agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

İremsıla 22-09-2011 14:55

Sevgili mismenas,hoyalar çok güzel umarım çeliklerde tutar,ben özellikle yeşil beyaz yapraklı türlere bayıldım,ne güzel duruyorlar saksıda öyle maşallah diyelim.

Şirin hanımın yavrularıda,çok tatlı ya burda sayenizde hepimiz seviyoruz onları,özellikle burunları çok sevimli oluyor,bizimde paşamız var.yavruları severken,birde benim için öpermisiniz.ellerinize,yüreğinize sağlık.

karalale 22-09-2011 14:57

Elinizden o makası hiç düşürmeyin emi.... Daha çok kesin, daha çok...:D Neden mi, daha fazla arkadaşımız sevinsin de ondan. Tüm çeşitler yurdumun her yerine dağılsın. Ne kadar çok anılacaksınız Hatice hanım, ne kadar güzel değil mi? Bana öyle geliyor ki Kafe de sizi kesmiycek artık ... Sera aramalarına başladınız mı....:p :p

agozce 22-09-2011 15:09

Muhteşem, bunların büyüyp çiçeklendiğini hayal ediyorum da Tayvan ormanlarına gitmeye gerek kalmayacak. Hoya ormanı....hayali bile güzel...Elinize, gönlünüze sağlık...

O Sekiz sevimliye Hoya adlarımı koysaydınız acaba?..:)))

gulshenisa 22-09-2011 15:10

Kafede seramı serada kafemi.Bu müşteriler kışa nerde oturacaklar Hatice ablaaaa?Saksıların üzerine sardığın mekanizmalar bu gidişle dolmayacak.Yeter artuk da.Yazık değilmi şu canlara..Biraz serpilsinler.Beni kesecek bu kadın deyip büyümeyecekler artık.Şaka bi yana bizim çelikler güzel görünüyolar..

Orkun Kırcı 22-09-2011 16:45

41 kere maşallah. :D

senemr 22-09-2011 17:34

Sayın missmenas, maşallah ne kadar çok hoya çeliklemişsiniz. hepsi de çok sağlıklı görünüyor.

esinruzgar 22-09-2011 20:07

Sevgili Missmenas, çelikleri görünce çok heyecalandım,
ben şimdi oraya gelsem bu kadar türün arasında nasıl seçim yaparım, hepsini de alamam ki bir anda. Umarım en kısa zamanda gelebilirim. Bu arada cafeniz nerede acaba?

missmenas 23-09-2011 20:48

Çelikleme işlemim nihayet bugün bitti, genel temizlik ve toparlanma başladı. Laf aramızda açıkcası cafeye fazla gelen olmasında canım hoyalarıma istediğim gibi zaman ayırayım. Dünkü fırtınada ve bol yağışın ardından elektrikler bugün geldi. Net bağlantım hala yok, elektrik prizinden net bağlantısı sağlıyordum ciddi bir sıkıntı varmış yakında gidereceğiz diyorlar. Bu arada komşudan ödünç aldığım vınla nete bağlanıyorum:(
Hepinize canı gönülden Teşekkür ederim... Hem espirili hem ciddi yaklaşımlar tebessüm ettiriyor... Amazon ormanı gibi olacak gelecek yıl Bu aylarda. Gelecek seneye çelik almayı düşünmüyorum. Alırsamda kazaya uğramışlar alınacak. Yeni türler edinmek isteyen Takas yapmak isteyen şimdiden rezerve yaptırsınki bende bileyim, not alayım kime ne gidecek diye. Bazı koleksiyoncu arkadaşlarla, kendi sayfalarında yazışmıştık. Kimlerden yeni tür bekliyorum inanınki unuttum çoğunluğunu. Bana burdan takas listesi gönderebilirseniz çok memnun olurum. Yavruların bakımı çok ciddi yormaya başladı. Hoyalara fazla zaman ayıramadığım gibi, yorgunluktan unutkanlıkta başladı, malum yaş meselesi diyorum:o Tatilde yapamadım bu yıl onun verdiği stresste var tabii. Hepsine değer hoyaların arasında dolaşmak:p
Elimden Makası 1 yıl bırakacağım. çiçek görmek istiyorum... Sonrada güzel bir fotoğraf makinası sonrasında biraz ders nasıl güzel resim çekilir diye... Sanırsam İlkin hanımın resimlerine özendim.;) Seyrine doyulmayan kareler olsun gözlerimizi gönlümüzü şenlendiren istiyorum...
Sevgiler Hepinize...
Foruma giremiyecek olursam 2 gün endişelenmeyin net bağlantısı bekliyorum demektir....

esinruzgar 23-09-2011 21:00

O zaman cafeye gelmek için sizin hoyalarınızla işlerinizin bitmesini beklemek lazım, böyle bir şey de pek mümkün görünmüyor sanki:))

alperfect 23-09-2011 23:50

kolay gelsin Hatice hanım çok zor bir iş sizinki sevmeden yapılmaz :)

missmenas 24-09-2011 00:07

Sevgili Esinrüzgar,
hoyalara gönül vermiş dostlarım için herzaman vaktim var. Hem laflarken dinlenmiş oluyorum. Birde konuşulan konu ortak noktamız olunca sohbetin tadıda başka oluyor.
Ulaşım için dolmuş veya otobüs tarifi yapamayacağım bütün ulaşım hatları değişmiş birde araba kullanan birisi zaten bilmez diyelim.
Mazı dağı dolmuşlarını sorarsanız buraya gelen bütün dolmuşlar sitenin önünden geçer. Duyumlarıma göre çallıya kadar metro kullanılıyormuş yeraltı geçidindeki durakta inilip ordanda dolmuşa biniliyormuş.
en sağlıklısı mazı dağı dolmuşu Size yeterli olacaktır.
Bu aralar cafede kalıyorum biliyorsunuz, Sabah 10 dan sonra gece 12 ye kadar müsaitim. Sitenin adı çankaya sitesi sosyal tesisindeyiz, tepede düzlükte.

Sayın Alperfect,
İşim hernekadar zor gözüksede, yorucu olsada gerçek şu ki çok keyifli zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Çokta Severek ilgileniyorum, çiçeklerimle Şirin'inmle minik prens ve prenseslerimle günüm dolu dolu geçiyor.

Perihan Bayram 24-09-2011 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 861724)
Sevgili Bettyycim,
1 haftada çiçek açtırdım deme sakın. Valla çat diye çatlarım:D Şaka bir tarafa 6 tane çelik aldım h. hypolasia dan, inşallah yaşatmayı başarabilirim.
aldığım çeliklerden biraz görseller ekleyeyim.

Sevgili Hatice hanım,hoya çelikleri muhteşem görünüyorlar,ellerine sağlık,benimkilerde büyüyolar,hoya bogor fazla büyümedi,cinsinden mi acaba?

Çiçeklenince görsel şölen olacak hoya kafede,görmek isterim.Ben hoyaların isimlerini pek bilmiyorum,çiçek renklerine göre fide isteyebilirim.Evde yer yok ama birkaç renk daha olabilir diye düşünüyorum.Bu çiçekler yüzünden turlarada katılamıyor hale geldim,gidersem bozulurlar diye korkuyorum,çünkü sularını
ayarlayarak döküyorum.
Sevgi ve selamlar.

yeşillim 30-09-2011 09:03

1 Eklenti(ler)
Sayın missmenas, ziyaretinize geldik. Nasıl güzeller mi?
Toprakta aynı saksıyı paylaşanları kendi başlığımda eklemiştim.
Bunlar da diatomittekiler.
Bir de sizdeki hoya tohumlarının son durumunu merak etmekteyim.!!

missmenas 30-09-2011 16:38

Sevgili Yeşillim,
Bende diyordum sendeki minkler niye büyümüyor. Anlaşıldı çeliklenmiş diatomittede başarı göstermiş. Harikasın, çok güzel ilerlemeler kaydediyorsunuz. Girişken ve yeniliğe açık olmanız arkasında başarıda elde etmeniz taktir ediyorum...
Ellerinize sağlık, Teşekkürler misafirler için...Sırada açmış çiçekleri beklemek çok gelmez umarım bu başarıya, Siz başarırsınız çünki;))
Sizden takas için istediğiniz hoyaların listesini bekliyorum...
Sevgiler...

Jezebel 30-09-2011 18:42

Bu sayfaları gezmek ayrı bir keyif oldu benim için.
Hoya aşkım zamanla iyice depreşecek görüyorum.
Çünkü sizler de benim gibi 1-2 derken on çeşit, sonra frenler tutmuyor tabi, gönül gördükçe istiyor ve sanırım orada 100 aşkın çeşit ve bir dolu bitki var.
Korkuyordum buraya uğramaya "acaba kıskanırmıyım" diye;)
Ama hayır kıskanmadım, tam tersi gurur duydum, kendi kendime gülümsemekten yüz kaslarım acımış.
Güzellik görünce dayanamam gülümserim, çok mutlu oldum.
Bu kadar şevk ve özen...
Tebrik ederim.

yeşillim 30-09-2011 19:23

Aslında hem istiyorum, hem istemiyorum.
İstiyorum çok seviyorum.
İstemiyorum, abartmaktan korkuyorum...
Not almışım.
acicularis
archboldiana white
globulosa
balaensis
benguetensis
loheri
picta
tanna
calycina
chinghungensis
pauciflora
obcordata
heuskeliana
durmadan ekleniyor Allah sonumuzu hayır getire.
Hani beğendiklerim arasında bunlar var
bir de gigas yazmışım da yazmışım işte...!:D

bozo.0606 30-09-2011 19:26

2 Eklenti(ler)
sevgili hatice hanım merhabalar;

size bana gönderdiğiniz diversifolia'nın son halini gönderiyorum. izniniz olmadan resimleri yükledim. dilerseniz silerim , sorun değil..

saygılarımla..:o

Fatih 30-09-2011 22:53

1 Eklenti(ler)
Eh bu aralar torunlar ziyarete geldiler. Kapılar açıktır umarım :)

Ablacım benim üzerimde, daha doğrusu hoyalarım üzerinde emeğin çok büyük. Yardımların için bıkmadan cevapladığın sorularım için senden bin kere teşekkür etsem azdır.

Bu da benim pub. red button(1 hafta önce böyleydi.Güncel fotosunu yarın çekeceğim.):

Eklenti 248951

missmenas 01-10-2011 01:06

Fatih'cim,
bu benim diatomitte senin için köklendirdiğim pubicalyx mi?
Maşallah nasılda güzel gelişmiş böyle. Gerçektende süper gözüküyor, yeni halinide görelim lütfen. Çiçek sapı falan yokmu şöyle büyüteçle bir gözden geçir lütfen, belki bir süpriz falanda vardır.
Ellerine Sağlık, ziyaret içinde Teşekkürler;)

missmenas 01-10-2011 01:19

Sevgili Bozo.0606,
Çok bakımlı ve mutlu gözüküyor hoya diversifolianız. Gelecek baharla birlikte muhteşem bir görüntüye bürüneceğinden emin olabilirsiniz. Kış ayında biraz uykuya yatan bir tür. Sulamasına dikkat ederseniz fazlaya kaçmadan topraktaki nemini muhafaza etmeniz yeter. Kışı atlatabilirseniz, geriside gelir, bol aydınlık ve bulunduğu odanın ısısını pek fazla 10 derecenin altına düşürmeyin. Malum Ankara Çok soğuk bir Kış geçirir. Kalorifer peteklerindende mümkün olduğunca uzak tutmanızı tavsiye ederim. Soğuklar tam başlamadan diğer hoyalarınızda yola çıkar.
Hiç unutmayacağım bir güzelliği benim için yaptınız, Gönlümde nasıl bir yer edindiğinizi tahmin edemezsiniz.
Misafirlik içinde çok Teşekkür ederim. Ellerinize Sağlık;)

missmenas 01-10-2011 01:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 865107)
Aslında hem istiyorum, hem istemiyorum.
İstiyorum çok seviyorum.
İstemiyorum, abartmaktan korkuyorum...
Not almışım.
acicularis
archboldiana white
globulosa
balaensis
benguetensis
loheri
picta
tanna
calycina
chinghungensis
pauciflora
obcordata
heuskeliana
durmadan ekleniyor Allah sonumuzu hayır getire.
Hani beğendiklerim arasında bunlar var
bir de gigas yazmışım da yazmışım işte...!:D

Sevgili Yeşillim,
listeni gözden geçirdim. Bazıları bende yok hoya obcordata, hoya gigas, hoya picta yok bunlardan, bulabilirseniz benide düşünün lütfen hayır demem.
Hazırda gönderebileceklerim şunlar Ekim sonuna yani köklenmiş olarak.
Hoya heuskelina red
Hoya calycina
Hoya sp. tanna
Hoya loheri
Hoya benguetensis
hoya balaensis 01 TYPE
Hoya archboldiana white

Gelecek baharda gönderebileceklerimde
Hoya acicularis (inşallah sürgün vermeye başlar hala uykuda çünki)
Hoya globulasa
Hoya pauciflora (tam sizin şehirin serinliğine uygun bir hoya türü)
Hoya chinghungensis ( umarım yaşatmayı başarabilirim) tek bir kök kaldı.

Listeniz hiç abartı değil bence, balkonunuz çok güzel hoyaların sevdikleri bir aydınlığa sahip. Baktınız abartıya doğru gidiyor, hoyalardanda vazgeçemiyorsunuz , o zaman Sizde benim gibi yapın gözden çıkartabileceğiniz diğer bitkilerinizi hediye edersiniz değerini bilecek birilerine, nasıl fikir ama?:( Ben yapmak zorundaydım Evim amazon ormanına benzemeye başlamıştı.
Not aldım listenizi gönderim zamanı haber vereceğim. Bana gönderdiğiniz hoyaların kıymetini bildiğimi ve kayıplarımı nasıl telefi ettiğinizi hatırlatmama gerek yok sanırsam Tekrardan Teşekkürlerimi gönderiyorum. Çok değerli Kadir Kıymet bilen Dost ilan ediyorum sizi.
Dilerim Sağlığınız elverdikçe, gönlünüzde hoyalara yer verdikçe herşey gönlünüzce olsun diyorum....

missmenas 01-10-2011 02:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 865091)
Bu sayfaları gezmek ayrı bir keyif oldu benim için.
Hoya aşkım zamanla iyice depreşecek görüyorum.
Çünkü sizler de benim gibi 1-2 derken on çeşit, sonra frenler tutmuyor tabi, gönül gördükçe istiyor ve sanırım orada 100 aşkın çeşit ve bir dolu bitki var.
Korkuyordum buraya uğramaya "acaba kıskanırmıyım" diye;)
Ama hayır kıskanmadım, tam tersi gurur duydum, kendi kendime gülümsemekten yüz kaslarım acımış.
Güzellik görünce dayanamam gülümserim, çok mutlu oldum.
Bu kadar şevk ve özen...
Tebrik ederim.

Sevgili Jezebel,
ne güzel yorumlamışsınız. Hoya Aşk olmaktan çıkıp Tutku halina gelmeye başlarsa işte o zaman endişe duyabilirsiniz Aşkınızdan:p
Asıl ben şimdi sayfama yazmanızdan gurur duydum, bir ilke imza almış gibi oldum.
Ağaclar. net' te çok taktir ettiğim bir kişisiniz.
Sayısız Bitki tanıtımınız ve deneme başarı ve kayıplarınızı samimiyetinizle paylaşmanız ve katkılarınız şüphesiz saygı uyandırıcı bir olay.
Pardon birde Sözkonusu hoya ise fren asla tutmaz:D
Koleksiyonumda sadece Hoyalarım yok, atlaslarım, plumerialarım, tropik meyve koleksiyonum(buda bir tutku), narenciye çeşitlerim, kaktüslerim,çok çeşitli sukulentlerim ve salon çiçeklerim var.
Herşeyden önce onlara zamanımı ayırabilmek en önemlisi. Hepside Sevgiyle harmanlanmış, herbirisinin ayrı bir hikayesi vardır.
Övgü dolu sözleriniz için çok Teşekkür ederim, değer verdiğiniz bir kişiden övgü duymak insana biraz daha cesaret veriyor;)

yeşillim 01-10-2011 08:11

Gerçekten abatmıyorum mu?
Evdekiler öyle demiyor ama
Tabi tabi deli, delinin halinden anlar !!:D
H.picta klon bende vardı, çelik tuturamadım.
Nasıl desem yapraklarını bir damlaya benzettim.
dalı öyle ince ki serpensle yarış ediyorlar sanki.

Şey, valla pek merak ediyorum tohumların son halini ne durumda??
Kolay gelsin, teşekkür ederim takas için.

esinruzgar 01-10-2011 19:57

Sevgili missmenas,
davetiniz için çok teşekkür ederim. Cafenize gelip o güzelliklere ve tabi sizin gibi güzel kalpli biriyle tanışmak için ben sabırsızlandıkça hep bir şeyler çıkıyor. Ne zaman gelebilirim bilmiyorum ama o zamanı dört gözle bekliyorum.

missmenas 02-10-2011 00:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram (Mesaj 862655)
Sevgili Hatice hanım,hoya çelikleri muhteşem görünüyorlar,ellerine sağlık,benimkilerde büyüyolar,hoya bogor fazla büyümedi,cinsinden mi acaba?

Çiçeklenince görsel şölen olacak hoya kafede,görmek isterim.Ben hoyaların isimlerini pek bilmiyorum,çiçek renklerine göre fide isteyebilirim.Evde yer yok ama birkaç renk daha olabilir diye düşünüyorum.Bu çiçekler yüzünden turlarada katılamıyor hale geldim,gidersem bozulurlar diye korkuyorum,çünkü sularını
ayarlayarak döküyorum.
Sevgi ve selamlar.

Sevgili Perihan hanım,
Yakın bir zamanda köklendirmedeki başarı olayı gerçekleşsin listeyi açıklarım,
2 haftaya kadar yeni çeliklerin akibeti belli olur. Listeyi yayınlayınca, isimlerinden görsellere bakarsınız nette. Görsellerdeki çiçek ve yaprak seçimi birkaç tane daha seçmenize yardımcı olur. Taabi birkaç tane diyoruz ama, hal tatil ve gezilerimizi etkilemeye başladıysa durumunuzun benden farkı yok demektir. 2 tane yıllık grup gezimizi iptal etmek zorunda kaldım bu yıl. Gitti güzelim tatiller maviyolculuk ve yayla turumuz vardı maalesef ben katılamadım. Gelecek yıla yapılan program öncesi mutlaka birilerini o günler için bulmalıyım.
Sizinde evdeki bitki sayınız az değil biliyorum, bu arada gönderdiğim hoyalara en güzel bakımı yapan Siz oldunuz. Gözümün önünden gitmiyor hoyalardaki gelişmeler. Hoya bogor biraz nazlı büyüyen tür, ilk yılı güç toplamakla geçer 2. yılı başlar çılgınca sürgün vermeye hem yan sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlar. Yarasa gübresini düzenli kullanmanızın etkisi diyorum ben birde taabiikine Sizin gösterdiğiniz itina ve Sevgi, gelecek baharla birlikte sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlarsa hoyalarınız hiç şaşırmam doğrusu.
Hiçbir güzellik fedakarlık göstermeden gelmiyor maalesef. Bizde gezilerimiz ve tatillerimizle bu fedakarlığı yaptık bu Yıl, gelecek Seneye kimbilir, çiçeklerden çok iyi anlayan bir Dostunuz taşınır yakınınıza;)
aklınız arkada kalmadan Bitkilerinizi emanet edebileceğiniz bir Dost diliyorum sizin için....
Bana gerçi 1 kişide yetmez oldu ilk tatilimde, emanet edeceğim kişiyi duyar gibi oluyorum '' nerden uydum bu deliye '' :D:D:D

missmenas 02-10-2011 00:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 865219)
Gerçekten abatmıyorum mu?
Evdekiler öyle demiyor ama
Tabi tabi deli, delinin halinden anlar !!:D
H.picta klon bende vardı, çelik tuturamadım.
Nasıl desem yapraklarını bir damlaya benzettim.
dalı öyle ince ki serpensle yarış ediyorlar sanki.

Şey, valla pek merak ediyorum tohumların son halini ne durumda??
Kolay gelsin, teşekkür ederim takas için.

Sevgili Yeşillim,
ne söyliyeceğimi bilemiyorum. Bence yanlış kişiye sordunuz abartı olayını:D
Ben tam delirmek için, bir an geçiriyorum zaten. Hergün cafeyi silerken düşündüğüm olay acaba insanlar içeri girerken bitkilerime zarar verecek bir şey ayakkabılarında taşıyorlarmı diye kendime sürekli bunu soruyorum. Kapıda terlikle karşıladığım gün işte o zaman gerçekten delirdiğimin ispatı olur. Günde 2 defa içeriyi siliyorum:o ve bu terlik olayı yerine bugün metroda alışveriş yaparken 2 defa galoş kutusunu aldım arabaya koydum ve yine geri bıraktım.
Damga yemek korkusuna vazgeçtim:D
Şimdi ben sorayım abartıyamı kaçıyorum acaba:confused: hiçte abartı değil bence, çimlerden yürüyüp gelenler oluyor. Ya böcek taşıyorlarsa diye.... Halim nice ola....
Boşver bize deli diyenler akıllı olsun:p
Hoya obscura tohumlarını pazartesi ve salı günü gönderiyorum söz verdiğim kişilere, açıkcası tohumları kaybetmiştim yeni buldum...:o

hazan-z 02-10-2011 20:44

5 Eklenti(ler)
Sevgili Missmenas,bugün Fidan Peyzaj serasını gezdik.Söz verdiğim Hoya Carnosa Tricolour'ı aldım.Gönül isterdi ki her bitkiden alayım.Ama Adana'dan Antalya'ya taşıma sorunu gözümde büyüdü.Dilerim Hoya Carnosa Tricolour yeni yuvasında bol çiçekli günler geçirir.

yeşillim 03-10-2011 07:34

Sevgili missmenas hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. İnsanın heyecanlanmaması mümkün değil
Sevgili hazan-z, çok güzel bir yer değil mi? Başka fotoğraf çektiniz mi? Başka tür hoya yapmamışlar mı?
Bana yakın olsa sık sık oraya giderim.

missmenas 03-10-2011 20:02

Ayyyy, bu carnosa tricolour benimmi şimdi. Sevgili Hazan-z görünce gözlerime inanamadım.
Üzerindemi bu çiçeklerde. Bu hafta sonu gelmez artık bana;)
Çokkkk Çoookkk Teşekkür ederim. Carnosa deryası gibi bir resimde:p
İnşallah yolda bozulmaz, gerçi uçakla geleceksiniz çokta zahmet verecek.
Sevgiler....

sakdag 05-10-2011 13:49

merhaba sayın missmenas, sizin hoya sevginizi ve asiyenizi görünce çocukluk anılarımdan biri canlandı gözümde. Ve sizinle paylaşmak istedim. 10-12 yaşlarındayken yengemin bir hoya çiçeği vardı. ama ne çiçek... salonun köşesinde büyük bir teneke saksıya ekiliydi. tavana kadar yükselmiş, sonra salonun bir değil iki değil tam üçüncü kenarını dolanmış.yani abartısız en az 10 metre. salon boyanacağı zaman aşağı indirilmişti.. 2-3kişi bir gün boyunca yapraklarını silmiştik, parlasın diye....
işte böyle bir anım canlandı gözümde...
çiçekleriniz çok güzel.. tebrikler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025