agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

Orkun Kırcı 19-10-2010 16:32

Hatice hanımınki veriagata olamayanından sanırım.

Hatice Tarhan 19-10-2010 16:45

Evet Orkun bey bendeki tamemen yeşil hindu rope veriagata yıda siz gönderirsiniz ondan da olur nasıl güzel fikir değilmi.

Orkun Kırcı 19-10-2010 16:54

Olsa tükkan sizin ama bende hindu rope veriagata yok ki. Hatta ilk şimdi duydum...

Hatice Tarhan 19-10-2010 17:43

Ne yapalım o zaman hindu rope niz yoksa biz size gönderelim.

Orkun Kırcı 19-10-2010 21:42

:D Çok naziksiniz. Sanırım önceki mesajda carnosa compacta veriagatayı hindu rope veriagata ile karıştırdınız.

missmenas 20-10-2010 09:24

Arkadaşlar benim kafam karıştı, nette baktım 2 side aynı tür gibi.

Fatih 22-10-2010 23:03

1 Eklenti(ler)
İkisininde çiçek yapısı benzer ancak yaprakları farklı ;)

Ablacım senin prenses te yeni bir sürgün vermeye çalışıyor.Yolculuğa hazır olduğunu düşünüyorum.İstersen önümüzdeki hafta içinde gönderirim.

Eklenti 176553

missmenas 23-10-2010 09:02

Fatih ciğim sana güzel haberlerim var, eşim pazartesi günü Denizliye gidecek sana elden teslim edebilir. dönüştede sen bana eşimle gönderirsin, sanırım 2 gün orda kalacakmış. Telefonlaşalım lütfen!!!

missmenas 28-10-2010 09:27

5 Eklenti(ler)
Asiyemin inci taneleri açılıyor, sabahtan beridir içim içeme sığmıyor:p

sakagun 28-10-2010 09:38

Çok sevindim Missmenas. Kokusu nasıl?

İlkin 28-10-2010 09:58

Sizin adınıza çok sevindim sevgili missmenas, gözünüz aydın. Bol seyirler ve koklamalar dilerim... :)

missmenas 28-10-2010 10:10

Kokusunu alamadım henüz tam açılmadı, İlkinciğim hemde ne seyirlik tepesine dikildim göz gözeyiz:D çiçek muhteşem bir görüntü, dışı pastel pembe iç kısmı beyaz ortasıda kırmızı şarap renginde:p içim içime sığmıyor şu anda yılların hasretini gideriyorum geçen yılkı çiçeğini koklayamamıştım.

elek 28-10-2010 10:42

Sayın Missmenas heyecanınız ve bunu bizimle paylaşmanız o kadar içten ve o kadar güzel ki.. Tebrikler! Umarım daha bol çiçekli günlerini görürsünüz Asiye'nin :)

missmenas 28-10-2010 12:08

Çok Teşkkür ederim Sayın Elek hepbirlikte bol çiçekli günlere.

maki01 28-10-2010 13:08

Oyy oyy oyy, Gözün aydın sevgili missmenas. Kutluyorum Asiye'yi ve seni:)

missmenas 28-10-2010 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 709937)
Oyy oyy oyy, Gözün aydın sevgili missmenas. Kutluyorum Asiye'yi ve seni:)

oy oyyy ki ne oyyyy, Çok Teşekkür ederim maki'ciğim
1 tane çiçek bile yetti bugün havalara uçmama, artık bekleme sırası h. kerride ve h. australiste 2 sindede 1 er tane çiçek sapı oluştu ama henüz çok minicikler;) bu haberide vermiş oldum:D

maki01 28-10-2010 16:04

Harika haberler sevgli missmenas, çok sevindim. Benim son siparişte getirttiğim australis'im gidici gibi. Ne olduğunu anlayamadım, yaprakları boynunu büktü....

missmenas 28-10-2010 18:50

Sevgili Makiciğim, üzülme h. australis için, benimkinden alırız bahara bir çelik.

missmenas 28-10-2010 18:54

2 Eklenti(ler)
Asiyemin son halinide yükleyip öyle çıkmak istedim yola, bütün gün koklayabilmek için bekledim cumartesi gününe kadar yokum inşallah döndüğümde hala yerinde duruyor olur bu güzellik

fund@ 28-10-2010 19:50

maşallah asiye hanım dökmüş yine çiçeklerini...inşallah bundan sonra hep böyle devam eder..bizimkiler de açana kadar asiye ye bakmakla yetineceğiz..

dlk 28-10-2010 19:53

aman pekte güzel. sipariş verlirken bende mutlaka almalıyım.

maki01 28-10-2010 21:50

Sevgili arkadaşım, sağolasın.

Bu gece australisimi kesip biçtim. Kökler sağlam gibi duruyor ama gelen çeliğin gövdesinin içi tamamen boşalmış. Verdiği sürgünü kesip , yeniden diktim. Bakalım belki köklenir. Köklenmezse baharda 2011 siparişinde yine isterim. Seninkine uzun bir süre dokunmayalım. Bak ne güzel tomurcuk vermiş :)

Orkun Kırcı 28-10-2010 22:53

Tebrik ederim ablacım, çok güzel bir çiçek. Bol bol fotolayın :D

missmenas 25-11-2010 10:16

3 Eklenti(ler)
Bu güzelliği Hoya seven Dostlarımla paylaşmadan edemicem, İnşallah sevincim içimde kalmazda açar, Hoya lacunosa'm dan 1 tanesi süprize hazırlanıyor:p 1 Yaşını doldurmadan eski çiçek sapından açıyor çiçeği 2010 siparişimden gelen H. lacunosa bu.

missmenas 25-11-2010 10:56

4 Eklenti(ler)
Ayrıca çok merak ettiğim bir konuda yaprakların gelişimi, acaba normalmi diye sürekli kendime sormaktan vazgeçemedim, özellikle H. bilobata minik güzel formlu yapraklar bende daha büyük çıkıyor H. obscura da öyle bilobatanın yaprağı 5.5 cm normalmidir bu acaba tecrübesi olan Arkadaşlarımın, yorumlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım?

İlkin 25-11-2010 11:26

Sevgili missmenas H.lacunosa'nız için inanılmaz sevindim. Tomurcuklu fotoğrafı görünce beni bile bir heyecan kapladı. Bu mucizeyi görmek bambaşka bir duygu. Ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum o yüzden ve sizi tebrik etmek istiyorum. Umarım açar ve hepbirlikte mutlu oluruz...

Büyük yapraklara gelince tam emin olamamakla birlikte fazla ışık aldıkları zaman yaprakların daha büyükçe olduğunu düşünüyorum ben. Aynı durumu çok ışık alan pencere önünde duran hoyalarımda da yaşıyorum ben. Belki fazla nem ve bol ışık aynı anda olunca onlara hormon etkisi yapıyor.

missmenas 25-11-2010 11:53

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim İlkinciğim, perdeyi açalı henüz 2 hafta oldu ondan önce güneş yakmıştı kerrimin 1 yaprağını korkudan hiç açmamıştım güneş perdesinin arkasındaydı hepsi yaz sıcağı geçince cesaretlendim açtım ve güneşi çok sevdiler gözlemleyebiliyorum farkı güneşi sevmeyen türlerdeki filizlenmeler uzantılarını gölgeye doğru uzatıyor onuda gözlemledim özellikle carnosa crinkle. Şimdi baktımda hepsi öyle uzantılarını hep içeriye doğru ve ya buldukları gölgeye uzatıyorlar.
Bu arada Hoya carnosa crinkle yide görmüş oldunuz:p

maki01 25-11-2010 13:47

Sevgili missmenas, kutluyorum seni. Ne güzel bakmışsın, ne güzel büyümüş lacunosan. Çiçek bile veriyor. Harikasın arkadaşım.

3. fotoda beyaz saksıdaki carnosa da lacunosa mı?

Toprak harcı ve verdiğinin besinlerle ilgili bilgi verir misin lütfen?

Saksılarını da çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim :)

İlkin 25-11-2010 13:52

Herhalde bir bu hoya türlerinde var dallarını gölgeye uzatma özelliği, alem bitkiler... Geçen akşam bize de arkadaşlar geldi oturmuş sohbet ederken salonda köşede bir yerde duran h.silverpink'in en tepedeki dalı duvara dayanmıştı, birden duvardan ayrıldı sürgün bir sağa bir sola hareketlendi sonra gitti tekrar eski yerinde durdu. Ben bakıyorum bitkiye, insanlar döndü bana bakıyor. İlkin ne oluyor diyorlar. :)) Eee dedim benim bitkilerim böyle işte, yaşadıklarını belli ediyorlar dedim. Çok komik bir durumdu anlayacağınız. Hoya carnosa crinkle'ınız da çok sağlıklı görünüyor bu arada, maşallah ona. Bir de merak ettiğim birşey var. H.lacunosa'nın tüm yaz boyunca ışık alma durumu nasıldı, kapattığınız perde arkasından mı ışığı alıyordu?

gulşen 25-11-2010 14:11

uzun zamandır siteye giremiyordum bugün fırsat bulup bi bakayım dedim iyiki bakmışım asiyenin güzelliği başımı döndürdü doğrusu,ayrıca h.lacunosa içinde tebrik ederim onun tam olarak açmış halinide dört gözle bekliyorum her ikisinede kocaman birer MAŞALLAH.... :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025