![]() |
Benim pembe sümbülüm açtı bile, Kokusu miss.. darısı sizinkilerin başına.
|
1 Eklenti(ler)
fulya demişti bunu satan adam, fulya nergismiş anladığım kadarıyla... küçücük bir çiçeği var, kokusu falanda yok... bekliyoruz bakalım:p
|
Sevgili hira; karaburun nergisi evet Taksim'de çiçek satanlar fulya diye satıyorlar. Çiçeği gördüğüm kadarı ile henüz tam açmamış, kokusu da olması gerekiyor ki misler gibidir, bana hep baharı hatırlatır...
:D Sevgili hira benim sümbüllerden hiç ses soluk yok dedim ya beraber aldığımız sümbüllerden bahsediyorum, iade ettiğimiz sümbülleri satan 'Oradan al da nasıl çiçek açacak gör' demişti bana. Şimdi kara kara düşünmeye başladım acaba haklımıydı? |
Teşekkür ederim ablacığım, aydınlattın beni.. yine cehalet yine cehalet:o
Boşversene sen, adamın zoruna gitti iade ettik diye de o yüzden öyle dedi, bence soğanlarda bi problem yoktu.. Zaten bazıları yeşermişti sanırım? ne zaman ektin ki ablacım? |
1 Eklenti(ler)
:o:o:o
|
Aldıktan ya ertesi gün ya da bir sonraki gün diktim. Sadece bir tanesi gösterdi kendisini, diğer 5 yok ortada...
Evet gayet de güzeldi soğanlar... |
Fulya'm çok güzel açtı, şuan fotoğraf makinasıyla çektiğim fotoğraflarını ekleyemiyorum ama daha sonra ekleyeceğim kısmetse. Bu arada kokusuda mentol gibi:D
|
Merakla bekliyoruz fotoğrafları:)
|
1 Eklenti(ler)
Uzun bir ziyaret sonrası epey çiçekleriniz olmuş :) maşallah...
Kaktüslere yavaş yavaş bende ısınıyorum.Fazla değil yakın zamanda bende başlarım bir ucundan :p Emeklerinize sağlık sayın hira. bu resimdeki kaktüste küçük bir yaratığa benziyor :p :p Eklenti 469301 |
:) Hoşgeldiniz Keskin, kaktüslerli ben hiç ama hiç sevmezken bir anda ilgimi çekmeye başladı, bende şaşırdım kendime. Orkideleride sevmiyorum, bakarsınız bir gün onlarada aşık olurum:) o kaktüsün dikenleri dökülmeye başladı, keloğlan gibi oldu, ev içindeydi bende pencere önüne soğuğa bırakınca sağlığına kavuştu. Sizde bir yerden başlayın derim, kaktüs bir tutku:)
|
3 Eklenti(ler)
Nergis'im açtı sonunda :p
|
1 Eklenti(ler)
Ne olduğundan emin olamadığım minik soğandan da kardelen çıktı;)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen kıştan kalan sümbülüm.. topraktan çıkartmadan saksısında bıraksaydım acaba yine bu kadar küçük mü kalacaktı ki çiçeği?
|
1 Eklenti(ler)
Son olarakta sedum palmeri'm:p
|
Sayın Hira ,sanırım saksıda olduklarından biraz geç açmış olabilirler.Benim bahçede olduğundan erken açtılar. Sümbülünüz soğanları büyüdükçe daha büyük çiçekler verecektir.Benim sümbülüm büyük soğandı dolayısıyla çiçeğide büyük açtı.Hatta 1. çiçek soldu sonra 2. bir dal çıkararak 2.çiçeğini açmaya başladı.Yinede çiçekleriniz güzel ,sorun gözükmüyor.Ortadaki sarı çiçekli olan mı sadum palmerim ?
|
Teşekkür ederim Sn. celalim01, soğan yeterince büyüktü diye düşünüyorum ama tomurcuk kısmı her nedense zayıf kaldı...neyse ne yapalım, buna da şükür.. ya hiç açmasaydı diye mutlu olayım artık:o
evet sarı çiçekli olan sedum palmeri ;) |
Alıntı:
Bu güzel benim torunlardan mı? Geçen yılki doğum günü toplantısından yanılmıyorsam. Torunların paylaşıldığı resimleri görmek ayrı bir keyif veriyor insana. Uzayan dalları toprağa yatırırsan daha çabuk gelişir ve saksıyı doldurur. Bu arada çiçeklerin canlanmaya başlamış. Hepsinin keyfini doyasıya yaşamanı dilerim. |
Alıntı:
|
Hira ablacım çiçeklerin çok güzeller gene ;) Karaburun nergisinin kokusu burnuma kadar geldi çok severim kokusunu ama bu yıl açmadı nedense benim karaburunlarım. Sümbüllerim de senin dediğin gibi bu sene küçük cılız falan oldular seneye ekmem sümbül sadece nergis dikicem :)
|
Alıntı:
|
Ha bu arada; geçen gün iki tane menekşe almıştım Tömürcekciğim, sonra bir hafta kadar evde durmadım, ev ısıtılmadığı için menekşelerin ikiside soğuktan ölmüş:( çok üzüldüm.
|
Sümbüller böle yapınca soğudum onlardan ablacım nergisle devam edicem diyorum seneye ve frezyayla ;) Menekşelere bi hafta soğuk kafi gelmiştir zaten hira ablacım hiç dayanamıyolar soğuğa :( Ama üzülme gene üretirsin hira ablam Allah sana sağlık sıhhat versin gerisi hallolur ;)
|
Nergis bir harika açmış hira, umarım bir çok yavrusu olurda bizlerle paylaşırsın:) benimde nergislerim var ama klasik düz sarı olanlardan. sedumunda cok güzel, ellerine sağlık.
|
Teşekkür ederim jojoba hoşgeldin. Tabii paylaşırım istediğin ne varsa:)
|
Sevgili hira menekşelerine bende üzüldüm, çok narin oluyorlar sevgili tömürceğin belirttiği gibi. İki sene önce elliye yakın menekşe bende kaybettim, kala kala beş saksı kaldı, birde hüsrana uğrayınca heveste kırılıyor maalesef...
Ama diğer herşey yolunda görünüyor:). Sevgiler... |
Hoşgeldin berçincim:) evet menekşelerime üzüldüm, yaprakları simsiyah olmuştu zavallıcıkların. Bir daha menekşe almayacağım:( naparsam yapayım olmuyor olmuyor. hep bi aksilik çıkıyor. ziyaretinle mutlu oldum, yine gel:) kahveye çağırır gibi oldu:D
|
Alıntı:
|
Sn. Sami Ulus, yaz ayları zaten rengarenk geçtiği için soğanlılar insanın aklına pekte gelmiyor açıkcası:) bana zor gelmiyor yani beklemek. Lale ekmek için geç kaldınız, bence Ekim ayını bekleyin. Bu ayda lale ekilmez, Ekilse de çiçek vermez diyor hocalarımız:)
|
Sayın Hira benim çiçeğime çok benzer olduğundan sordum sadum'u bakalım benim çiçeğin resmini çekip karşılaştırayım.Bana bir arkadaştan geldiği için tam adını kendisi de bilmiyordu.Çiçek çiçektir dedim sonuçta adını bilmesem de ,hoşuma gitti almıştım.Sizin sayenizde adını öğrenmiş olacağım.
|
Bu bitkinin adı nedir başlığı altında sorgularsanız, merak ettiğiniz çiceklerin ismini arkadaşlardan öğrenirsiniz:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025