![]() |
küpeli çok güzel tomurcuk yapmış maşallah. sakız sardunyanın rengide çok güzel, pembe-beyaz karışık. ellerine sağlık hira.
|
Sevgili hira; maşallah küpe çiçeğine. Ceylanların da gayet güzel görünüyorlar ben zaten bitkilerin bir çiçekli hallerini bir de böyle fide iken çok seviyorum. Fide iken bitkilere bayılıyorum. Sakızların harika rengi ve katmerli oluşu çok güzel. Sanırım bir çubukla yukarı doğru bağlıyorsun, zira benimkiler hep aşşağılara doğru sarkıyor. Hoş iki tanesini bir komşum aldı tavandan sarkan saksılarına koydu o şekilde gayet güzel görünüyorlar.
Karanfil dediğin bitki sanki bana hüsnü yusufmuş gibi geldi, hoş benim hüsnü yusufum olmadı ama fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile ona benzettim. Ellerine, gönlüne sağlık... |
Sema
ablacığım küpeliyi pazardan aldığımda parmak kadardı, çok bekletti ama sonunda da çok güzelleşti:) sakızları bağlamak zorunda hissediyorum kendimi, çünkü bağlamadğım zamanlarda gelen geçen Sn. bina sakinlerimiz:) çok dikkatsiz davrandığı için kırılıyordu hep sakızlarım. Bunu birazda lnadına yapıyorlar diye düşünüyorum çünkü çiçeklerime kasten zarar verdikleri için çok fırça attım onlara:) hüsnü yusuf'um mu var yani benim:) hiç bilmiyordum:) |
Sevgili hira hüsnü yusuf olup olmadığından emin değilim. Sanki benzettim gibi dedim. Boşuna seni sevindirmiş olmayayım. Mutlaka bilen birisi çıkacaktır üyelerimizden.
|
1 Eklenti(ler)
hmmm bunu eklemeyi unutmuşum.. bayram temizliğinde camları silerken birde baktım ne göreyim! uğur getirecek bana... öyle umut ediyorum:)
|
Merhaba sayın hira.
Öncelikle sayfanız hayırlı olsun hoş geldiniz.Çiçekleriniz rengarek ve çok hoş. Kokoş totok ve karaca :)) çok şirinler.Karanfiller yakışmış :) Ayrıca ela bebekte dünyaya hoşgelmiş,allah nazarlardan saklasın maşallah... |
Teşekkür ederin Gürcan Keskin, sizde sayfama hoşgeldiniz. totok ve karaca komikler:) çok seviyorum onları, yalızlığımı paylaşıyorlar komşusuz semtimde.
Totok'a araba çarptı, sağlığını kaybetti diyebilirim. Düzeliyor gün geçtikçe inşaallah. Ela bebek ellerinizden öper amcası. |
Bende hüsnüyusuf diye düşünüyorum. çok benzettim.
|
1 Eklenti(ler)
Sadece büyük sabrı olanlar zorlayıcı işlerin üstesinden gelebilirler..
iyi geceler.. |
3 Eklenti(ler)
bakın şu arsıza :p
|
2 Eklenti(ler)
ve bakın bu arsızın saksıda uyuma huyu nelere sebebiyet veriyor :mad:
|
2 Eklenti(ler)
Petunya son elveda :( çilek için mi söylüyordu bu lafı pazarcılar? :p
ve bahçedeki mantar.. |
4 Eklenti(ler)
küpelim ve uğur böcekli kasımpatım..
|
3 Eklenti(ler)
Sardunyamın güzelliğine bakın.. çok seviyorum ben bu sardunyaları..
ayrıca sardunyanın suda böylesine kök yaptığına ilk defa şahit oluyorum.. ya siz? |
3 Eklenti(ler)
Gazanyam açmaya hazırlanıyor.. iyi güzelde,bu dipteki sürgün nedir??
|
2 Eklenti(ler)
tohumdan yetiştirdiğim ama ne olduklarını bilmediğim fideciklerim.. nedir bunlar bilen var mı?
son olarakta hüsnülerim yusuflarım:) |
Hira ablacım maşallah döktürmüş küpeli yahu :p Ama ben o kediden istiyorum ya :p Bi aksilik olmazsa ki inşallah olmaz önümüzdeki hafta kedim olucak benimde ;) Bi ara da çingene şalvarını görsek ya ablacım durumu hakkında yorum yapıverelim ;)
|
yine evde değilim tömürcek:) yani şuan şalvar evde,ben annemdeyim:) o kadar acele çıktımki şalvarı malvarı unuttum vallahi... eve gidince hemen fotoğrafı çekicem.. açan çiçeklerim vardı daha ama dedim ya çok acil çıktım evden,yangın varmış kibin:)
kedileri sende seviyosun değilmi? çok tatlılar yaa... baksana benim totok'a,sardunyaları kırdı geçirdi çatlak :) |
Sardunyanın rengi çok güzel ayrıca kedicikte çok tatlı:) kırdığı dalları hemen dik hiracım.
|
Alıntı:
|
Sevgili hira; çiçeklere maşallah, küpelin çok güzel olmuş, kırılan sardunya dallarını görünce bugün benim de bir dal kırılmış dikecek idim fakat unuttuğumu hatırlayıverdim şimdi inşallah yarına. Biliyorsun iki tane beyaz sardunyam yok olmuştu ve bugün açmayan bir sardunyam vardı açmış ve o da beyaz imiş çok sevindim. Hüsnüyusufun çiçek de açmış maşallah, iyi bak ona zira benim bu sene tohumdan yetiştirdiklerim sağolsun bina görevlilerinin sulamaları sayesinde yok oldular ki seneye ümitli idim onlardan. :(
|
Sardunyanın beyaz açmasına sevindim ablacım, hoş beyaz olmasa bile biz seni sardunyasız bırakırmıyız hiç? bi sözün yeter, hemen yollarım, ne istersen. hüsnüyusuf çok yıllık sanırım, hiç ölecek gibi durmuyor, yazın ki kadar çiçek açmasada yemyeşil.
|
Sevgili hira bir maşallah demeliyim önce, çeşitlerin artmış, güzelleşmiş. Bir orada bir burada güzel işler yapmışsın. Kaynana itirafına koptum ayrıca, yazarken bile gülüyorum:)))
Eline emeğine sağlık sevgiler...:) |
:) Sen gül Berçin'ciğim, oysa benim ciğerim yandı çiçekleri kaptırınca:)
kaptırdığım çiçeklerin bugün son hallerini gördümde, sakızlar can çekiştiriyor geri kalanlarda çoktan mefta olmuşlardı:) biliyodum öyle olacağını.. Ziyaretin, yorumun ve beğenilerinden dolayı mutlu oldum, teşekkür ederim.. Her zaman beklerim. |
1 Eklenti(ler)
...
|
Kedilerin saksi sefalariyla benimde basim dertte. Bugun bilmem kacinci seferdir balkonu supurmekten cicekleri yeniden dikmekten, bagirip cagirip sonrada kedimin beni hicmi hic takmadigini gordukten sonra saksilarin icini kirilmis tugla parcalari doldurdum. Sanirim bundan sonra mindi hanim saksilarda terror estiremiyecek :)
|
Bu yöntemin işe yarayacağını sanmam Derya hanımcığım çünkü, YeniGine ablada bahçeslnde yatıp çiçeklerini ezen, kıran köpeklar için çubuklar saplamıştı etraflarına ama sonuç aynıydı:)
|
Kedi ve köpeklerin sevmediği kokular ve onları uzaklaştırmanın yolları
Bahçe katı, giriş katı, bahçe temalı yerleşik düzen hayat süren kişilerin en büyük sıkıntılarından biri zamanla bahçelerine dadanan istenmeyen ziyaretçilerdir. Bu ziyaretçilerin başında da kediler gelir. Her ne kadar hayvan sever bir yapıda olunursa olunsun bahçeye dadanan bu zamansız ziyaretçiler bir yerden sonra evin asıl sahiplerine sıkıntı vermeye başlarlar. Mart aylarında farklılaşan hormon yapısı ile erkek kedilerin bıraktıkları kokulardan, bahçe eşyalarının zarar görmesine kadar pek çok sıkıntılı durum bahçeli evler ya da bahçe katı dairelerde kendini göstermektedir. Ayrıca hayvan sever yapıdaki kişilerin bir iki kedi ile başladıkları besleme serüveni zamanla onlu rakamlara ulaşınca bu diğer apartman sakinlerince de protesto edilir durumlara sebebiyet verir.
Bahçe, balkon ya da evinize dadanan kedileri uzaklaştırmanın en kolay yolu kedilerce sevilmeyen kokuların kullanımı ile mümkün olur. Kediler limon, portakal gibi narenciye içerikli kokulara duyarlıdırlar. Sirke, limon kolonyası da kedilerce sevilmeyen kokulardandır. Kedileri bahçenizden uzak tutmanın bir yolu da bahçenin dört bir yanına naftalin topları yerleştirmektir. Naftalin kokusu kedilerin sevmediği kokulardandır. Kediler üzerinde işe yarasa da diğer canlılara zarar verebileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Karabiber kokusu kedilerce sevilmeyen bir diğer kokudur. Karabiber tanelerinin bahçeye serpilmesi ve karabiber spreyinin kullanılması etkili sonuç verebilir. Sabun ve deodorantlarda etkin olarak kullanılan, böcek, sinek kovucu etkidi de bulunan Citronella Yağı kedileri bahçe, balkon ya da giriş katlarından uzak tutmaya yarayan çözümlerden biridir. Citnonella yağının %25’ini su ile karıştırarak spreyinizi hazırlayabilir ve kedilerin kullandığı alanlara sıkarak kedilerin tekrar bu bölgeleri kullanmaması ya da o bölgeden uzaklaşması sağlanabilir. Kedileri Bahçenizden Uzak Tutmaya Yarayacak Bitkiler Vardır: Bahçenizin kedilerce sık ziyaretinden şikayetçiyseniz bahçenize ekeceğiniz bir takım bitkilerle bu ziyaretleri sonlandırabilirsiniz. Karabiber, sarımsak, lavanta en iyi sonuç veren bitkilerdir. Bunları bahçenizin özellikle duvar diplerine ve/veya köşelerine ekmek etkin sonuç verir. Bahçeye Dadanan Kediler İçin: Bahçe ve balkonlara kedi girişini önlemenin bir diğer yolu ise bahçe duvar, parmaklık, pervaz ve çitlerin güvenliğini arttırmaktır. Çitlerin sık, altından ve üstünden kolay geçişe olanak tanımaması kedilerin bahçenizi ziyaret sıklığını azaltacaktır. Ayrıca pet-shoplarda kolayca bulunabilen bir takım spreyler de (stay away) bu noktada işe yarayabilir. Bir diğer çözüm de kedilerin bulunulan mevkiiye dışkılamasını önleyecek spreyleri kullanmak. Çünkü kediler bulundukları mevkiinin sahibi olduklarını belirtmek amacı ile koku bırakır ya da tuvaletlerini o bölgelere yaparlar. Eğer önceden bahçe, balkon ya da evinizin etrafına bu spreyden sıkarsanız kedilerin kendi kokularını bu bölgelere bırakmalarına mani olabilirsiniz. Yurt dışında satışa sunulan repulsif spreyler de kedi ve köpeklerin istenmeyen kokulara neden olan dışkılama problemine karşı kullanılabilir. Kedi ya da köpeğin dışkıladığı alana bu spreyin sıkılmasının ardından tekrar aynı bölgeye dışkılama yapmadıkları söyleniyor. Eğer doğal yöntemlerle sonuç alamazsanız bu seçenekleri de deneyebilirsiniz… Kedilerin balkon, bahçe ya da giriş katınızı yolgeçen hanına çevirmesini önlemek için bir diğer yöntem de sonik ses cihazları… Ultrasonik ses çıkaran cihazlar sadece kedi-köpek hatta fare tarafından algılanabilen ses dalgalarıdır. Bu ses dalgası istenmeyen canlıların evinizden uzak durmasını sağlarlar ancak civarda evcil hayvan besleyen var ise o canlıları da rahatsız edeceği unutulmamalıdır. Kediler amonyak kokusu, çamaşır suyu gibi dezenfektanların kokularını cazip bulurlar. Bu nedenle bu tür malzemelerin kullanılmaması kedileri uzak tutmak için önemlidir. Hayvansever yapıdaki kişilerin sokakta yaşayan canlıları evlerine yakın alanlarda beslememeleri de önemlidir. Zira evler ve adresler değişkendirler ve bir canlıyı belirli bir adres üzerinde beslemeye başladığınızda o canlının size ve dolayısıyla da bulunduğunuz adrese bağlanmasını sağlarsınız. Günü gelip de adres değişikliği olduğunda sizin tarafınızdan beslenmeye alışmış kedi, köpek ya da diğer canlıların aynı adresten yemek bulamamaları o canlıya yarardan çok zarar vermenize neden olacaktır. Bu duruma mahal vermemek için sokak canlılarını hane yakınlarından ziyade bahçenizin belirli bir bölgesinde ya da sokakta uygun olabilecek bir alana çekerek beslemek önemlidir. Böylece paylaştığınız besin birden çok sokak hayvanına da ulaşacaktır. ...Devamı: Kedilerin Sevmediği Kokular, Kedileri Uzaklaştırmanın Yolları |
Tamam tamam kizma ogrenir ogrenmez bir sayfada ben acicam :) Ama hira bu kediler ve kopeklerde bezdirdi iyice nereyi bulsam derdimi oraya yaziyorum bende, hem cok seviyorum ay yine konu sapiyodu nerdeyse, balkonun guzel olmus ozellikle kabaklar bir harika
|
Sayfa nasıl açılır diye araştırırken o hataya ben de düştüm, Allahtan ön izleme yazısını fark edince olayı çözdüm.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025