![]() |
5 Eklenti(ler)
Hoya cafenin açılış resimlerinden bazıları.
Çok güzel bir gündü. Arkadaşım sağolsun kurdele keseceğiz diye tutturdu kurdelemizide kestik:p açılışa çoğunlukta yakın arkadaş çevremiz ve birkaç site sakini katıldı. Site sakinleri Akşam daha çok gelmeye başladı. Resimlerde yakasında çiçek ve kot pantolon spor ayakkabılı olan ben. Açılışa 2 tane şirininmizin davetlisi olarak siteden gelen 2 tane yavru kedi:Dresimler konuşsun artık ben susayım.... |
5 Eklenti(ler)
Şirinin davetlileri:D ve küçük kızım Sanem Yağmur. Açılışa gelenlerden birkaç resim.
|
3 Eklenti(ler)
Resimlere devam, Gecenin kapanışıda süpriz oldu. Sevgili Orkuna tekrardan Teşekkür ederim böyle güzel bir hoyayı paylaştığı için. Orkun Resme dikkatli bakarsan uzattığı sürgünü görebilirsin.
Site sakinlerin den veteriner Arif beyin hediyesi, benim için biraz ısmarlamada olsa müthiş bir jestti aramış bulmuş sağolsun Atatürkün resmi. Özellikle bu resmini çok istiyordum. Sitenin Bahçevanı Ünal beyin jesti bir vazo ve taze kesilmiş güllerle. Bu gecelik bu kadar, arkası yarın dermişim. diğer yükleyeceğim ilk resim açan çiçekleriyle hoya lacunosam olcak;) |
Alıntı:
Maalesef benden başka resim çeken olmadığı için. Fazlada resim çekedim, Herkes kıran kırana okey onuyorlardı, Ucunda gelecek pazara teneke tavuğu vardı:D sitenin arka tarafında tenekede tavuk yapacağız gelecek pazar. Çok güzel ve keyif dolu bir gün geçirdik. |
Hayırlı uğurlu ve bol mum çiçeği kokulu olsun canım.
Sık sık sayfana bakıp hala foto yok diye sabırsızlanarak yazmıştım alıntıladığın mesajı, foto eklemeye başlayınca mesaj yerine ulaştı diyerek sildim kusura bakma lütfen :) |
Gülmekten gözümden yaş gelecek şimdi, Mesajı arıyorum bende göremedim hayalmi gördüm diyorum:D mesaja bakıyorum alıntı yapmışım. Bu gerçektende ilk oldu ama:D bunu unutmam artık öyle kolay kolay.
|
Hayırlı olsun Hatice Hanım, O site sakinlerinden biri de ben olsam misafirlerimi orada ağırlarım. Bir de variegate'nin yaprak kıvrımlarını unlu bit pek seviyor, iki gündür hayretlerdeyim. benim hoyalarda unlu bitin kaynağı burasıymış?
|
Herşey gönlünce olsun ablacım. Güzel haber ve fotoların devamını buradan 4 gözle bekleyeceğiz hep. Compacta filizlenmesi çok iyi bi haber, bendeki henüz kıpırdamıyor. Ellerine sağlık...
|
1 Eklenti(ler)
Sayın missmenas; hoya cafe'niz hayırlı olsun.Orada olup onca hoyaların içinde bir bardak çay içmek isterdim =) Davetsiz misafirleriniz de çok şirin.Asiye'nin kızından da size kucak dolusu sevgiler.Sizin sayenizde bir mum çiçeğim oldu.Herşey gönlünüzce olsun...
|
Sevgili Kirikkale41,
Çok teşekkür ederim. Asiyemin minik kızını, görmek beni ne kadar çok mutlu etti anlatamam, kocamn birde Maşallah... Güzel bakımlı ve sağlıklı gelişmiş, Ellerinize sağlık. Cafede, Hoyaların yanında çay ve kahve içmek gerçekten çok keyif verici, ne kadar çok isterdim sizinle 1 bardak çay eşliğinde sohbeti, kısmet artık belki birgün yolunuz düşer buralara ve isteğinimiz gerçekleşir... |
Alıntı:
Ah keşke dediğiniz gibi olsa ne kadar çok mutlu olurdum, hoyalardan sohbet edecek veya genel olarak çiçeklerden, şimdilik henüz hiçkimse çıkmadı bu sitede. Unlu bit, benim hoyalara bir gelse herhalde felaket olurdu. Hergün elimde büyüteçle bakıyorum. Şimdilik herşey yolunda, ilacımıda aldım hazırladım:phenüz hiçbir asalak görmedim, enson hoya bellada kırmızı örümcek vardı onuda halettim. Yeni aldığım bazı sukulent ve kaktüsleri yakınına koymuştum, büyük bir olasılıkla onlardan gelmişti. Hepsini ilaçladım, yeni aldığım ilacı yapmak artık beni hiç korkutmuyor. Kokusuz ve en önemlisi zehirli değil. Bitkisel yağlardan elde edilmiş bir ürün. Siz kullandınızmı? gönderdiğim ilacı çok hızlı etki ediyor. |
cafeniz hayırlı ugurlu olsun Mismenas hanım efendi .
acılışta bulunmak hoş oldu :p alanyadan Starlice alıp koyabilirsiniz kapı önüne üretimini yapmayı düşünürmüydünüz ? taliplisi cok olacagından şüpeniz olmasın köpeginizin kedilere saldırmadıgını görmek beni cok mutlu etti :p |
Hem sprey olarak hem de kulak çöpüyle kullandım. Her türlü kokuya duyarlı olan ben
rahat bir nefes alarak işlemi tamamladım. İçeriğinde arap sabunu var mı bilmem ama arap sabunu kokusu aldım. Gerçekten size teşekkür ederim, öksürükten helak olacak nefes almakta zorlanacaktım. En çok da oğlum bu ilaca sevindi, malum hassas dönem geçiriyorum. Yeri gelmişken benim hoya başlığına bakar mısınız? Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Perihan hanım ,
Maşallah çiçekleriniz pek bir keyifli, bu kedicik te öyle. Şirini'mi tırmalamak için açmış olmasın sakın pençesi:D Antalya'ya yolunuz düşecek olursa mutlaka beklerim. Ayda 1 pazar etkinlik düzenliyeceğiz Arkadaşlarla, Belkide öylesi bir güne denk gelirsiniz kimbilir. |
Alıntı:
Çok Teşekkür ederim. Starliçe benimde Değer verdiğim bir çiçek, Bayanların erkeklere hediye olarak verebildiği tek çiçek olduğunu biliyormuydunuz acaba? Şimdilik Hoya lardan başka bir şeyin üretimini yapmak aklımın bile ucundan geçmiyor;) Hoyalarımla çok Mutluyum, hem çok fazla türlerede yetişebileceğimi sanmıyorum. Bahçem olunca belki ilerde düşünebilirim. Şirin bütün kedileri Babamın kedisi gibi sanıyor oynamak istiyor. Kediler Şirine saldırınca çok korkuyor, geçen Yıl gözünün içini tırmalattı kediye Ameliyatla gözünü zor kurtardık. Kesinlikle saldırma huyu yoktur, hatta bu 2 tane yavru bile saldırıyor onlardan bile korkuyor:mad: neden anlamıyorlar bilmiyorumki benim kızım sadace oyun arkadaşı istiyor. Garibim öyle canı yanmış olmalıki. Kedilere karşı temkinli artık... |
Alıntı:
İlaç bitki yağlarından elde edilmiş ve arap sabunuda muhteviyatında belkide vardır bilemiyorum. Sorunsuz bir şekilde uygulama yapmışsınız çok sevindim. Umarım sonucu istediğiniz gibi olur. Bendeki Hoya bella da ve Madagaskar Yaseminindeki kırmızı örümcekleri yok etti. Yanlız 2. uygulama yapmanız gerekiyor unutmayın zamanını geçmemesi gerekiyor. İlaçlama sonucunuda yorumlarsanız çok sevinirim. Yüklediğiniz Hoya çelik resimlerini ben göremiyorum sayfanızda. |
Alıntı:
çok Teşekkür ederim. Bilsen nasıl seviniyorum, Hoya carnosa Compacta gerçekten çok şirin bir tür. Seninkide yakında sürgün verir, malum Antalya İklimi bende biraz erken filizlenmeye başladı okadar. Sende hoyalarına çok iyi bakıyorsun, aradaki fark sadece iklim farkından kaynaklı. |
Vaaaav RÜYA gibi bir yer. Nihayetttt süper olmuş. Emeklerinin zayyolmayacağını hissetmiştim. Öylede olacak bak görürsünüz. Tebrikler yeni farkettim. İŞTE BU DİYESİ GELİYOR İNSANIN. Stratejide taktik lazım olursa özelden haber ver tecrübelerimi paylaşırım seve seve.
Hediyen bu yaz kısmetse bir köşede yerini alacaktır. Başarılar diliyorum kolay gelsin. Yalovadan bir dost. |
1 Eklenti(ler)
Seranın naylonunu kapatacam derken Hoya kerrinin çiçek sapını ve bir yaprağını kırdım bugün:( bütün akşam gittim geldim baktım, çok süt akıttı. Offf ne sakarım, iyiki başka birisi yapmadı kimbilir tepkim nasıl olurdu ona şükrediyorum.
Eve geldim üzüntüm sevince dönüştü NİHAYET VE SONUNDA YANİ BAŞARDIM. Gece çekimi resim çekmeyi beceremedim. Sabah bol resim eklerim artık;) Muhteşem bir koku..... |
Gözümüz aydın, artık şenleneceğiz ne güzel!!
Çiçek sapı olan Kerii için sera gerekli mi? Benim 2010 yılındaki siparişle gelen kerii'de de çiçek sapı oluşumu var, kapalı balkonumda duruyor. Gerçekten de özellikle kerii'de ufak bir çizikte bile ne kadar çok sıvısı oluyor. Bu arada fotoğrafı yükledim sanıyordum, şimdi bakabilirsiniz! |
Gözünüz aydın sevgili missmenas, benimkinde de bir çiçek sapı var ama keyfi olacak da büyütecek onu. :) Hepimiz için bol bol koklayın çiçeklerini lütfen. Bu arada işinize çok karışmak istemem ama bulunduğunuz bölgeden dolayı artık sera ortamına ihtiyaçları yok bence hoyaların. Sera yapıp nem oluşturayım derken bitkilerinize mantar kaptırabilirsiniz aman dikkat edin lütfen. Üstelik H.kerrii gelişkin ki çiçek sapı bile vermiş bence hiç seraya almayın onu...
|
4 Eklenti(ler)
Yanlış anlaşıldım:o hoya kerri sera ortamında değil tam seranın ön kısmına koymuştum. Apodagis.com dan gelen yeni türler serada, onlarıda önümüzdeki hafta sonuna kadar serada kalacak. Normal ortama geçireceğim. Şimdilik hiçbir tane kayıp yok. Dilimi ısırayım bu arada, kendi nazarım dokunuyor. Hoya kerrrinin çiçek sapını dün öğleyin epeyce inceleyip şaşırmıştım. Ne kadarda hızlı gelişti demiştim, Öğleden sonrada olanlar oldu.:( Herneyse kayıplarımız sadece çiçek sapıylan kalsın. Kökleri sağlıklı olsun, Dilaver beyin dediği gibi kökler önemli.
hoya lacunosayıda hoya cafeye alabilirim artık. Kim çiçek saplı lacunosa ister dermişim.:D birkaç resim daha ekleyeyim, Resim çekerken Sizler için bol bol koklayacağım;) |
3 Eklenti(ler)
Sevgili İlkin ve yeşillim,
tam gözaydınlık bir olay, çok teşekkür ederim. Sizlerin lacunosasısınında açması dilerim. Koklayınca ancak beni anlayabilirsiniz, kokusu muhteşem bir olay. İnsanın ruhunu okşuyor resmen. birkaç resim daha sizin için ekleyeyim:p |
4 Eklenti(ler)
Şubat Ayında, Taylanddan gelen hoya vitellenoides ve hoya macrophlla nihayet sürgün verdi.
|
Merhaba Hatice hanım, bu gün ikinci bayramı yaşattınız çok teşekkürler. 19 Mayısı daha bir güzel yaptınız. Sizde gördükçe daha bir sabırsızlanıyorum, benimkiler de günden güne büyüyorlar. Hoya Cafe niz ve luconasa çiçekleriniz hayırlı olsun. Yüzünüzü güldürcek gelişmelerin devam etmesi dileklerimle, selamlar....
|
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğraflar doyurmadı Hatice Hanım!!
İsterseniz biraz daha ekleyin. Bu da benden gelsin size... |
Ablam benim yerimede koklar mısın lütfen? ;)
Yeni sürgünlülerede bol bol maşallah ;) ;) Kısa sürede çiçeklensinler ;) Belki çok oluyorum ama kıyısından benimkileri(archoboldiana pink , deykei, lacunosa, red button, kerri, australis, bogor,memoria) gösterebilir misin ablam;) Diyeceksin haftaya elişnde ama ben işte meraklandım. Benimde paskalyam bayram hediyesi verdi bana bugün.Beklediğime değdi çok harika bir kırmızı açtı ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025