agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

Fatih 23-02-2011 23:35

Ablam hepsi şimdiden iyice köklenmelerini diliyorum.
Yaptığım tespitlere göre etli yapraklı türler daha canlı gelmişler.Özellikle hoya archboldiana gibi etli yapraklılar çok canlı gözüküyor.diğerleri için normal gibi geldi.İnce yaprak kısa dayanıklılık gibi bir yorum yapmamıza yardımcı oluyorlar.

Bugün için hiçbir dikim işlemi yapma ablam hepsini suya ısla ve yat.Yat diyorum sanki kolaymış gibi ilk carnosa çeliğimin başında beklediğim günleri unuttum sanki:D

yeşillim 23-02-2011 23:50

Sayın missmenas,
Hayırlı olsun siz onları bir vazo çiçeği gibi suya koyun ve rahat rahat uyuyun.
Onlar sevginiz ve ilginizle size cevap verirler diye umuyorum. Biraz da yapraklarına hafifçe fısfıs mı yapsanız diyorum.

delete61 24-02-2011 08:05

Sayın missmenas gözünüz aydın, sağ salim elinize ulaşmışlar. Yol yorgunu misafirlerimiz, arkadaşlar haklılar biraz dinlensinler birşeycikleri kalmaz. Sayın yeşillim' in dediği gibi ilginizle herşey yoluna girecek. Ben inanıyorum.

Hatice Tarhan 24-02-2011 08:15

GÖözünüz aydın Hatice hanım.Hepsi sağlıkla köklenirde bende öyle seyretmeye gelirim inşallah.Hepsini güle güle büyütün üzerinden çiçekleri eksik olmasın...

sevim4 24-02-2011 09:20

Canım hayırlı olsun,

yigit666 24-02-2011 09:30

sayın missmenas.çeliklerinize kavuşmanıza sevindim .exsperes kargo size biraz geç gelmiş ben daha çabuk almıştım .sonbahar çelikleri daha sararmamış olarak elime geçmişti ben iki gün oksijenli suda (suya biraz oksijen katıp) beklettim daha sonra ektim . ayrıca merak etmeyin . köklü gelen çelikler hiç topraksız olunca onlarda kuruyor ben gelen köklü çelikleri yaşatamadım . köksüz olanlar daha çabuk tutuyor hoyalarınızı güle güle büyütün .

Orkun Kırcı 24-02-2011 09:55

Ablacım bence hepside iyi durumda praetorii yaprakları sararmış olmasına rağmen gövde iyi gibi duruyor. Filizlenmelerini en kısa sürede görmek dileğiyle.....

missmenas 24-02-2011 15:14

Sevgili yeşillim, Fatih, Şevket Yaşar, Delete61, Htaice tarhan, Sevim4, Yiğit666 ve Orkkun Kırcı.
İyi Dilek ve Temennileriniz için çok Teşekkür ederim.
Bu hoyalar sadece benim değil, bütün hoya tutkunları için de ekildi, Sevincinide Hüznünüde birlikte yaşayacağız.;)

Yiğitciğim sen çok şanslısın İstanbuldasın. gönderimler daha çabuk ulaşıyor sizlere. ben spariş order ini düzenlerken atlamışım ekspres kargoyo benimki normal ihbarlı olarak geldi. geldiği gün İstanbuldan, Antalya'ya nakledildi. Burda kargo işleme merkezinde bekledi Antalya'ya geldiğinin 3. günü akşamı alabildim anca. 2 defa gittim kargo işleme merkezine vermediler bende çaresiz beklerken yine gelmedi. Akşam üzeri bir yaygara koparttım kargo merkezinde beni başlarından atmak için anca verdiler.:Daslında öyle yaygaracı birisi değilim, hoya için yapılan bir cazgırlıktı işe yaradıda:D

missmenas 24-02-2011 15:22

Dün geceden beridir henüz uyumadım. Bütün hoyalarım ekildi birazdan Resimlerini paylaşırım. Cenaze töreninden geldim biraz kendime gelmem lazım. Fatih için söz verdiğim hoyalarıda diatomite ekeyim, onlarında resmini çekip öyle paylaşım yapacağım. Bu arada piller şarjda, o kadar çok resim çektimki pili sarja takmayı unutmuşum.

İlkin 24-02-2011 16:18

Öncelikle tekrar başınız sağolsun sevgili missmenas...
Hoyalara gelince çeliklerde yol yorgunluğu göze batsa da köklendireceğiniz çok tür var gibi görünüyor. Umarım hepsi köklenir, büyür de kısa sürede çiçeklerini bizlere gösterirsiniz. :)

missmenas 24-02-2011 19:56

Sevgili İlkin'ciğim,
Teşekkür ederim Dostlar Sağolsun.
Hoyalarım beklediğim gibi geldi. her siparişte olduğu gibi bazı kayıplar olacak elbette. Bunlar bizim tecrübelerimiz oluyor neyi çelik neyi köklü alacağımızı öğreniyoruz. Geçen yılki tek kayıbım olan hoya curtusii ye senin sayende kavuştum. Kayıpları yerine koyabilmek çok güzel bir duygu.

missmenas 24-02-2011 20:20

Aleya garden'den gelen hoya listem.

hoya archboldiana pink
hoya archboldiana white
hoya callistophylla
hoya campanulata
hoya ciliata
hoya dennisii
hoya deykei
hoya endauensis
hoya imperialis pink
hoya imperialis red
hoya kerri margin variegata
hoya lauterbachii
hoya lasiantha
hoya ly burma (rechtangle leaf)
hoya macgillivrayii
hoya macrophylla
hoya megelaster
hoya onychoides I
hoya onychoides II (venüs)
hoya praetorii
hoya retusa
hoya vitellinoides
hoya wayetti

toplam 23 hoya çeşidi umarım hepsini yaşata bilirim

gulshenisa 25-02-2011 16:21

Hatice hanım bugün syfanızı baştan sona okudum .Sizi gerçekten tebirk ederim bütün hoyalarınız çok güzel.inşallah yakında bizde başlarız sizin gibi resim paylaşmaya...tabi bizim minikler gelince.resimleri görünce heyecanlanmaya başladım uykularım kaçacak şimdi

kedicik 25-02-2011 22:21

abla hayırlı olsun yeni hoyaların inşallah hepsi tutarda yüzün dahada çok gülerrr.gelişmeleri heyecanla bekliyoruz.

missmenas 26-02-2011 00:04

Sevgili kedicik,
çok Teşekkür ederim. Şimdiden 3 tane kayıbı göze aldım, ama bunlar hoya süprizlerle dolu hiç bellide olmaz yani hepside yaşayabilir zaman gösterecek.

missmenas 26-02-2011 00:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulshenisa (Mesaj 760422)
Hatice hanım bugün syfanızı baştan sona okudum .Sizi gerçekten tebirk ederim bütün hoyalarınız çok güzel.inşallah yakında bizde başlarız sizin gibi resim paylaşmaya...tabi bizim minikler gelince.resimleri görünce heyecanlanmaya başladım uykularım kaçacak şimdi

Sevgili Gülhenisa,
ilk zamanlar sabahlara kadar bende okuyordum hoyalarla ilgili bütün sayfaları. Gerçi hala okuyorum ama sabahlamıyorum. Hoyalara gönül vermiş birisi için, o kadar çok değerli bilgi ve tecrübeler varki hepsinden faydalandım. Sağolsun Arkadaşlar'ımızın yapmış olduğu deneyler onlardan kendime ders aldım hataları ben yapmamaya çalıştım, olumlu sonuçlarınıda hep uyguladım. Bunları hep taktir ediyorum, bende elimden geldiğince kendi edindiğim tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum.
Sizin prensesler nazlı nazlı yaprak çıkartma çabasındalar sürgünler güçlenir güçlenmez göndereceğim.
Sonrasında bir sayfada daha açılacak Konya ilinden değişik iklim başka gelişim tecrübeleri bunları paylaşmakta çok güzel olacak. 1. yılını doldurmadan başlar arayışlar. Çiçek sapı verdi (süpriz), sardırma mekanızmasınamı? merdivenemi ? tırmandırayım:D sarkanları acaba tavanamı monte etsem sarkıtsam, yoksa raf mı yaptırıp duvardan sarkıtsam( tatlı dert) :Dbunlarda çok güzel paylaşım olacak prensesler büyüyor şimdiden düşünmeye başlayın çeyiz hazırlar gibi:p

missmenas 26-02-2011 15:26

2 Eklenti(ler)
Resimleri yüklemeyi unutmuşum:D

gulshenisa 28-02-2011 14:28

Maşallah nazar değmesin çok güzel görünüyorlar.elinize emeğinize sağlık.Bende çeyiz hazırlayın demiştinizya onunla meşgulüm.Birde sizden gelecekler hariç güzel kokulu hoya çeşitlerini soracaktım size hangileri*sıraya onları koyayım..

missmenas 28-02-2011 23:26

Sevgili Gülhenisa hanım,
Şimdiye kadar hoyalarda 2 türüne çiçek açtırıp koklayabildim. Hoya lacunosa ve hoya carnosa 2 side kendine göre çok güzel kokuyordu. Koku tarifi yapmak ne zor şeymiş:D Zaman içerisinde çiçek açtırıpta kokusunu her birisin tarif etmeye çalışırım.
Aslında çok güzel bir konuya değinmişsiniz elimdeki türlerin bir listesini yapıp yanlarına kokulu olanlarıda yazmak lazım. ilk fırsatta bunu araştırıp yapmalıyım. Koku ve bakım konusunda benim sıkça başvurduğum yabancı kaynaklı bir hoya koleksiyoncusunun sitesi var Bunuda paylaşamam gerekiyor http://www.hoyor.net/en/
İleride çeşitlerim çoğalınca bende böyle detaylı anlatım içeren, türlerle ilgili sayfa hazırlamayı düşünüyorum. Ama nedense gözümde büyütüp korkuyorum. Çok emek ve zaman isteyen bir konu, inşallah yaparım bir gün.

Gülhenisa hanım, ilk etapta seçtiğiniz türlerle 4 mevsimi geçirmenizi tavsiye ederim. Zaman içerisinde başarı sağladığınızda hoyalarla. Gelecek yıla büyük çiçeklilerle ve büyük yapraklılarla ve kokusunuda öğrenmiş oluruz o zamana. Seçimi gelecek yıla saklayalım derim ben. Bu tavsiyemi dikkate almanızı öneririm.
Aynı tavsiyeyi banada yapmıştı sevgili dkp arkadaşımız. Şimdi çok hak veriyorum kendisine;)

missmenas 28-02-2011 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 760813)
Sevgili arkadaşım, kutluyorum seni. Sağlam bir şekilde gelen çeliklerin asıl yerlerine yerleşmişler bile :)

Bazıları çok uzun süre yollarda kalmamasına rağmen sararmışlar ama senin elinden kuru dalın bile yeşereceğinden eminim, onlarda çok kısa sürede sürgün verecektir.

Güzel günlerde büyüt canım.

Canımsın,
başarım hepimizin Yani Sizlerin.
Değerli bilgileriniz tecrübeleriniz olmasaydı, Beni cesaretlendiren mesajlarınız olmasaydı; bu başarıda olmazdı.
Ne kadar Teşekkür etsem azdır.
Yeni gelen çeliklerimde sararan yapraklar tek tek dökülmeye başladı heyecan ve ümitle yerine tazecik yapraklar çıkarmasını hayata bağlanmasını ümid ediyorum.
İyiki varsınız sevincimi hüznümü paylaşmanın keyfide başka bir güzellik.;)

yıldıztozu 01-03-2011 20:50

Sevgili Missmenas,
Bakıyorum ki eviniz şenlenmiş. :)
Güle güle büyütün hepsini de. Belli olmaz belki 2012 yılında hep beraber geliriz Antalyaya 'ya. Sizin hoyaları görmeye açmış olanları koklamaya :)
Umarım herbiri çiçekleri ile ayrı ayrı yüzünüzü güldürür.
Kolay gelsin

missmenas 01-03-2011 21:26

Sevgili Yıldıztozu,
Çok Teşekkür ederim evimde gönlümde şen. Hele birde gelecek yıl çiçek açınca bunlar, seçtiğim hoyaların çoğunluğu kokulu türler, misss gibi kokusuyla kim şenlenmezki;) değmeyin keyfime olur artık.
Bu Yılda beklerim, herkes gelecek Yıla ertelemesin.
Kalbi Tabiiat hayranlığıyla dolu tüm Dostlarıma, Kapım her zaman açıktır.

Şimdi Aklıma bir Fikir geldi, gelecek yıl Antalya'da, Hoya koleksiyonu yapan Dostlarla, Tarih belirlesekte bir Toplantı yapsak ne kadar çok mutlu olurdum.

huzunperest 01-03-2011 22:28

Yeni çeliklerin hayırlı olsun Sevgili Arkadaşım. Çok güzel türler seçmişsin. Hepsi de büyüyüp çiçek çiçek gülümsesinler sana:))

missmenas 01-03-2011 23:02

Canım Arkadaşım,
Hoşgeldin.
Nasılda merak ettim Seni hiç gözükmüyorsun. Bu aralar kulağın çok çınladıysa yanakların al al yandıysa bilki hep ben seni anmışımdır, son günlerde hep aklımdasın. İçim rahatladı sanki Yüzyüze görüşmüş gibi. Bir cesaretle bireysel sipariş açtım Aleya garden a, seçtiğim türleri beğenmene Sevindim. İnşallah hepsini olmasada çoğunluğunu yaşatırımda çiçeklerini hep birlikte seyrederiz. Çok Teşekkür ederim Canım Arkadaşım benim.
agaclar. net'te aktif olmamı sana borçluyum. Yazdığım ilk özel mesajımı hatırlarmısın bilmem ama, ben hiç unutmuyorum heyecanla ortak siparişe katılacağım diye, nedir ne değildir sipariş kaçacak diye üye olduğum gün palaspaldaras dalmıştım aranıza:DHiç kırmadan anında mesajıma cevap vermiştin. Bu sitede yokluğunu hissettiğin kim var diye soran olursa tek cevabım HUZUNPEREST olur. Tabiiki çok değerli dostluklar kurdum SEN 1. sıradasın.
Şimdi 2. kim acaba diye merak edenler olacak Taabiki DKP Saygı duyduğum ve çok değer verdiğim her konuda yardımını hiç esirgemiyen vefalı Babacan Dostum, Babacan diyorum çünki hep nasihat eder bende kulağıma küpe yaparım. Babamdan sonra nasihat eden 2. kişi Sevgili Dilaver bey.
3. 4. böyle dostluklarımızın devamı devam eder gider lütfen alınan olmasın bu sıralamama:(
Canım çok Teşekkür ederim Temennin için ara sıra uğra. Hatta hoşuna gitmeyen hoya ile ilgili gördüğün kusurlarımı eleştir lütfen, Eleştiriler benim için tecrübe olacaktır.;)

huzunperest 01-03-2011 23:38

Güzel sözlerin için teşekkür ederim canım benim:)) Siteye giremeyişimin eksikliğini ben de çok hissettim kendimde, özledim de sizleri. Ama bundan sonra aranızda olacağım inşallah.
Sevgiyle kal canım arkadaşım:)

gulshenisa 03-03-2011 12:03

Daha önce bu sitede okumuştum hangi çeşit nasıl kokuyor diye ama şimdi bi türlü bulamıyorum.imdaaaat..

yıldıztozu 07-03-2011 09:01

Sevgili Hatice Hanım ,
Antalya'da hoya severlern bir araya gelmesi neden olmasın ki?
Çok güzel de olur.
Umarım başarırırz.

sevim.K 07-03-2011 10:33

Hepsi çok güzeller. Güle güle büyütün Hatice hanım. Bol bol çiçeklerini görün:)

Perihan Bayram 07-03-2011 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 691168)
Hoya'larımın gelişimini Sizlerle paylaşmak istedim. Ben tatildeyken öyle gelişmişlerki sanki sıra çiçek açmaya gelmiş gibiler:D
15 Mayıs 2010 da gelen çeliklerim bunlar.

ilk H.australis ve H. lacunosa

Sevgili Hatice hanım.Sayfanı izliyorum.Bu çelikler çok sağlıklı görünüyor.İnşallah bana ayırdıkların da böyledir.Sevgiler.

Perihan Bayram 07-03-2011 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 760820)
Resimleri yüklemeyi unutmuşum:D

Çok güzel görünüyorlar,eline sağlık arkadaşım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025