agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

kedicik 18-02-2011 08:01

ablam çiçekleriin bi harika görünüyor.çok imrendim şimdi :) daha çok fotoo yüklermisin ablacım bakmak çok keyifli oluyo:D baktıkca daha bakası geliyor insanın :D:D

karalale 18-02-2011 09:28

Hatice hanım, offff offff demekten başka ne yapabilriz ki. Hoyalarınız harika, ev de size yer kaldı mı? (ya da gelecek misafirlere) Benim gözüm yine de ilk resimde arka da görünen Asiyenizde kalıyor. Size hoyalarınızla keyifli saatler diliyorum, selam lar....

missmenas 18-02-2011 17:52

Sevgili Karalale,
Hiç değinmeyelim istersen evdeki yer konusuna. Hiç sonu yokmuş gibi geliyor bana, hala yeni başka güzel hangi türleri var diye bakıyorum. Aynı sitenin içinde Ağustos sonuna boşalacak bir giriş dairesi var onu kiralayacağım Site yönetiminden Söz aldım giriş daireler siteye ait.
Asiyenin dışında bütün çiçeklerimi o daireye taşıyacağım. Hem aile fertlerinin dilinden kurtulacağım, Şirinde eminim çok mutlu olacak sürekli bahçede koşabilir. Yoksa boş birtek koltuk arkaları kalmıştı:D
Misafire herzaman yerimiz var, Yaz'a bekliyorum.

missmenas 18-02-2011 18:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kedicik (Mesaj 756982)
ablam çiçekleriin bi harika görünüyor.çok imrendim şimdi :) daha çok fotoo yüklermisin ablacım bakmak çok keyifli oluyo:D baktıkca daha bakası geliyor insanın :D:D

Sevgili Kedicik, bakması gerçektende güzel sana katılıyorum hele birde çiçek açsa keyfine doyum olmuyor inanki.
Bunlar etiketlendi Kedicik diye:pMartın ortasından sonra yola çıkar Elazığ'a havalar hala soğuk olursa Nisanda Kesin senin yanındadır prenseslerin.
Sen birde sayfa açarsın Senin hoyalarını izleriz hepbirlikte.
Adlarını ben bunların kedicik koydum arada bir hatırını soruyorum elimde büyüteçle.
Çiçeklerin konuşacağını sanmıyorum ama ben bunlarla konuşmaya başladımmı Şirin yanıma geliyor bana tersters bakıyor :D o bir gün kesin konuşacak gibi....

elek 18-02-2011 19:04

Hatice Hanım, aradıklarınızın ikisi burada var ama çok pahalı, hatta kazık desek yeri çünkü bu fiyatlar iki gözlü çelik içinmiş.

Benim bebek prenses var mı resimlerden birinde ;)

kedicik 18-02-2011 20:46

[QUOTE=missmenas;757233]Sevgili Kedicik, bakması gerçektende güzel sana katılıyorum hele birde çiçek açsa keyfine doyum olmuyor inanki.
Bunlar etiketlendi Kedicik diye:pMartın ortasından sonra yola çıkar Elazığ'a havalar hala soğuk olursa Nisanda Kesin senin yanındadır prenseslerin.
Sen birde sayfa açarsın Senin hoyalarını izleriz hepbirlikte.
Adlarını ben bunların kedicik koydum arada bir hatırını soruyorum elimde büyüteçle.
Çiçeklerin konuşacağını sanmıyorum ama ben bunlarla konuşmaya başladımmı Şirin yanıma geliyor bana tersters bakıyor :D o bir gün kesin konuşacak gibi..

ablam beni çok mutlu ettin ya duygulandım bütüün güzellikleri bi araya toplamışsın. beklemiyordum ,şaşırdım böle dahaa da değişik göründüler bana.hepsimi benim diye heyecan yaptım bi an .acelesi yok nasılsa emin ellerdeler .ablam hele bi sıcaklar başlasın o zaman kavuşucagım prenseslerime :)umarım bana gelincesi yaşatabiliriim.güzell güzelde çiçek veriyomuşlar sayfa açmak ne demek :D siteye ilan verirmişim:)
şirin bi gün isyan edecek ona şüpe yok ablam :D kıskanmakta haklı .sürekli çiçekler içinde görünce seni istem dışı duygusal isyan moduna geçiyor yavrucak:D

sakagun 18-02-2011 21:37

Benimkileri de etiketledin mi Missmenas? Kediciğe etiketlediklerin içindeki üzüm taneleri şeklinde olan hoşuma gitti. Ondan bana da ayırır mısın?

missmenas 18-02-2011 22:06

Sevgili Sakagün,
yarın gündüz sizinkileri ekliyeyim denedim resimler güzel çıkmıyor şimdi. Boncuk boncuk olan sukulent tespih çiçeği Hoya değil yani bakayım bir dal daha alabilirsem sizin içinde ekerim.

missmenas 18-02-2011 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elek (Mesaj 757258)
Hatice Hanım, aradıklarınızın ikisi burada var ama çok pahalı, hatta kazık desek yeri çünkü bu fiyatlar iki gözlü çelik içinmiş.

Benim bebek prenses var mı resimlerden birinde ;)

Sevgili elek,
Baktım siteye ben daha öncede fiyatları gerçektende çok yüksek, ama ne yapalım bulamazsak burayada açarız bir sipariş. Öncelikle aleya garden den cevap bekliyeceğim.
Sizin prensesinde resmini yarın ekleyeceğim.
İlgilenip bana link adresi vermenize, ayrıca çok Teşekkür ederim.

Orkun Kırcı 19-02-2011 20:55

Kıskandım şimdi herkesin bebişleri fotolanmış :)

missmenas 20-02-2011 09:30

2 Eklenti(ler)
Ben bu etiketleme işini pek onaylamıyorum, iyi bir fikir değil gibi geliyor bana. Etiketlediğim ölürse yerine başka sını koymak zorundayım. Sonra denmesin benim çiçeğim bu değildi diye. Yani iyi bir fikir değil bence. Bence en mantıklısı, her güzel gelişim gösteren saksıları burda paylaşmak diye düşünüyorum.
Bundan sonra yeni sürgün verenleri arada bir yayınlamak istiyorum.

1. kare Hoya bogor, kokulu türler arasındaki en güzel kokuya sahip olanından bir tanesi. Türü tırmanıcı.

2. kare Hoya lacunosa yine kokulu türler arsında. Türü sarkıcı.

missmenas 20-02-2011 09:51

3 Eklenti(ler)
Sevgili İlkin Arkadaşımdan gelen hoyalarım. Dün Akşam üzeri kargodan aldım. Çok Teşekkür ediyorum İlkin'ciğim beni bu güzel perenseslere kavuşturduğun için.
1. kare Hoya nummularioides yeni sipariş listemde olan ama son anda vazgeçtiğim ve de çok istediğim bir türdü. 2. siparime ilave yapacaktım bu çok büyük bir süpriz oldu benim için. Çeliği 2 ye bölüp ektim.

2. kare hoya curtisii geçen yıl ortak siparişlerden getirttiğim çelik hoyalar arasında yaşatmayı başaramadığım tek türdü. Bunu yaşatacağıma eminim çünki artık Yurdumuza adapte olmuş ve de köklü olarak geldi.

3. kare hoya serpens, Tanrım bu kadar minik ve sevimli yapraklarının olacağını düşünmemiştim çok narin bir tür. Çelik olarak ekildi umarım yaşatabilirim.
İlkinciğim Tekrardan çok Teşekkür ediyorum

İlkin 20-02-2011 23:16

Rica ederim sevgili missmenas... :) Gelen 3 tür de gayet sağlıklı ulaşmış görünüyor size, çok sevindim doğrusu...
3 tür de suyu seven türlerden, aşırıya kaçmadan toprakları nemsiz bırakmamaya çalışın, başarılar diliyorum...

yıldıztozu 21-02-2011 12:38

Güle güle büyütün sevgili missmenas :))

karalale 21-02-2011 13:31

İyi bir fikrim var. Hoya resort u belirli günlerde ziyarete açın. Bilgi ve bitki alışverişi yaparız. Satış ya da değiş tokuş da yapılabilir. Hoya Bankası olma yolun da ilerliyorsunuz. İşin sonu Paul beyin gibi koca bir sera da bitecek galiba...:D Daha çooookkkk işiniz var çokkkk. Kolaylıklar diliyorum Hatice hanım....:p

cey 21-02-2011 14:01

pıtır pıtır pek güzeller:) Acaba benim ne zaman olacak bu güzelliklerden, imrenmiyorum dersem yalan olur :)

missmenas 21-02-2011 15:57

Sevgili Cey,
az kaldı sabır en güzelleri sizlerin olacak. Çeşitlerimizde çoğalıyor, hoya türleri çok nasılsa sonu yok yeni tür edinmenin.

missmenas 21-02-2011 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 758360)
İyi bir fikrim var. Hoya resort u belirli günlerde ziyarete açın. Bilgi ve bitki alışverişi yaparız. Satış ya da değiş tokuş da yapılabilir. Hoya Bankası olma yolun da ilerliyorsunuz. İşin sonu Paul beyin gibi koca bir sera da bitecek galiba...:D Daha çooookkkk işiniz var çokkkk. Kolaylıklar diliyorum Hatice hanım....:p

Sevgili Karalale,
evde olduğum her zaman kapım açıktır, bilgi bitki alışverişine tabiiki varım. Takas zaten en çok sevdiğim olay, en son takas hoyalarım Sevgili İlkin'ciğimden geldi.;)
Hoya serası olacak zaten 60m2 ama 2 yılı var daha. Paul bey in serası kadar olmasada Türkiye'de yine birçok hoya çeşiti bulunubilecek bir seraya sahip olacağıma eminim. Çok iş değilde çok ama çok keyif olacağına inanıyorum çiçeklerin biri dökülecek bir diğeri açacak mis gibi etrafı saran kokularıyla mest edecek:D keyiftir bu benim için.

kedicik 22-02-2011 06:55

inşallah abla :D
belkide antalya genelinde tek olursun .heyecanla bekliyoruz seranın açılışını.

Hatice Tarhan 22-02-2011 07:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 758434)
Sevgili Karalale,
evde olduğum her zaman kapım açıktır, bilgi bitki alışverişine tabiiki varım. Takas zaten en çok sevdiğim olay, en son takas hoyalarım Sevgili İlkin'ciğimden geldi.;)
Hoya serası olacak zaten 60m2 ama 2 yılı var daha. Paul bey in serası kadar olmasada Türkiye'de yine birçok hoya çeşiti bulunubilecek bir seraya sahip olacağıma eminim. Çok iş değilde çok ama çok keyif olacağına inanıyorum çiçeklerin biri dökülecek bir diğeri açacak mis gibi etrafı saran kokularıyla mest edecek:D keyiftir bu benim için.

Hatice Hanım ağzınızdan bal damlıyor, hiç bir şey için bu kadar sevinmemiştim hayellere daldım sabah sabah.Helede bu sera bana çok yakın olunca bide Türkiye de bir ilk, MÜTHİŞ OLACAK İNŞALLAH....

a1919 22-02-2011 08:13

Umarım herşey gönlünüzce olur Hatice Hanım. Bizim gibi uzaktakiler için internet satışı yapmayı unutmayın :)

missmenas 23-02-2011 23:01

Sevgili a1919,
Teşekkür ederim. Hoya Koleksiyonumu çoğlatma çabasındayım, şimdiden epeyce çeşit oluştu bugün yeni çeliklerimde geldi, senede bir defa çelik alma olayı yapacağım. En azından masraflarıma katkı amaçlı. Gerçek Hoya satışı hem çelik hem köklü ancak 2 yıl sürer sanırım. O zamana kadarda seraya taşınır hoyalarım. Taşınır taşınmazda isteyen herkez istediği hoyayı bulnak için uzaklarla başka ülkelerle uğraşmak zorunda ve ya kolim gümrüğemi takılacak diye uykusuz kalmıcak. Hoyacı Arkadaşların Tatil beldesini değiştiririm gibime geliyor:D

missmenas 23-02-2011 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 758700)
Hatice Hanım ağzınızdan bal damlıyor, hiç bir şey için bu kadar sevinmemiştim hayellere daldım sabah sabah.Helede bu sera bana çok yakın olunca bide Türkiye de bir ilk, MÜTHİŞ OLACAK İNŞALLAH....

Adaşım aylardır Antalya'ya uğramanı bekliyorum. Çok ta yakınız oysaki, gel bak Yeni hoyalar geldi. Artık bu defa gelirsin İnşallah:p

Fatih 23-02-2011 23:08

Ablam hayırlı olsun hoyaların gelmiş.Nasıl durumları resim eklemeyecek misin?

Şevket Yaşar 23-02-2011 23:12

çelikler hak.

Sayın mismenas,

Bu gün gelen çelikler Aleya' ya verdiğiniz sipariler mi?

missmenas 23-02-2011 23:14

5 Eklenti(ler)
Aleya garden a siparişimi 14 Şubat Akşamı yaptım, 16 Şubat ta onay mesajı geldi ve kargoya verildiğinin bildirimi.
Bugün 24 Şubat Akşama doğruda siparişlerimi teslim aldım. Merak eden hoyacı Arkadaşlarıma resimlerinide ekliyeyimki ilk defa çelik getirtmek isteyenler özellikle merak eder diye düşünüyorum:p üzülmeyin çoğu sağlamdı:D bazıları tabiiki her siparişte olduğu gibi kayır olark kabul etmek lazım. Alışacağız artık buna yılmak yok hoya praetorii yi mutlaka köklü getirtmek gerekiyor sanırım.

missmenas 23-02-2011 23:19

5 Eklenti(ler)
devamı hepside çelik istemiştim.
Burda Sayın Dilaver bey'in kulağını çınlatacağım, bazen büyük sözü dinlemek gerekiyor. Köklü getirtmemi tavsiye etmişti çünki.:(

Şevket Yaşar 23-02-2011 23:25

çelik hak.

Sayın mismenas,
Yeni çelikleriniz hayırlı olsun.Çabuk köklenip çiçeklemelerini dilerim.Çeliklerin listesini sayfanızda yazarsanız memnun oluruz.İyi geceler

missmenas 23-02-2011 23:26

5 Eklenti(ler)
Bu gece uyku yok sanırım:p toplam 23 çelik sabahlıyacağım galiba. İnşallah elimde saksı ve çelikle uyuyakalmam:D

missmenas 23-02-2011 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şevket Yaşar (Mesaj 759517)
Sayın mismenas,
Yeni çelikleriniz hayırlı olsun.Çabuk köklenip çiçeklemelerini dilerim.Çeliklerin listesini sayfanıda yazarsanız memnun oluruz.İyi geceler

Şevket Bey,
Hoşgeldiniz Bende yardıma geldiniz sandım:D
yarın akşam artık listeyi belirtirim.
Darısı sizlerin başına.
Birde tavsiye vereyim hoya siparişi açacak olan Arkadaşlar içinde geçerli. Toprağı saksıya koyun öyle bekleyin çelikleri.
işiniz hafifler en azından:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025