agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 20-03-2011 11:30

4 Eklenti(ler)
Sevgili Dilaver bey,
buda size ayırdığım Hoya ly burma.
diğer karedekilerde Sevgili ilkinden gelen hoyalarım, H. serpens,
H. nummularioides ve H. curtisii

yeşillim 20-03-2011 16:47

Geçen yılki siparişimdeki köklü kerii başta beni öyle üzmüştü ki!
Ama sonradan coştu epey bir bekledim ama...
Diyeceğim o ki daha gelişim göstermemeleri normal. İnanıyorum
onlara bilinçli yaklaşacaksınız. Ben sabır diyorum.

delete61 20-03-2011 17:37

Allah yardımcınız olsun sayın missmenass, içinizi ferah tutun lütfen, kayıplara üzüldüm ama yeşermek için çaba sarfedenlerde var. Ben düzeleceklerine inanıyorum.

cemo 20-03-2011 18:36

Sevgili missmenas

Hoya cenneti yaratmışsınız, harika. Üzülmeyin o Tayland lıların her biri Asiye olacak inşallah.:p Sizde bu sevgi ve azim varken.

Kiralamayı düşündüğünüz mekana bayıldım doğrusu, orasıda sizin olacak, inşallah.

Dilerim tüm dileklerinize kavuşursunuz. Seranızda bol cicekli hoyalarınızla , kahvenizi yudumlarsınız.

Sevgiler

missmenas 20-03-2011 19:24

Sevgili Cemo,
Yaşayanları aynen bende öyle asiye gibi albenili olabileceklerine inanıyorum. Kayıplarım için üzülmüyor değilim, elbette üzülüyorum ama bu beni yıldırmıyor dahada hırslanıyorum kayıpları yerine koyabilmek için. Sanki kayıplar puzzel in eksik parçalarıymış gibi geliyor bana tamamlamak için alternatif hoya satan satış siteleri araştırıyorum,olmadı yurt dışındaki koleksiyonculara başvururum. Almancam güzel ilk etapta Alman'larla denerim şansımı:D Bir kaç satış sitesi daha denerim baktım olmuyor çareyi öyle buluruz ne yapalım. Güzelim Cafe yi boş mı bırakacağım.;)
Teşekkür ederim güzel Temenniniz için.

missmenas 20-03-2011 19:54

Sevgili Yeşillim,
Yaşıyor olduklarını bilmek yeter zaten, Ben sabırlıyımdır beklerim yeterki dışarı çıkarttığım saksı olmasın ölenleri dışarı çıkartıyorum. epeyce kayıp varki çok yer boşaldı bazı türleri çok çeliklemiştim. İyiki öyle yapmışım, aralarında 1 tanesi yaşama sarılıyor. hemencecik yeşil dal beklemiyorum zaten uzun süre soluklansın razıyım:p

Sevgili Delete61,
Üzüntüm çok büyük değil, tabiiki hepside yaşasa çok mutlu olurdum. Bunlar bizim için hepside tecrübe, böyle kayıplarla sonbahar da sipariş açılacağınıda öğrenmiş olduk.
Bu kayıplar yıldıramaz bizi,
Yaşayanlar bizim, hepimizin.
Gelecek yıl çelikleri alma zamanı bak kaç kişiyi mutlu edecek.Bunu düşünebilmek bile güzel. Keşke diyorum kaybettiğim çelikleri burda koleksiyoncu arkadaşlar deseki, ben çelikledim ektim satıyorum balıklama dalarım:Dgümrüğemi takılacak kargommu kayboldu derken çeliklerin geliyor yarı ölü yarı yaşıyor küflenmiş bunu telefi edebilecek alternatifler bulmalıyız.
Eski koleksiyoncu arkadaşlar özellikle bize böyle bir süpriz yapsalar ne güzel olurdu, emin olabilirsiniz ben denedim çeliklenen hoya daha bir iştahlı büyüyor:p
Ölen hoyalar Tayland'lıların, yaşayanlar bizim:D

yigit666 20-03-2011 21:51

sayın missmenas . bir dahaki çelikleriniz sizi bu kadar üzmez inşallah içlerinde canlı olanlar olacak gibi bende geçen siparişte çok kayıplar verdim . deneyerek bizde öğreneceğiz .

Fatih 20-03-2011 21:55

Ablacım hepsi seni çok mutlu edecek sen canını hiç sıkma.Diatomittekilerde güzel gelişmişler maşallah.Sanıyorum diatomitte ki hoya australis sürgün vermeye çabalıyor.

missmenas 20-03-2011 22:15

Hoya archboldiana, H.macgilliavrayi ve imperilais bir çiçek açsın birde orchioides bir çiçek açsın en azından büyümeye başlasın üzüntü falan kalmaz. hepsine değer yaşanan sıkıntıların.:p
Teşekkürler Yiğit'ciğim bu aleya bizi yıldıramaz en sonunda onlar bıkacak doğru gönderimi öğreteceğiz onlara.

Fatih'ciğim evet o senin H.australisin sürgün çıkartmak için güç topluyor;)
Benim kendim için ektiğim diatomit çalışmam yok, Bir kısmı senin bir kısmıda Sayın Hydrosuccess e ait. Takas için yeni ektiklerimden, ilerde belli olur bu belirtirim.

yıldıztozu 21-03-2011 21:33

Hatice Hanım,
Bu minik saksı içindeki hoyalarınız o kadar şirin görünüyorlar ki, sanki herbiri çukulata kutusundaki farklı tat ve şekildeki çukulatalar gibi.:)
Yememek için zor tutuyor insan kendini.
İnşallah onları değil ama çiçeklendiklerinde verdikleri ballarından tadabildiğiniz günün de burada fotografını koyacağınız zaman gelecek.
Aradaki kayıplar için hiç bozmayın moralinizi.
Kayıplar Aleya garden ın kalanlar sizindir:)

Perihan Bayram 26-03-2011 15:04

Sevgili Hatice hanım,Tayland çeliklerin inşallah güzel büyürler ve hemen çiçeklenirler.Benimkide bu yıl çiçek açarsa,açtırabilirsek çok sevineceğim.

alperfect 28-03-2011 20:48

2 Eklenti(ler)
Sn. missmenas asiyenin bana gönderdiğiniz yavrusu yaprak çıkarttı sevdi yerini galiba

missmenas 30-03-2011 20:51

Sevgili alperfect,
Maşallah diyelim öncelikle çeliği yaşatabilmişsiniz. Misafir getirmenizede çok sevindim, baharla birlikte gelişimi sürgün verme olayı hızlanacaktır. Şimdiden nasıl bir sardırma mekanızması yapacağınıza karar verin bence. Sarılmaya başladıktan sonra sürgün dallarına dokunulmaktan hiç hoşlanmıyor.
Çiçeklerinide görmenizi dilerim, Teşekkürler paylaşım için.

missmenas 30-03-2011 21:00

Sevgili Yıldıztozu,
Sevgili Perihan hanım,
Temennileriniz için çok Teşekkür ederim. Yaprak çıkartmaya çalışanlar var şu anda, onları görmek zaten yetiyor. Taylanddan yeni satıcılarla irtibata geçmeye çalışıyorum. 1 Satıcıya birde koleksiyoncuya mail gönderdim hala geri dönen olmadı. Anlamıyorum ben bu Tayland'lıları, biz olsak hemen geri döneriz. Türk'leri sevmiyorlarmı diye düşünmeye başladım.:mad:

sakagun 31-03-2011 09:22

1 Eklenti(ler)
Sevgili Missmenas,
Asiye'nin kızını görmek istersin diye düşündüm. Bugün banyo yaptı. Sana sevgilerini yolluyor.

missmenas 31-03-2011 11:22

Sevgili Sakagün,
Maşallah diyorum. Mükemmel gelişmiş, sürgün dallarını yukarı kaldırıp bağlasanız sanki dahada bir büyümüş gibi olacak, hem yeni sarılmasıda bambu çubuklarına daha sıkı olur ve kendini aşağı salmaz. çiçeklerinide görmeniz dileğiylen, Teşekkürler paylaşım için.

sakagun 31-03-2011 11:37

Dediğinizi deneyeceğim. Küser diye sürgün dallarını tutmaya korkuyorum.

missmenas 01-04-2011 10:26

5 Eklenti(ler)
Bugün güzel haberlerim var, Tayland'dan gelen 2 çeliğim ölecek diye korkarken hayata bağlandığının işaretini verdi.
hoya cilliata ve hoya lauterbachi.
Hoya kerri de çiçek sapı oluşumu gözlemliyorum.

birde çiçek açan çöl gülü adenium çiçeği beni hoya açmış gibi sevindirdi. Geçen yıl Sevgili Hazan-z arkadaşımın hediyesi, çok Teşekkür ederim Hazan'cığım bana güzelliği yaşattığın için.

hazan-z 01-04-2011 21:37

Sevgili Missmenas,o mutluluğu benim de yaşadığımı bilmeni isterim.İnşallah benim tembeller de açar.Hoyalarındaki gelişmelere de çok sevindim.En kısa zamanda çiçeklerini de görmemiz dileğiyle.

missmenas 14-04-2011 09:22

Hoya sipariş onayım apodagis.com dan hala gelmedi, çatlıyacağım meraktan:(

karalale 14-04-2011 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 785620)
Hoya sipariş onayım apodagis.com dan hala gelmedi, çatlıyacağım meraktan:(

Gelir, gelir sevgili missmenas. Sizin eliniz den hiç bir şey kurtulmaz. Kimbilir neler ısmarladınız yine. Ben bir tek istediğim Pachyclada yı bulamadım. Bu arada papağan köklerinin birazını buldum, haberiniz olsun, sevgilerimle...

missmenas 14-04-2011 10:28

Sevgili Karalale harikasınız o güzel çiçeğede sahip olabilecekmiyim ben şimdi? bu süper bir haber.
Sipariş listemi ortak siparişler sayfasında yayınladım, hemde 2 tane liste. Sanırsam 2. listeyi sonbahara doğru alacağım. Apodagis 2. listen henüz hazır değil diye mail atmış. geç olsun güç olmasında. Bu defaki siparişimden çok memnun kalacağımı söylüyor içimden bir his, yeterki karşı tarafta herşey yolunda olsun. Hoya pachyclada yı söyleseydiniz ya ortak siparişlerde isterdik yazın kendiniz alır götürürdünüz. belki benim 2. siparişe ilave yaparız erken onayı gelirse. Söylemeniz yeterli, ağustosa hazır ederdim ben onu.
Gelecek çelikler büyük olursa ben yinede ekerim ondan size, siparişimde var çünki.

karalale 14-04-2011 10:39

Papağan dan bende 3-4 kök kalmış, onları büyük bir saksı içine aldım.hem sümüklülerden korumak, hemde kolay sökebilmek için. Ayrıca bir arkadaşım dan da söz aldım, topraktan çıkar çıkmaz bahçesindekileri bana vericek. :D İşi garatiye aldım. Ortak sipariş listelerine bakmak aklıma gelmedi. Yurt dışın da olunca katılamazmışım gibi geldi.:( Sizi ve Antalya Hoya Resort u unuttum. Siz benim için bu tür den rezerve yapın lütfen. Ağustos ta mutlaka ziyaretinize gelicem.;) Sevgilerimle....

Orkun Kırcı 14-04-2011 10:48

Gelmez o mail gelmez :D

missmenas 14-04-2011 11:53

Orkun yapma ya,
Şakası bile içime oturuyor valla:(

mutama 14-04-2011 11:56

Sevgili missmenas

gozlerımı alamadım ..bu kadar guzellık bır arada nasıl olur ..herhalde cennetteyım..o kadar guzelllerkı su an calısıyorum ama ısı gucu bıraktım ..sabahtan berı sızın hoya'larınıza hayranlıkla bakıyorum .artık benımde hoya'm var sagolsun huzunperest arkadasımız bana celık verdı..umarım yasatabılırım ve cıceklerınden koklayabılırım..
sızden bır sorum olacak ben ekım yaparken secımımı buyuk saksıdan yana kullandım ..ıcıne uzamasını ve sarılmasını saglamak ıcın duzenek kurmayı planlıyordum acaba ..buyuk saksı tercıhım yanlıs mı sızce

mutama 14-04-2011 11:57

bu arada masallah dıyeyım de nazar degmesın....

missmenas 14-04-2011 12:23

Teşekkür ederim, Sayın Mutama.
büyük saksı tercihiniz, evet doğru bir seçim değil. küçük bir saksıdada sardırma düzenegi kurulabilir. Forumda bazı düzenek üzerine yazışmalar var bakarsanız Size fikir verebilir.
Teşekkür ederim Ayrıca güzel temenniniz için.

delete61 14-04-2011 23:00

Koleksiyoncudan hayırlı haberlerin geleceğine inanıyorum, içinizi ferah tutun olurmu.

Fatih 16-04-2011 23:54

Çilli

2 Eklenti(ler)
Ablacım senin için ayırdığım Çilli'n:

Eklenti 203739

Eklenti 203740

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025