![]() |
Sevgili Eceyıldız, benim sardunyada öğrendiğim; kavurucu yaz sıcaklarında yarı
gölge fakat aydıklık bir yerde kalmaları.. kızgın güneş altında sardunyaların bir kısmını haşladıktan sonra bundan emin oldum:) tecrübelerimle sabittir yani.. Sardunya kolay çiçek aslında, az su ve bola aydınlık.. |
Alıntı:
|
Olcim, yanlış biliyor olabilirim..
|
2 Eklenti(ler)
Yeni açelyam.. Bu rengini daha önce görmemiştim hiç..
|
2 Eklenti(ler)
Kaynana topuzumda yeni.. yeterince büyük, inşallah açar bu yaz..
|
2 Eklenti(ler)
Menekşem kalan tomurcukları da açıyor yavaş yavaş..
|
1 Eklenti(ler)
Yeni elemanlar :dilli:
|
yeni elemanlar hayırlı olsun.
|
Sağol helinciğim:)
|
Sevgili hira yeni kaktüslerin hayrlı olsun, inşallah çiçeklerini görürsün... Dışarıda duruyorlardır umarım...
Dışarıda durmaları gerektiğini biliyorum fakat aydınlık, karanlık, loş, güneş farkeder mi bilmiyorum. |
Dışarda duruyorlar ablacım:) ama bende bilmiyorum başka nasıl istekleri olduğunu.. buradan bütün kaktüs uzmanlarına sesleniyorum, lütfen bu konuda bizi aydınlatın:)
|
:) Benim kaynana topuzu kaktüsümü görmüşsündür o hiç yer değiştirmiyor her daim aynı yerinde. Yani yağmur, kar almaz komşumun camekânının önünde durur. Maşallah 2-3 senedir çiçeklerini görüyorum.
3 saksı yılan kaktüs ve bir tane de bu yaz edindiğim kaynana dili kaktüsler bir tepsinin içinde bilmediğim için işte hava güzel ise bir dışarı bir garaja... Mesela tepsi bugün dışarı çıktı ve hâlâ dışarıda. Yarın havanın durumuna göre ya kalırlar ya da tekrar garaja. :D Çay servisi yapar gibi kaktüs servisi yapıyorum. |
Şuan mesajını anneme okuyorum gülüyor ablacım:) o'na göre tuhaf böyle şeyler. bizi biz anlarız çiçekseverler olarak:) bende anneme gelirken içeri aldım kaktüsleri, ben evde yokken çalıyorlar :(
|
Kaktüsler genek olarak dondan korunmalı ve bütün kış sulanmamalıdır. toprakları geçirgen bol kumlu bir toprak olmalı. bütün gün güneş isteyen kaktüsler olduğu gibi yarı güneş ve aydınlık yer seven kaktüsler var. Kaynana topuzu kaynana dili dediğimiz kaktüsler ise bakımı zahmetsiz her yerde yaşayabilen ama dondan korunması gereken bir kaktüs türüdür. Eğer sizin orda don yoksa içeri dışarı servisi yapmanız gerekmiyor benim kaynana topuzum ve bazı kaktüslerim dışarda yağmur almayan bir yerde geçiriyor kışı çünkü bizim burada don olmuyor. Benimde uzmanlığım bu kadar Sevgili Hira ve Sevgili Yenigine...
|
Eyvallah Eceyıldız, ben İstanbul'un taa en ücra köşesindeyim:) orman ve deniz yakın olduğundan çokk soğuk oluyor burası.. Hele hele geçen kış kar yağdığı zaman bütün tesisat dondu, sular bile akmadı:D dondan korumak lazım kısacası.... ıslık çalan rüzgarr soğukkk:)
|
Kolay gelsin canım o güzellikleri en güzel şekilde koruyacağından eminim.
|
Yeni çiçeklerin hayırlı olsun hira'cığım açelyanın rengi çok güzel fakat benden sana tavsiye sakın ev içinde tutma açelya ve kaynana topuzunu. Menekşede en sevdiğim renk mor, çokta güzel açmış maşallah. yeni elemanlara zaten diyecek söz yok... bol çiçekli olsunlar hepsi..
|
Alıntı:
bende de var bir tane ama neredeyse 15 aydır açmıyor sen nerede ve nasıl bir bakım uyguluyorsun ;) |
Hoşgeldin minik kuş:) nerelerdesin? açelyayı yeni aldım ama dikkatimi çeken şey; açelyayı aldığım serada hiçte aydınlık olmayan bir çadır içinde tuttuklarıydı... Yani öyle bir yerde nasıl çiçek açtırmışlar bende anlamadım açıkçası..
|
2 Eklenti(ler)
a101'in zambak'ı.. bendeki 3 tanesi açmadan döktü tomurcuklarını ama bu 8 yaşında ki yeğenime hediye ettiğim zambak:)
|
1 Eklenti(ler)
Sedum palmeri' de tomurcukta :D
|
Ben hep buralardayım hiracığım:) zambak çok güzel renk tonu çok şeker.
|
Benim zambaklarım tomurcuklarını döktü, galiba gölgede çok kaldılar, benim evim çokta güneş almıyor. Bu yeğenimin zambak'ı Jojobacım:) teşekkür ederim yorumun için.
|
Alıntı:
Valla bende de var bi açelya var ama bayadır bi çiçek açmıyor ne yapacağımı bilemedim :( |
buraya 2 ay önce gelmişti zambaklar 4 tane almış 3ünü hediye etmiş birini kendime saklamıştım,hediye ettiklerim aynu renkte açtı kendime sakladığım açmadı maalesef..
|
Alıntı:
|
menekşe
Alıntı:
|
Hoşgeldiniz Sn. Sami Ulus, kesinlikle haklısınız afrika menekşeleri çok nazik, benim bugüne dek çok fazla menekşem olmadı ama bunu anlamak zor değil.. hemen salıyorlar kendilerini. Yeni ilgi alanım kaktüsler:) neredeyse sardunyalarımı geçti sevgileri:)
|
:) Baharda sardunyalar yeşillensin, çiçeklerini açsınlar ikisini de çok sevdiğini göreceksin...
Benim sümbüllerimden hâlâ hiçbir görüntü yok Sevgili hira... :( |
:rolleyes: doğru söylüyorsun ablacım, sardunyalarımdan vazgeçmem.. ama kaktüs konusunda abartmış durumdayım şu günlerde;)
benim sümbüllerin birkaçı tomurcuk gösterdi fakat diğerlerinde tık yok... olsun güzel tarafından bakalım olaya.. pozitif düşünce yani;) herkesin sümbülleri açıp solacak ama bizimkiler en son çıkacak meydana.. assolist misali;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025