![]() |
Merhaba üstten onuncu resimdeki pembeli beyazlı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim acaba benim balkonumdada varama ismini bilmiyorum
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sümbüllerim açtı ;)
Eklenti 471217 lalelerde son durum bu Eklenti 471218 karışık renkli bi paketti, renklerini nasıl merak ediyorum anlatamam:p |
1 Eklenti(ler)
bu güzelliklerde pencere kenarında serin serin oturuyorlar. Su vermiyorum dersem yalan söylemiş olurum. Arkadaşlar, ısrarla kaktüslere kışın su verilmez dese de, dayanamayıp az az su veriyorum arada. Umarım sorun çıkmaz.
|
2 Eklenti(ler)
Zemin katta ki boş daireye tıkıştırdığım çiçeklerimden bazıları tomurcuk yapmış. örneğin küpeli'm. üzerinde fazla yaprağı kalmamış ama tomurcuklarıyla yaz ayındaymışız gibi hissettirdi bana;) Eklenti 471220
çelikten ürettiğim hanımelimde açmış:p öylede harika bir kokusu var ki anlatamam. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 471224
adını bilmediğim sukulentim. bu güzelliğinden eser kalmadı:( Eklenti 471225 son durumu böyle. ne yapmalıyım? neden böyle olmuş? |
Sevgili hira sümbüller çoğumuzda olduğu gibi uzun sap az çiçek ama lalelerin fotoğrafında az biraz göstermiş kendini dolu dolu geliyor gibi inşallah...
Kaktüslerin maşallah gayet güzel görünüyorlar inşallah yaza gelişimlerini göreceğiz. Bırak serin serin uyusunlar. Zemin kattaki küpelin de maşallah tomurcuk bile oluşmuş, benim iki küpelim biri güneye bakan, diğeri batıya bakan yerde dışarıda duruyorlar senin küpelinin aksine yaprakları büyüdü ve daha güzel görünüyorlar. Bakalım bekleyelim görelim ne olacaklar. Sukulentin çok güzelmiş ona üzüldüm fazla su mu verdin ki acaba? Ustalarımız yardımcı olacaktır ve eski güzelliğine kavuşacaktır bence... |
Geçen seneden kalan sümbüller cılız çıktı ama Bu kış aldıklarımdan ümitliyim ablacım. Laleler benimde dikkatimi çekti, dolu dolu geliyorlar maşallah. Sukulentimden ümidi kestim aslında. Sararan yaprakları kopartırken fark ettimde, kökü çürük gibi. napalım. bu yaz taşınma ihtimalim söz konusu, nerden baksan 100 saksım var. kara kara düşünmeye başladım bu iş nasıl olcak diye. hangilerini elerim diye şöyle bir düşündümde, hiç birindende vazgeçemiyorum. ölen ölsünde işim kolaylasın:D
|
Sevgili hira,
Sukulentine çok üzüldüm sanırım bir sempervivum. Saksıdan sarkan yavruları eğer sağsa koparıp toprağın üzerine koy belki köklenir ve çoğaltırsın inşallah. Fazla sulayınca çürüyor eskiden ağaçlar.netle tanışmadan önce iki saksı çürütmüştüm. Ben bir tane rozetini sadece toprak üzerine gömmeden bıraktım köklendi. Umarım seninde öyle olur. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bakın şu minik kuşlara ;) bugün eşimin ablasına gittik, yeğenimiz muhabbet kuşuyla ne kadarda iyi anlaşıyor. ismini bile kendisi koymuş 'bıdık' :p
|
Maşallah hira ablacım ya doğum günümde bana da muhabbet kuşu almış arkadaşlar daha yavru ama çok korkuyor nasıl alışıcak bilmem tavsiyelere uymaya çalışıyorum ama ele avuca gelmiyor inşallah benimki de böyle alışır bana :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
He bende bu konuda pek bişey bilmem ama netten okuduklarıma göre hareket etmeye çalışıyorum. sabır dersen bendede yok ama çok istiyorum cana yakın bir kuş olmasını.. hele hele aynı tabaktan yemek yiyorlar ya insanla, ona bayılıyorum işte! omuzuma gelsin, kafama konsun falan filan:p bu arada fotoğrafıda eklersen seviniriz. Merak ettim ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ondan sonra yavas yavas kapıyı açık bırakıp dısarı parmağınıza gelmeye başlar sonrası zaten gelir. Bundan önce kesinlikle kafes dışına çıkarmayın dediğiniz gibi sağa sola, cama vurup kndine zarar verir ve bundan sonra alışması daha da zorlaşır. * Sayın Hira , bu konu sizin konu dışı ama burda olduğundan arkadaşımızı bilgilendirmek istedim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bunu deneyeceğim. Teşekkürler;)
|
Sevgili hira,
Heves ve ilginiz çiçeklerinizi çoşturma yetiyor. Açanlar, tomurcukta olanlar, baharı bekleyenlerin acelesi, bunun en güzel kanıtı. Gün geçtikçe kim bilir ne güzellikler ortaya çıkacaktır. sevgilerimle. |
Teşekkür ederim Sayın hozat, sizin bahçenizin ve özellikle sardunyalarınızın yanında sönük kalsada, birşeyler yapmaya çalışıyorum... Birçok yanlışım oluyor.. böylelikle öğreneceğiz napalım:) tek bildiğim; 10 yaşlarından bu yana, bitkileri ve toprağı çok seviyor oluşum.
|
Soğanlıları beklemek heyecan olsa gerek. ne renk açacaklar, nasıl olacak, acaba ben bu soğanları hakkıyla besleyip seneyede çiçek açacak duruma getirebilecekmiyim:) hepsi cok güzel, keyfini çıkart sevgili hira :)
|
Alıntı:
|
Sevgili hira ama şunu da unutmayacağız 'Ucuz etin yahnisi yavan olur' hani gittik geri verdik ucuz sümbül soğanları aldık ya işte sanki onlar da bizim şu anda açan sümbüllerimiz gibi geliyorlar. Uzun sap, az çiçek. 4 tanesi iyice belirginleşti 2 tanesi kesin öyle, 2 tanesi daha iyi gibi bir tanesi henüz az biraz gösterdi kendini. :)
|
Adamı boşuna kızdırdık yani:dilli: bir daha ki gittiğimizde (kısmet olursa) helallik alalım napalım;)
|
Dün bende İzmir kemeraltı çarşısından nergis soğanları aldım.İş yerinde saksıya diktim bakalım nasıl olacak.
Şimdi sizin diktiklerinizi görünce keşke lale ve sümbülde alsaydım diyorum. |
Alıntı:
Keşke demeyin.. Keşke diyecek olursak sonu gelmiyor... Bende geçen gün serada 5 liraya satılan kaktüsü alsaymışım keşke diyorum çünkü 2.kez gittiğimde yoktu yerinde ;) |
:( Sevgili Gürcan çok üzgünüm soğan dikim zamanı sonbahar, sakın lale sümbül alma, iştahını seneye sakla, nasip olsun inşallah...
|
1 Eklenti(ler)
Annemdeki sardunyam... iki kök var burada, biri yavru ağzı eminimde, diğeri fuşya sanırım.. Sağolsun Gülten teyze (annemin üst komşusu) evde ne kadar paspas, halı vs.. varsa üzerlerine çırpmış, yaprakları toz içinde kalmış ama yinede benim evdeki sardunyalarımdan daha sağlıklı... bir tane sararmış yaprağı yok ;)
Eklenti 472469 ha bu saatte herkes uyurken çiçek fotoğrafı çeken başka bir çatlakta yok galiba ;):dilli: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025