agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   hira / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/32359.htm)

efeege 04-03-2014 01:07

sevgili hira karanfilin içerideyse dışarıya koymanı öneririm benim yaz kış dışarıda bide sabah 11 kadar güneş alıyor. şuanda çiçeklli. fazla güneşi sevmiyor bol yanmış gübreyi hayır demiyor...sadece kuru dallarını temizlerseniz. yakında tomurcuklanır açıp geçtikten sonra budarsanız çiçeklerinden mahrum olmamış olursunuz bence...

hira 04-03-2014 01:15

Sevgili egeefe, o zaman sadece sarı yaprakları budayacağım teşekkür ederim:) bu arada yeni avatarınız daha şık olmuş:)

Müthiş uykum var.. hira kaçar.. iyi geceler..

YeniGine 07-03-2014 01:39

Sevgili hira, gece gece ben senin muskarilerini merak ettim açıkçası...

hira 07-03-2014 10:36

Ben mesajını şimdi fark ettim ablacım.

Bugün eklerim muscarileri ama daha çiçeklenmediler, tomurcuklar anca renklenmeye başladı.

hira 07-03-2014 14:04

2 Eklenti(ler)
işte benim muscarilerim :D

fotoğrafları telefonla cektim, cokta net degiller.

gecen kış Migros'tan kücük saksılara 5'er adet soğan dikilmis halde satılıyorlardı 2 tl'ye

2 saksı almıştım. solduktan sonra bu saksıda topladım hepsini.

gokcegokce 08-03-2014 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1257009)
işte benim muscarilerim :D

fotoğrafları telefonla cektim, cokta net degiller.

gecen kış Migros'tan kücük saksılara 5'er adet soğan dikilmis halde satılıyorlardı 2 tl'ye

2 saksı almıştım. solduktan sonra bu saksıda topladım hepsini.

Ne güzel benimkiler hala açmadı kendilerini yemeklik soğan sanıyorlar sanırım. :)

hira 08-03-2014 16:50

:) Soğanları yeni mi aldın gokcegokce? yıllar geçtikçe zayıflıyorlar ya soğanlılar, acaba nedeni eski olmaları mı?

gokcegokce 08-03-2014 16:52

Bu sene almıştım ve kasım gibi ekmiştim. Soğanlılarımdan yüzüm hiç gülmedi ya nergizler de açmadı henüz. Bir dahaki yıl hazır açmış soğan alıcam.

hira 08-03-2014 16:58

Sanırım bende kasım sonu gibi ektim soğanları.

Yeterli araştırmayı yapmıyor, bilgi sahibi olmuyoruz, o yüzden aksilik oluyor hep. Daha doğrusu kendi adıma söylüyorum ben bunu.

Bahçe olmadığı için azar azar her çeşit soğanlardan edinmeye çalışıyorum ama onlarıda cehaletten kaybediyorum genelde :)

gokcegokce 08-03-2014 17:08

Ben sulama işini çözemedim sanırım fazla suladım ya çürüttüm ya da mantar oldular. Bir de zararlılar var tabi.

hira 08-03-2014 17:13

Ben pek sulamıyorum, yağmur yağdıkça sulanıyorlar diyeceğim ama yağmurda yağmadı ki doğru düzgün. Kısacası az suyla yetindiler. Dediğim gibi bilgim yok ama fotoğraflarını eklersen Sn. kgursan ve Sn Pria abilerimiz imdadına yetişir ve yol gösterirler gokce'cim :)

gokcegokce 08-03-2014 17:37

Sayın Pria bakmıştı fotoğraflarıma ve saksılarımı küçük buldu. Gelecek sonbaharda bu hatamı düzelticem inşallah daha geniş ve uzun bir saksıya alacağım soğanlarımı. Ancak balkonumun güneş görme sorununu çözme şansım yok malesef. Sayfanı da biraz dertlerimle meşgul ettim kusura bakma Hira'cım. Sevgiler...

hira 08-03-2014 17:40

Olurmu öyle şey:) öyle takıntılarım yok. Bu arada, benimde balkonum güneş almıyor, hemde hiç:( şanssızlık!

hira 10-03-2014 22:28

2 Eklenti(ler)
işte bugünün elemanı ;) yeni bir kaktüsüm daha oldu. Fakat ben bunu içinde bulunduğu torftan nasıl çıkarıpta hasarsız bir şekilde güzel bir toprağa alacağım hiç bilmiyorum. saksısıda küçük sanırım değilmi?

hira 10-03-2014 22:33

2 Eklenti(ler)
çilli begonyamıda yeni saksısına aldım. eğer kısmet olurda çiçeklerini görürsem, saksısıyla uyumlu olsun çiçek renkleri diye seçtim bu saksıyı;)

Eklenti 475303

yılbaşı ve paskalya kaktüslerimide aynı saksıya aldım. böyle daha şık oldular. bu arada; bu saksı
bana komşumdan hediye:p pazarda görünce hemen ben gelmişim aklına:dilli:

hira 10-03-2014 22:39

1 Eklenti(ler)
sukkulentimi kurtarabilirmiyim bilmiyorum ama, son kalan sarkaçlarından ikisini alıp başka bir yere diktim. anneninde toprağını şöyle bir kapartıp açıkta kalan köklerin kapanması için toprak ekledim. bakalım ne olacak:rolleyes:

YeniGine 10-03-2014 23:14

Maşallah yenilikler güzel görünüyor sevgili hira... Yılan kaktüsü ben nazikçe tutabiliyorum, şimdiye kadar batmadı eldivenle bastırmadan deneyebilirsin. İnşallah çiçeğini de görürsün.
Sukulentin de tutar bence... (İnşallah diyeyim yine de)

hira 10-03-2014 23:17

Teşekkür ederim YeniGine ablacım. Yok sorun dikenler değil, ben bişeyleri yanlış yapıp kaktüsü kaybetmekten korkuyorum. yılan kaktüsün dikenleri yumuşak, problem olmaz:)

zerre 11-03-2014 12:46

bence şimdilik o saksı yeter ama değiştirirsen ayaklı saksı almanı tavsiye ederim en azından birkaç sene sende kaktüsünde rahat edersiniz ve yağmur almayan soğuk bir yerde tutarsan daha çok çiçek açtığını görebilirsin

hira 11-03-2014 14:05

Hoşgeldin zerre, teşekkür ederim. Önerilerini muhakkak dikkate atacağım:)

bay tömürcek 11-03-2014 14:42

Hira ablacım begonyan çilli begonya değil söğüt begonyası :)

hira 11-03-2014 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1258394)
Hira ablacım begonyan çilli begonya değil söğüt begonyası :)

Teşekkür ederim Tömürcekcim:)

jojoba 13-03-2014 21:11

Begonyalar, yılbaşılar, paskalyalar, kaktüsler... ben kıskandım:) güle güle büyüt yeni çiçeklerini güzel gözlü hira'cığım :)

hira 13-03-2014 22:47

Hoşgeldin jojoba:) Teşekkür ederim. Yavaş yavaş saksıları ve toprakları değiştirmeye başladım. Kapalı mekanda tuttuğum bir küpe çiçeğim vardı, geçen gün hava güzel diye dışarı çıkartmıştım, bugün baktığımda yaprakları biraz kararmış gördüm. sanırım bir anda hava soğuyunca yandı:( çok üzüldüm, toparlarmı kendini bilmiyorum.

YeniGine 13-03-2014 23:52

Sevgili hira benim de birkaç yerde tomurcukta nergislerim vardı onlar soğuktan mı bilemiyorum bir günde baktım boyunlarını eğmişler ve çürümüş tomurcuklar. Ve şimdi sen söyleyince küpe çiçeklerim geldi aklıma hiç bakmadım ne durumdalar. O kadar çok yerde çiçeklerim var ki darmadığınık iyi aklıma getirdin hemen bakayım küpe çiçeklerime. Senin küpeline inşallah birşey olmamıştır bundan sonra havalar düzelir baktın olmadı budarsın, yeniden can bulur gibime geliyor. İnşallah...

hira 14-03-2014 00:30

Budamak aklıma geldi ama elim varmadı ablacım:) yarın takrar bi gözden geçirip, büyük ihtimalle budayacağım çünkü başka türlü iflah olmayacağa benziyor. Bugün pazara fidecilerin geldiğni gördüm, 1 liraya küpelerde vardı. olmadı yenisini alırım:) ama ben onu cok seviyordum:(

nergisler aşırı olmadıkça soğuk havada zarar görmüyor diye biliyorum ama neden öyle olmuşlarki? keşke fotograflayıp hocalara sorsaydın.

YeniGine 14-03-2014 00:38

:) Önce fotoğraflayıp sorayım dedim, ama ondan sonra da koparayım soğan yorulmasın seneye daha iyi olsun inşallah diye düşündüm.
Diyorum ya her yerde bir çiçeğim var, sanki aynı durumda olan bir nergis daha var, inşallah onu fotoğraflayayım.

serifekulu 15-03-2014 11:51

hepsi çok güzel ve keyifleri yerinde görünüyor hallerinden memnunlar ki bol bol çiçek görüyorum :) her zaman sizi mutlu etmeleri dileğiyle, merakla fotoğraflarınızın devamını bekliyorum

hira 15-03-2014 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serifekulu (Mesaj 1259586)
hepsi çok güzel ve
keyifleri yerinde görünüyor hallerinden memnunlar ki bol bol çiçek
görüyorum :) her zaman sizi mutlu etmeleri dileğiyle, merakla
fotoğraflarınızın devamını bekliyorum

Hoşgeldiniz, teşekkür ediyorum:)

hira 15-03-2014 15:59

3 Eklenti(ler)
Çiğdemler güneşi görünce açmışlar.

Bizde koca saksıyı sehpanın üzerine oturtup, onları izleyerek hafta sonu kahvemizi içelim dedik eşimle :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025