agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   hira / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/32359.htm)

hira 02-10-2013 22:18

Hoşgeldin mügem, güzel dileklerin ve ziyaretin için teşekkür ederim:)

hira 05-10-2013 21:59

1 Eklenti(ler)
kısa zaman önce dikmiştim, ismini bilmediğim sukulentimi

tuarmı bilmem diyordum ama tuttuda çiçek bile açtı.

hira 05-10-2013 22:46

1 Eklenti(ler)
bu çiçeğinde ismini bilmiyorum.. agaclar net.9. doğum günü toplantısında ıtır demişti arkadaşlar, fakat ıtır değil sanıyorum. geçen sene yine bu zamanlar tomurcuk vermişti, küçücük bir fideydi o zaman ve kedicikler sağolsun ki, çiçeğini göremeden kırmışlardı:( bakalım bu kez görürmüyüm çiçeğini, çok merak ediyorum nasıl açacağını.

sonkez 06-10-2013 10:57

Kesin diyemem ama kasımpata benziyor...

loveforlife 06-10-2013 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1206177)
bu çiçeğinde ismini bilmiyorum.. agaclar net.9. doğum günü toplantısında ıtır demişti arkadaşlar, fakat ıtır değil sanıyorum. geçen sene yine bu zamanlar tomurcuk vermişti, küçücük bir fideydi o zaman ve kedicikler sağolsun ki, çiçeğini göremeden kırmışlardı:( bakalım bu kez görürmüyüm çiçeğini, çok merak ediyorum nasıl açacağını.

Bu bildiğin kasımpatı Sevgili Hira...

hira 06-10-2013 16:11

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim arkadaşlar,kasımpatı olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum.

buda bana bugün kayınvalidem tarafından hediye edildi;)

jojoba 13-10-2013 01:23

Güzel bir hediye:) paşa kılıcını çok severim.

bay tömürcek 13-10-2013 13:26

Allah bana da böle çiçekli miçekli kayınvalide nasip eder işşallah :D Ablacım kılıcının yavruları sarılı mı yoksa düz yeşil mi sarı yaprak düz yeşil yavruluyor diyolar da ;)

hira 13-10-2013 15:36

inşallahTömürcek'ciğim, inşallah kayınvaliden yeşil sever bir ruh taşırda, sana böyle güzel hediyeler gelir ondan:) kayınvalidemden bi tanede begonya kaptım daha sonra, onuda eklerim bayramda inşallah.

Yeni yapraklarda alacalı çıkıyor Tömürcek, aslı gibi.

yağmur 13-10-2013 16:21

Sevgili hira çok şanslısın. Bana daha çiçek hediye eden kimse olmadı hayatımda. Bırak kayınvalidemi :'(. Ben paşa kılıcını sevmem ama güle güle hastalıksız büyüt inşallah. bay tömürcek sana da amin diyorum.

hira 13-10-2013 16:39

Teşekkür ederim yagmur. bende paşa kılıcını sevmem ama bu tipte olanları güzel, düz olanı sevmiyorum ben.

sende benim gibi doğum günü, evlilik yıldönümü yaklaştığında birşeyler ima et :) örnek ; Beni en çok çiçek mutlu eder, sadece bir saksı çiçek yeter:)

gerçi karşılığı hemen " daha çiçek mi istiyorsun, deli misin" oluyor:)

bay tömürcek 13-10-2013 17:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1208140)
inşallahTömürcek'ciğim, inşallah kayınvaliden yeşil sever bir ruh taşırda, sana böyle güzel hediyeler gelir ondan:) kayınvalidemden bi tanede begonya kaptım daha sonra, onuda eklerim bayramda inşallah.

Yeni yapraklarda alacalı çıkıyor Tömürcek, aslı gibi.

Amin hira ablam ya bende bayılırım böyle biri bana çiçek hediye ettiğinde hele de şöyle bakımlı saksılı maksılı bişeyse oooo mutluluktan uçarım valla :D Begonyayı da merak ettim onu da görmek istiyorum ablacım ;) Yapraklar sarılılı çıkıyosa demek ki o söylenenler sadece laf benimde saksıda dikili 1 yaprak sarılı bodur kılıcım var anca çim yapmış bahara benimki de inşallah böyle sarılılı yavru yapar :p

jojoba 14-10-2013 21:38

Banada çiçek hediye edilsinde, deve tabanı mı neydi o ? he ona bilem razıyım:) kaynana dili bilem olar:)

gokcegokce 14-10-2013 23:17

Bizde tam tersi oluyor. Genelde ben kayınvalideme çiçek hediye ediyorum ve mevcut olanların bakımını yapıyorum. Çok mutlu oluyor :)

hira 15-10-2013 00:30

Bende kayınvalideme hediye ettiğim çiçeklerin bakımını yapıyorum. O sarı yaprakları kopartmaz, topraktan çıkan yabani bitkileride kopartmaz, saksıyı işgal ederler.

gokcegokce 15-10-2013 12:24

Bizimki çiçek seviyor ama seyretmeyi :P O çiçekleri seyretmek için biraz uğraşmayı bilmiyor. Minyatür gülleri içeriye koyuyor. Anne diyorum bunlar dışarıda güzel olur, ne anladım o zaman ben bunun çiçeklerini seyredemiceksem diyor. Kendince haklı bir bakıma ama yapay çiçek değil ki, kendine göre ihtiyaçları var. Ama itiraf edeyim 2 yaz önce hediye ettiğim japon gülü çok güzel olmuş benimki soğuktan ölmüştü. Çok kıskanıyorum :P Neyse, iyi bayramlar sevgili Hira :)

hira 15-10-2013 14:41

Gokce'cim, madem itiraflara geçtik bir itirafta ben patlatayım:) anneler gününde
kayın valideme gelirken hediyesini aldım, yolda yürürken çiçekciyi görüp 2 gazanya, 2 sakız sardunya, 1 tanede ceylangözü aldım (ama bunları
kendime almıştım:D) hediyesini verip geçtim içeri, arkamdan geldi, "teşekkür ederim kızım, en çok çiçeklere sevinim" diyince, onlar benim diyemedim haliyle:) ama aklım kaldı valla:)

hira 16-10-2013 18:48

3 Eklenti(ler)
küpelimin son durumu.. dün ben evden çıkarken böyleydi, açmak için benim evden çıkmamı bekliyordu.. açmıştır:)

hira 16-10-2013 18:52

2 Eklenti(ler)
Mum çiçeğimin toprağını yeniledim, kalanchoeminde. begonyayı yeni aldım kayınvalidemden:)

hira 16-10-2013 18:54

1 Eklenti(ler)
yeni ceylan çeliklerimi en aydınlık hatta bir kaç saat güneş alan pencereme koyunca yaprak açmaya başladılar:)

hira 16-10-2013 19:04

5 Eklenti(ler)
bu sakızım bir iki ay evvel kötü durumdaydı, Maki ablanın tavsiyesiyle limon tuzlu su verdim, düzeldi:) teşekkür ederim Maki ablacığım.

ve diğerleri.

hira 16-10-2013 19:11

1 Eklenti(ler)
Bu karanfil gerçekten mevsimlik mi arkadaşlar? ya da
karanfil mi?:)

gokcegokce 16-10-2013 19:31

Maşallah sevgili Hira küpeliniz ne güzel tomurcuklanmış. Sardunyalarınız arasında gül sardunya da mı var bana mı öyle geldi? Öyleyse bir çelikçik isteyebilir miyim Allah'ın emriyle :) Sevgiler...

helin-123 16-10-2013 19:38

sevgili hira; sakız sardunyan, özellikle küpe çiçeğin çok güzel, bende çelikten sardunya yetiştiriyorum, bir yığın sardunya fidesi almıştım, hangi renk olduklarını açınca öğreneceğim, nereden hangi renk aldım unutuyorum,

hira 16-10-2013 19:40

Teşekkür ederim gokce'ciğim. katmerli sakızdan mı bahsediyorsun? tabii ki yollarım, seve seve. Bayramı hayırlısıyla bi atlatalım.

hira 16-10-2013 19:43

helin'ciğim bende pazardan almıştım mayıs ayında, tomurcuktalardı, renklerini bilmeden aldım bende. ne çıkarsa şansıma dedim:) en sevdiğim şey bu, rengini bilmeden çiçek almayı çok seviyorum, sürpriz yani:D insallah seninkilerde çiçeklenir bol bol.

helin-123 16-10-2013 19:50

burada çiçek almak o kadar zor ki en ucuz çiçek bile on yirmiden başlıyor bende mecburen gördüğüm yerden küçük bir çelik alıyorum, şimdi hoya carnosa fidesi aldım kaşta yaşlı bir teyzeden biraz gönülsüz verdi ama yinede aldım. bir ay oldu şimdilik köklenmiş görünüyor, inşallah yaşatabilirim, ama gözüm senin küpeline de takılmadı değil, yakınlarda olsam bir çelik alırdım heralde.

hira 16-10-2013 19:59

Pazarda nisan-mayıs aylarında çiçekçiler oluyor helin'cim, ben pazardan poşetli fidelerden aldım tanesi 1 tl idi, küpeliler, sakızlar.. küpelinin çelik vaktini bilmem ama istersen yollarım.

helin-123 16-10-2013 20:02

senin çiçeğine kıyamam ne güzel açmışlar çiçek üzerindeyken tutmaz diye biliyorum.nisan, mayıs gibi burada pazarlarda bulamaz isem senden alıp göndermeni rica edebilirim,

hira 16-10-2013 20:05

Tabii ki, seve seve yollarım helin'cim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025