![]() |
yer mineleriniz çok güzel fakat sulamayı dikkatli yapın yoksa mantar dan dolayı kaybedebilirsiniz. toz gübreniz çok kaliteli ürün içeriğine göre ama içme suyu ile yapraktan verin bence arkasındaki ph değerleri stabil olduğu değerler yazıyor o yüzden iyi suda kullanın gübreyi.
küpeli çiçekleri için bence daha erken o gübreyi vermekte daha çok azot oranlı gübre olmalı bitki yeteri kadar büyümeden çiçeklenmeye geçmesin derim. gübre olarak da eniyisi cifo nun ürünleri **** finisher kullnın derim biraz pahalı ama farkı gösteriyor hemen. |
Sn. aydınercan, Çok teşekkür ederim yorumunuz ve önerileriniz için. Mutlaka dikkate alacağım.
|
Alıntı:
Sevgili Hira cicekleriniz cok guzel. İnanmayacaksiniz ama, sumbullerin resimlerine bakarken burnuma kokulari geldi birden diyecektim ki; meger yani basimda islak mendil kutusu varmis. ;) Ama eminim ki cok guzel kokuyorlardir. |
Alıntı:
|
Aşkolsun Emine'ciğim:( ıslak mendilin kokusuyla sümbüllerin kokusu aynı mı? :D
şaka yapıyorum tabii... teşekkür ederim ziyaretin ve güzel yorumun için. Çiçek konusuna gelince, eşimin hiç desteği yok. Onun için önemsiz olsada bu konu, ben sevdiğim için sevmeli, en azından karşı çıkmasa onada razıyım ama yok. |
Ama gercek soyluyorum saka gibi, degil mi? Hakikaten burnuma koku gelince (mendilin kokusu cicek kokulu) ilahi bir seyler oluyor zannettim, gercekten duygusal olarak bir an duraksadim ki, ne goreyim. Aman be Emine alemsin ya dedim kendi kendime.
|
:) Harikasın Emine, çok güldüm
|
5 Eklenti(ler)
lalelerim.. karışık renk bir paketti, şansıma bunlar çıktı;)
|
maşallah Allah nazarlardan saklasın çiçeklerinize bayıldım... insanın emeklerinin karşılığını bu renk cümbüşleriyle alması ne hoş değil mi...
|
Alıntı:
Gün geçtikçede kalabalıklaşıyoruz:) bu akşam gittiğim kına gecesi bi cafede organize edilmişti ve heryer rengarenk sakız sardunyalarla doluydu, tabii ki çelik istedim ve aldım:) sonu yok bu sevdanın. |
Alıntı:
Evde saksı koyacak yer kalmadı, ondan da, olsun bundan,da olsun derken...:) |
Alıntı:
|
:p Şu pazar serüveninize bastım kahkahayı sayın hira...
Sümbül ve laleler inanılmaz güzel açmışlar maşallah. Emeklerinize sağlık. |
:) Sn. Gürcan, Eşimle pazara gidince sonuç genellikle hep aynı oluyor. Teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
frezyalarım renklernmeye başladı:p
|
2 Eklenti(ler)
son sümbülüm ve menekşelerim
|
Sevgili hira; freyzalarının renkleri çok güzelmiş tamamlamış birbirlerini... Bende nerdeyse 15 gündür sümbül kalmadı, maşallah senin sümbülüne.
|
Bende başka sümbül kalmadı, açacak bir kaç tane lalem var ablacım. Fakat lalelerde çok şaşırdım çünkü 2 paket karışık renkte, 1 pakekte mor lale almıştım, morlardan bir tane bile açan olmadı:(
|
Sevgili hira belli olmuyor demek ki işte, bana almıştın ya sarı laleler 5 li idi 4'ü açtı bir tanesi açmadı. Diğer paket daha sonra açtı. Hatta sayfamda fotoğrafladım. Çok da güzeller.
Ben bu sene kaybolan lalelerim haricinde yine lalelerden yüzüm güldü çok şükür... Maşallah!.. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu
ara bende begonya türlerine karşı bir aşk başladı;) komşunuz penceresinde görüpte isteyemediğim bir begonyayı buldum bugün fakat türünü bilemiyorum yardımcı olurmusunuz? şeker begonyaya benzeyen yaprakların arasında katmerli çiçekleri var. |
Sayın hira. Sanki kalanchoe gibi gördüm .. !!
|
Alıntı:
|
Sevgili hira, yeni avatarın hayrlı olsun, çok güzel... Tatlı Çınar... Sevgili hira, Çınar'a daha önce Çınar Hanım diye hitap etmiş idim. Yakın fotoğrafı yok mu artık iyice belli olmuştur, dişi mi, erkek mi?
Begonyan sanki bence de katmerli şeker begonya gibi. Çok güzel... Sevgili hira, inşallah, nasipse seneye de pembe lale istiyorum... :D Teşekkür ediyorum, sağolasın sarı laleler için... |
Çınar erkekmiş ablacım, Veteriner hekim Sn. lusoari cevapladı sorumu:)
Pembe lalede alırız vakti geldiğinde. Ben geçen kıştan kalan lale soğanlarımdan bir tanesini bile açtıramadım:( |
:) Çınar Bey yani. Maşallah ona.
Tamam inşallah vakti geldiğinde pembe lale de gerek bana, zira pembem yok. Sevgili hira geçen senenin soğanlarını ne yapmıştın? Toprakta ise özellikle çiçek geçince hemen çiçek sapından yok ediyorlar, gübre veriliyor, yapraklar iyice kuruyana kadar bekletiliyor. Soğanları çıkarır isen önce kurutuyorsun sonra serin bir yerde muhafaza ediyorsun, yavru soğanları ana soğanı ayırıyorsun. da sen ne yapmıştın? |
Çiçekler geçince kestim. kuruyana dek su verdim gübreledim, sonra soğanları topraktan cıkartıp yavruları ayırdım ve attım:D ana soğanları güzelce, küf müf olmadan sakladım ve vaktinde ektim ama olmadı ablacım.
|
2 Eklenti(ler)
ilgili başlık hangisidir bilemedim, o nedenle sayfama ekleyeyim
Eklenti 482788 bugün böyle bir şey aldım, çelik köklendirmede işimi kolaylaştırabilir, kullanabilirim sanki?? Eklenti 482789 bilginiz varmı?? çok fazla açıklaması yok gördüğünüz gibi. |
çelik köklendirmesinde iş yaramaz fakat tutmuş bitkilerde köklendirme yapar içerisinde çiçek için gerekli besinler mevut humik ve fulvik asit güzel bir madde ben kullanıyorum. hem demirin alınmasını ve diğer maddelerin toprakta şelatlanarak alınmasını sağlıyor. güzel bence kullanın fakat dozunu aşmayın.
|
Teşekkür ederim Sn. Aydın Ercan
Ben açıkcası çelik köklendirmede işime yarar diye umut etmiştim. Yinede kullanırım ben yeni diktiğim çeliklerde:) bu arada dikkatimi çekti, bitki besinleriyle alakalı sorularıma sizden yanıt alıyorum :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025