agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   hira / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/32359.htm)

jasminne 21-02-2014 07:36

Merhaba üstten onuncu resimdeki pembeli beyazlı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim acaba benim balkonumdada varama ismini bilmiyorum

hira 21-02-2014 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jasminne (Mesaj 1251647)
Merhaba üstten onuncu
resimdeki pembeli beyazlı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim acaba benim
balkonumdada varama ismini bilmiyorum

Açelya:)

hira 22-02-2014 19:12

2 Eklenti(ler)
Sümbüllerim açtı ;)

Eklenti 471217

lalelerde son durum bu

Eklenti 471218

karışık renkli bi paketti, renklerini nasıl merak ediyorum anlatamam:p

hira 22-02-2014 19:16

1 Eklenti(ler)
bu güzelliklerde pencere kenarında serin serin oturuyorlar. Su vermiyorum dersem yalan söylemiş olurum. Arkadaşlar, ısrarla kaktüslere kışın su verilmez dese de, dayanamayıp az az su veriyorum arada. Umarım sorun çıkmaz.

hira 22-02-2014 19:25

2 Eklenti(ler)
Zemin katta ki boş daireye tıkıştırdığım çiçeklerimden bazıları tomurcuk yapmış. örneğin küpeli'm. üzerinde fazla yaprağı kalmamış ama tomurcuklarıyla yaz ayındaymışız gibi hissettirdi bana;) Eklenti 471220

çelikten ürettiğim hanımelimde açmış:p öylede harika bir kokusu var ki anlatamam.

hira 22-02-2014 19:31

2 Eklenti(ler)
Eklenti 471224

adını bilmediğim sukulentim. bu güzelliğinden eser kalmadı:(

Eklenti 471225

son durumu böyle. ne yapmalıyım? neden böyle olmuş?

YeniGine 23-02-2014 00:02

Sevgili hira sümbüller çoğumuzda olduğu gibi uzun sap az çiçek ama lalelerin fotoğrafında az biraz göstermiş kendini dolu dolu geliyor gibi inşallah...
Kaktüslerin maşallah gayet güzel görünüyorlar inşallah yaza gelişimlerini göreceğiz. Bırak serin serin uyusunlar.
Zemin kattaki küpelin de maşallah tomurcuk bile oluşmuş, benim iki küpelim biri güneye bakan, diğeri batıya bakan yerde dışarıda duruyorlar senin küpelinin aksine yaprakları büyüdü ve daha güzel görünüyorlar. Bakalım bekleyelim görelim ne olacaklar.
Sukulentin çok güzelmiş ona üzüldüm fazla su mu verdin ki acaba? Ustalarımız yardımcı olacaktır ve eski güzelliğine kavuşacaktır bence...

hira 23-02-2014 00:18

Geçen seneden kalan sümbüller cılız çıktı ama Bu kış aldıklarımdan ümitliyim ablacım. Laleler benimde dikkatimi çekti, dolu dolu geliyorlar maşallah. Sukulentimden ümidi kestim aslında. Sararan yaprakları kopartırken fark ettimde, kökü çürük gibi. napalım. bu yaz taşınma ihtimalim söz konusu, nerden baksan 100 saksım var. kara kara düşünmeye başladım bu iş nasıl olcak diye. hangilerini elerim diye şöyle bir düşündümde, hiç birindende vazgeçemiyorum. ölen ölsünde işim kolaylasın:D

sumeyra47 23-02-2014 01:02

Sevgili hira,

Sukulentine çok üzüldüm sanırım bir sempervivum. Saksıdan sarkan yavruları eğer sağsa koparıp toprağın üzerine koy belki köklenir ve çoğaltırsın inşallah. Fazla sulayınca çürüyor eskiden ağaçlar.netle tanışmadan önce iki saksı çürütmüştüm. Ben bir tane rozetini sadece toprak üzerine gömmeden bıraktım köklendi. Umarım seninde öyle olur.

hira 23-02-2014 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1252365)
Sevgili hira,

Sukulentine çok üzüldüm sanırım bir sempervivum. Saksıdan sarkan yavruları eğer sağsa koparıp toprağın üzerine koy belki köklenir ve çoğaltırsın inşallah. Fazla sulayınca çürüyor eskiden ağaçlar.netle tanışmadan önce iki saksı çürütmüştüm. Ben bir tane rozetini sadece toprak üzerine gömmeden bıraktım köklendi. Umarım seninde öyle olur.

teşekkür ederim sumeyracım. haklısın, çoğaltmayı denemek lazım.

hira 23-02-2014 20:43

1 Eklenti(ler)
Bakın şu minik kuşlara ;) bugün eşimin ablasına gittik, yeğenimiz muhabbet kuşuyla ne kadarda iyi anlaşıyor. ismini bile kendisi koymuş 'bıdık' :p

bay tömürcek 23-02-2014 21:04

Maşallah hira ablacım ya doğum günümde bana da muhabbet kuşu almış arkadaşlar daha yavru ama çok korkuyor nasıl alışıcak bilmem tavsiyelere uymaya çalışıyorum ama ele avuca gelmiyor inşallah benimki de böyle alışır bana :)

hira 23-02-2014 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1252664)
Maşallah hira ablacım ya doğum günümde bana da muhabbet kuşu almış arkadaşlar daha yavru ama çok korkuyor nasıl alışıcak bilmem tavsiyelere uymaya çalışıyorum ama ele avuca gelmiyor inşallah benimki de böyle alışır bana :)

Vallahi aynı dert bende de var Tömürcekcim ;) sadece fazla üsteleme, ısrarcı olma diyebilirim. hele hele sakın zoraki kafesten çıkarmaya çalışma çünkü o zaman çok sinirleniyor ve insandan tamamen uzaklaşmaya başlıyorlar. Ha bide güzel ısırıyorlar:p

bay tömürcek 23-02-2014 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1252666)
Vallahi aynı dert bende de var Tömürcekcim ;) sadece fazla üsteleme, ısrarcı olma diyebilirim. hele hele sakın zoraki kafesten çıkarmaya çalışma çünkü o zaman çok sinirleniyor ve insandan tamamen uzaklaşmaya başlıyorlar. Ha bide güzel ısırıyorlar:p

Bu dediğin tavsiyelere de uyucam hira ablam ;) Zoraki çıkardım bikere bidaha zor soktum geçen de kafesi açarken kaçtı ama sağa sola vuruyor kendini camlara kapılara biraz biraz alışsa iyi olucak yoksa ben sabredemem çok fazla ya o gider evden ya ben :D

hira 23-02-2014 21:32

He bende bu konuda pek bişey bilmem ama netten okuduklarıma göre hareket etmeye çalışıyorum. sabır dersen bendede yok ama çok istiyorum cana yakın bir kuş olmasını.. hele hele aynı tabaktan yemek yiyorlar ya insanla, ona bayılıyorum işte! omuzuma gelsin, kafama konsun falan filan:p bu arada fotoğrafıda eklersen seviniriz. Merak ettim ;)

musk 23-02-2014 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1252212)
Eklenti 471224

adını bilmediğim sukulentim. bu güzelliğinden eser kalmadı:(

Eklenti 471225

son durumu böyle. ne yapmalıyım? neden böyle olmuş?

Toprağı anormal ıslak görünüyor. Bu mevsimde dışarda durduğuna göre bu kadar çok su vermeseniz daha iyi olur. saçak altı bir yere alın. Ayrıca yapraklardaki yaralar sümüklüböcek ısırığına benziyor. Hava karardıktan sonra kontol edin iş başında yakalayabilirsiniz.

musk 23-02-2014 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1252664)

Muhabbet kuşunuz yavruysa çok kolay şekilde size alışacaktır. Yalnız ilk geldiği gün once yaşadığı ortama alışması için biraz zaman tanıyın. Daha sonra elinizi kısa aralıklarla kafesin içine sokarak elinize alışmasını sağlamanız gerekiyor. ürkütmeden sabırla. Bir büddet sonra karnına parmağınızı dokundurduğunuzda parmağınıza çıkmaya baslayacaktır.
ondan sonra yavas yavas kapıyı açık bırakıp dısarı parmağınıza gelmeye başlar sonrası zaten gelir.
Bundan önce kesinlikle kafes dışına çıkarmayın dediğiniz gibi sağa sola, cama vurup kndine zarar verir ve bundan sonra alışması daha da zorlaşır.

* Sayın Hira , bu konu sizin konu dışı ama burda olduğundan arkadaşımızı bilgilendirmek istedim.

hira 23-02-2014 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musk (Mesaj 1252695)
Toprağı anormal ıslak görünüyor. Bu mevsimde dışarda durduğuna göre bu kadar çok su vermeseniz daha iyi olur. saçak altı bir yere alın. Ayrıca yapraklardaki yaralar sümüklüböcek ısırığına benziyor. Hava karardıktan sonra kontol edin iş başında yakalayabilirsiniz.

Dışarıda değildi efendim, bodrum katta bir daire var, kışı geçirmeleri için tüm çiçekleri oraya koymuştum. 3-4 günde bir aşağı inip kontrol ediyorum. Böylesine evrim geçirdiğini görünce açık havaya çıkarayım dedim. Ben su vermedim, yağmur yağmış gece üzerine. Artık kurtarabileceğimi de sanmıyorum:( teşekkür ederim.

musk 23-02-2014 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1252707)
Dışarıda değildi efendim, bodrum katta bir daire var, kışı geçirmeleri için tüm çiçekleri oraya koymuştum. 3-4 günde bir aşağı inip kontrol ediyorum. Böylesine evrim geçirdiğini görünce açık havaya çıkarayım dedim. Ben su vermedim, yağmur yağmış gece üzerine. Artık kurtarabileceğimi de sanmıyorum:( teşekkür ederim.

Kurtulur. biraz kuru kalsın. Daha kötüleşirse ben olsam alttan (gövdesi sanırım uzun) temizce keserim biraz yaralı yaprakları temizlerim ve temiz torfdolu küçük bir saksıya oturturum. köklenecektir ama çok sulanırsa ve çok soğukta kalırsa olmaz.

hira 23-02-2014 22:05

Bunu deneyeceğim. Teşekkürler;)

hozat 23-02-2014 22:14

Sevgili hira,

Heves ve ilginiz çiçeklerinizi çoşturma yetiyor. Açanlar, tomurcukta olanlar, baharı bekleyenlerin acelesi, bunun en güzel kanıtı.
Gün geçtikçe kim bilir ne güzellikler ortaya çıkacaktır.
sevgilerimle.

hira 23-02-2014 22:25

Teşekkür ederim Sayın hozat, sizin bahçenizin ve özellikle sardunyalarınızın yanında sönük kalsada, birşeyler yapmaya çalışıyorum... Birçok yanlışım oluyor.. böylelikle öğreneceğiz napalım:) tek bildiğim; 10 yaşlarından bu yana, bitkileri ve toprağı çok seviyor oluşum.

jojoba 25-02-2014 10:33

Soğanlıları beklemek heyecan olsa gerek. ne renk açacaklar, nasıl olacak, acaba ben bu soğanları hakkıyla besleyip seneyede çiçek açacak duruma getirebilecekmiyim:) hepsi cok güzel, keyfini çıkart sevgili hira :)

hira 25-02-2014 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jojoba (Mesaj 1253384)
Soğanlıları beklemek heyecan olsa gerek. ne renk açacaklar, nasıl olacak, acaba ben bu soğanları hakkıyla besleyip seneyede çiçek açacak duruma getirebilecekmiyim:) hepsi cok güzel, keyfini çıkart sevgili hira :)

Teşekkür ederim jojoba, evet soğanlılar ayrı bir heyecan. Aynı soğanlardan seneye çok fazla beklentim olmuyor, yukarıda gördüklerin önceki kıştan kalan sümbüllerim, yani gördüğün gibi zayıf açtılar. Bu sene ektiklerim için heyecanlıyım tabi ;) dolu dolu laleler sümbüller istiyorsam, her sene yeni soğanlar alıp ekmem gerektiğini öğrendim :rolleyes:

YeniGine 26-02-2014 00:17

Sevgili hira ama şunu da unutmayacağız 'Ucuz etin yahnisi yavan olur' hani gittik geri verdik ucuz sümbül soğanları aldık ya işte sanki onlar da bizim şu anda açan sümbüllerimiz gibi geliyorlar. Uzun sap, az çiçek. 4 tanesi iyice belirginleşti 2 tanesi kesin öyle, 2 tanesi daha iyi gibi bir tanesi henüz az biraz gösterdi kendini. :)

hira 26-02-2014 00:30

Adamı boşuna kızdırdık yani:dilli: bir daha ki gittiğimizde (kısmet olursa) helallik alalım napalım;)

gürcan_keskin 26-02-2014 00:36

Dün bende İzmir kemeraltı çarşısından nergis soğanları aldım.İş yerinde saksıya diktim bakalım nasıl olacak.
Şimdi sizin diktiklerinizi görünce keşke lale ve sümbülde alsaydım diyorum.

hira 26-02-2014 00:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1253749)
Dün bende İzmir kemeraltı çarşısından nergis soğanları aldım.İş yerinde saksıya diktim bakalım nasıl olacak.
Şimdi sizin diktiklerinizi görünce keşke lale ve sümbülde alsaydım diyorum.

Umarım sorunsuz bir şekilde güzel çiçeklerini görürsünüz;)

Keşke demeyin.. Keşke diyecek olursak sonu gelmiyor... Bende geçen gün serada 5 liraya satılan kaktüsü alsaymışım keşke diyorum çünkü 2.kez gittiğimde yoktu yerinde ;)

YeniGine 26-02-2014 00:41

:( Sevgili Gürcan çok üzgünüm soğan dikim zamanı sonbahar, sakın lale sümbül alma, iştahını seneye sakla, nasip olsun inşallah...

hira 26-02-2014 01:54

1 Eklenti(ler)
Annemdeki sardunyam... iki kök var burada, biri yavru ağzı eminimde, diğeri fuşya sanırım.. Sağolsun Gülten teyze (annemin üst komşusu) evde ne kadar paspas, halı vs.. varsa üzerlerine çırpmış, yaprakları toz içinde kalmış ama yinede benim evdeki sardunyalarımdan daha sağlıklı... bir tane sararmış yaprağı yok ;)

Eklenti 472469

ha bu saatte herkes uyurken çiçek fotoğrafı çeken başka bir çatlakta yok galiba ;):dilli:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025