agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 11-08-2011 23:42

4 Eklenti(ler)
Hoya shepherdii, en sevdiğim hoyamdan bir tanesi gerek çiçekleriyle gerek yaprak yapısıyla koleksiyonda olmazsa olmazların arasında diyebilirim. Gelişimi çok nazlı, yavaş büyüyen bir tür. Çiçeklerini 4 gözle bekliyorum, 3 tane çiçek tomurcuğu var. Saksı içerisinde 2 kök var. Birisini yine hoyacı dostumdan takasla elde ettim Haziran 2010 da. Diğer köklü shepherdi yide 2010 Agustos Ayında Ege botaniği ziyaretimde köklü olarak satın aldım. Birisini 2010 Aralıkta çelikledim. Çiçek raflarım sarkan türler için montesi tamamlanınca bunuda sarkıtmayı düşünüyorum. Destek vermedikçe kendiliğinden sarılmıyor çünki. Belkide zorladığım için çiçeklerini büyütmüyor diye düşünmekteyim.
Eklenti 239904
Eklenti 239905

Hoya naumanii, Nisan 2011 de çelikten diktim. Hızlı gelişim gösteren bir tür.
Eklenti 239906
Eklenti 239907

agozce 12-08-2011 00:19

Çok komik..

Hoya cv. Jenifer ile finlaysoninin çiçek ve yaprak yapısı çok benziyor. Bu gün telefonda size bahsettiğim konu buydu. ''Ben kenarlarının mor olmasını istemiştim, kahve oldu''...demiştim. Galiba ben yanlış tür istemişim...:)))

Dilerim sizinki mor ya da pembe olur..:))

missmenas 12-08-2011 00:25

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 846341)
Tamamdır. Latifolia , köklü hazır.
Benim aradıklarım da bunlar.:)) Mümkünse. Değilse hiç önemli değil, acelesi de yok..

-hoya endauensis
-hoya curtisi,
-hoya caudata
-hoya linearis
-hoya odorata
-hoya retusa
-Hoya macrophlla
-hoya praetorii

(Aslında latifolia ile macrophlla çok benziyor.)

Dünyada paylaşıldıkça çoğalan iki şey varmış,

1- Bilgi
2-Sevgi.

Bence buna bir de güzellik (çiçekler, bitkiler, hayvanlar..) ekleyebiliriz.

Sevgili Agozce,
Bende aynen katılıyorum sözlerinize.
1- Bilgi
2- Sevgi.
Bilgi paylaşılırsa bilgi oluyor.
Sevgi de paylaştıkça yoğunlaşan bir duygu. Bu hoyalara olan tutkum ve sevgim, Sizlernen paylaştıkça perçinleşiyor. Sanki aynı anda atan kalp sesi gibi:p
Sözü dolaştırıp Şirin'ime getireceğim yine, ama gözlerinden bana ne anlatmak istediğini sanki konuşuyor gibi anlıyorum. Harika bir duygu, dilerim hayvan sevmeyen kişiler bu duyguyu tadabilirlerde ne demek istediğimi anlayabilirler. Hayvan diye dışlanmak çok kötü bir şey, oysaki bilseler en güzel dostluğu ve sevgiyi hüzünü sevinci onlar paylaşabiliyorlar. Dilerim öyle düşünenler bu yaşadığım duyguları bir gün onlarda yaşarlar....
Şirin'inim doğumunu burda cafede yaptırtmayı düşünüyorum. Komşularımı rahatsız etmemek adına 2 hafta cafede yatacagız yavrular gözlerini açana kadar. Sonrasında kolumda sepetle hergün eve ve cafeye taşınacağız. Eşimle bu akşam bu konyuya aydınlık getirdik. Çaresizlik çok kötü birşey.:( Kızım bu akşam Ankara'dan yola çıktı, Tatilini yarıda bölüyor salt yavrular ın kıpırtısını hissedebilmek için.
az evvel çektim resimlerini. Ayaklarımın dibinde yatıyor:( Sanki kendini güvende hissetmek ister gibi.
Yavrularını seveyim dediğimde aldığı pozisyon bu. Sanki sev ama yavrularıma bana zarar verme der gibi:(Peşindende ödülünü alıyor tabiikine.
Eklenti 239908

Eklenti 239909

İstediğiniz hoyalara getireyim konuyu, sadece linearis için söz veremiyeceğim. Çünki kaybetmek üzereyim, aşırı sıcaklardan dolayı. Çelikleyip diatomitte denemek istiyorum bu türü. Diğerleri için ok diyorum. Hazır olunca haberleşiriz.
-hoya endauensis ( hazır)
-hoya curtisi, (hazır)
-hoya caudata (çeliklenecek bahara)
-hoya linearis (akibeti henüz belli değil)
-hoya odorata (hazır)
-hoya retusa (çeliklenecek bahara)
-Hoya macrophlla (hazır)
-hoya praetorii (çeliklenecek bahara)

agozce 12-08-2011 01:13

Hoyaları boş verin, önce şirine bakın bence. Bir sürü hoya olur ama bir şirin daha olmaz. (Gözlerim doldu o haline. )Dilerim kolayca , sağlıkla doğar bebekler.

Bende sokak kedileri, köpekleri yüzünden mahallede kavga etmediğim kimse kalmadı. Bakmadıkları gibi bakana da karşılar.

Sorsan çok müslümanlar. Ekmeği çöpe atmak, müslümanlık, hayvanlara vermek gavurluk(bana öyle diyorlar)

Bende, cennet gibi dünyayı cehenneme çevirin, sonra oruçtan, namazdan cennet bekleyin. Nah bulursunuz diyorum...:))

Hayvan nasıl sevilmez ya ??? anlamak mümkün değil..

(Ben de artık insan sevmiyorum...İnsan İnsan olma özelliğini hızla kaybediyor, malesef..)

Çeliklenecekleri acele etmeyin, doğramayın. Önce büyüsünler...:)))
Bende hazır olunca haber veririm.

iris41 12-08-2011 03:10

2000de kafe actım 2009 da kapattım birebir insanlarla ic ice yaşadım en gizli duygularına şahit oldum .Karanlık yönlerini gördüm insan gercekten dogadaki en vahşi yaratık cıkarları icin yapmıyacagı şey yok .2009 da cok sıkıntı yaşadım kendimi bitkilere bıraktım en büyük yardımcım kızım prenses oldu her daim yanımdaydı şimdide öyle ona sarılıp bütün yorgunlugumu unutuyorum .Müslümanlık oruc namaz demek degildir gercek müslümanlık dogayı Allahın yarattıgı tüm mahlükatı sevmeden olmaz bana göre .sizi cok iyi anlıyorum

İremsıla 12-08-2011 08:35

]Sorsan çok müslümanlar. Ekmeği çöpe atmak, müslümanlık, hayvanlara vermek gavurluk(bana öyle diyorlar)

Bende, cennet gibi dünyayı cehenneme çevirin, sonra oruçtan, namazdan cennet bekleyin. Nah bulursunuz diyorum...:))

Sayın agozce mesajınızı haYretler içerisinde okudum,ne demek ekmeği hayvana vermek gavurluk nasıl insanlar var çevrenizde sizin adınıza üzüldüm.çöpe atılan ekmeğin vebalini bilmeyenden ,nimete saygısızlık edenden hayvan sevgisi beklemeyelim zaten,fakat herkeside aynı kefeye koymayalım,oruç tutup namaz kılanlar hayvanları sevmez gibi anlaşılmasın,sonuçta kişi kendinden sorumludur.:(

Yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü,bu hayvanları bize itilip kakılsın aşağılansın diye değilde sahip çıkılsın diye var.bir köpeğe ekmek veya su verdiği için cennete giren kadının kıssasını defalarca okumuşumdur.;)

İremsıla 12-08-2011 08:45

Sevgili missmenas,bizde şirinin yavrularını merakla bekliyoruz.inşallah bir an önce yavrularıda kendide sağlıklı bir şekilde dünyaya YENİDEN merhaba der.
Benim lessim vardı,yıllar önce hamilelik döneminde,daha bir mahzunlaşıyorlar sanki hiç yanımdan ayrılmak istemezdi konuşurduk beraber sonra çalındı 2 ayaklı insanlıktan nasibini almamış yaratıklar tarafından.bence hayvanlara ayrı bir üstünlük vermiş Allah hiç nankör köpek görmedim en azından..sevgiler...

sevim4 12-08-2011 09:03

Sevgili missmeas,hoyalar çok güzel galişmiş ellerine salık.
Ama ben şirinin yavrularını merak ediyorum yavrum benim nasılda yorgun salıkla dünyaya getirsin inşallah kurban olurum ben ona.
Benim köpeğimin ismide şirin bende çok istiyorum yavruları olsun.

Perihan Bayram 12-08-2011 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 845316)
Gecenin kapanışını hoya cafenin son görüntüsüyle yapalım....

Çok güzel görüntüler bunlar sevgili Hatice hanım.Ellerine sağlık,raflar da iyi olmuş,Hoya'lar derli toplu görünüyor.Çok beğendim.Azmine hayranım.Sevgiler.

delete61 12-08-2011 11:52

Şirin gerçekten de çok şirin yahu. Allah esirgesin işi pek kolay değil, Allah' ım seninde yardımcın olsun ablacım, Hoyaların gerçekten çok güzeller, Allah nazarlardan saklasın, umarım benim hoyalarımda senin hoyaların kadar güzel olur. Ellerine sağlık.

maki01 12-08-2011 15:34

Canım benim, çok büyümüş karnı . Neyse az kaldı ama gerçekten fotoğrafdan bu kadar etkileniyorsam senin halini düşünemiyorum sevgili arkadaşım.

Şirin'imiz çok sıkıntı çekiyor olmalı, lütfen öp onu benim için, "Az kaldı kızım, muhteşem bir anne olacaksın" de olur mu?

Şirin'i kucaklayıp taşıyamayınca fotoğrafını taşıdım annesi :)

http://www.agaclar.net/forum/attachm...8&d=1313101003

missmenas 12-08-2011 18:44

Sevgili Maki01,
Senin adına karnından öptüm hemde:p Galiba koltukların gelmesini beklemeden yer yatağında burda yatacağız şirinle beraber. Bugün öğleyin Paşa geldi yine ziyaretimize koşturarak geldim şirinle cafeye. Şirin paşayla ilgilenmedi bile. Gitti mutfakta yattı. Sanırsam yavaştan sancılarıda başladı, o şirin karşılama hareketlerini bile sergilemiyor gelen gideni umursamıyor. Sevgili Karalale geldi öğleden sonra o kadar sevdiler dokunmayın bana dercesine, gidip biryerlere yatıyor. Az kaldı evet bir kurtulsun, Bayram yapacağız. Bayramı biz erken kutlayacağız...

missmenas 12-08-2011 18:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delete61 (Mesaj 846493)
Şirin gerçekten de çok şirin yahu. Allah esirgesin işi pek kolay değil, Allah' ım seninde yardımcın olsun ablacım, Hoyaların gerçekten çok güzeller, Allah nazarlardan saklasın, umarım benim hoyalarımda senin hoyaların kadar güzel olur. Ellerine sağlık.

Sevgili Delete61,
Canım Çok Teşekkür ederim. Az kaldı hayırlısıylan atlatacağız....
Size ayırdığım hoyalar o kadar güzelleştiki, Maşallah nazar değdirecem diye korkuyorum. Maalesef bir hoyayı kaybediyorum sanki, hoya pauciflora aşırı sıcaklara dayanamıyor. Sakınan göze çöp batarmış misali. Çelikleyip büyüttüğümde ölmek üzere inşallah kurtulurlar. Diğerleri çok güzel oldular.

iris41 12-08-2011 21:23

Dişi kedi ve köpeklerin ömründe hic degilse bir defa anneligi tatması öneriliyor .
bu duygusal anlamda oldugu kadar vucudun yenilenmesi icin gerekli .
ve peşlerinde ufacık yavruların keyfini sürecek bizler icinde evlatlık verilecek yavruların iyi yerlere düşmesi icin caba başlıyor . 5 6 yavruya ev sahibi bulmak oldukca zor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda .birde belli büyüklüge geldimi kimse istemiyor :( yavru almak cok güzel fakat sonrası işte biraz üzücü ayrılmak **** sahiplendirememek

missmenas 13-08-2011 15:16

Kızım Anne oldu, 8 tane yavrumuz. Akşama resimlerini Yüklerim, Doğumuda kendim yaptırttım. Korktuğum başıma geldi, ya veteriner şehir dışında olursa diye düşünmekten, maalesef aynen öyle oldu. Ama sorunsuz başardı benim güzel Kızım.

gulşen 13-08-2011 15:30

hadi gözün aydın hatice ablacım :) şirinimizde kurtuldu artık çok sevindim :)

gultar 13-08-2011 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 846884)
Kızım Anne oldu, 8 tane yavrumuz. Akşama resimlerini Yüklerim, Doğumuda kendim yaptırttım. Korktuğum başıma geldi, ya veteriner şehir dışında olursa diye düşünmekten, maalesef aynen öyle oldu. Ama sorunsuz başardı benim güzel Kızım.

Tebrikler Sn.missmenas,anneye ve minik yavrulara sağlıklı bir ömür dilerim. Yaşam boyu hor görülmeden,hep sevilsinler, sahipleri bellidir sanıyorum şansları bol olsun!

sevim.K 13-08-2011 16:10

Harika:) Tebrik ediyorum sevgili missmenas sizi cesur bayan:) Minik yavruların fotoğraflarını merakla bekleyeceğiz

bozo.0606 13-08-2011 16:11

gözünüz aydın sayın missmenas , resimleri bekliyoruz..

yigit666 13-08-2011 16:17

sayın missmenas . gözünüz aydın şirin hayırlısı ile yavrularına kavuştu güle güle büyütün .

missmenas 13-08-2011 16:44

Çok Teşekkür ederim,
Şirin'inim sağlığı yerinde mükemmel Annelik yapıyor kıpırdamadan yavrularını emziriyor.
Çok ama çokkk tatlı yavruları.

gülenmelek 13-08-2011 16:45

Ay ne tatlıdır şimdi onlar, bana göre mis de kokarlar. Köpekler dendi mi akan sular duruyor benim için. Şirin de hayırlısıyla kurtarmış, çok sevindim. Sevgili missmenas sizin de gözünüz aydın, heyecanlı bekleyiş sonunda bitmiş ;) ;)

maki01 13-08-2011 18:12

Canım benimm, 8 yavru haa, maşallah Şirin'imize.

Tahminlerin doğruymuş, 6 yavrudan sonra hala sancısı var gibi diyordun. 2 tane daha varmış :)

Maşallah Şirin'ime ve annesine, hepinizi sevgiyle öpüyorum. Eee Paşa'yı ve ailesini de kutlarım tabii :) Damadımıza sevgiler ...

cemo 13-08-2011 20:30

Sevgili missmenas

Şirin e ve yavrucuklarına sağlıklı bir yaşam diliyorum.
Şirin in, o yatarkenki halini görünce gözlerim doldu. Çok şükür, sağlıkla doğumunu yapmış.
Bizim Paşa mızın dişisi bu Şirin cik. Sanki Paşa yı görür gibi oldum.
Paşa cığımız ise, bayramdan sonra kısırlık ameliyatına gidecek. Baba olamadı yavrum:(
Kalp rahatsızlığından dolayı yasak çiftleşmek.

Şirin in yavrularının fotoğraflarını dört gözle bekler olacağım.

Emeklerinizden ve hayvanseverliğinizden dolayı sizi kutluyor, sevgiler yolluyorum.

Hatice Tarhan 13-08-2011 22:50

Hatice hanım gözünüz aydın bebişlerin ve şirinin sağlıklı olması çok sevindirici bir haber, maşallah şirine bu sıcaklarda hamileliği büyük bir başarıyla tamamladı, ****** sizin sevgi ve şefkatinizle, yavruların emin ellerde, itilip kakılmadan ömür geçirmeleri dileğiyle...

dlk 13-08-2011 22:57

Fotoğrafları bekledim ama uygun olamadınız herhalde. Artık uyumak zorundayım. Yarın 24 saat mesaideyim. Pazartesiyi beklemem gerekecek. Sevgiler.

kedicik 13-08-2011 23:40

Şirin'in resmini yukarda öle yatarken görüncesi içim burkulmuştu sıkıntıda olduğu çok belliydi.Bu sabah birde ne duyalım şirinimiz anne olmuş ve olmaktaydı diyiim:)çünki hala tamamlanmamıştı doğumm.Çok sevindim ablaa inan dua ediyordum inşallah sağlıkla kurtulur diye ,ölede olmuş.Resimlerii bi an önce yükle sabahtan beri meraktan öldük:D MAŞALLAH diyiim ,mutlu günlerr başlıyor Abla yawrular artık oynaşıp koşuşturmaya başlayınca resiimde kurtarmaz bizii sen en iyiisii video yükle :D sevgileriimle

missmenas 13-08-2011 23:50

3 Eklenti(ler)
Sevgili Dostlarım,
Hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim.
Heyecan doruktaydı, akşam üzeri Şennur hanımla Eşi Çoşkun Şirinimizi ve yavrularımızı ziyarete geldiler, yavruların çiş pedleri bile geldi. Gerçektende kızımız ve yavrularımız çok şanslı. Çok değer veren aileye sahip. Şirin' e yine özel mamalar hediye geldi. Canlarım benim işten izin alıp gelmişler yarını bekleyemediler. Paşayı çok merak ediyorum tepkisi ne olacak diye. Bizim kadar çok hassas kişiler bu olaya.
Sabaha kadar uyumadım sancısı vardı, çok huzursuzdu. Çocuk odasından çıkmak istemedi. Odada ve evde sabaha kadar dolaştık şirinle. Sabah bir ara 10 dk kadar gözlerim kapanmış yalama sesine ve hareketlerine uyandım. İlk kesesi dışarı çıkmak üzereydi, resmen panikledim. Veterinerimizin telefondaki sakin ses tonu beni bayağı bir sakinleştirdi neler yaptığını canlı olarak telefonda aktardım korkulacak birşey olmadığını, olayın seyrinin normal gittiğini ve neler yapmam gerektiğini anlatması. Sanki bende profesyonel gibi aynen uyguladım. Bir ara yine çok korktum göbek bağından bir tanesinin kanlı görünce. Neyse o da normalmiş. Herşey normal doğum olarak seyretti.
Yavruları karton kutuya koyarken bir ısırılma tehlikesi atlattım. Bu da kızımın Annelik koruma güdüsünün ne kadar geliştiğiniin göstergesiydi. Şimdi cafedeyiz.
Artık resimleri konuşsun.
evdeki hazırlıksız anımız.

missmenas 13-08-2011 23:56

4 Eklenti(ler)
Bu resimlerde son dk çekildi Hoya cafe'de:))
Canım benim, bu kadar yavruyu bu sıcaklarda iyi büyütmüş. bir ara karnı patlayacak diye epeyce endişelenmiştim ve 1 haftası daha vardı doğuma.

gülenmelek 13-08-2011 23:58

Bak bak doyamıyor insan o kadar tatlılar ki ;) İlk yavruları mı bilmiyorum ama sahiplenme içgüdüsü çok fazla demek ki, sizi bile ısırmaya kalktığına göre. Bir çok köpek bu kadar sahiplenmiyor yavrularını. En alttaki foto da ise korkutucu görünüyor, yaklaşanı yakarım gibi :p Neyse hepsi sağlıklı ya önemli olan o. Sağlıklı sağlıklı büyürler umarım. Hepinize geçmiş olsun ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025