agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

bettyycim 19-09-2011 16:18

Sevgili Fatih aynı boyutta derken hangi boyutta sendeki yapraklar ;)

karalale 19-09-2011 16:18

Benim ki de (silver-pink) yeni çıkan yapraklar, sapı ile birlikte 20 cm. Kötü bir şey yok değil mi? :(

missmenas 19-09-2011 17:02

Hoyalarda yaprak büyüklüğü yarışmasımı düzenlesek acaba?:D
türler arasında en güzel ve büyük yapraklı yarışması olabilir. Piller şarza taktım birazdan bendeki pucicalyx yaprağını cm görüntüsünü ekleyeceğim:p
Harikasın Bettyycim, ellerine sağlık muhteşem gözüküyor. Eminim şu anda herkes elinde cetvel en büyük yaprak kaç cm onu arıyordur;)
Sevgili Karalale eminim sorun yoktur. Büyük yaprak çıkartması bakımıyle ilgili birşey, kafaya takmayın bence. Geçen yıl aynı sorunu ben yaşadım çünki.

missmenas 19-09-2011 17:22

3 Eklenti(ler)
Biraz heyecan yapalım yeni hoya edinmek isteyenler için. Hoya lasiantha ve hoya paraetorii yi çelikledim çok zor ve geç kökleniyor,nisanda diktiğim hoyalarda en çok bu 2 türde zorlandım kaybedeceğim korkusuyla, yinede başardım bu 2. denememdi bu 2 türdede.
hoya praetorii
Eklenti 246562
hoya lasiantha
Eklenti 246563
ve çelikler
Eklenti 246564

agozce 19-09-2011 21:29

Hepsi çokgüzel ve sağlıklı görünüyor. Ellerinize sağlık.

iris41 19-09-2011 21:52

Hatice hanım benim hoya ekimde yola cıkmaya hazır olurmu ?

missmenas 20-09-2011 01:29

ÖZÜR...:(
İsimlerini doğru yazmak için nette bakınırken bir hatayı keşfettim. Bu benden kaynaklı değil satıcının yanlış etiket koymasından kaynaklı 2 türü yanlış etiketlemiş. Bundan dolayı Sayın Şevket Yaşar beyden ve Sevgili Bettyycim den çok özür dilerim. Elimdeki 2 tane fazla çeliği Sizlernen paylaştım bu hatayı bugün farkettim ve sattlerdir görsellerde bu olayı çözmeye çalışıyorum. Kesin eminim artık, Hoya Meliflur subsp. Fratarne ile hoya hypolasia etiketleri yer değişmiş satıcının hatası bendede devam ettiği için Sizlerden çok özür diliyorum. Bu hatayı nasıl telafi edebiliriz artık bilemiyorum. Taktiri Size bırakıyorum. Ben apodagisi cezalandıramıyacağım ama bu hakka siz sahipsiniz, cezasını ben çekeceğim böyle bir hatayı devam ettirdiğim için:( çok çok özür dilerim.

Orkun Kırcı 20-09-2011 12:59

Ablacım o kadar bol türün arasında olabilecek minik bir hata:) Ceza haketmeye değeceğini sanmıyorum :D

bettyycim 20-09-2011 13:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 860989)
ÖZÜR...:(
İsimlerini doğru yazmak için nette bakınırken bir hatayı keşfettim. Bu benden kaynaklı değil satıcının yanlış etiket koymasından kaynaklı 2 türü yanlış etiketlemiş. Bundan dolayı Sayın Şevket Yaşar beyden ve Sevgili Bettyycim den çok özür dilerim. Elimdeki 2 tane fazla çeliği Sizlernen paylaştım bu hatayı bugün farkettim ve sattlerdir görsellerde bu olayı çözmeye çalışıyorum. Kesin eminim artık, Hoya Meliflur subsp. Fratarne ile hoya hypolasia etiketleri yer değişmiş satıcının hatası bendede devam ettiği için Sizlerden çok özür diliyorum. Bu hatayı nasıl telafi edebiliriz artık bilemiyorum. Taktiri Size bırakıyorum. Ben apodagisi cezalandıramıyacağım ama bu hakka siz sahipsiniz, cezasını ben çekeceğim böyle bir hatayı devam ettirdiğim için:( çok çok özür dilerim.

Olur böyle yanlışlar dert etmeyin Hatice hanım, olaya şöyle bakmak lazım Hoya Hypolasiamız var en azından elimizde ;)

karalale 20-09-2011 14:14

Güzel bir bakış açısı sevgili bettyycim. Üstelik h. Hypolasia sarı renk açan bir hoya yanlış araştırmadıysam. Hatice hanım, bu işi en azından ben yapıyor olsaydım, çoktan çorba olmuştu.... Olur o kadar, Kadı Kızı meselesi....

missmenas 20-09-2011 16:43

5 Eklenti(ler)
Sabaha kadar netten yaprak ve isim araştırması öyle bir yorucu olduki, acaba başka hata varmı diye? canım çıktı. Neyseki sadece bu 2 türü karıştırmış etiketlerken.
Karışıklığa sebep olan 2 hoya türü detaylı resimleri.
Hoya hypolasia, Yaprakları ince uzun ve yaprak altı ve üstüne tüylü. Yaprak görüntüsü için bile edinilmesi gereken bir tür diğer hiçbir hoyaya benzemiyor, Çiçekleride bir o kadar güzel. Özellikle sarı çiçekli hoya isteyenler için ideal.
Eklenti 246677
Eklenti 246678
Eklenti 246679
Hoya meliflua sub sp fraterna, Yaprakları kalın ve etli. Kısaca albenili bir görüntüsü var.
Eklenti 246680
Eklenti 246681
Ayrıca bu karışıklıktan dolayı, olayı cezasız atlattım;) Anlayışınız için çok Teşekkür ederim.

elek 20-09-2011 17:03

Ben de bana gelen toplu siparişteki karmaşayı hatırlayıp panikledim bir an, eyvah Apodagis de o kadar türü karman çorman ettiyse diye :) Neyseki sadece 2 türmüş, alanlara da süpriz olmuş ;) Hayat süprizlerle güzel değil mi :D

Yalnız "sabaha kadar yaprak ve isim araştırması" diye okuyunca... Ne diyebilirim ki, azmine hayranım ablacım :p

missmenas 20-09-2011 18:31

Sevgili Elek,
isimleri doğru yazmak için görsellerdede bir taraftan çiçek yapıları nasıldı diye bakarken birden farkettim. sonrada başladımı panik bu ne diye yoksa hepsimi karışmıştı diye. Valla kolay değil, gündüz farketseydim işin içinden çıkamazdım. Gelen giden derken birde tel. trafiği iyice bocalardım gecenin sessizliği ve serinliğinde yine iyi çözdüm olayı.
Yaptığımız toplu siparişlerin üstesinden öyle güzel geldinizki, hem Dilaver Bey hem Siz hakkınızı bu konuda ödeyemeyiz bence. NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ GELİR....
Yaptığımız siparişlerin en büyük stress kısmını Sizler üstlendiniz. SAĞOLUN.....

Sevgili Gülenmelek özel mesajınızı okudum toprak karışımıyla ilgilide açıkladığım linki verdim ordan takibe devam edersiniz. Seçtiğiniz türe gelince çok zor bir tür Hoya endauensis. Size tavsiyem başlangıcı daha kolay türlerle yapmanız olacak.
Sevgiler....

bettyycim 22-09-2011 08:14

1 Eklenti(ler)
İşte Hoya hypolasia ;)

sevim4 22-09-2011 09:50

Muhteşem ötesi.

missmenas 22-09-2011 11:38

5 Eklenti(ler)
Sevgili Bettyycim,
1 haftada çiçek açtırdım deme sakın. Valla çat diye çatlarım:D Şaka bir tarafa 6 tane çelik aldım h. hypolasia dan, inşallah yaşatmayı başarabilirim.
aldığım çeliklerden biraz görseller ekleyeyim.

missmenas 22-09-2011 11:41

5 Eklenti(ler)
Alınan çeliklerden görüntülere devam, Yeni türler edinmek isteyenler özellikle heyecanlanacak biliyorum:p

missmenas 22-09-2011 11:43

5 Eklenti(ler)
Minik prenseslerin görüntüsüne devam....

missmenas 22-09-2011 11:46

5 Eklenti(ler)
Kimlerdi yeni resim yüklemiyorsun diyenler, pc ekranında odaklanmış kıs kıs güldüğünüzü sanki görebiliyorum:D

missmenas 22-09-2011 11:48

5 Eklenti(ler)
Hepiniz birden bakmak için girmeyin foruma yoğunluktan sayfa açılmaz sonra;)daha resim yükleyeceğim:p

missmenas 22-09-2011 11:51

2 Eklenti(ler)
Elimde makasla dolaşırken, bu minik bana öyle bir bakıyorki sanki sıra bizedemi gelecek dergibi:D saksı verdim oynasınlar diye nerdeyse toprakta ver diyecekler, Şu bakışlara bakarmısınız arada bir işimi bırakıp bu şekerleri seviyorum...

ykolko 22-09-2011 11:52

Sayn missmenas merhaba
Hoyalarınızı kıskanmamak elde değil tabii sizide :)

Not:Sizden gelen uyarıdan sonra Hoya lacunosa'yı müstakil saksısına aldım umarım problem yaşamaz oradada mutlu olur.

missmenas 22-09-2011 11:59

5 Eklenti(ler)
Sıradaki çelik alınacak hoyalar, H. lambii ve H. vitellinoides, H.macrophylla...
Biri beni durdursun lütfen:( kafamı dağıtmak için paso doğrama yapıyorum.

missmenas 22-09-2011 12:10

5 Eklenti(ler)
Hoya callistophylla görüntüsü, çok yavaş büyüyen bir tür. Şubat ayında Tayland 'dan gelen çeliklerimden son kalan. Bundan Şimdi 3 tane sadece çelik alabileceğim, yaprakları ve çiçekleri çok güzel olan nazlı bir tür. Hiç çiçek açmasa bile Yaprak yapısıylen gösterişli bir tür...
Hoya deikei çeliklendi...

missmenas 22-09-2011 12:18

3 Eklenti(ler)
Hoya lauterbachii, çeliklendi ve hayata bağlanan çeliklerden de görüntüler...
Gönül isterki çiçeklerdende görüntüler olsun, en çok çiçek açmasını dilediğim hoyam budur...

elek 22-09-2011 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 861740)
Biri beni durdursun lütfen:( kafamı dağıtmak için paso doğrama yapıyorum.
[/I]

Hemen durumdan vazife çıkarayım. Ablacım Macrophylla hariç kalanlar zaten kendisi çelik sayılır, az bıraksan büyüseler nasıl olur ;) Ayrıca 4 ayaklı prensesler ( prensler de olabilir hani :p ) ilgi, alaka, oyun bekliyor, bakışlarından ben öyle anladım :rolleyes:

missmenas 22-09-2011 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykolko (Mesaj 861738)
Sayn missmenas merhaba
Hoyalarınızı kıskanmamak elde değil tabii sizide :)

Not:Sizden gelen uyarıdan sonra Hoya lacunosa'yı müstakil saksısına aldım umarım problem yaşamaz oradada mutlu olur.

Sayın Ykolko,
kıskanmayın lütfen bir dünya çelik aldım, arasından birkaç hoya belki sizin olabilir;) hepside kelaynağa döndü gelecek yıl dahada bir güzelleşeceklerine inanıyorum. Çelik alınan hoya baharla birlikte hızlı bir büyümeye koyuluyor. Kış ayı boyunca kök gelişimini ve kuvvet toplamaya bakıyor. Birçok hoyalarımın gelecek yıl çiçek açacaklarını biliyorum. Çiçek şöleni yaşayacağız hepbirlikte.

Hoya lacunosayı Kardeş hoyanın saksısından ayırmış olmanıza çok sevindim. Bu işlemi daha önce yapsaydınız keşke şimdi birkaç kat daha büyümüş olacaktı belkide çiçek sapı bile büyütebilirdi. Dilerim yeni saksısında bu düşüncelerim hızla gelişir. Çiçeklerinide koklamanızı dilerim.

gülenmelek 22-09-2011 12:39

Limon yemiş kadar oldum fotolara bakarken ;) Hepsi öyle güzel ki ;) Maşallah diyelim nazar olmasın.

yeşillim 22-09-2011 12:42

Maşallah

Size zahmet küçük yapraklıları profilinden öyle görselini sıraya koysanız...:D

bettyycim 22-09-2011 13:43

Yok canım nerde daha çiçek açtırmak bir sürgün verse razıyım :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025