agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 09-05-2011 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nisan0671 (Mesaj 800773)
Gerçekten muhteşem Hatice hanım, ellerinize sağlık. Hoya cafeniz harika görünüyor.Bazıları için delilik olsa da onların ufacık bir yaprağını görmek müthiş sevindirici. Sizin adınıza sevindim.
Bu sabah iş yerine geldiğimde Paul beyden gelen minik Bellamın çiçek sapı oluşturduğunu görmem çok hoş bir anneler günü sürprizi oldu bana..İşlerin yoğunluğundan resim yükleyemedim henüz.

Bu arada çok geçmiş olsun. Dikkat edin lütfen kendinize. Kızlarınıza ve size selamlar.

Sevgili Nisan0671,
çok Teşekkür ederim. Bende sizin adınıza çok sevindim, hoya belladan resimler bekliyorum. Benim bella sanırsam çeliklediklerimde hep çiçek açacak. Benden hoya bella bekleyen Arkadaşları mutlu edecek:p ilk aldığım çelik 2. çiçek sapı oluşturmuştu akibeti nedir takip edemedim, Sevgili gülşene ve bir başka Arkadaşa gitti 2 side çiçek açacak inşallah. Benim Anne bellada kısmet ederse, sevindirici haberlerini paylaşırım.

İlkin 10-05-2011 11:13

Hatice Hanım tekrardan çok geçmiş olsun, dikkat edin kendinize lütfen.
H.curtisii'ye de çok sevindim, yerini sevdikten sonra hızlıca büyüyen bir tür aman sıcak zamanlarda suyunu eksik etmeyin yoksa inanılmaz bir hızla yapraklarını döküyor. Tecrübe ile öğretti bana bu huyunu ve o kadar hoya için allah kolaylık versin size. Görünce beni bir stres aldı gözüm korktu nasıl bakılacak bu kadar çok çeliğe diye ama sevilen güzellikler için allah sabır veriyor... ;) Hiç kayıpsız güle güle bakmanızı, çiçeklerini görmenizi diliyorum.

missmenas 10-05-2011 12:55

Sevgili İlkin'ciğim,
hoya curtisiyi evde bıraktım, çok nazlı olduğunu bildiğim için Hoya Serpens te öyle,
Umarım dahada bir güzelleşirler serpilirler.
Hoyalarımın bakımı benim gözümü hiç korkutmuyor nedense. Güne onlara bakımla başlamanın keyfini tarif edemem çünki. Herbirisinde ayrı bir mutluluk gizli sanki.
Çok teşekkür ederim uyarıların için gözüm gibi koruyacağım her 2 sinide.

dkp 10-05-2011 21:41

Hatice hanım, artık Hoya yetiştirmeye gerek kalmadı, çiçeklendiğinde Antalya' ya gelmek daha doğru olacak. :D (Ekim demiştik değil mi ?)
Ben sizi izlerken yoruluyorum, siz bunca telaşın içinde gıda rejimini de unuturunuz.:confused:
Bugüne kadar aldıklarımız yeter, bundan sonra ikmalcimiz sizsiniz tamam mı ?

missmenas 10-05-2011 22:04

Dilaver bey Size güzel bir süpriz var diye paylaşmak istedim. Telefonla aradım sanırsam müsait değildiniz. Neyse burdan paylaşayım, Hoya Ruthie (MM x ariadna) 2 tane çelik olarak geldi;) Anında bende bir kahkaha:DDedim kesin apodagis bizim yazışmalarımızı okuyor ben size söz verdim diye 2 çelik gönderdiğini düşündüm. Aradım sizi o kahkahayla ama ulaşamdım bu sevincimi o anda paylaşmak istemiştim.
Sıkı bir perhize başladım, sigara içemiyorum bu sevindirici haber yine 2 fırt çekiyorum ama tamamen bırakamadım. Pazar gününden beridir keçi sütü içiyorum çok iyi geliyor diye Arkadaşımın birisi beni ikna etti dağda yörük çadırında hala yaşayanlar varmış bunuda gördüm pazar günü süt aldık hemde taze sağılmış haftada 5 litre süt tüketeceğim inşallah şişmanlamam bu perhizle, en çok keyif aldığım şeylerden perhiz verdi doktor nereye kadar gider artık bilemiyorum:rolleyes:
Hoyalarıma gelince umarım hepsini yaşatmayı başarabilirim. Sonbaharda 2. listemide aldımmı artık sadece kayıplarımı telefiye başlarım. Gelecek yıl sonbaharda çelik almaya başlarım diye düşünüyorum. Hiç kimse artık sorun etmez yurtdışı siparişleriyle. İzmir ve Antalya yeter Türkiye'deki koleksiyoncuları desteklemeye.
illaki sonbahar olması gerekmez, Kapım herzaman açıktır istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Sevinçle karşılarız, Hele Şirinimiz cafenin olduğu siteye bayıldı son derece mutlu.

missmenas 10-05-2011 22:15

5 Eklenti(ler)
Sevgili Maki 01 ve Sevgili Elek,
Her ikinizde bir harikasınız bu fikir sizden çıktı ve uygulamaya konuldu. Eserinizi seyretmeniz için resim çektim Akşam saat 9 gibi getirdi usta ve hemen yerleştirdik.
Fikir için Çokkkk Teşekkür ederim.

Seramın yeni hali ve cafenin içerisine koyduğum bergamut ağacım içerisini öyle bir güzel kokuya bürüyorki üzeri çiçekle dolu. 1 tane meyvesi vardı bol kazanç dilemeye gelen Site sakinlerinden bir bay bu gerçekmi diye ellerken kopardı:mad: bundan sonra o kişinin üzerinde olacak gözüm, başka şeylerde koparmasın diye:D

maki01 11-05-2011 00:06

Telefonda konuşurken tam anlayamamışım tasarımın mükemmel olmuş, ellerine sağlık canım. Artık biraz da arkadaşımızla ilgilenir, dinlenmesine izin verirsin herhalde :)

iris41 11-05-2011 06:35

Sevgili mismenas her şey cok güzel gelişiyor merakla ilgiyle takip ediyorum hoya kafenizde cok sıcak olacagından şüpem yok . hoyalar büyüyüp cicek actıkca bal damlatıcak gelen müşterilerin (misafirlerin ) üzerinede damlaması kacınılmaz :p
nasıl bir önlem düşünüyorsun .
herşey gönlünce olsun

ilksenozturk 11-05-2011 06:59

sevgili missmenas

hoyalarınız almış başını gitmiş, ne kadar çeşit öyle :) tek kelime ile bayıldım. ben de carnosa ile kalmamalıyım kesinlikle, ona kardeşler edinmeliyim en kısa sürede. daha bitki edinmemeye çalışıyordum ama bunları görünce dayanmak mümkün mü? ben de istiyorum artık :)

hoyacafeniz de hayırlı olsun, çok zor ama bir o kadar da güzel bir işe soyunmuşsunuz, kolaylıklar diliyorum.

missmenas 11-05-2011 08:23

Sevgili İlksenozturk,
Güzel Temennileriniz için çok Teşekkür ederim.
Bende öyle yıllarca sadece hoya carnosa ile mücadele verdim çiçeklerini görebilmek için ve değişik türleri için hep iç geçirdim.
İyi ki agaclar. net le tanıştımda böyle güzel türlerine kavuşabildim. Gerçektende her çeşiti olsun diye çaba sarfediyorum güzel bir olay başardığım. Cafe işletmek aklımın ucundan bile geçmiyorken Hoyalarım için bunuda başaracağıma inanıyorum. Sizinde olur mutlaka sadece carsona ile kalmaz.

missmenas 11-05-2011 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 801796)
Sevgili mismenas her şey cok güzel gelişiyor merakla ilgiyle takip ediyorum hoya kafenizde cok sıcak olacagından şüpem yok . hoyalar büyüyüp cicek actıkca bal damlatıcak gelen müşterilerin (misafirlerin ) üzerinede damlaması kacınılmaz :p
nasıl bir önlem düşünüyorsun .
herşey gönlünce olsun

Sevgili İris41,
Bu Yıl olmasada gelecek Yıl bal damlaması olayı kaçınılmaz olacak gibi büyüdükleri zaman ne kadar çok yer kaplayacaklamı malum.:p
Yolunuz Antalya'ya düşecek olursa beklerim lütfen azıcıkta size bulaştırabiliriz belki:D Bulaşmamasının önlemi yok maalesef.

iris41 11-05-2011 22:20

Mismenas kesinlikle antalyaya gelmeyi düşünüyorum bir aksilik cıkmaz ise . taner beyin serası ve sizin hoyalar :p. hoyaları ben de cok seviyorum

missmenas 13-05-2011 22:04

4 Eklenti(ler)
Hoya lacunosa dan gülümseler:p bu defa dahada bir azimli kesin açar artık diyorum.

Fatih 13-05-2011 22:23

1 Eklenti(ler)
Ablacım bu sefer olacak ;)

Bu fıstıkta sabırsızlanıyor gelsemde bende açsam diye ;)

Eklenti 211890

karalale 13-05-2011 22:37

Harika Hatice hanım, hadi gözlerimiz aydın. Maşallah Luci mize, bir, üç, beş, sayamadım valla, kaç çiçek sapı var öyle. Bizler için de koklayın, selamlar.....

delete61 13-05-2011 22:44

Hatice hanımcım geçmiş olsun, kendinize dikkat edin olurmu, dilerim bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. Çelikler ne kadar güzel gelmiş maşallah, cıvıl cıvıl olmuş hoya cafe ellerinize sağlık.

missmenas 13-05-2011 22:51

3 Eklenti(ler)
Hoya lacunosaya bir isim yakıştıracam güleceksiniz bana.
Aralıkta babam için çok üzülüyordum üzüntümü sevince çevirdi. Şimdi yine sıkıntılıyım diye sevineyim mutlu olayım neşeleneyim diye açma çabasına girdi. Bu hoya laconosa sevilmezde ne sevilir şimdi:D mesela hoya shepherdi ye şıpsevdi denebiliyorsa bende lacunosaya neşe mumu diyeceğim:pama kokusuyla ve şirinliğiyle gerçektende insanın gönlüne Neşe saçıyor.
Offff birde güzel resim çekmeyi becerebilsem.:(

missmenas 13-05-2011 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 803590)
Ablacım bu sefer olacak ;)

Bu fıstıkta sabırsızlanıyor gelsemde bende açsam diye ;)

Eklenti 211890

Önümüzdeki hafta içerisinde gönderebilirsin Fatih'cim.
Çilli prensese bir çiçek açtırabilirsem değmeyin keyfime olur. Duyduğuma göre çok çilliler çiçek açmakta çok nazlanıyorlarmış;)

missmenas 13-05-2011 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 803598)
Harika Hatice hanım, hadi gözlerimiz aydın. Maşallah Luci mize, bir, üç, beş, sayamadım valla, kaç çiçek sapı var öyle. Bizler için de koklayın, selamlar.....

Sevgili Karalale,
çiçek sapları aldı başını gidiyor bir taraftan veriyor arada bazılarını kaybettim.
Bie ara saydığımda tam 24 taneydi sonrada başka saymadım. Hala yeni yavru çiçek sapları çıkartıyor. Ocak Ayından bu yana 6. defadır böyle açmaya hevesleniyor ve tomurcuklarını kurutuyor. Bu 7. çabası 7 rakamı uğurlu sayımdır bu defa başaracak diyorum. Çiçekleri geçince çelikleyip ekeceğim.
Bakalım o güzelim çiçek sapları Kimlerin evine ve Gönlüne neşe saçacak;)

missmenas 13-05-2011 23:09

Sevgili Delete61,
çelikler gerçektende beklediğimden daha iyi geldi, umarım hepsini yaşatmayı başarabilirim. Siz Sonbaharda Sipariş açacaktınız yanılmıyorsam, Sizin çelikler dahada güzel gelecektir eminim. Güzel Temennileriniz için çok Teşekkür ederim ve darısı Sizin sonbahar siparişinize diyorum.

agozce 13-05-2011 23:28

Hatice hanım ne güzel, gözünüz aydın. Lacunosa sizi çok sevindirecek. Güle güle koklayın..:))

Lacunosanın yaprakları neden böyle kara. Benimkisi de aynı. Çelik olarak geldiği zaman yeşildi oysa. Gölgeye koydum olmadı, hafif güneşe koydum olmadı. Bazı fotolarda yeşil renkli olanlar var. Acaba farklı br varyete mi?

Birde çiçekleri cornosaya göre küçük mü? Benimkisi öyle idi. Oyda netteki fotolar cornosa kadar olduğunu gösteriyor ama..

alperfect 14-05-2011 00:51

Geçmiş olsun Sn. missmenas dikkat edin kendinize diyete uymak zordur ama en kesin tedavidir
Hoya cafeniz de hayırlı olsun bu arada, çok güzel görünüyor

missmenas 14-05-2011 00:59

Sevgili Agozce,
Yapraklarının böyle kararması ve lekelenmesi tamamen benim hatam.
Çiçek açtırmak için fazlaca işkence yaptım. Çok gün ışığı aldı ve yaprakları bu hale geldi, pencere önünde direk gün ışığına maruz bıraktım. Batıya bakan pencere olmasına rağmen malum Antalya'nın güneşi kış aylarındada olsa yakabiliyor. Hoya carnosayada oldu bir kaç yaprak böyle karama önce sarımtırak oluyor sonrada gölgeye alınca kararıyor. Ziraat mühendisine gösterdim, dediğine göre güneş yanığına bağlı lekeler. Korkulacak birşey yok yani, Gün ışığı üzerine geldiği saatlerde sakın olaki fısfıs yapmayın kararmalar çoğalıyor o zaman.
Evet çiçekleri Carnosa çiçeklerine oranla çok küçük, Kokusu hoya carnosadan çok daha güzel.
Farklı bir varyete olduğunu sanmıyorum, Paul shirley beyden 2010 siparişlerinde gelen lacunosa çeliklerim bunlar.
Çok aydınlık, esintiden uzak süzülmüş gün ışığını seviyor. Çok sulanmaktan hiç hoşlanmıyor, anında yapraklarında yumuşama ve akabinde sararmalarla birlikte o güzelim yeşil görüntüsünü kaybediyor.
İmkanınız varsa Sabah Güneşi alan bir yere yerleştirmenizi öneririm. Benim o şansım olmadığı için tv ünitesinde sadece aydınlık bir ortamda şu anda.

missmenas 14-05-2011 01:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperfect (Mesaj 803651)
Geçmiş olsun Sn. missmenas dikkat edin kendinize diyete uymak zordur ama en kesin tedavidir
Hoya cafeniz de hayırlı olsun bu arada, çok güzel görünüyor

Çok Teşekkür ederim, Sayın Alperfect şimdiden gına geldi diyetten ama uygulamak mecburiyetindeyim. Bu pazar açılışı yapıyorum Saat 15:00, inşallah dahada güzelleşecek cafe, hoyaların büyümesiyle birlikte farklı bir mekana bürünecek ümidindeyim.

karalale 14-05-2011 12:13

Hatice hanım, Lacunosa gerçekten ilginç ve özel bir hoya çeşidi. Daha kokusunu bilmiyorum ama bence gelişim olarak çok hızlı. Hatırlarsanız bana gelen için aşırı budama yapılmış demiştim. Daha geleli 1 ay olmadan filiz vermeye başladı, üstelik önce çiçek sapı oluşturuyor. Daha sonra filiz görünüyor. Tomurcuklar da hızlı gelişiyor. Her seferin de ben bunu niye görmedim diyorum. Ben budamanın Lacunosa yı canlandırdığını düşünüyorum. Şimdiden iki saksı rezerve yapıldı. Yarın için önce kolaylıklar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun. Sağlık, mutluluk ve bol çiçekli günler sizinle olsun, kucak dolusu sevgiler....

badem 14-05-2011 23:28

Geçmiş olsun Hatice hanım Hoya cafeniz hayırlı olsun.

delete61 15-05-2011 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 803620)
Sevgili Delete61,
çelikler gerçektende beklediğimden daha iyi geldi, umarım hepsini yaşatmayı başarabilirim. Siz Sonbaharda Sipariş açacaktınız yanılmıyorsam, Sizin çelikler dahada güzel gelecektir eminim. Güzel Temennileriniz için çok Teşekkür ederim ve darısı Sizin sonbahar siparişinize diyorum.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Hatice hanımcım, ben çelikleri sorunsuz yaşatabileceğinize inanıyorum, evet sonbaharda çelik siparişi vereceğim ama sizden ve Elçin hanım" dan yardım rica edeceğim. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz.

missmenas 15-05-2011 23:16

Sevgili Delete61,
Tabiikine yardımım dokunacaksa severek yardım ederim. Şimdiden ben 2. listem için sabırsızlanmaya bile başladım, sanki Sonbahar hiç gelmeyecekmiş gibi;) Sevgili Elçin sağolsun yardımını hiç esirgemeden, apaodagis.com ile yazışmalarıma gönüllü çevirmenlik yaptı. Elçinin sayesinde siparişim gerçekleşti. Burdan kendisine tekrardan Teşekkürlerimi sunarım.

missmenas 15-05-2011 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 803767)
Hatice hanım, Lacunosa gerçekten ilginç ve özel bir hoya çeşidi. Daha kokusunu bilmiyorum ama bence gelişim olarak çok hızlı. Hatırlarsanız bana gelen için aşırı budama yapılmış demiştim. Daha geleli 1 ay olmadan filiz vermeye başladı, üstelik önce çiçek sapı oluşturuyor. Daha sonra filiz görünüyor. Tomurcuklar da hızlı gelişiyor. Her seferin de ben bunu niye görmedim diyorum. Ben budamanın Lacunosa yı canlandırdığını düşünüyorum. Şimdiden iki saksı rezerve yapıldı. Yarın için önce kolaylıklar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun. Sağlık, mutluluk ve bol çiçekli günler sizinle olsun, kucak dolusu sevgiler....

Sevgili Karalale,
Hoya lacunosa ile ilgili gözleminiz çok doğru, budadıktan sonra hızlı bir gelişim süreci geçiriyor ve her sürgününde çiçek sapları oluşturuyor. Hoyalar budanmayı seviyor sanırsam. 2 tane rezerve için çok sabırsızlanıyorum, Sizin tatil gününe kadar dahada büyümüş olacaklar. İnşallah bu sizin için sıkıntı yaratmaz.
Bugün açılışı yaptık güzel ve keyifli geçti.

missmenas 15-05-2011 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badem (Mesaj 804035)
Geçmiş olsun Hatice hanım Hoya cafeniz hayırlı olsun.

Güzel dilekleriniz için çok Teşekkür ederim.
Euphorbia milli çiçeğinin yanında başka sukulentler ve 1 tane hoya, yarın kargoya veriyorum.
Özelden kargo barkod numarasını gönderirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025