![]() |
Alıntı:
|
Güzel şeyler çıkmış falımda akçabardak ablacım:) teşekkür ederim.
Normalde ben çiçekleri izleyerek çay/kahve içerdim ama bugün saksıyı mutlulukla kucaklayıp, eşime göstermek için içeri geldiğimde kendisi söyledi sehpaya koy diye. Ufak ufak onuda alıştırıyorum çiçeklere:D |
1 Eklenti(ler)
Kim demiş hira'anın bu sene çiçek almayacağını? yok öyle bişey, kim demişse yalan söylemiş;)
eşimle hafta sonu pazara gittik. eşim bir yandan meyve seçiyor, bir yandan da konuşuyoruz ama benim gözüm karşı tarafta duran çiçek tezgahında :o çiçek alayım desem kızacak, almasam içim gidecek.. Neyse.. pazar çıkışında eşimin bir yere gitmesi gerekiyordu ve farklı sokaklardan yola devam ettik. Benim aklım hala çiçeklerde ama pazar arabasıyla tekrar pazara girmeyi gözüm kesmiyor tabii. karar verdim, hızlıca eve gidip, pazar arabasını bırakacak ve koşar adımlarla pazara tekrar gidip çiçek alacağım;) bahsettiğim mesafede öyle az değil yani. neyse pazara zor attım kendimi. Yyeni elemanlarımız bunlar Eklenti 477005 2 adet 11 ay, biri normal diğeri mercan küpeli ve birde yenigineyle eve dönüş yolundaydım kiii.... telefonum çaldı, eşim arıyor ama dışarıda olduğumdan cevap veremiyorum çünkü çoktan evde olmam lazımdı. koşar adımlarla ev yolundayım ve telefon 2. kez çaldı, artık çaresiz cevaplamak durumundayım çünkü adam merak ediyor;) hira:efendim eşim: nerdesin canım? hira: pazara geri döndüm eşim: neden? hira: elma almayı unutmuşuz:o eşim: hıı... (derin sessizlik bu kısım) ben gitmekten vazgeçtim, evin önünde seni bekliyorum, anahtarım evde kalmış.. hira: tamam hızlıca geliyorum ardından bir mesaj attım çünkü elimde elma değil çiçek poşeti vardı:p hira: çiçek almaya gittim yaa napiim? çiçek alcam desem kızıyosun:o |
süpersin hira!
|
:) Teşekkür ederim helincim, napalım ama çiçek benim için vazgeçilmez bişey. Engel olamıyorum kendime bu konuda.. olmakta istemiyorum zaten.
|
Hay sen çok yaşa güldürdün gece vakti beni, pazara beraber gidince böyle oluyor genelde. Aynı durumları bende yaşıyorum, Birde tutturmuş çiçekleri seviyorsun beni sevmiyorsun. Kıyaslıyor sanki aynı şey mi?
|
Allah daha cok güldürsün sümeyracım. bizi bizden başkası anlamıyor:) aslında tamda bitki delilerinin delilik öyküleri başlığında yazmam gerekiyormuş:D
|
:D Yaşasın çok mutlu olmuşsun sevgili hira, ben de sevindim senin adına...
Bizim buralarda pazarlarda da çiçek satılmıyor. İyi mi, kötü mü ben de bilemiyorum şu son yaşadığım olaylar yüzünden. Bu aralar az biraz karamsarım ya. Ama yok yok olsaymış iyi olurmuş. |
Yakınlarında çiçek olmasın daha iyi ablacım ya:D ipin ucu kaçıyor. şimdi onları hala saksıya almadım, öyle duruyorlar. Saksıda yook, toprakta yok:D istediğin bi çiçek varsa söyle ben alayım buradan?
|
Ben de yer ganimet, fakat şartlar çok zor hatta yok denecek kadar azaldı. Eskiden kapı önleri sağolsun diyordum oralarda elimden gitmeye başladı, insanların terbiyesizlikleri yüzünden, kişiye bir-iki saksı çiçek batıyor, rahatsız ediyor.
Sağolasın, sen bana birşey alma inşallah nisan da herşey yolunda giderse bir Eminönü yaparız. |
günaydın
2 Eklenti(ler)
Küçüklüğümde pikniğe gittiğimizde ormanda görürdüm çuhaları, büyük uğraşlar sonucunda köklü halde sökerek, eve gelince saksıya dikerdim ama denense hiçbiri yaşamazdı;) tabi o zaman isimlerinin çuha olduğundan bile bi haberdim.
Eklenti 477017 Eklenti 477018 çuhaların koktuğuna şahit oldunuz mu? şebboyun kokusuna benzeyen, muhteşem bir kokusu var. Sadece pembe olanı kokuyor. |
sevgili hiracım çuhaların çok güzel ben çuhaların güzel koktuğunu bilmiyordum.ama ne yalan söyliyeyim kokusuz olan pembe daha bir güzel demekki onun albenisi dikkat çekiyor.gelelim kocolara onları zaten pazara görümekle biz hata ediyoruz.benim eşim de çiçekleri seviyor,sağ olsun istediğim çiçeği alıyor ama çuha menekşe gibi küçük çiçekleri biraz almak istemiyor.bunlar ot gibi küçücük diye bana söyleniyor.bin dereden su getiriyorum aldırtana kadar.
|
3 Eklenti(ler)
Bu beyaz sümbülü pencere kenarından içeri aldım. Bulunduğu odayı o muhteşem kokusuyla dolduruyor;)
Eklenti 477025 Eklenti 477026 Eklenti 477027 mor olanıda annemler için ekip bırakmıştım ama o kadar alakasızlar ki konuyla, camın önünde duran çiçeğin koktuğundan bile haberleri yok;) dün ben koklarken soruyordu babam, kokuyormu diye:eek: |
3 Eklenti(ler)
muscarilerimde açtı;) geçen seneden soğanları. tahmin ediyorum bir daha ki kışa açmazlar;)
Eklenti 477028 Eklenti 477029 bu arada. dün adamın biri tezgah kurmuş çiçek satıyordu. dayanamadım yine, bi tane kalanşo kaptım. nasıl yapıyorlarsa bir türlü anlamıyorum, küçücük fidenin üzerinde bi sürü tomurcuk. benim kalanolarımda öyle bişey yok:mad: |
4 Eklenti(ler)
:):)
|
2 Eklenti(ler)
Pencere kenarı renklendi;)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
düz mor olan çiğdemlerimde açtı;)
Eklenti 477040 Eklenti 477041 frezyada harekete geçti. sabırsızlıkla bekliyorum napayım:o Eklenti 477042 |
sevgili hiracım benim frezyalarım açtı.ama sadece sarısı,daha önce mor ve beyazıda vardı,onlar açmıyor.sanırım soğanları zarar görmüşler.çok severim kokularına bayılırım. avatarımdanda belli oluyordur. hele eski klasik beyazının kokusu hepsinden kesgindir.
|
Münevvercim bunlar benim ilk göz ağrılarım. Ağaçlar netten önce sardunya Allah sardunya:D çok çeşit bilmezdim:) mor olanında tomurcukları baya gelişti, açar umarım.
|
Sevgili hira maşallah hep alıyorum diyorsun e zaten belli yelpaze genişliyor, harikalar.
Çuhalar koltuğun arkasında mı duruyor sevgili hira... Çiğdemlerine de maşallah çok güzel açtılar... Ellerine, gönlüne sağlık... |
Sağol ablacım:) ne yapalım ilkbahar geldi, marketler, pazarlarda rengarenk çiçekler dolu, almazsam çatlarım yeminle. koltuğun arkasında olmuyor her zaman gizlediklerim, mutfak dolabına bile tıkıştırıyorum bazan:D arkadaşlar iyiden iyiye deli diycekler bana:D
|
:D Sevgili hira yok birbirimizden farkımız, hepimiz aynıyız... Dense dense sadece bitki delisiyiz işte. Şimdi ben bir saksımı aldılar diye çok üzüldüm, sinirden kendimi resmen, alenen yıprattım kimle paylaşabilirim; komşuma desem 'Amaaan bir saksı ne olacak sanki boşver' der geçer. Ama bizi biz anlarız, bizler için öyle değil tabi onun için sitemizde paylaştım sağolsunlar çoğu üyemiz derdime derman olmaya çalıştı, zira beni anlayabildiler.
|
609 no' lu mesajınızdaki sümbül yaprağını bir an salatalık zanettim, iyi mi? :p
Çiçekten pek anlamasam da hepsi gerçekten çok hoş! :) |
4 Eklenti(ler)
Dün yine tutamadım kendimi çiçek tezgahına daldım:o sarı bir erengül istiyordum, pazara gitmemdeki amaç o idi ama ...:o:o
neyse erengülü buldum hemde bir saksıda iki kök vardı ve ikiside farklı renkteydi. bende kaptım tabii hemen. Bakımı hakkında bir araştırma yapmadım henüz. Umarım ben bilgi edinene kadar çarpılmaz zavallıcık. Bir de çok güzel bir açelya buldum, rengini çok beğendim. yapraklar açelyanın yaprağıyla tıpatıp aynı ama ben bu renkte açelya hiç görmedim. Çiçeğim açelya değil mi arkadaşlar? |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
echinopsis subdenudata
Eklenti 477466 bu kaktüsten bir tane vardı bende ama kendisini çok sevdiğim için yedekte bir tane daha olsun istedim;) Eklenti 477467 bu küpeli ve saksıyıda anneme hediye aldım, yarın yeni saksısına alıp koyarım pencere kenarına. bakalım bakımını yapabilecekmi anneciğim;) Eklenti 477468 çileğide komşucuğuma hediye edeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Bugün Eyüp'e gittim. Niyetim oradaki seraları gezmekti, gezdimde. Sera'da dolaşırken fark ettimki; ben çiçeğe doymuşum galiba;) bir şey almak ,stemedim ama hayranlıkla gezindim tabii her köşeyi:p
Bilenler bilir, Eyüp' e inen yolun sol tarafında Kiler market var, bi gireyim bakayım, belki değişik saksılar falan vardır dedim. Dolaşırken torfların olduğu yerde bunu gördüm Eklenti 477480 Eklenti 477481 toz gübre diyor üzerindeki yazı. daha evvel hiç duymadım. sulama suyuna eklendiği gibi, yapraklarada sprey yapılabilirmiş. Bakalım işe yarar birşeymiymiş. Kullanıp anlatırım çiçeklerin üzerindeki olumlu olumsuz etkilerini.. birçokta çeşidi vardı, ben bunu seçtim. |
:) Bugün yine kapı önündeki uzun saksıma hercai menekşe dikerken aklımdan 'Kimbilir şu anda ağaçlar.net üyelerinin ellerinde hangi çiçek var, gözleri hangi çiçekte, kimbilir kim çiçek dikiyor ve hira kesin bugün de çiçek alacaktır' diye geçirdim...
|
:) yok ablacım dün aldım çiçekleri. Hem artık başka istediğm çiçekte kalmadı. 7-8 tane de petunyam olursa yeter bana:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025