![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Dayanamadım yine yükleyecem resmini mekanın üst katı sadece kiralık. Nisan 26 sında genel kurul toplantımız var teklif ilettim kirada anlaşabilirsek gelecekteki ilk hoya mekanımız olacak. Offfff.... Süpriz yapacaktım anlaşmaya varılırsa, neyse Arkadaşlar benim için pozitif düşününki bu Mekan bizim olsun gelecekte:p Etrafı daire şeklinde balkonla çevrili ve camlar kapı gibi her tarafından açılabiliyor. Batıya bakan bir bölümünü komple çiçekler için bölmeyi düşünüyorum. Tam m2 ölçüsünü bilmiyorum ama tahminimce 180m2 çatıdaki pencerelerde açılabiliyor. Kuzey tarafında mutfak Ve 2 tane wc si var. Bu tesis sitemizin ortak malı, sadece kafe olarak kiraya veriliyor başka bir amaçla verilmiyor. resimi kendi balkonumdan çektim:D |
İnşallah olur Hatice abla..Eğer anlaşma olursa paulun serasına türkiyeden rakip geliyor demektir..Hayırlısı olsun..
|
Gülhenisa'cığım, çok teşekkür ederim. Paul gibi olabilmek için sanırım bu Mekan gibi 4 tane gerekiyor. Türkiye Hoya talebini karşılamak için bile çok küçük ama hiç yoktan yinede iyidir. Herşeyden önce ayyy... çeliklerim ölmüş yaprakları sararmış dökülmüş diyen olmıcak:p
Aleya garden' den gelen çeliklerimin yaprakları kalmıcak bu gidişlen hergün sararmış dökülmüş yapraklarını topluyorum. Keşke Türkiye'de olsaydı böyle bir imkan bu sıkıntıları çekermiydik hiç. Düzenli bir şekilde aylara böler alırdım her defasında 4 tane hoya. Onada şükür diyorum, Geçen Yıl a kadar değişik hoya aradım durdum şimdi şikayet etmiyeyim:rolleyes: |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Sevim hanım,
Çok Teşekkür ederim. Sevgili Perihan hanım, Sağlıklılar hemde gelişimleri çok güzelleşmeye başladılar, Siz sormuşken birazda resim yükleyeyim minik Prenseslerden. |
5 Eklenti(ler)
Minik Prenseslerden başka görüntülere devam....
|
Alıntı:
|
Hatice hanım, birkaç yıl içinde ev sahibi Hoya' lar olacak gibi...:D
Alıntı:
|
Sayın missmenas maşallah, emeğinizin ve sevginizin karşılığını size en kısa zamanda köklenerek ve yeni yapraklar vererek sunmuşlar. Tabi bizede sevincinize ortak olmak kalıyor. Allah esirgesin. Düşünceniz çok güzel hele mekana bayıldım, her nekadar toplantılara katılamasakta, uzaktanda olsa kalbimiz sizinle
|
Alıntı:
|
Sevgili Maki ciğim,
bayıldım isimde hazır '' Sera cafe'' başkada isim konusunda fikri olan varsa seçim yapabilirim. Sevgili Dilaver bey, Bundan iyisi can sağlığı diyorum, İlk günler söylemiştiniz bana hiç unutmuyorum ev sizin değil hoyaların olacak ev taşımak zorunda kalırsınız diye çok uyarmıştınız. Bu doğa harikası çiçeklerle ilerisini düşünmek kolay olmuyor. Kimbilir belkide bu yıl gelirsiniz:)) Sevgili Delete61, Kimbilir belki yolunuz bir gün Antalya' düşer, toplantılara katılamasanızda keyifli bir sohbetle Hoyaların arasında kahvemizi içeriz. İyi Dilek ve Temennileriniz için çok Teşekkür ederim. |
Bence de Sera Cafe olsun. Çok beğendim ve başarınızın katlanarak artacağına eminim;)
|
Evet evet burası bizim mekanımız olmalı!!
Sera cafe, sera sohbet ama ''sera''... olmalı |
5 Eklenti(ler)
Antalya'dan Kar manzarası, Sabah 7 den bu yana kar yağıyor ve beyazlara bürünemedi:D Yağan Kar eriyor.
Video çekimi yaptım ama beceremiyorum nasıl yükleyecem bilemiyorum:( neyse fotoğrafları yükleyeyim ;) |
KAFE HOYA **** MİSSMENASta olabilir.Hatice abla resimleri görünce nasıl heyecanlandım bilemezsiniz..Çok güzel olmuşlaaaaaaaaaar.Maşallah eliniz dert görmesin..
|
Gülhenisa'cığım İnşallah cafe işi olur, Heyecanla nisanın 26 sını bekliyorum. Günler uzadıkça uzuyor heyecandan erkenden uyanıyorum gün geçmek nedir bilmiyor. Bak nikim de olabilir evet hiç aklıma gelmemişti. Anlamıda önemli benim için Küçük kızımın ismi tersinden yazılışı, Miss Sanem, İsmi Sanem Yağmur.
Sanem ismide eşimin Babaannesinin İsmi. Hoyalar büyümeleri biraz daha hızlandı gibi, yarın ince çubuklar bulmam gerekiyor 35 er cm tırmanıcı türlere çubuk koymam gerekecek, Nisanın ilk haftasına kadar yoksa birbirlerine dolanmaya başlıyacaklar. Pubicalyx ve silverpink, boğor maşallahları var aldılar başlarını gidiyorlar. Hoya kerri ler kalp şeklinde tazecik yeni yapraklarını insan seyrettikçe seyredesi geliyor. Hoya carnosa ''crinkle 8'' ve linearis sadece en durgun olanları, australisler de çok hızlı gidiyor sulawesii de öyle önümüzdeki hafta yeni halleriyle çubuklarıyla yeni resimler eklerim. Tam havalar iyice ısındı diyoruz bir süpriz Antalya'ya bile kar yağıyor:p |
maşallah tek kelimeyle muhteşem missmenas.
hoya insanı farklı etkiliyor .Kokusuyla cicegiyle büyülenmemek elde degil |
Sevgili İris41,
hoyalarımı bu yaz ilk sen ve karalale görecek, Hemde yeni mekanında inşallah çiçek açanıda olurda asıl keyfini o zaman yaşarsınız. Hoya kerrinizde emin ellerde yapraklanırda sürgünlenirde, Sizi bekliyor olacak.;) |
Hatice Hanım,
Sizin bu bir yıllık maceranızı film yapmak lazım. Bu kadar kısa bir zamanda yaptıklarınız takdire şayan ve insanı gülümsetip imkansız diye bir şey yoktur herşey mümkün dedirtiyor. Umarım kafenizi hayal ettiğiniz şekilde gönlünüze göre açar ve bizleri de o güzel mekanınızda bir araya getirirsiniz. Benbunu gerçekleştireceğinize can-ı gönülden inanıyorum. Söylemeden edemeyeceğim bu kadar kısa zamanda bu hoyaları böyle çoşturmak herkesin harcı değil (benim mesela :)) ) Bence her saksıya da bir mavi boncuk takalım :) Sayın dkp ben de sizinle aynı fikirdeyim. Mart ayı bitti diyelim. Eylül ayına 6 ay var şunun şurasında :) Hatice Hanım sayılı gün çabuk geçer derler hiç merak etmeyin gözünüzü açıp kapatıncaya kadar 26 Nisan gelmiş olacak.:) sevgiler |
Sevgili Yıldıztozu,
Mavi boncuğu ilk lacunosaya takacağım hele tomurcukları bir açtırabileyim;) |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar lacunosa tomurcukları yine döküldü:(
Ama pes etmek yok tomurcukları görüpte o güzelim kokuyu birdaha almadan pes etmiyeceğim. Birazda yeni saksılarıma değineyim. Tasarımı bana ait. Arabanın bağajı saksı dolu 25 tane saksı inşallah istedğim ve düşündüğüm gibi olur Yarın çembere sardıracam. Antik toprak saksı özellikle boyatmadım Dilaver bey geçen yılki saksıları özellikle boyatma demişti kök gelişimi için önemini anca anlayabiliyorum:p büyük sözü dinlemek lazım. Bunları özellikle boyatmadım. |
Allah kolaylıklar versin Hatice hanım. Çok güzel olacaklar biliyorum. Toplantıyı da Ağustos a ayarlayın lütfennnn.... Beni de bekleyin....:p
|
Hatice hanım, lacunosa' ya üzülüyorum yaşadığım tüm aşamaları siz de yaşıyorsunuz. Saksı değişimi zamanı geldi, ötelemeden on gün içinde tamamlamak gerekiyor. Kolaylıklar diliyorum, aleyagarden maceranız hoş olmamış bu bizi güçlendirir, elinizdeki türler yetsin artık da birazcık da çiçek görmek için çabalıyalım, olmaz mı ? :D
|
Selamlar Saygılar
Yaptığınız çalşmalar çok güzel. Emeklerinizin devamını mutluluk olarak size dönmesini dilerim. İyi çalışmalar.. |
5 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Serken hoca.
Dilaver bey, dün Akşam lacunosanın 2 saksısın toprağını değiştirdim. 2 beyaz saksıdaki lacunosayı tek saksıya aldım. İnşallah bu defa açar. kökleri gayet güzel sağlıklıydı herhangi bir çürüme veya zararlı göremedim. yaklaşık 3 hafta gibi bu değişimle gözlemleyip, çiçek açmazlarsa fosfor oranı yüksek bir gübre alıp deneyeceğim. Hala dökülen tomurcuklarda yeniden oluşum başlıyor. Deneme amaçlı sürgün uçlarını kestim tomurcuğa gitsin kuvvet diye bu defada başka yerlerinden sürgün vermeye başladı. Anlaşılan o ki lacunosam çiçek patelleriyle ilgilenmiyor:mad: Resmen sinir harbi yaşamaya başladım. Bir nevi savaşa girdik diyebilirim. Eminim bir çok Arkadaşımız Tayland'dan gelen çeliklerimi merak ediyordur. Resimlerini çektim değerlendirmeyi siz yaparsınız artık. Hergün sararıp dökülen yapraklarına bakmaktan iyice karamsarlığa düştüm. Bazılarını tamamen kaybettim bazıları hala can çekişiyor. Hayata bağlananların köklendiğini düşünüyorum henüz sürgün ve ya yaprak çıkartan yok. |
5 Eklenti(ler)
Tayland çeliklerin devamı:(
|
5 Eklenti(ler)
Tayland çeliklerin devamı.
|
5 Eklenti(ler)
Çeliklere devam,
|
5 Eklenti(ler)
Tayland çeliklere devam
|
5 Eklenti(ler)
Diatomit e ektiğim çelikler de 2 tane kayıp oldu. Hoya retusa ve Hoya wayettii
|
3 Eklenti(ler)
Diatomitteki çeliklerin devamı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025