agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

cey 09-06-2011 07:48

Hepsi çok güzel gözüküyor orada küçük bir cennet saklıymış, benim ufaklıklarda serpilmeye başladı hatta bu kadar hızlı nasıl geliştiler anlayamadım :p

Telefonda konuştuğumuzda çiçekleri tam açmamıştım okuldaydım malum, eve gidince birinin sürgününün ezilmiş olduğunu gördüm ama bir şey yapmaya korktum bir baktım o ezilmiş gibi olan yerden bir sürü yaprak verdi, sürgünler kırılır gibi olunca kesiyor muyduk:( (eşime kalsa yarabandı yapıştır diyor)

missmenas 09-06-2011 09:33

Sevgili Cey,
Kırılan veya ezilen hoya sürgünlerini Kendi hallerine burakılmalı bence.
kırılan sürgün güçlü ise kırılan yerden kesip çelik yapılabilir. Hep söylüyorum Hoyalar çeliklenmeyi seviyor tek sürgün giden bir hoyayı sürgünden kesilince sürgün sayısı artıyor, onun için üzülmemek gerekiyor hem köküne güç veriyor hem sürgünlerine.
Eşinizin düşünceside hoş yarabandı yapıştırmak:p
Minik Prenseslere sıkı sıkı tembihledim yeni Sahiplerinizi Mutlu edin diye:D
Prenseslerin gönderimlerini geciktirdim özellikle yaşayıp serpilmelerinden emin olmak için, dediğim zamanda gönderseydim inanıyorumki kayıplar çok olurdu.
Arada bir Misafir getirirseniz çok sevinirim.

missmenas 09-06-2011 09:40

Sayın Periş,
Çiçekler açtıkça ve gelişip serpildikçe dahada bir güzelleşecekler. Arada bekleriz, açmış çiçeklerimizi görücüye çıkartıyoruz, uzaktanda olsa görüntüleri mutlu etmeye yetiyor...

Hatice Hanım,
Bütün enerjimi hoyalarıma veriyorum. Herbirisinin verdiği haz, tarifi yoktur.
Asiye'nin asaleti yetiyor zaten, birde çiçekleri konusunda cömert davransa birşey istemiyeceğim başka. Yine sadece bir çiçek açacak gibi diğer büyüttüğü çiçeklerini vazgeçti büyütmekten;)

missmenas 09-06-2011 10:03

5 Eklenti(ler)
Hoya Eritrostemma pink,
2010 mayıs ayında hoyacı dostumdan( huzunperest) takasla elde etmiştim köklü olarak geldi bana çok minikti, 2 defa çelik aldım. Son hali ve görüntüsü güzelleşmeye başladı yeni bir sürgünde hızla büyüyor.

Hoya Verticillata, Yine 2010 mayıs Ayında hollandadan ortak siparişle edindim. 2tane sürgünün bir tanesi çelik yapıldı, bu aralar çelikler köklendi ve yeni sahiplerine kavuşuyor.
Çeliklediğim yerden tam 4 tane sürgün çıkartıyor ve yaprak aralarından yan sürgünler geliyor.

Hoya bella, yine 2010 siparişimden çok çelik alındı. en sık kırmızı örümceğe yakalanan hoya türüm, hala mücadele ediyoruz.
Çiçek sapı görünmüyor, alınan çeliklerde yeni sahiplerine gitti sanırsam çiçek sapları.:p

Hoya Diversifolia, tam 1 yaşında yeni yerini çok sevdi. Çiçek açtığı günüde görürmüyüm acaba bu ihtişam bu güzellik çiçeklerini gölgede bırakmaz umarım.:D

missmenas 09-06-2011 10:25

5 Eklenti(ler)
Hoya kerri lerin keyiflerine diyecek yok birisinde çiçek sapları büyüyor. Hoya kerrinin bir tanesi çeliklenmişti tek sürgün vardı, şimdi 2 sürgün büyütüyor.

Hoya carnosa pembe çiçek açanı, 2010 mayıs ayında Pembegül Arkadaşımızla Asiyeyi takas etmiştik. uzun bir çelikti. Büyümesi hızlandı ve çiçek sapları oluşturmaya devam ediyor. Adını pembegül carnosa koydum.

Diğer carnosa yine 2010 ortak siparişden elde ettiğim 2 çelik aynı saksıya birleştirdim saksılarını, üzerinde 7 tane çiçek sapı var. Paul beyden gelen carnosa ların çiçek renklerinin kırmızıya yakın olduklarını düşünüyorum. Çiçek sapları diğer carnosalara göre farklılıkları var daha uzun olarak beliriyor. Çiçeksapları kıyaslamaya göre daha ince ve uzunlar.

Hoya sulawesii en çok çiçeklerini görmeyi arzu ettiğim bir tür inşallah çiçek açarda birlikte seyrederiz.

missmenas 09-06-2011 10:39

5 Eklenti(ler)
Hoya pubicalyx 1 yaşını doldurdu eli kulağında çiçek sapları oluşmasını bekliyoruz. 9 tane çelik aldım bundan çeliklendikten sonra dahada çok sürgün verdi.

Hoya pubicalyx Gps 282 ve silverpink 2 sini aynı saksıya aldım. Gelişimleri çok güzel oldu. Çiçek sapı verme olasılığı yüksek.

Hoya bilobata, yine geçen yaz başında diatomitte köklenmiş ve bir tanede ayrıca çelik olarak gelmişti. Hoyacı Dostum Sayın Hydrosuccess bu 2 güzel tür Hoya bilobata ve hoya obscura için çok Teşekkür ederim.

Hoya obscurada çiçek sapları büyümeye başladı sonbahara açacağına inanıyorum.

missmenas 09-06-2011 11:35

5 Eklenti(ler)
Şubat 2011 Tayland'an siparişlerimden geri kalanlar. Zaman Zaman resimlerini yükleyeceğim kalanlar hepside sürgün verdi.
Hoya imperialis
hoya deykei
Hoya retusa
Hoya archboldiana beyaz ve pembe
Hoya lauterbachii
Hoya vitellenoides
Hoya macrophella
hoya calistophylla

missmenas 09-06-2011 11:46

5 Eklenti(ler)
Tayland'dan, koleksiyoncu Apodagis'ten aldığım çeliklerin görüntüleri.
Sadece hoya Lasiantha ve hoya praetori can çekişiyor diğerlerinde firesiz başarı elde ettim. Hepside köklendi birçogunda sürgün ve yaprak oluşumları var.
Bunlarıda zamanla tek tek resimleri koyarım kalıcı saksılarına alınca tabiikine.
Hoya Lambii IML 1046 bu çeliği 3 e bölüp dikmiştim 3 üde köklendi 1 tanesi filiz vermeye başladı favori hoyam oldu. Yaprakları tek kelimeylen muhteşem...

kedicik 09-06-2011 12:59

Abla naptın sen böylee,bu nasıl bi güzellik ki anlatmayaa kelimeelerr kifayetsiz kalıyor.Şu görselliğe bi bakıın hepsi birbiriinden özell ,hepsi birbiriinden güzellll .Resimleree baktıkca insan dehşetee kapılıyor,heyecanlanıyor imreniyorr .Sayende bilmedigiim bi çok türü keşfetme şansını yakaladım emeğine yüreğine sağlık Ablam.Bu tablolarıın oluşması içiin gece gündüz nasıl bi efoor sarfettiğinin ne zorlukların üstesinden geldiğininn en yakın takipçisi olduğumdan ,Taktire şayaann bi başarıı kutlarıım ablam seni çok cesaretli birisiinnnnn.Çok azimlisiinn,çok da kalbi temizsiinn ve sonuçç ortaada başka söze gerek yok sanırım.

kedicik 09-06-2011 13:08

MaŞALLAH demeyi unutmayalım dimi :D

yeşillim 09-06-2011 13:33

Sayın missmenas,
Size başarılar diliyorum. Açıkçası yurtdışı siparişini kapattım diyebilirim.:)
Antalya varken, size ve hoyalarınıza maşallah.

missmenas 09-06-2011 23:00

Sevgili Yeşillim,
henüz emekleyen bir bebekten farkım yok. Önümüzdeki yıl inşallah bir çok kişiyi yeni türlerle tanıştıracağım. Herbir hoyadan 2 şer tane dikiyorum birisini çiçeklerini görebilmek için kendime. Diğeri Sizler için çelik alabilmek için. Umarım kışı firesiz atlatırım. Bazı türler 17 derecenin üstünde olması gerekiyor, onlar için endişe duyuyorum. Yurtdışı siparişlerini kapatmak kolay olmayacak, benimde hala edinmek istediğim başka türler var. Yaşatabildiklerimi yurtiçi istekleri karşılarmı bilemem artık bunu zaman gösterecek. Sera şart gibi gözüküyor şimdiden...

missmenas 09-06-2011 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kedicik (Mesaj 819545)
MaŞALLAH demeyi unutmayalım dimi :D

Sevgili Kedicik,
Teşekkür ederim güzel övgü dolu sözlerin için. Asıl güzel olan tarafı çiçeklerini görebilmek umarım ilerde o günleride hepbirlikte görürüz.;)

İlkin 10-06-2011 11:28

Hepsi de harika görünüyorlar sevgili missmenas. Ellerine sağlık, hızlıca büyüsünler bol bol çiçeklensinler ki önce sen, sonra biz mutlu olalım... ;)

missmenas 10-06-2011 12:19

İlkin'cim,
Çok teşekkür ederim. En özel tarafı zaten öncelikle yaşatabilmek sonrasıda sabırsızlıkla çiçeklerini görebilmek.
Çiçeksiz halleri bile Mutlu ediyor inanki;)

elifsirin 10-06-2011 15:12

Merhaba

büyük bir zevkle hoya cennetinizi gezdim...
ellerinize sağlık,bol bol çiçeklerini koklamanız dileğiyle
bergamut bende de var hoyanın kokusun bastırdı ben daha hoyamı koklayamadım :D

dkp 10-06-2011 23:02

Hatice hanım muhteşem görünüyorlar, fazlalıklar için daha mı erken gelsek :confused: :D

missmenas 11-06-2011 11:01

Dilaver bey,
Sizlerin sayesinde bu mutluluğu yaşıyorum ben. Çok Teşekkür ederim.
Siz ne zaman uygunsanız o zaman beklerim. :p
Apodagis'ten aldığım bazı hoyalarıda kalıcı saksılarına almaya başlıyorum bugün. Geldiğinizde heryer hoya ile çevrilmiş bir mekan göreceksiniz.:D
Birde güzel bir haber daha vereyim. 2. listem için apodagis ok dedi dün sabah Eylül ortasında yazışmalara başlarız galiba. Hoyaların resimlerini gösterdim çok beğendi, hoya praetori yi uzun süre serada tutmam gerekiyormuş köklenmesi uzun zaman alırmış. İnşallah bunuda kaybetmem:(

delete61 12-06-2011 18:35

Maşallah hoyalar çok güzel olmuş, Allah esirgesin, Hoyaların gelişimlerini yakından takip etmekteyim ellerinize sağlık, ayrıca süper haber Hatice hanım sonbahar gelmez vallahi, sizin ile birlikte Apodagis'e bizde sipariş verebilirmiyiz, sorma imkanınız varmı acaba.

nur dilara 12-06-2011 19:36

İnanılmaz:) Çok güzeller..

@ysem@ 12-06-2011 21:43

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 223632[/ATTACH] selam, bu da benim mum çiçeğim, çiçek veriyor ama çiçekler tam olarak açmıyor, dökülüyor, sebebi hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

bettyycim 12-06-2011 21:55

Ama bu mum çiçeği değil ki Aeschynanthus radicans (Lipstick plant/Ruj çiçeği), üzgünüm :(

missmenas 12-06-2011 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifsirin (Mesaj 820253)
Merhaba

büyük bir zevkle hoya cennetinizi gezdim...
ellerinize sağlık,bol bol çiçeklerini koklamanız dileğiyle
bergamut bende de var hoyanın kokusun bastırdı ben daha hoyamı koklayamadım :D

Sevgili Elifsirin,
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Arada bir ziyaretinizi beklerim yine:p
Bergamut çiçekleri gerçektende iç açıcı bir kokusu var Narenciye türleri içerisinde en güzel kokanı bence Bergamut çiçekleridir. Bergamutu akşam bir ara dışarı çıkartın bence hoyanızıda koklayın derim. Hoyaların kokusu ayrı bir güzel... Daha çok ve bol çiçekli günler dilerim...

missmenas 13-06-2011 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delete61 (Mesaj 821392)
Maşallah hoyalar çok güzel olmuş, Allah esirgesin, Hoyaların gelişimlerini yakından takip etmekteyim ellerinize sağlık, ayrıca süper haber Hatice hanım sonbahar gelmez vallahi, sizin ile birlikte Apodagis'e bizde sipariş verebilirmiyiz, sorma imkanınız varmı acaba.

Sevgili Delete61,
Hoyalarım gerçektende inanılmaz hızla büyümeye başladılar. Hoya cafeyi iyiki kiralamışım, Hoyalarım çok Mutlu taabiki bende öyle.
Apodagis daha öncede belirtmişti hoya siparişini Türki'yeden kabul ederim demişti. Ama köklü hoya maalesef satmıyor. Fiyat belirttiği listedende bazılarının siparişini kabul etmemişti, çelik almak için uygun olmadığını söylemişti.
Benimde aldığım bazı çelikleri bölüp diktiğimden fazlam olacak gibi, ben onları köklü olarak eylül ayına satışa sunacağım. elimdeki fazlalık listesini yakında yayınlarım. Arasında istediğiniz tür olursa haber verirsiniz.
eylülde sipariş açarken beraberde açabiliriz. Sizinki Sizin adrese gelir benimkide bana haberleşiriz o zamana.
Sağolsun Sevgili Elçin hanım bu yazışmalar konusunda çok yardımcı oldu, yine yardımcı olabilirse çok mükemmel olur. Eylül ayında belki bir toplu siparişte Apodagis e yaparız.;)

missmenas 13-06-2011 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nur dilara (Mesaj 821426)
İnanılmaz:) Çok güzeller..

Sevgili Nur Dilara,
Öncelikle hoya severler olarak hoşgeldiniz diyorum.
Çok haklısınız, İnanılmaz güzeller birde çiçek açınca sanki başka bir güzelleşiyorlar.

missmenas 13-06-2011 00:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi @ysem@ (Mesaj 821499)
[ATTACH]Eklenti 223632[/ATTACH] selam, bu da benim mum çiçeğim, çiçek veriyor ama çiçekler tam olarak açmıyor, dökülüyor, sebebi hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Sevgili @ysem@,
Bu çiçeğinizden yıllar önce koçtaştan bende hoya diye satınalmıştım ve etiketindede hoya yazıyordu. Koçtaş ın bana mum çiçeği diye sattığı ilk çiçektir.
Aldığımda üzerinde çiçek yoktu. Bakımınıda anlamadığım için fazlaca bir tecrübem olmadı tek edindiğim deneyim fazla sulanmaktan ve güneşten hoşalanmadığı. Benimkisini maalesef ilk yılında kaybettim.
Sizin ruj çiçeğiniz çok güzel albenili gözüküyor.
Sevgili bettycim haklı bu ruj çiçeğidir bu başlık adı altında açılmış sayfadan bakım detayları ve sorunlarıyla ilgili tecrübe edinebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...nthus+radicans

@ysem@ 14-06-2011 18:10

Sevgili Bettycim ve Missmenas ilginiz için teşekkür ederim, inanın çok üzüldüm, benden çiçek bekleyen arkadaşlarda çok üzülecek eminim, çiçek açmasını benimle birlikte dört gözle bekliyorlardı. Ben çiçekçi den almıştım yarın uğrayacağım ve hayal kırıklığımı belirteceğim. Elimde bir tane daha var ama onu komşudan aldım daha çok küçük umarım o mum çiçeği çıkar :))

@ysem@ 15-06-2011 19:33

teşekkür ederim gülşen hanım, manisa da çok aradım ama bulamamıştım, umarım mismenas hanım dan alabilirim

missmenas 16-06-2011 01:21

Sevgili @ysem@,
özel mesajınıza gönderdim.
Size kolay gelsin seçim yapmakta:)

missmenas 16-06-2011 01:27

4 Eklenti(ler)
Evet bu gecenin süpriziydi benim için.
Asiyem yine sadece bir çiçek ile şaşırtmayı başardı.:penfes bir kokusu var bu saate kadar cafede asiyenin yanındaydım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025