![]() |
Çorum dan sevgiler ablacım :D gelişmeler çok güzel, raflarımız yakışmış. Bu aralar biliyorsun çiçeklerimden ve netten biraz uzak kaldım. Arada sizin haberleri okuyup avutuyorum kendimi. Aklım yeni sürgün yapan kerrii variegatamda kaldı vallaa :( Ay sonuna dayanamayıp arada bi Aydın seferi yapıcam sanırım :)
|
Orkun'cum, hanımköyde çok bile kaldın:D Hoyaların seni özlemiştir kesin. Şaka bir tarafa tatiliyin tadını çıkart bence. Hoyalarında yokluğunu fırsat bilip nazlanacak birilerini bulamayınca, kendilerini göstermek için boy atmış olacaklar.
|
Sebgili Karalale,
Gözlerimiz yollarda bekliyoruz. Kızları getirmeyi unutma lütfen. Yavruların kıpırtısını hisettirelim onlarada. Az kaldı doğuma 16- 22 Agustos arası bekliyoruz yavruları. Kızım bebeklerini seveyim dedimmi, anında yatıp karnını açıyor:p Çok bekletmeyin bizi lütfen.... |
Zamanı gelmişti hoyalarımı Sizlerle paylaşmanın diye düşünüyorum. Fırsat buldukça gelişim görsellerini paylaşmak keyifli olacak...
Hoya acicularis hoya australis hoya archboldiana white hoya archboldiana pink Hoya balaensis hoya bella hoya benguetensis hoya bilobata hoya blasternazi hoya bogor hoya callistophylla hoya cardiophylla hoya carnosa''crinkle 8'' hoya carnosa ''hindu rope'' hoya carnosa pink hoya carnosa red hoya carnosa silwer dust hoya carnosa tricolor hoya carnosa white hoya carnosa compacta variegate hoya camphoriofella hoya caudata hoya cembre hoya ciliata hoya chinguensis hoya clorantha hoya colina hoya cumingiana hoya curtisi hoya dasyantha hoya deykei hoya dennisii hoya densifolia hoya diversifolia hoya erithrina IML 0511 ( diğer ertrinalardan yaprakları farklı) hoya endauensis hoya erythrostemma pink hoya globulifera hoya globulosa hoya golomciana hoya graveolens Hoya heuschkeliana red Hoya hypolasia hoya kanyakumariana hoya kenejiana variegate hoya kentiana hoya kerri hoya kerri margin variegate hoya lacunosa hoya lambii IML 1046 hoya lasiantha hoya lauterbachii hoya hoya leucorhoda IML 518 hoya linearis hoya loheri hoya longifolia hoya ly burma hoya imperialis red hoya imperialis var. ''borneo red'' hoya imperialis var. rauschii hoya macgillivrayii hoya macrophlla hoya megalaster hoya meluflua sp. fraterna hoya memoria hoya mindorensis sp. affin Yellow hoya minibelle hoya naumani hoya nicholsonia hoya numularoides hoya obstufolia hoya obscura hoya odorata hoya onychoides I hoya onychoides venüs II hoya paschaclada red hoya pauciflora hoya praetorii hoya pubicalyx red hoya pubicalyx silverpink hoya pubicalyx GPS 282 hoya pubicalyx red hawaien purple hoya purpureo fusca hoya retusa hoya rigida hoya thomsonii hoya serpens hoya shepherdi hoya sulawesii hoya cv. chouke bee 24 hoya cv. jenifer hoya cv. mathilde bee 23 hoya Ruthi (MM x Ariadne) hoya sp. sapuroa hoya sp. square hoya sp. tanna hoya wayettii hoya verticillata hoya vitellinoides |
5 Eklenti(ler)
Sıra görsellere geldi.
Hoya pubicalyx red, 2010 baharında köklü olarak satın aldım. Eklenti 239801 hoya silverpink ve pubicalyx gps282 aynı saksıda dikili çelikten ve köklü olarak temin ettiğim hoyalarım 2010 Mayıs Ayında. Bir defa tamamen çelikledim bu hoyalarımı Aralık 2010 da, buda son halleri. Eklenti 239802 Hoya carnosa red. Çelikten büyüttüm 2010 mayıs. Eklenti 239803 hoya australis 2010 mayıs ayında yine çelikten yetiştirdim. Aralık 2010 da tamamen çeliklendikten sonra durağanlaştı çok nazlı bir tür, fazla sulanmaktan hoşlanmıyor. Batıya veya doğuya yerleştirilmesi gereken bir tür. Toprak ortamında yetiştiriliyorsa 2 sulama arasında toprağının kuruması beklenilmeli. Eklenti 239804 Hoya carnosa Adını pembegül taktım ilk takastan elde ettiğim hoyamdır. Çiçekleri pembe olanı. üzerinde çiçek sapları var tam 7 tane .Nisan 2010 çelikten yetiştirdim. Çok Teşekkür ederim pembegül arkadaşım. Eklenti 239805 |
3 Eklenti(ler)
Hoya carnosa ''crinkle 8'' 2010 haziran ayında köklü olarak geldi. aralık 2010 da çelikledim. Son hali çelikledikten sonra dahada bir serpildi. 3 tane çiçek sapını tecrübe eksikliğimi yoksa çok aşırı sıcak olmasındanmı kaybettim.
Eklenti 239809 Hoya balaensis 01 TYPE 2 tane çelik Aynı saksıda dikili Nisan 2011 de çelikten diktim. bu yeni edindiğim türlerin tam anlamıylen ne istediklerini henüz keşfedemedim... Eklenti 239810 Eklenti 239811 |
Hatice hanım bugün kulaklarınızı çınlattık oğlumla çok sevdiği çizgi film pepeeyi seyrederken birden mum çiçeği ile ilgili sohbet yapmaya başladılar çok hoştu.
|
4 Eklenti(ler)
Hoya bogor 2010 mayıs ayında çelik olarak en çok kokan türler arasında edindiğim hoyam. 4 dal sürgün vermişti 3 dal sürgününü aralık 2010 da çelikledim.
Temmuz 2011 de 2 tane çiçek açtı, aynı çiçek sapları yeniden tomurcuk büyütüyor. 2 tane minik yeni çiçek sapları daha büyüyor yaprak yapısı çok güzel bir tür. Çok fazla isteği olmayan arada bir toprağının kurumasına izin verilmeli. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hoya verticillata, 2010 mayıs ayında çelikten diktim. 3 tane sürgünü vardı yine 2010 aralık ayında çelikledim. 1 tane çiçek sapı verdi tam tomurcuk oluşumunda hava akımına maruz kaldı ve tomurcuklarını döktü. Beklemedeyiz başkada çiçek sapı oluşumu yok.
Yaprak yapısı yine hoya bogor gibi çok sert ve bununki büyük gösterişli. Çiçeklerini dört gözle beklemedeyiz. Eklenti 239826 Eklenti 239827 Hoya sulawesii 2010 mayıs Ayında köklü olarak aldım. Aralık 2010 da bunuda çelikledim. Henüz çiçek sapı oluşumu yok. Eklenti 239828 Eklenti 239829 Eklenti 239830 |
5 Eklenti(ler)
Hoya onychoides I şubat 2011 de çelikten diktim. Toprağının nemli olmasından ve güneşten hoşlanıyor. Umarım çiçeklerinide görürüz birgün:))
Eklenti 239834 Eklenti 239835 Eklenti 239836 Hoya archboldiana white, şubat 2011 de çelikten diktim. Eklenti 239837 Eklenti 239838 |
4 Eklenti(ler)
Hoya onychoides venüs, Şubat 2011 de çelikten diktim.
Eklenti 239842 Eklenti 239843 Hoya archboldiana pink, Şubat 2011 de çelikten diktim. Eklenti 239844 Eklenti 239845 |
Hatice hanım hoya vitellinoides en sona koymuşunuz busa sarı acıyor sanırım googlede arattım yaprakları cok farklı bir tür . Gelişimi nasıl
|
4 Eklenti(ler)
Hoya macgillivrayii, Şubat 2011 de çelikten diktim. Çiçek açtığı günü görürmüyüm acaba?
Eklenti 239846 Eklenti 239847 Hoya vitellinoides, Yaprak yapısı çok hoş. Şubat 2011 de çelikten diktim, saksıda 2 kök bulunmakta. Güneşi seviyor suyuda çok sevdiğini gözlemlediğim bir tür. 1 tane çiçek sapı büyütüyor. Eklenti 239848 Eklenti 239849 |
Hoya multi florada muhteşem sanırım sizde yok . Hoya vitellinoidesin kokusu nasıl acaba .fazladan celik yaparsanız benide sıraya alırmısınız ;)
|
5 Eklenti(ler)
Hoya meluflua sp. fraterna, Nisan 2011 de çelikten diktim saksıda 2 kök var. Yaprakları çok güzel...
Şevkey Bey Dilerim sizinkide böyle güzel olmuştur kardeşiydi çünki;) Eklenti 239850 Eklenti 239851 Eklenti 239852 Hoya macrophlla, Şubat 2011 çelikten diktim. Eklenti 239853 Eklenti 239854 |
Alıntı:
Netten baktım kokusuyla ilgili çim kokusu olduğu yazıyor. Fazladan çeliklerimide yakında yayınlarım. takasa sunacağım, bana 1 hafta müsade lütfen... Dilerim böyle güzel bir hoya sizide Mutlu eder;) Yaprakları ve çiçekleri her ikisinde çok güzel bir görüntüsü var çünki... |
Yagmur yagdıgında cimin kokusunu cok severim :p teşekkürler müsade sizindir
|
Hepsi muhteşem. Harikasınız. En kısa zamanda çiçeklerini görmek dileği ile..
Bende olup, sizde olmayanlar; hoya erythrostemma White- Pinkin aksine çok hızlı büyüyor. Hoya pseudo-litteoralis. Hoya campanulata (biraz uzun sürebilir. Yavaş büyüyor) Hoya latifolia Hoya davidcummigii Hoya finlaysoni Hoya Lacunosa Tove En kısa zamanda çeliklenecek. |
agozce Hoya latifolia yaprakları bu kadar büyükmü ( googleden baktım );)
|
5 Eklenti(ler)
Hoyalarımın tanıtımına devam http://hydrohoyas.freeforums.org/ima...con_e_wink.gif
Hoya lambii, yaprakları en güzel hoyam diyebilirim, gözde hoyam yani... Nisan 2011 de çelikten diktim. Bakımı konusunda hiç nazlı bir tür değil 2 sulama arasında toprağının kurumasına izin verilebilir. Yaprakları kalın ve sert, Batı cephede mutlu bir şekilde 6. Yaprağını büyütüyor. Eklenti 239866 Eklenti 239867 Hoya nicholsonia, Nisan 2011 de çelikten diktim. Bu türü tercih ederken çiçeklerinin görüntüsü çok hoşuma gitmişti. Umarım çiçeklerinide görebiliriz... Eklenti 239868 Eklenti 239869 Hoya cv. Jenifer, Nisan 2011 de çelikten diktim, çok nazlı büyümesi bir yana. Yaprak yapısıylen ve çiçekleriylen hoş bir tür. Eklenti 239870 |
100e yakın, hepsi birbirinden güzel, sağlıklı, muhteşem hoya çeşidiyle orası tam bir hoya cenneti olmuş. Görmek için iyice sabırsızlandım şimdi. Orayı görebileceğim için de çok şanslı hissediyorum kendimi:)
|
Hoya lambii hakkaten güzelmiş..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Harika bir olay bu takas işi. Öncelikle yurtdışı stresine girmiyoruz. Sonrası paramız yurtdışına gitmiyor. En güzel tarafıda bu türler bizim yurdumuzda adapte olmuş oluyor. Listemden dilediğiniz hoya sizindir. Çelikleyip uygun zamanda köklendirip göndereceğim. Hazır olanlar varsa arasında onlarda diğerleri hazır oluncaya kadar köklerine çalışacaklar. Sürgün heyecanını Size bırakıyorum;) Verdiğiniz hoya listesini olduğu gibi kabul ediyorum... Özellikle latifolia yı istemiştim Apodagisten onaylamamıştı .... |
Müthiiş bi güzellikde bu lambi çok fazlaca albenisii var .
Sahip olmak lazıım ona mutlaka :D:D |
Alıntı:
|
Tamamdır. Latifolia , köklü hazır.
Benim aradıklarım da bunlar.:)) Mümkünse. Değilse hiç önemli değil, acelesi de yok.. -hoya endauensis -hoya curtisi, -hoya caudata -hoya linearis -hoya odorata -hoya retusa -Hoya macrophlla -hoya praetorii (Aslında latifolia ile macrophlla çok benziyor.) Dünyada paylaşıldıkça çoğalan iki şey varmış, 1- Bilgi 2-Sevgi. Bence buna bir de güzellik (çiçekler, bitkiler, hayvanlar..) ekleyebiliriz. |
5 Eklenti(ler)
Hoya Globulosa, Nisan 2011 de çelikten diktim. Yaprak yüzeyi parlak ve kabarcık damarlı, Yaprak altı tüylü. Buda çok nazlı büyüyen bir tür, eminim büyüdüğünde koleksiyonuma güzel bir renk katacak.
Eklenti 239891 Hoya Kerri, Eylül 2010 köklü satın aldım. Yaprak yapısı ve şekli itibariylen diğer hoya kerriden form olarak farklılık gösteriyor. üzerinde 4 tane çiçek sapı var ilk çiçek sapı kazaya uğradı. Çiçeklerini beklediğim tür. Suyu fazla sevmiyor, her sulamada toprağındaki nemin geçmesini bekliyorum. Güney cephede tül arkasında süzülen güneş ışını çok seviyor. Eklenti 239892 Eklenti 239893 Buda diğer hoya kerri, ikisinin arasındaki farklığı görebilmeniz gayet mümkün. 2010 Mayıs ayında köklü temin ettim. Aralık 2010 çelikledim, kırmızı örümceğin sevdiği bir tür dikkat edilmesi gerekiyor. Eklenti 239894 Eklenti 239895 |
5 Eklenti(ler)
Hoya imperialis red, Şubat 2011 de çelikten diktim. Hızlı gelişen bir tür, toprağı devamlı nem istiyor. Susuz kalmaması gereken bir tür diye düşünüyorum özelliklede çiçek tomurcuğu büyütmeye başlarsa.
Eklenti 239899 Eklenti 239900 Hoya imperialis var. Rauchii, Nisan 2011 de çelikten diktim, kök gelişimini tamamladıktan sonra 2 defa çelikledim. Eklenti 239901 Hoya erythrostemma pink, Haziran 2010 da takasla köklü olarak hoya koleksiyonu yapan bir dostumdan geldi. Burdan kendisine çok Teşekkür ederim. Şu ana kadar 4 tane çelik aldım. Hala çiçek açmak gibi bir çabası yok. Eklenti 239902 Eklenti 239903 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025