![]() |
Sevgili Bettyycim, Hoya nummularaioides çok merak ediyordum. Sizdekininde yaprakları tıpkı bendeki gibi. Tam olarak, yuvarlak formunu almamış. Diğerleride çok güzel ve sağlıklılar. Serpense bayılıyorum zaten;) Ellerine sağlık, Teşekkür ederim...
Çeşitlerin epeycene oldu bendekilerle beraber, bir sayfa açma zamanı geliyor hoyalara.... |
Yakında açacağım hoya sayfamı Hatice hanım ;)
|
Sevgili missmenas önce maşallah deyip izninizle 2 soru sormak istiyorum ;)
1- Çok canlı, limon sarısı, dolgun çiçekler açan bir hoya türü var galiba. Adını bilmiyorum. Ondan sizde var mı? 2- Yeni ekilen bir çelikte, yaprağın gövde ile birleştiği yerde bir hareketlenme varsa bu dallanıyor demek mi olur, yoksa çiçeklenme belirtisi midir ? Sevgiler. |
Başınız sag olsun hatice hanım Allah rahmet eylesin
|
Dostlar sağolsun, Sevgili İris41...
|
Alıntı:
Hoyalarımın arasında birkaçtane sarı çiçek açanı var. Sizin gördüğünüz hoyanın adını not alabilirseniz yardımcı olurum. Yeni dikmiş olduğunuz hoyadaki kıpırtıyı değerlendirmek için bir resim yüklerseniz, daha sağlıklı yorum yapabiliriz. görmeden çiçek deyipte sürgün çıkarsa hevesinizi kırmış oluruz, çünki yeni dikilen hoyaların yaprak diplerinden sürgün çıkarttığı gibi çiçek çıkartma ihtimalide olabilir. hoyaların yaptığı süprizler hep şaşırtabiliyor.... |
2 Eklenti(ler)
Konu hakkında bilgi sahibi değilim ama yine de başınız sağolsun diyorum. Allah geride kalanlara sağlık ve sabır versin.
Sarı çiçekli Hoyalara örnek buldum. İsimleri H. lasiantha ,H. benitotanii, H. endauensis. Umarım herhangi biri vardır elinizde ;) 2 adet foto ekleyeyim. Daha çok küçük bahsettiğim oluşum ;) Teşekkür ediyorum şimdiden ! |
Sevgili Gülenmelek,
Dostlar sağolsun... eklediğiniz resimlerden görebildiğim kadariylen, hayata bağlanma belirtisi olarak sürgün ve yaprak çıkartıyor. Sarı çiçekli dediğiniz hoyadan Hoya lasiantha, hoya praetorii, hoya endauensis var bende ama her 3 ündende henüz çelik almadım. Uygun bir zamanda çelik aldığımda haber veririm. Bendeki türlerin listesini sayfamda yayınlamıştım, başka sarı çiçekli olanlarda var elimde. Şu anda aklımda yok isimleri siz bir gözden geçirin isterseniz listeyi. Sevgiler... |
Çiçek olsa iyi olurdu ama ;) bu bile yeter. En azından tuttuğunu ve iyiye gittiğini görmek bile güzel. Siz bana da liste göndermiştiniz, silmedim ve içlerinden beğendiklerim de var. En az bir tanesini çok yakında sizden rica edeceğim. Uygun durumda olursa tabi ki. Yukarıda verdiğim 3 Hoya çeşidinden de çelik aldığınız anı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Sevgiyle kalın;)
|
sayın missmenas . başınız sağolsun .
|
Sayın Missmenas başınız sağolsun.
|
Başsağlığı dileyen herkese Teşekkür ederim. Dostlar sağolsun...
|
Hatice hanım mutluluğunuzu paylaştığımız gibi acınızı da paylaşıyoruz.Baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.
|
Hatice hanım başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin....
|
Başınsağolsun abla,sizleree sabır vefat eden yakınınızada ALLAHtan rahmet diliyorum.
|
Başınız sağolsun, arkadaşım.
|
Başınız sağolsun mekanı cennet olsun.
|
Sevgili missmenas başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun.
Yazamasam da hoya cafenize uğruyorum mutlaka.Lakin 1 aydır uğramamıştım, tatil, bayram derken.Bugün kaldığım yerden devam ettim.Hoyalarınıza söylenecek şey yok zaten, onlar konuşuyor biz de keyfini çıkarıyoruz.Şirin çok çok tatlı olmuş yavrularıyla.Hele yavruları lokum! Bayıldım hepsine. Kutluyorum sizi. |
Hatice hanım başınız sağolsun.. ... ... ...
|
Acımızı, paylaşan Dostlarıma sonsuz Teşekkürlerimi sunarım...
|
Hatice hanım her zamanki gibi tecrübenize ihtiyacımız var biz yeni hoya severlerin acaba bu hoyanın adı nedir.
http://lh5.googleusercontent.com/-pN...0/IMG_2890.JPG |
Hatice hanım merhaba, öncelikle baş sağlığı dileklerimi kabul edin lütfen. Ölümün her türlüsü ama özellikle genç olanı kabul edilemiyor. Allahtan gani, gani rahmet diliyorum, sizlere de sabır. Bizim minik şirinler çok büyümüşler maşallah. Onlarla uğraşmaktan, hoyalar 2. sıraya düşmüş galiba. Kafe niz de, hoyalarınız da muhteşem. Paylaşmış olduğunuz minik hoyalar çok iyi. Sayfama ekledim. Almanya dan sevgiler, selamlar size....
|
Hatice hanım başınız sağolsun allah sabırlar versin...
|
Sevgili Nilgün hanım,
Çok güzel bir carnosa türü bu. İsmi Hoya carnosa Compacta Hindu Rope, Krinkle Kurls. Bu güzel hoya acaba Size mi ait? Bakımı konusunda biraz bilgide vereyim. Bol aydınlık süzülen güneş ışığı, doğu veya batıya bakan pencere kenarlarında konmalıdır. Toprağı kurudukça sulanmalı, serin ortamda olmayı seven türler arasında 10*C altında yaşayabilir, 25*C üstündeki sıcaklardan hoşlanmaz. Parfüm kokuludur, sarkan türler arasında yerini alır. Bağlama yöntemiyle sardırma mekanizmasına tırmandırabilirsinizde, ama hoşlanacağını sanmıyorum. Sevgiler. |
Evet Hatice hanım bana ait 3 4 gün oldu alalı insallah anlaşırız çok hoşuma gitti çiçeğini merak ediyorum şimdi araştırcam çiçeklerini teşekkürler.
|
Hatice hanım başınız sağolsun
|
sayın missmenas, başınız sağolsun.
|
Başsağlığı dileyen Arkadaşlarıma çok Teşekkür ederim...
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Hatice hanım size telefonda bahsettiğim Hoya pubicalyx red button yapraklarını ekliyorum yorumu size bırakıyorum ;)
|
Sevgili bettyycim sizinkiler biraz daha küçükmüş :) benimkiler de aynı boyutta yaprak verdiler :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025