![]() |
sevgili hira karanfilin içerideyse dışarıya koymanı öneririm benim yaz kış dışarıda bide sabah 11 kadar güneş alıyor. şuanda çiçeklli. fazla güneşi sevmiyor bol yanmış gübreyi hayır demiyor...sadece kuru dallarını temizlerseniz. yakında tomurcuklanır açıp geçtikten sonra budarsanız çiçeklerinden mahrum olmamış olursunuz bence...
|
Sevgili egeefe, o zaman sadece sarı yaprakları budayacağım teşekkür ederim:) bu arada yeni avatarınız daha şık olmuş:)
Müthiş uykum var.. hira kaçar.. iyi geceler.. |
Sevgili hira, gece gece ben senin muskarilerini merak ettim açıkçası...
|
Ben mesajını şimdi fark ettim ablacım.
Bugün eklerim muscarileri ama daha çiçeklenmediler, tomurcuklar anca renklenmeye başladı. |
2 Eklenti(ler)
işte benim muscarilerim :D
fotoğrafları telefonla cektim, cokta net degiller. gecen kış Migros'tan kücük saksılara 5'er adet soğan dikilmis halde satılıyorlardı 2 tl'ye 2 saksı almıştım. solduktan sonra bu saksıda topladım hepsini. |
Alıntı:
|
:) Soğanları yeni mi aldın gokcegokce? yıllar geçtikçe zayıflıyorlar ya soğanlılar, acaba nedeni eski olmaları mı?
|
Bu sene almıştım ve kasım gibi ekmiştim. Soğanlılarımdan yüzüm hiç gülmedi ya nergizler de açmadı henüz. Bir dahaki yıl hazır açmış soğan alıcam.
|
Sanırım bende kasım sonu gibi ektim soğanları.
Yeterli araştırmayı yapmıyor, bilgi sahibi olmuyoruz, o yüzden aksilik oluyor hep. Daha doğrusu kendi adıma söylüyorum ben bunu. Bahçe olmadığı için azar azar her çeşit soğanlardan edinmeye çalışıyorum ama onlarıda cehaletten kaybediyorum genelde :) |
Ben sulama işini çözemedim sanırım fazla suladım ya çürüttüm ya da mantar oldular. Bir de zararlılar var tabi.
|
Ben pek sulamıyorum, yağmur yağdıkça sulanıyorlar diyeceğim ama yağmurda yağmadı ki doğru düzgün. Kısacası az suyla yetindiler. Dediğim gibi bilgim yok ama fotoğraflarını eklersen Sn. kgursan ve Sn Pria abilerimiz imdadına yetişir ve yol gösterirler gokce'cim :)
|
Sayın Pria bakmıştı fotoğraflarıma ve saksılarımı küçük buldu. Gelecek sonbaharda bu hatamı düzelticem inşallah daha geniş ve uzun bir saksıya alacağım soğanlarımı. Ancak balkonumun güneş görme sorununu çözme şansım yok malesef. Sayfanı da biraz dertlerimle meşgul ettim kusura bakma Hira'cım. Sevgiler...
|
Olurmu öyle şey:) öyle takıntılarım yok. Bu arada, benimde balkonum güneş almıyor, hemde hiç:( şanssızlık!
|
2 Eklenti(ler)
işte bugünün elemanı ;) yeni bir kaktüsüm daha oldu. Fakat ben bunu içinde bulunduğu torftan nasıl çıkarıpta hasarsız bir şekilde güzel bir toprağa alacağım hiç bilmiyorum. saksısıda küçük sanırım değilmi?
|
2 Eklenti(ler)
çilli begonyamıda yeni saksısına aldım. eğer kısmet olurda çiçeklerini görürsem, saksısıyla uyumlu olsun çiçek renkleri diye seçtim bu saksıyı;)
Eklenti 475303 yılbaşı ve paskalya kaktüslerimide aynı saksıya aldım. böyle daha şık oldular. bu arada; bu saksı bana komşumdan hediye:p pazarda görünce hemen ben gelmişim aklına:dilli: |
1 Eklenti(ler)
sukkulentimi kurtarabilirmiyim bilmiyorum ama, son kalan sarkaçlarından ikisini alıp başka bir yere diktim. anneninde toprağını şöyle bir kapartıp açıkta kalan köklerin kapanması için toprak ekledim. bakalım ne olacak:rolleyes:
|
Maşallah yenilikler güzel görünüyor sevgili hira... Yılan kaktüsü ben nazikçe tutabiliyorum, şimdiye kadar batmadı eldivenle bastırmadan deneyebilirsin. İnşallah çiçeğini de görürsün.
Sukulentin de tutar bence... (İnşallah diyeyim yine de) |
Teşekkür ederim YeniGine ablacım. Yok sorun dikenler değil, ben bişeyleri yanlış yapıp kaktüsü kaybetmekten korkuyorum. yılan kaktüsün dikenleri yumuşak, problem olmaz:)
|
bence şimdilik o saksı yeter ama değiştirirsen ayaklı saksı almanı tavsiye ederim en azından birkaç sene sende kaktüsünde rahat edersiniz ve yağmur almayan soğuk bir yerde tutarsan daha çok çiçek açtığını görebilirsin
|
Hoşgeldin zerre, teşekkür ederim. Önerilerini muhakkak dikkate atacağım:)
|
Hira ablacım begonyan çilli begonya değil söğüt begonyası :)
|
Alıntı:
|
Begonyalar, yılbaşılar, paskalyalar, kaktüsler... ben kıskandım:) güle güle büyüt yeni çiçeklerini güzel gözlü hira'cığım :)
|
Hoşgeldin jojoba:) Teşekkür ederim. Yavaş yavaş saksıları ve toprakları değiştirmeye başladım. Kapalı mekanda tuttuğum bir küpe çiçeğim vardı, geçen gün hava güzel diye dışarı çıkartmıştım, bugün baktığımda yaprakları biraz kararmış gördüm. sanırım bir anda hava soğuyunca yandı:( çok üzüldüm, toparlarmı kendini bilmiyorum.
|
Sevgili hira benim de birkaç yerde tomurcukta nergislerim vardı onlar soğuktan mı bilemiyorum bir günde baktım boyunlarını eğmişler ve çürümüş tomurcuklar. Ve şimdi sen söyleyince küpe çiçeklerim geldi aklıma hiç bakmadım ne durumdalar. O kadar çok yerde çiçeklerim var ki darmadığınık iyi aklıma getirdin hemen bakayım küpe çiçeklerime. Senin küpeline inşallah birşey olmamıştır bundan sonra havalar düzelir baktın olmadı budarsın, yeniden can bulur gibime geliyor. İnşallah...
|
Budamak aklıma geldi ama elim varmadı ablacım:) yarın takrar bi gözden geçirip, büyük ihtimalle budayacağım çünkü başka türlü iflah olmayacağa benziyor. Bugün pazara fidecilerin geldiğni gördüm, 1 liraya küpelerde vardı. olmadı yenisini alırım:) ama ben onu cok seviyordum:(
nergisler aşırı olmadıkça soğuk havada zarar görmüyor diye biliyorum ama neden öyle olmuşlarki? keşke fotograflayıp hocalara sorsaydın. |
:) Önce fotoğraflayıp sorayım dedim, ama ondan sonra da koparayım soğan yorulmasın seneye daha iyi olsun inşallah diye düşündüm.
Diyorum ya her yerde bir çiçeğim var, sanki aynı durumda olan bir nergis daha var, inşallah onu fotoğraflayayım. |
hepsi çok güzel ve keyifleri yerinde görünüyor hallerinden memnunlar ki bol bol çiçek görüyorum :) her zaman sizi mutlu etmeleri dileğiyle, merakla fotoğraflarınızın devamını bekliyorum
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Çiğdemler güneşi görünce açmışlar.
Bizde koca saksıyı sehpanın üzerine oturtup, onları izleyerek hafta sonu kahvemizi içelim dedik eşimle :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025