agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   hira / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/32359.htm)

aydınercan 01-04-2014 22:40

yer mineleriniz çok güzel fakat sulamayı dikkatli yapın yoksa mantar dan dolayı kaybedebilirsiniz. toz gübreniz çok kaliteli ürün içeriğine göre ama içme suyu ile yapraktan verin bence arkasındaki ph değerleri stabil olduğu değerler yazıyor o yüzden iyi suda kullanın gübreyi.
küpeli çiçekleri için bence daha erken o gübreyi vermekte daha çok azot oranlı gübre olmalı bitki yeteri kadar büyümeden çiçeklenmeye geçmesin derim.
gübre olarak da eniyisi cifo nun ürünleri **** finisher kullnın derim biraz pahalı ama farkı gösteriyor hemen.

hira 01-04-2014 22:48

Sn. aydınercan, Çok teşekkür ederim yorumunuz ve önerileriniz için. Mutlaka dikkate alacağım.

Emine 02-04-2014 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yagmur27 (Mesaj 1265829)
güzel bi haberim var bugün okula gittim veee kırmızı menekşe çeliğim var artık inşallah tutarda sevincim boşa gitmez iki kırmızı menekşe çeliği verdi öğretmen ve şaşırdı iki yaprak istememe tabi herkes elindekinin farkında değil sınıftaki menekşenin kırmızı olduğunu bile ben diyince farketmiş ben kırmızı menekşeyi heryerde arıyordum burada görünce sevindim dedim kadın sevincime şaşırdı bide heder etmeden büyütürsem daha çok sevinecem

Eger tutarsa bende istiyorum sevgili yagmur27. Biraz yuzsuzluk yapmis oldum ama. :D

Sevgili Hira cicekleriniz cok guzel. İnanmayacaksiniz ama, sumbullerin resimlerine bakarken burnuma kokulari geldi birden diyecektim ki; meger yani basimda islak mendil kutusu varmis. ;) Ama eminim ki cok guzel kokuyorlardir.

Emine 02-04-2014 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1261113)
Kim demiş hira'anın bu sene çiçek almayacağını? yok öyle bişey, kim demişse yalan söylemiş;)

eşimle hafta sonu pazara gittik. eşim bir yandan meyve seçiyor, bir yandan da konuşuyoruz ama benim gözüm karşı tarafta duran çiçek tezgahında :o çiçek alayım desem kızacak, almasam içim gidecek.. Neyse.. pazar çıkışında eşimin bir yere gitmesi gerekiyordu ve farklı sokaklardan yola devam ettik. Benim aklım hala çiçeklerde ama pazar arabasıyla tekrar pazara girmeyi gözüm kesmiyor tabii. karar verdim, hızlıca eve gidip, pazar arabasını bırakacak ve koşar adımlarla pazara tekrar gidip çiçek alacağım;) bahsettiğim mesafede öyle az değil yani. neyse pazara zor attım kendimi. Yyeni elemanlarımız bunlar

Eklenti 477005

2 adet 11 ay, biri normal diğeri mercan küpeli ve birde yenigineyle eve dönüş yolundaydım kiii.... telefonum çaldı, eşim arıyor ama dışarıda olduğumdan cevap veremiyorum çünkü çoktan evde olmam lazımdı. koşar adımlarla ev yolundayım ve telefon 2. kez çaldı, artık çaresiz cevaplamak durumundayım çünkü adam merak ediyor;)

hira:efendim

eşim: nerdesin canım?

hira: pazara geri döndüm

eşim: neden?

hira: elma almayı unutmuşuz:o

eşim: hıı... (derin sessizlik bu kısım) ben gitmekten vazgeçtim, evin önünde seni bekliyorum, anahtarım evde kalmış..

hira: tamam hızlıca geliyorum

ardından bir mesaj attım çünkü elimde elma değil çiçek poşeti vardı:p

hira: çiçek almaya gittim yaa napiim? çiçek alcam desem kızıyosun:o

Aynisini bende yapiyorum bazen. Hatta cicekleri apartmana bir yere koyup eve oyle giriyorum. Baska care yok.

hira 02-04-2014 15:38

Aşkolsun Emine'ciğim:( ıslak mendilin kokusuyla sümbüllerin kokusu aynı mı? :D
şaka yapıyorum tabii... teşekkür ederim ziyaretin ve güzel yorumun için.

Çiçek konusuna gelince, eşimin hiç desteği yok. Onun için önemsiz olsada bu konu, ben sevdiğim için sevmeli, en azından karşı çıkmasa onada razıyım ama yok.

Emine 02-04-2014 15:48

Ama gercek soyluyorum saka gibi, degil mi? Hakikaten burnuma koku gelince (mendilin kokusu cicek kokulu) ilahi bir seyler oluyor zannettim, gercekten duygusal olarak bir an duraksadim ki, ne goreyim. Aman be Emine alemsin ya dedim kendi kendime.

hira 02-04-2014 16:07

:) Harikasın Emine, çok güldüm

hira 04-04-2014 22:36

5 Eklenti(ler)
lalelerim.. karışık renk bir paketti, şansıma bunlar çıktı;)

beyaz-papatya 04-04-2014 22:47

maşallah Allah nazarlardan saklasın çiçeklerinize bayıldım... insanın emeklerinin karşılığını bu renk cümbüşleriyle alması ne hoş değil mi...

hira 04-04-2014 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-papatya (Mesaj 1266981)
maşallah Allah
nazarlardan saklasın çiçeklerinize bayıldım... insanın emeklerinin
karşılığını bu renk cümbüşleriyle alması ne hoş değil mi...

Evet haklısın beyaz papatya, özellikle yağmur yağdığı zaman pencere önündeki koltuğa oturarak bu güzellikleri seyretmekse vazgeçemediğim birşeydir:)

Gün geçtikçede kalabalıklaşıyoruz:) bu akşam gittiğim kına gecesi bi cafede organize edilmişti ve heryer rengarenk sakız sardunyalarla doluydu, tabii ki çelik istedim ve aldım:) sonu yok bu sevdanın.

aheste 05-04-2014 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1266988)

Gün geçtikçede kalabalıklaşıyoruz:) bu akşam gittiğim kına gecesi bi cafede organize edilmişti ve heryer rengarenk sakız sardunyalarla doluydu, tabii ki çelik istedim ve aldım:) sonu yok bu sevdanın.

Sevgili hira gerçekten sonu yok bu sevdanın, nereye kadar bilmiyorum:)
Evde saksı koyacak yer kalmadı, ondan da, olsun bundan,da olsun derken...:)

hira 05-04-2014 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 1267047)
Sevgili hira gerçekten sonu yok bu sevdanın, nereye kadar bilmiyorum:)
Evde saksı koyacak yer kalmadı, ondan da, olsun bundan,da olsun derken...:)

Sn. aheste, aynı durum hepimiz için geçerli fakat ben iç mekan bitkilerinden ziyede dışarı çiçeklerini sevdiğimden ayrıca evim fazla aydınlık olmadığından evin içi kalabalık değil ama bende şöyle bir korku (harbiden kara kara düşünüyorum) var, eğer bir gün taşınırsam, hangi çiçeklerimden nasıl vazgeçeceğim?? onca saksıyla çok zor.

gürcan_keskin 09-04-2014 13:09

:p Şu pazar serüveninize bastım kahkahayı sayın hira...
Sümbül ve laleler inanılmaz güzel açmışlar maşallah. Emeklerinize sağlık.

hira 09-04-2014 14:31

:) Sn. Gürcan, Eşimle pazara gidince sonuç genellikle hep aynı oluyor. Teşekkür ederim.

hira 10-04-2014 19:03

2 Eklenti(ler)
frezyalarım renklernmeye başladı:p

hira 10-04-2014 19:09

2 Eklenti(ler)
son sümbülüm ve menekşelerim

YeniGine 10-04-2014 23:32

Sevgili hira; freyzalarının renkleri çok güzelmiş tamamlamış birbirlerini... Bende nerdeyse 15 gündür sümbül kalmadı, maşallah senin sümbülüne.

hira 10-04-2014 23:37

Bende başka sümbül kalmadı, açacak bir kaç tane lalem var ablacım. Fakat lalelerde çok şaşırdım çünkü 2 paket karışık renkte, 1 pakekte mor lale almıştım, morlardan bir tane bile açan olmadı:(

YeniGine 11-04-2014 00:18

Sevgili hira belli olmuyor demek ki işte, bana almıştın ya sarı laleler 5 li idi 4'ü açtı bir tanesi açmadı. Diğer paket daha sonra açtı. Hatta sayfamda fotoğrafladım. Çok da güzeller.
Ben bu sene kaybolan lalelerim haricinde yine lalelerden yüzüm güldü çok şükür... Maşallah!..

hira 11-04-2014 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1269447)
Sevgili hira belli olmuyor demek ki işte, bana almıştın ya sarı laleler 5 li idi 4'ü açtı bir tanesi açmadı. Diğer paket daha sonra açtı. Hatta sayfamda fotoğrafladım. Çok da güzeller.
Ben bu sene kaybolan lalelerim haricinde yine lalelerden yüzüm güldü çok şükür... Maşallah!..

Halbuki o soğanlar kocaman kocaman çok güzellerdi,bir tanesi neden açmadı anlamadım ablacım. Sayfanda gördüm evet çok güzeller hepside.

hira 11-04-2014 19:05

2 Eklenti(ler)
Bu
ara bende begonya türlerine karşı bir aşk başladı;) komşunuz
penceresinde görüpte isteyemediğim bir begonyayı buldum bugün fakat
türünü bilemiyorum yardımcı olurmusunuz? şeker begonyaya benzeyen
yaprakların arasında katmerli çiçekleri var.

engin koç 11-04-2014 20:06

Sayın hira. Sanki kalanchoe gibi gördüm .. !!

hira 11-04-2014 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi engin koç (Mesaj 1269716)
Sayın hira. Sanki kalanchoe gibi gördüm .. !!

Asla kalanchoe değil hocam, begonya olduğuna eminim ama cinsini bilemedim. katmerli şeker begonya koydum adını şuan:)

YeniGine 11-04-2014 23:40

Sevgili hira, yeni avatarın hayrlı olsun, çok güzel... Tatlı Çınar... Sevgili hira, Çınar'a daha önce Çınar Hanım diye hitap etmiş idim. Yakın fotoğrafı yok mu artık iyice belli olmuştur, dişi mi, erkek mi?
Begonyan sanki bence de katmerli şeker begonya gibi. Çok güzel...
Sevgili hira, inşallah, nasipse seneye de pembe lale istiyorum... :D Teşekkür ediyorum, sağolasın sarı laleler için...

hira 12-04-2014 00:05

Çınar erkekmiş ablacım, Veteriner hekim Sn. lusoari cevapladı sorumu:)

Pembe lalede alırız vakti geldiğinde.

Ben geçen kıştan kalan lale soğanlarımdan bir tanesini bile açtıramadım:(

YeniGine 12-04-2014 00:16

:) Çınar Bey yani. Maşallah ona.
Tamam inşallah vakti geldiğinde pembe lale de gerek bana, zira pembem yok.
Sevgili hira geçen senenin soğanlarını ne yapmıştın? Toprakta ise özellikle çiçek geçince hemen çiçek sapından yok ediyorlar, gübre veriliyor, yapraklar iyice kuruyana kadar bekletiliyor. Soğanları çıkarır isen önce kurutuyorsun sonra serin bir yerde muhafaza ediyorsun, yavru soğanları ana soğanı ayırıyorsun. da sen ne yapmıştın?

hira 12-04-2014 02:50

Çiçekler geçince kestim. kuruyana dek su verdim gübreledim, sonra soğanları topraktan cıkartıp yavruları ayırdım ve attım:D ana soğanları güzelce, küf müf olmadan sakladım ve vaktinde ektim ama olmadı ablacım.

hira 12-04-2014 20:35

2 Eklenti(ler)
ilgili başlık hangisidir bilemedim, o nedenle sayfama ekleyeyim

Eklenti 482788

bugün böyle bir şey aldım, çelik köklendirmede işimi kolaylaştırabilir, kullanabilirim sanki??

Eklenti 482789

bilginiz varmı?? çok fazla açıklaması yok gördüğünüz gibi.

aydınercan 12-04-2014 23:32

çelik köklendirmesinde iş yaramaz fakat tutmuş bitkilerde köklendirme yapar içerisinde çiçek için gerekli besinler mevut humik ve fulvik asit güzel bir madde ben kullanıyorum. hem demirin alınmasını ve diğer maddelerin toprakta şelatlanarak alınmasını sağlıyor. güzel bence kullanın fakat dozunu aşmayın.

hira 13-04-2014 00:33

Teşekkür ederim Sn. Aydın Ercan

Ben açıkcası çelik köklendirmede işime yarar diye umut etmiştim. Yinede kullanırım ben yeni diktiğim çeliklerde:) bu arada dikkatimi çekti, bitki besinleriyle alakalı sorularıma sizden yanıt alıyorum :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025