![]() |
5 Eklenti(ler)
Resimler sarı çıkmış Sizleri yanıltmasın lütfen, spot ışık altında gece saat 1:30 da çekildiler.
Benden Tavsiye bekleyen ve Hoya çelikleri almak isteyen lere kesinlikle tavsiye edebileceğim bir site. Çeşit bol cömert kesimler, başka ne isteyebilirzki http://www.apodagis.com/Hoyas/hoya_index.htm |
sayın missmenas arsız heralde bu hoyalar ilk dikimde köksüz ise su da köklendirelim mi yoksa köksüz bir şekilde toprakla buluşturalım mı*
|
5 Eklenti(ler)
Biraz Sonra Hoyala'rımın yanına gidip Naylonla kapatacağım. Bir süreliğine sera uygulaması yapacağım.
|
Alıntı:
|
Sayın gtates,
Teşekkür ederim Temenni niz için. Size hoya söz vermiştim, benim hediyem köklü gelecek size. Siz çelikten dikmek istiyorsanız çelik hemen toprakla buluşabilir hem daha sağlıklı olur. |
Yazıp siliyorum sürekli mesajımı. Hani burada da kavga edilmez ki :)
Hoyların çok kötü , sevmedim onları. Arkadaşımın dinlenmesi zorunlu iken izin vermediler. Onlara mı, sana mı kızmak lazım bilmiyorum... Güle güle büyüt sevgili arkadaşım, Hoya Cafeni mis kokan çiçekleriyle şenlendirsinler. Sigaranın eşlik etmediği bir bardak çay iç benim için güzel cafende.... |
sayın missmenas . gelen hoya çelikleri çok güzel sizin elinizle hepsi tutacak , güle güle büyüsünler çiçeklensinler ayrıca hastalığınıza üzüldüm geçmiş olsun .
|
Sevgili Hatice hanim, öncelikle gecmis olsun diyorum size. Önce can, sonra canan demisler. Resimler ve gelen celikler bir harika. Bir an kendimi hoya cennetin de zannettim. Sizin özenli bakiminizla cok cabuk geliseceklerinden eminim. Size kolayliklar diliyorum. Kendinize iyi bakin ki, onlara da bakabilesiniz, sevgiyle ve saglikla kalin.....
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim. |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
ciddi bir azarlanmayı gerçekten hakediyorum. Ama olaylar gelince peşpeşe birbirini takip ediyor. Yarın tahlil sonuçlarını alınca derin bir nefes alabileceğim. İşin büyük bir kısmını atlattım. Geriye fazla bir şey kalmadı. Boyacı Arkadaşlarda sağolsun jest olarak boya maliyetini ve işini yapacaklar. Bugün olmıyacak boyada en geç çarşambaya bitecek. Gerisinide gözümde artık büyütmeyeceğim olduğu kadarıylen olsun. Yavaş yavaş olsun, site sakinleri çok sabırsızlanıyor ona gerek yok buna gerek yok deyip duruyorlar. Hayırlısı olsun diyecek ve yapacak başka birşey kalmıyor. Hoyalarıma kızma lütfen. Dün sevincimden uçuyordum herşeyi unutturdu bana varmı bundan daha ötesi bir Mutluluk. Naylonlada kapattım, 1 ay kadar sera yöntemi uygulamasınıda deniyeyim bir, umarım kayıpsız başarırım. Bu defa kayıpsız hayata bağlanacaklarına inanıyorum. Birkaç resim daha ekliyeyim;) de bana fazla kızma:p |
Alıntı:
Çok haklısınız sağlık gittimi bütün hepside biter. Söylemiyeyim dedim ama duramıyorum. 1 haftaya kalmaz çiçek resimleri paylaşırım bu defa başardım. Hoya Lacunosam açacak gibi epeyce bir işkenceden geçmti ama. En son işkencede onu cafeye götürmek olacaktı kıyamadım evde bıraktım bu kadarıda fazla olur diye. Onun resimlerinide Yarın akşama yüklerim artık. Güzel Temennilerin için Teşekkür ederim. |
Hatice hanim, bu harika bir haber. Lacunosa niz icin inanin cok sevindim. Bence de nazli kizinizi dizinizin dibinden ayirmayin. Benimkinin de tomurcuklari büyümeye devam ediyor. Ayrica bir tane daha eski cicek sapi buldum, cok iyi saklanmis. Bir tane de yeni minnacik olusum var, ettimi size 3 cicek sapi. Bakalim hangimiz ilk paylasimi yapacak. Tüm hoyalarinizin yüzünüzü güldürmesi dileklerimle, saglikla kalin.....
|
Güzel arkadaşım, hoyalarını elbette çok seviyorum. O kadar çok emek veriyorsun ki onlara sevmemek mümkün değil.
Cafe'n her geçen güzelleşiyor. Fotoğraflarda duvarların rengi kötü durmuyor ama içine sinmeyince duramayacaksın biliyorum. Seran hayırlı olsun. Sardunyalarım için kış aylarında ambalaj malzemesi olarak kullanılan köpüklerle, kalın eletrik tellerini ve sera örtüsünü kullanarak kendimce sera yapmıştım. Belki sen de böyle bir şey yapabilirsin. Örtüyü köpüğün altına sıkıştırıp havalandırmak için arada açmak kolay oluyor. http://www.agaclar.net/forum/attachm...3&d=1291576572 |
abla hepsi harika görünüyorr ve ne kadar çok emek harcandığıda aşikarrrrr.umarıım herşey istediiğiin gibi olurrr.bu çeliklerr gerçekten çok canlı görünüyorlar.inanılmazz bi görüüntü ve iç açıcı :)
|
Sevgili kedicik,
çok teşekkür ederim. Evet bu defa hepsi canlı geldi sedece hoya acicularis ten ümitsizim. |
[QUOTE=maki01;800278]Güzel arkadaşım, hoyalarını elbette çok seviyorum. O kadar çok emek veriyorsun ki onlara sevmemek mümkün değil.
Canımsın bu sera fikri gerçektende güzel oldu, sandalyelerle epeyce uğraşacaktım . Bugünde çarşı pazar kargo, tahlil sonuçlarımı alacağım bir dünya işlerim vardı. İyiki paylaşım olayımız var bunuda hallederim akşama. Çok Teşekkür ederim fikir için. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Yeşillim,
Hoya retusayı sormuştunuz bana. Sadece 2 tanesini yaşatabildim o kadar çok bölüp ekmiştimki, yaşayanların birisi diatomitte diğeride toprakta dikili.Yeni yaprak çıkarttılar gelişimleride gayet güzel gidiyor. Resimlerini ekleyeyim yorum size ait olsun;) |
5 Eklenti(ler)
Hoya lacunosa bu defa çiçeklerini açmayı başaracak sanırım:p
Aleya garden den şubatta gelen bazı hoyalarımda kıpırtılar başladı buda diğer güzel haberim. |
5 Eklenti(ler)
Hoya kerri dende güzel haberler var, 2. çiçek sapını oluşturuyor buda ayrı bir heyecan şimdi benim için..
|
5 Eklenti(ler)
Bugün bol bol resimler ekleyim istedim, hernekar çiçek açmamış olsalarda bu hallerini bile çok seviyorum;)
Hoya obcura da çiçek sapı çıkıyor sanmıştım çok sevinmiştim biraz erken oldu galiba:D yan sürgünmüş... Son karede hoya pauciflora aldı başını gidiyor. yarasa gübresini hoyalar çok sevdi. Birkaçtane yan sürgünler başladı... |
Sevgili missmenas geçmiş olsun. Lütfen sağlığınızı ihmal etmeyin. Hoyalarla fazla ilgilenmedim şimdiye kadar. Hoya cornasam var küçük iki saksı. Siz hoya cenneti yaratmışsınız emeklerinize sağlık. Kafenin çok sıcak ve güzel hoyaların sağlıklı olacaklarından kuşkum yok. Kolaylıklar diliyorum:)
|
Hatice hanım öncelikle geçmiş olsun diyorum aman dikkat edin kendinize,yeni hoyalarınız da süper ötesi görünüyor.
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili İlkin'ciğimin bana köklü olarak gönderdiği hoya curtisii maşallahı var ne diyeyim.
Bütün gücüylen yeni yapraklar çıkartıyor. Baharla birlikte gelişimi hızlanan hoya memoria ve hoya bilobata görüntüsü mutluluk verici. Hoya memoria yı öyle bir çeliklemiştimki resmen kelaynağa dönmüştü:D gayet hızlı topraladı ve yan sürgünleri çoğaldı. Çelikleme olayını hoyalar seviyor, yan sürgün dalları dahada bir güçlü çıkıyor.. Hoya shepherdi 2 taneydi ayrı saksılarda bir saksıya diktim, bir oluşum var ama bilemiyorum biraz erken belkide düşündüğüm gibi değildir yine yan sürgün olabilir. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Çıkmamış candan ümit kesilmezmiş.
Aleya gardenden gelen bazı çelikler tek 1 er tanede kalsa yaşayanlar bizimdir misali sevindirici oluyor. Aleyadan gelen Hoya türlerinin yarıdan fazlasını kaybettim maalesef. |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda eski emekterlarım:p
2010 ortak siparişimden gelen hoya carnosa, Hoya verticillata. takas tan elde ettiğim pembe açan hoya carnosa. yine geçen yaz ege botanik bahçesinden aldığım hoya pubicalyx 282. Ve diğer pubicalyx red button, pubicalyx silverpink. Bugünlük bu kadar...... |
Alıntı:
çok Teşkkür ederim. Asıl hoya cenneti büyüdükleri zaman olacak inşallah. |
Gerçekten muhteşem Hatice hanım, ellerinize sağlık. Hoya cafeniz harika görünüyor.Bazıları için delilik olsa da onların ufacık bir yaprağını görmek müthiş sevindirici. Sizin adınıza sevindim.
Bu sabah iş yerine geldiğimde Paul beyden gelen minik Bellamın çiçek sapı oluşturduğunu görmem çok hoş bir anneler günü sürprizi oldu bana..İşlerin yoğunluğundan resim yükleyemedim henüz. Bu arada çok geçmiş olsun. Dikkat edin lütfen kendinize. Kızlarınıza ve size selamlar. |
Ablacım herşey muhteşem gidiyor. Rahatsızlığını şimdi okudum. Çok geçmiş olsun.
|
Orkun'cuğum,
çok teşekkür ederim. Herşey güzel giderken bile olanlar oluveriyor işte. Korkulacak büyük bir şey yokmuş. Mide ülseri perhiz ve tedaviyle atlatacağım inşallah, bunada şükür diyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025