![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
bende hoya kenejiana variegate var:p hadi şanslısınız. Eylül ayına hazır olur. Tek 1 tane kaldı çünki birisinide Şevket Yaşar Bey'e gönderdim. Aslında elimdeki türlerin bir listesini yayınlayacağım ama fırsat bulamıyorum. Birde elimdeki fazlalıkları henüz belirlemedim. Onuda sırada yayınlamak var, biliyorum sabırsızlıkla bekleyenler var;) |
Evet.... Hatice hanım, şu liste işini bir halledin lütfen. Neyi arayalım, neyi aramayalım, hangi hoya yı alalım ya da almayalım bilelim bizde. Ama sizin işinizde zor. O kadar çeşidi listelemek, uzun bir iş. Siz bunu da halledersiniz, biz beklemedeyiz. Kolay gelsin... Kızım Şirin anne yi merak ediyor, durumu nasıl, bebişler ne zaman geliyor acaba..... Selamlar, sevgiler....
|
Aldım gitti :D eylül olursa süper olur iyi bir degişim yapıcam tam vaktidir sizcede uygunsa .inanırmısınız hoya kenejiana variegate yazıcaktım şansımı zorlamıyım dedim :p ne bulursam alıyorum sonrada kara kara düşünüyorum şu şuraya bu buraya olmadı baştan degişim şart :p tek celik benimdir .cokkk mutlu oldum akşam akşam .karalale sizin yüreginiz kesin cok temiz biraz daha dua etseniz
|
Hepsi birbirinde güzel.Maşallah.
Luconasa var mı satışta tomurcuklu :) |
Oğuzhan Bey,
üzerinde çiçek sapı olan lacunosa var. Çiçek sapıylan çelik aldım şu anda köklendirme aşamasındayım. Bir ara resimlerini eklerim. |
5 Eklenti(ler)
Hoya bogorun bu gece çiçek açacağını hiç beklemiyordum. Daha 1 hafta sürer demiştim. Bugün saat 15:00 gibi çektiğim resimini .
Eklenti 236717 Bu resimleride Akşam saat 21:30 çektim:p Eklenti 236718 Eklenti 236719 Eklenti 236720 Eklenti 236721 Telefonumun şarjını evde unuttuğum için erkenden cafeyi kapatıp eve gelmek zorunda kaldım. |
Önce maşalllah diyelim.
Emlakçı hanım çok övünmesin bence. Sizin eliniz değmeseydi o çiçekleri görmek için çoookkk beklerdi..:)))) |
5 Eklenti(ler)
Hoya obscuranın tohum kapsülü büyüttüğünü düşünüyorum demiştim.
Dün fotoğraf çekemedim aceleyle evde unutmuşum makinayı. Nette inceleme yapacak birileri olursa çok mutlu olacağım. Bunun doğrulanması gerekiyor çünki. Eklenti 236722 Eklenti 236723 Eklenti 236724 Beyaz saksıdaki hoya retusa, 2 dal üzerine büyümeye devam ediyor. Eklenti 236725 Hoya linerais i bugün cafeye taşıdım. Son hali Tek dal üzerine epeyce büyüdü. Bordo saksıdaki hoya memoria, ortadaki beyaz saksıdaki Hoya linearis Yanındaki beyaz saksıdaki de hoya bilobata. Eklenti 236726 |
Alıntı:
Bence övünmeyi hakediyor. Ben sadece çeliği ve toprağı verdim birde sardırma mekanızmasını. O kendisi dikti ve sardırdı. Bana ait olan kısmı sadece koyacağı yeri belirlemek ve bakım konusundaki öneride bulunmak oldu. Gerisi başarı kendine ait. Unuttum söylemeyi 4 defada 20*10*20 gübreli su aldı benden bir defada yarasa gübresi takviye yaptı. Sonuç gerçektende muhteşem oldu. Bana ait olan övgü içinde Teşekkür ederim:D |
5 Eklenti(ler)
Birazda diğer hoyalardan görseller, isimlerini belirtebileceğim sadece bariz olarak bildiğim hoya kerriyle başlayayım.
Eklenti 236731 Eklenti 236732 Eklenti 236733 Hoya İmperialis ler Eklenti 236734 Eklenti 236735 |
Sevgili Hatice hanım sizinde tavsiyenizle yarasa gübresi koymuştum fakat gübreli su kullanmadım hiç kullansam zararı olurmu siz ne derseniz ben onu yaparım hem övgüleri fazlasıyla hakediyorsunuz.
|
offffff yaa hakkatten şeklinin hakkını veriyor hoya kerri insana kalp çarpıntısı yapıyor çok güzel maşşallah
|
Bende resimlerini eklicem ama ben pek anlamıyorum en kısa zamanda öğrenmem lazım
|
5 Eklenti(ler)
Hoya Lasianta, büyüttüğü çiçek tomurcuklarıyla beraber sapını düşürmüştü şimdi 2 tane oluşum var.
Eklenti 236736 Hoya praetorii de büyütüyor çiçek tomurcuklarını. Bundada 2 tane çiçek sapı var. Eklenti 236737 Eklenti 236738 Hoya verticillata tek çiçek sapındaki tomurcuklarını dökmüştü açmadan. Yeni tomurcuklar büyütmeye başladı. Eklenti 236739 Hoya Shepherdi deki 3 tane çiçek sapında hala bir gelişme yok. Eklenti 236740 |
Hatice ablacım hiç şüphen olmasın obscura tohum kapsülü büyütüyor. Hoya sp. bogor da harikaymış rengi. Umarım benimki bir çelik alacak kadar büyür direk diatomite.Kıyamadıklarım var kıysam nicholsaniaeden beş çelik çıkacak ama kıyamıyorum:) Biraz daha büyüsünler istiyorum :)
Yarın müsait olduğun bir zamanda telefonlaşalım ablam.Uygun olursa senin içinde. |
Alıntı:
Yarasa gübresini verdkten sonra ilk sulama suyunda ben gübreli suya başlıyorum. Gübreli su derken 20*10*20 bu gübreyi kullanıyorum. Çiçek açma boyutuna ermiş anaç hoyalarımada, ayda 2 defa 15*30*15 gübre veriyorum. Piyasada satılan gübrelerden temin edebilirsiniz mutlaka dengeli bir gübre olması gerekiyor. Kullanıp kullanmama gibi bir tercih size ait olacak zararı olmaz faydası olur kök ve yaprak gelişimde, çünki Sizinkiler henüz bebek. |
Fatih'cim,
ne diyeceğimi bende bilemiyorum şaşkınım yani. Hiç beklemediğim bir olaydı bu. O dönemde çiçekte olan hoyalarım lacunosa ve asiye idi. offff süper olacak yeni bir melez olursa:p Bu konuda tecrübesi olan varsa, Lütfen deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. |
5 Eklenti(ler)
Hoyalarımdan biraz daha görseller.
Eklenti 236744 Eklenti 236746 Eklenti 236747 Eklenti 236748 Hoya deykei nihayet sürgününü büyütüp yaprak çıkartmaya başladı;) Eklenti 236745 |
Çok teşekkür ederim hemen temin edicem
|
3 Eklenti(ler)
Hoyaların görsellerine devam...
|
4 Eklenti(ler)
Görsellere devam derken gecenin süprizini sona sakladım.
sinir bozucu bir renkle akşam saat 9 gibi geldi hoya raflarım. Bu renkle kalmaz ama rengini değiştireceğim:mad:. Nasıl olsa artık kendim yine bu işin üstesinden geleceğim birkaç günümü alsada kendim boyamasını yapacağım.:( Renk değişimi tamamlanıncaya kadarda üstünün ahşapları hazırlanır gelir. Eklenti 236752 Eklenti 236753 Birazda sukulent köşesinden görüntü vereyim.:p Eklenti 236754 Eklenti 236755 |
Hatice hanım enerjinize hayran kaldım nasıl başediyorsunuz ev iş çocuk cafe ve okadar çiçek bravo doğrusu
|
Bence hala sürprizin bogor. İlk kez sende gördüm çiçeğini sevgili arkadaşım. Harikasın, yüreğine sağlık.
Bu sayfada da görmeye devam edelim değil mi :) http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1311705172 |
Canımsın Sevgili Maki01,
Bende resim yüklerken farkettim bu güzellik birönceki sayfada kalmış demiştim:p Çok Teşekkür ederim ince düşüncen için. |
Hatice hanım bu görsellerin arasında gözlerim hoya kenejiana variegate yi aradı ;) yeşil rengi severim bence güzel olmuş rafınız güle güle kullanın
|
Sevgili missmenas,ellerine sağlık arkadaşım,çovalsın hoya türleri kohlerika çok güzel görünüyor.
|
ABLA inanılmaz bi sinerjin var .Karıncalar kendi ağırlığının 10 katınıı taşıyabiliirlermiş sende ölesiin:D maşallah hiç yorulmak bilmiyorsun hep azimlii ve başarılısıın.Sorumlulukların çok fazla olmasına karşın müthiş bi güçle hepsinin üstesinden geliyorsun. BUnca yoğunluğun arasında birde benim telefonlarıma zaaman ayırıyorsun :D hoyalar için gerekli olan enerjileri kaynaklarını anlattın ,sendeki enerjinin kaynağınıda söle lütfen :) Hoyalar çok güzelleşmişş kerriilere ve bogorun çiçeğine çok şaşırdım gerçekten hoş görünüyor.Obscura çıldırmış gibii :D
Hoya kenejiana bende çok merak ettiim sevgili iris hanımın dediğii kadar varmış. |
Sevgili İris41,
bugünde hoya hoya kenejiana variegate yi resimlerim. Ama öyle albenili bir görüntü beklemeyin, henüz yeni sürgün veriyor... Sevgili Sevim hanım, bu gidişlen zaten çoğalmaktan başkada bir şey düşünemiyorum. Kohleria çiçeği benimde çok sevdiğim bir tür yaz kış sürekli çiçekte olması harika... Sevgili Kedicik, Teşekkür ederim övgü dolu sözlerine. Çok isteyipte sahip olamamak varya işte insana böyle bir azim veriyormuş demekki. Enerjimi aldığım kaynaklar Sizlersiniz;) Kişinin hayatına anlam katan unsurlar, paylaşınca değer kazanıyor. Dilerim Senin hoya kerride böyle albenili olur. Bunca iş dediğin olay hoyalarıma gelince bendeki bütün yorgunluğu alıp götürüyor. Çıkan herbir yaprağı ve sürgünü gözlemlemek sanki yaşama sevinci. Tek bir dalı toprağa daldırıp hayat vermek mükemmel bir duygu....Sonrada bu duyguları, aynı heyecanla Sizlernen telefonda konuşup paylaşmak sanki herşeyi harmanlıyor:p |
Ablacım gözün aydın! Bogorun kokusundan hiç bahsetmemişsin yalnız, nasıl dedikleri kadar var mı? Rafların rengi gayet güzel bence, sil baştan uğraşma, biraz keyfini çıkar derim ama dinler misin bilemem (sakalım yok o açıdan :D )
Tohum da büyük süpriz olmuş :rolleyes: Mathilde ve Chouke'nin aynı kapsül içindeki 2 farklı tohumdan türetildiğini ve yaygınlaştırıldığını düşünürsek... Bu konu süprizlere çok açık diyorum ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025