hoya acicularis nihayet sürgün uzatmaya başladı uzun bir uykudan sonraki uyanışları...

Eklenti 257695

buda benim gözbebeğim, şunun şekerliğine bakarmısınız ne kadar hassas ve nazlı, hoya thompsonii...

Eklenti 257696
Eklenti 257697

Hoya lacunosanın yeni çiçek oluşumu,
coşkuda bu aralar çılgınlar gibi sürgün uzatıp yeni çiçeksapları çıkartıyor.

Eklenti 257698

missmenas 30-11-2011 20:56

5 Eklenti(ler)
Hoya retusa çiçek açma çabasına girdi. Minnacık 5 tane, tomurcuklara gidip gelip büyüteçle baktan gözlerim şaşı olacak:D
Çiçeklerini gördükten sonra çeliklenecek...

Eklenti 257699
Eklenti 257700

Ve merakla beklenen hoya çeliklerinin hayata bağlanmasının tadı başka. Sanırsam Türkiye'de ilk defa çeliklenip köklendirme denemesi olacak bu.
Gururla gösterebileceğim 2 tür, Hoya lasiantha ve Hoya praetorii , çok çelik almama rağmen başarı oranım az oldu. Olsun bu bile yeter. bu 2 türüde Ülkemizde çoğaltabileceğiz demektir...

Eklenti 257701
Eklenti 257702
Eklenti 257703

ykolko 30-11-2011 20:57

Sayın Missmenas merhaba.
Sizin Hoya lacunosa kaç yaşında ilk çiçeğini açtı,ilk gelişimleri biraz yavaş mı oluyor?

missmenas 30-11-2011 21:02

2 Eklenti(ler)
Sevgili Yeşillim,
Bu güzellerde Size, Selam ve Sevgilerini gönderiyor;)
Çok teşekkür ederim, Hoya fungii gerçektende çok hızlı büyüyen ve bir okadarda albenili yaprak yapısı olan bir tür...

Orkun Kırcı 30-11-2011 21:10

Yine harikalar maşallah. İlk eklediğiniz çiçekli hangi tür ablam. Yaprak yapısı harika.

missmenas 30-11-2011 21:17

Orkun'cuğum,
Bu hoya Sevgili agozce nin emaneti, Hoya davidcumingii çiçekleri gerçektende çok hoş, koklamadan sevilecek bir tür yanlız:D

missmenas 30-11-2011 21:47

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykolko (Mesaj 883942)
Sayın Missmenas merhaba.
Sizin Hoya lacunosa kaç yaşında ilk çiçeğini açtı,ilk gelişimleri biraz yavaş mı oluyor?

Sevgili ykolko,
Hoya lacunosa geçen yıl Mayıs ortasında Hollanda'dan, ortak siparişle Paul Beyden satın aldığım çelik. 4 e bölüp dikmiştim ve üzerinde çiçek sapı vardı. İlk günlerinde henüz köklenmişti ki tomurcuklarını büyüttü ama tecrübesizliğimin gazabına uğradı. Ve ilk çiçeklerini Yine geçen yıl Aralık Ayında Babam'ın Ameliyat üzüntüsündeyken bile beni sevince boğmayı başarmıştı. Gelişimi ilk aylarda biraz yavaş oluyor, ilk 6 ayını atlatınca hızlanıyor...
Aldığım ilk 2 tane çeliğin 1 tanesini Size diğerinide, Sevgili Gülşen' e göndermiştim.

Geçtiğimiz Yılbaşında aldığım 17 tane çelik birçok Hoyacı dostumuzun merakla çiçeklerini beklediği tür.
2. defa çeliklememde bu Yıl Eylül ayında oldu, bunlar aldığım çeliklerin gelişimleri...

Eklenti 257706

Gelişmiş ve anaç tabir edebileceğim 1,5 yaşındaki Hoya lacunosa.
Bu yıl yaklaşık 3 ay boyunca sürekli çiçek açması çok mutlu etti beni.

Eklenti 257707

missmenas 30-11-2011 21:54

1 Eklenti(ler)
Yuvaya Geri dönen Ballı kızım,
3 gündür tedavi görüyor. Detayları Anlatmak istemiyorum, biliyorum Sizlerde en az benim kadar üzüleceksiniz, çünki çok üzücü ve korkunç günler geçirmiş. İyiki Yavruları arada bir yeni sahiplerinde ziyaret edebiliyorum da olaya müdahale edebildim:(

ykolko 30-11-2011 22:03

Sevgili missmenas,ben bir yerde hata yapıyorum demek ki,carnosa'nın yanında mutlu diye bırakmam ilk hatamdı,toprak karışımını tekrar gözden geçireyim,yeri evin en aydınlık köşesi,sanırım akşamları kalorifer kapandığı için biraz soğuk oluyor,uykuya geçmiş olabilir,aslında biraz gelişince çelik alıp diatomit'e aktaracağım.
Saygılarımla.

missmenas 30-11-2011 22:29

Sevgili ykolko,
hoya çiçeklerini görmekte sabısızlanan kişilere önerebileceğim bir tür bu.
Ben Size ilk günlerde söylemiştim ayrı dikilmeli diye sanırsam dikkatinizden kaçtı, birisi tırmanıcı diğeri sarkıcı tür aynı saksıda olamayacağını belirtmiştim... Sizinkide bu aralar çoktan çiçek sapları vermiş olmalıydı... Toprak karışımınızı, gözden geçirmenizde fayda olacağını düşünüyorum.
Bakımı çok kolay olmakla beraber birazda dikkat edilmesi gerekiyor. soguk seven türler arasına giriyor. En iyi büyüdüğü ve gelişim gösterdiği ısı isteği 10*C - 25* C üzeri sıcaklara tahammülü yok çünki. Eski çiçek saplarının çoğunu sıcaklardan döktü. Az su ve düzenli gübreleme ile istediğiniz sağlıklı lacunosaya dönüşeceğine inanıyorum. Güneş ışığını sevmiyor, bulunduğu ortamın aydınlık olması gelişimi ve çiçeklenmesi için yeterli olacaktır.
Biraz detaylı olarak, hoya carnosa sayfasına kendi bakım yöntemimi aktardım.;)
Okursanız belki faydalı olabilir.

ykolko 30-11-2011 22:34

Teşekkürler sevgili missmenas uyarılarınızı dikkate alacağım ayrıca hoya carnosa sayfası benim klavuzlarımdan biri devamlı takip ediyorum.
Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim,
İyi geceler diliyorum.

agozce 01-12-2011 00:25

Onlar emanet değil, hediyeeeee.....

Gayet sağlıklı görünüyorlar. İyi olacaklarından eminim Hatice hanım. Güle güle büyütün.

O tohum hakkında bir fikrim yok. Ama güzel bir şey ektiğime eminim..:))). Biraz büyüsün bakarız. Büyük bir tohum deyince, çıkmayan Quisqualis mi acaba diye düşündüm.

Makinanız gelince daha fotolar bekliyoruz...

missmenas 01-12-2011 09:24

Sevgili agozce,
Çok Teşekkür ederim... Sevincimden ne söyleceğim bilemiyorum... Tohumun resmini çekseymişim keşke, peçeteye sarılıydı ve birazcık ucundan çatlamış açılmıştı kapsül yeni filiz çabasındaydı... süpriz olacak yani, güzel bir şeye benziyordu zaten...
Hoya delisine yapılabilecek en güzel hediyeyi yaptınız.:D
Dilerim Sizide böyle Mutlu edenler olur hep....

pembegül 04-12-2011 16:43

Sevgili missmenas hoyalarına tekrar tekrar bakıyorum yeniden merak sardım senin emeklerinin güzel sonuçlarını görmek kaybolan hevesimi yeniden canlandırdı, senin sayfana pek mesaj yazmıyorum ama sessiz takipteyim zira arkadaşlar gözlemlerini yazıyorlar bana yazacak pek birşey kalmamış hepsi harika.....;);)

missmenas 06-12-2011 06:57

5 Eklenti(ler)
Sevgili Pembegül,
sözkonusu merak Hoya ise değer doğrusu.;) Önümüzdeki Sezon büyük bir çoğunluğu çiçeklenecek diye ümid ediyorum. Bakalım ne kadar sessiz kalabilirsin çiçeklerini görünce:D
Yetiştirebilirsem bugün Hoyalarını kargoya vereceğim.
Sabah Saat 6 gibi Muğladan, Antalya'ya döndüm, ilk işim yavruyla şirini evden alıp, birkaçtanede rezerve yaptırıp sonrada vazgeçilen hoyalarla birlikte soluğu cafede aldım. Sobamız yanıyor keyfimizde yerinde Ailecek, 1 gece sobamız yanmadı bakalım olumsuz birşeyler olacakmı. İçerisi geldiğimde 16*C sıcaklıktaydı.
Bu hoyalar yeniden çeliklenecek olanlar...

missmenas 06-12-2011 07:15

5 Eklenti(ler)
Muğla Ataköy Aksaz evleri, Kiralanacak olan Yeni evimiz. Ev gayet güzel Hoya larım için de çok yer var. ama yinede şık bir sera yapılacak. Ev 4 oda 2 salon dan oluşmakta, bodrum katta 1 salon, 1 oda, 1 wc banyo var. Projede sığınak olark geçtiği için Pencereleri çok küçük oysa Hoya için çok ideal bir yer olabilirdi. Pencereyi yere kadar açılıp kapanan bir kapı yapılabiliyor. Ev sahibi zamanında yaptırtmış ama şikayet olunca geri kapatmak zorunda kalmış. Açılabilir olsaydı direk bahçeye açılan bir kapı olacaktı ve önündede sera. Bakalım şansımızı biraz zorlayacak gibiyiz. Akyakada Evlere baktım sahile çok yakın ama hem bahçe olarak hem ev olarak hoş değildi. Burdada sahilden biraz uzak olacağız. Yaklaşık 4 km, bu hafta içerisinde 2 tane daha Eve bakacak Eşim. Büyük bir olasılıkla bu ev, olacak gibi, henüz kesin olmamakla beraber.

missmenas 06-12-2011 07:18

3 Eklenti(ler)
Bir kaç kare daha,

Jezebel 06-12-2011 07:25

Sevgili missmenas, çok yorulacaksınız ama sonuç buna değecek.
Allah kolaylık versin.

aburcuburs 06-12-2011 08:21

Allah Gönlünüze göre versin Hatice Hanım. İnşaallah en hayırlı sizi mutlu edecek ev olur.

bozo.0606 06-12-2011 09:06

Hatice hanım merhabalar ;

Muhteşem bir ev ve bahçe görüyorum. Yakışır size doğrusu. Güzel günlerde iyi vakitler geçirip şahane bitkiler yetiştirmeniz dileğiyle..

İyi günlerde oturun , ''bitki katili'' iklime sahip Ankara'dan sevgiler..

Manolya_ 06-12-2011 09:27

Sevgili missmenas,
sessizce izleyenlerden biriside benim :))
Yeni tutacagınız evi görünce dayanamadım yazayım dedim.
Gerçekten güzel görünüyor. Hatta siz bu eve geçerseniz o ev tanınmaz hale gelecektir eminim.
Kimbilir ne güzellikler yaratırsınız.
Antalyada kızkardeşim var, fakat ben pek sık gelemiyorum :(
Ama bitki yetiştirmek için en ideal şehir antalya ne güzel şanslısınız.
Hayırlısı olsun ve herşey o güzel gönlünüzce olsun
Sevgilerle
Asuman

pembegül 06-12-2011 13:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 885425)
Sevgili Pembegül,
sözkonusu merak Hoya ise değer doğrusu.;) Önümüzdeki Sezon büyük bir çoğunluğu çiçeklenecek diye ümid ediyorum. Bakalım ne kadar sessiz kalabilirsin çiçeklerini görünce:D
Yetiştirebilirsem bugün Hoyalarını kargoya vereceğim.
Sabah Saat 6 gibi Muğladan, Antalya'ya döndüm, ilk işim yavruyla şirini evden alıp, birkaçtanede rezerve yaptırıp sonrada vazgeçilen hoyalarla birlikte soluğu cafede aldım. Sobamız yanıyor keyfimizde yerinde Ailecek, 1 gece sobamız yanmadı bakalım olumsuz birşeyler olacakmı. İçerisi geldiğimde 16*C sıcaklıktaydı.
Bu hoyalar yeniden çeliklenecek olanlar...

Sevgili missmenas hoyalar ayrı güzel ev ayrı bir güzel dilerim yeni evinde hoyaların ve ailenle güzellikler yaşa biliyorum sen burada daha başarılı olacaksın ,bizede doyulmaz güzel resimler gönderirsin .Kargo bu gün olmazsa yarın olsun bir gün daha bekleyebilirim ,hoyaların bir gece soğukta kalması bir zararı olmaz diye düşünyorum bizim buralara göre antalya sıcaktır ancak bundan sonra dikkat etmelisin hiç birine zarar gelmesin inan çok üzülürüm.

karalale 06-12-2011 13:48

Yeni eviniz çok, çok güzel gözüküyor sevgili missmenas.:p Sizin eliniz değdikten sonra ne hale gelecek düşünemiyorum. Antalya dan gidiyor olmanızı hala sindiremedim ama yorumsuz da kalamadım. Sizin için, hoyalarınız için ve özellikle Şirin anneyle yavrusu için harika bir yer.;)Tüm kalbimle orada çooookkk mutlu olmanızı dilerim. Kimbilir, uzun yolculuğumuzun mola yeri olur o güzel eviniz. (Belli bir tarih var mı acaba? Vaz geçtim yok, yok söylemeyin).:(

Orkun Kırcı 06-12-2011 14:52

Ablacım evin bahçesi pek bi güzelmiş. Hoyalarla coşacak oralar, gözümü kapattım hayal kuruyorum şimdi :D Sadece serayla kalmaz bahçenin çeşitli yerlerine de dayanıklı türlerden denemeler yaparsın artık. Eee bize de yaklaşınca artık ziyarete gelirim sana :D

missmenas 06-12-2011 21:25

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim. Evin bahçesi gerçektende çok bakımsız. 4 yıldır hiçkimse oturmamış evde. Bahçe bakımla güzelleşecek tabiiki. Hoyalarımdan fırsat buldukça Bahçede güzelleşecek. Ayrıca sitenin hooby bahçesi var sebzeler orda ekiliyormuş. Anlaşılan 3 e bölüneceğim, en sevdiğim bahçeçilik olayında,sebze yetiştirmek.

Biliyorsunuz Kapım herzaman için Sizlere açık.

Taşınma olayımızda büyük ihtimalle, önümüzdeki Temmuz başında olacak. Küçük kızımın üniversite sınavına girip çıkmasını bekleyeceğim.
Ahşap üzerine başka üretimler yaptıklarını bilmiyordum, Eşimin kızmasına aldırmadan aldığım mı desem kaptığım mı desem bilmiyorum ama elim boş dönmedim Muğladan. Ahşap saksı üretimide yaptıklarına nasıl sevindim bilemezsiniz. Şimdiden deneme yapmalıyım. Hoyalar sevecekmi ahşap saksıyı. Severlerse ohhh ne ala saksı parasındanda kurtulacağım:D

missmenas 06-12-2011 21:32

1 Eklenti(ler)
Günün Süprizimi desem Yılın Süprizimi bilmiyorum artık, Sevincimden uçuyorum.
Hoya obscura tohumundan 1 tanesi çimlendi. Çimlendirme denemelerim, spagnum torfu, vermiculit, perlit, diatomit. 4 ayrı ortamda Sadece perlit te 1 tanesi çimlendi.
1 tanesi bile yeterli bana bunu yaşamak bile Muhteşem bir duygu...

bettyycim 06-12-2011 21:34

Oleyyyyy artık bizim de bir Hoya Turkish 'işimiz olacak ya da hoya missmenas ne dersiniz :D

Orkun Kırcı 06-12-2011 21:45

OOOley oley oley oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyy. Süper...

missmenas 06-12-2011 21:57

Aynen Oleeyyyyyy!!!!!
Türkisch versiyon hoya, değişik bir tür olursa kesinlikle Miss Menasii olacak:D iileri unutmayalım ama gülmektende çatlayacağım şimdi...:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025