agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   hira / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/32359.htm)

jojoba 30-08-2013 02:23

sardunyaların son hallerini eklemeniz mümkün mü? bide tohumdan gül ne durumda?

hira 31-08-2013 20:36

sn. jojoba, sardunyalar son günlerde çok fazla açmıyorlar, bulundukları yere güneş bir saat bile uğramıyor :( tohumdan gül bir kere açtı sonrası yok, gövde gelişimine çalışıyor.

jojoba 03-09-2013 00:09

benim sardunyalarımda uzun uzun aralıklarla çiçekleniyorlar ama açtıklarında çok cömert davranıyorlar bu durumda sizin sardunyalarda aynı olmalı :)

hira 05-09-2013 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jojoba (Mesaj 1195670)
benim sardunyalarımda uzun
uzun aralıklarla çiçekleniyorlar ama açtıklarında çok cömert
davranıyorlar bu durumda sizin sardunyalarda aynı olmalı :)

bu ara bi sessizlik var benim sardunyalarda, pek hayra alamet değil gibi :( yedeklemeye çalışıyorum hepsini. donmalarındaan korkuyorum. kışın burası buzz!

hira 08-09-2013 07:59

1 Eklenti(ler)
seraya kaktüsü almaya gidince gözüme ilişen küpe çiçeğim, bi köşede tek başına kalmış duruyordu, kimse ilgilenmemşte.. ama ben düzelteceğim inşallah onu.. eve gelir gelmez gübre verdim, bide güzel suladım.. iki farklı renk var bi saksıda ;)

hira 08-09-2013 08:05

2 Eklenti(ler)
gün geçtikçe çiçekleri küçülen gazanyalarım ve yeni begonyam..

hira 08-09-2013 08:09

1 Eklenti(ler)
komşudan bir dal aşırıp saksının bir köşesine sıkıştırdığım lila sakız açtı :p

hira 08-09-2013 08:14

1 Eklenti(ler)
bu arada ben yeni öğrendiğim ama pratik yapmadığım için unuttuğum fotoğraf aralarına yazı ekleme işlemini unutmuşum :o

neyse artık,yine öğrenirim napayım

nisan toplantısında edindiğim efe püskülüm (yanlış hatırlamıyorum inşallah adını) getirdiğim şekilde duruyor, ne büyüyor nede ölüyor.. saksıyımı değiştirmem gerekiyor arkadaşlar?
bu güzel çiçek için Zafer İnandıklı beye teşekkürlerimi gönderiyorum.

hira 08-09-2013 08:24

1 Eklenti(ler)
annemlerdeki difenbahya'm.. evlenirken götürmemiştim, keşkede götürseymişim, şimdi daha zor kocaaa saksı..

bir ara kök çürümesi olmuştu (babam aşırı suladığı için ;))
çürüyen bölgeyi tamamen kesip tekrar dikti çiçeği kurtardı babacığım :p

hira 08-09-2013 08:38

1 Eklenti(ler)
yine nisan toplantısında Sn. Tika'dan almış olduğum mum çiçeğim.. hiç acelesi yok, o gün bu gündür sadece iki yaprak lutfetti :p

hira 08-09-2013 08:41

1 Eklenti(ler)
bu bir gardenya mı sevgili arkadaşlar?

yeni edinmiş bulunmaktayım... gardenyaysa dünyalar benim;)

hira 08-09-2013 08:43

2 Eklenti(ler)
leş kaktüsüm bu hale gelince bende kayınvalidem için çeliklemiş olduğum leş kaktüsüne göz
koydum :dilli:

hemen aşağıda :p

hira 08-09-2013 08:52

1 Eklenti(ler)
açmayan kalancoe'lerim.. arkada sağda duran çiçeğime çok üzüldüm, daha fazla ışık almaları için camın önüne koymuştum ama orada olduklarını unutup aceleyle çekyatı açtığım anda aklıma geldi çiçekler, beynine yumruk
yemiş gibi oldu garip :( bi çizik bile yoktu oysaki yapraklarında..

jojoba 08-09-2013 13:14

kaynana topuzuna fazla su vermeyin, ben hep fazla su verdiğim için kaybettim kaktüslerimi.

hira 08-09-2013 14:17

galiba bende fazla su verdiğim için öldüler Sn. jojoba, kaktüs ve afrika menekşesinden hiç anlamıyorum.

teşekkür ederim ilginize.

hira 08-09-2013 14:24

yeni kaynana topuzum

1 Eklenti(ler)
bundan önce iki tanesini yaşatmayı beceremedim,bunun akıbetide aynı olmaz inşallah

loveforlife 08-09-2013 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1197170)
bundan önce iki tanesini yaşatmayı beceremedim,bunun akıbetide aynı olmaz inşallah

Sevgili Hira,

Toprağına bolca dere kumu karıştırarak dik kaktüsünü. Buradan bakınca toprağın süzek değilmiş gibi duruyor. Bu şekilde sağlıklı gelişemez...

hira 08-09-2013 19:20

Sn. loveforlife, fotoğrafın üzerindeki tarihte almıştım bu kaktüsü, bugünlerde saksı değişimi yapabilirmiyim? uygun zamanı bilmiyorum.
ayrıca dere kumunu nereden temin ediyorsunuz? bilmediğim çok şey var :(

cemo 08-09-2013 19:35

Sevgili hira, gözleriniz kadar renkli olsun çiçekleriniz ve yaşamınız.

Kaktüsleri çok şımartmayın:)) az su verin ve soğukta bırakın ki seneye daha cok açsınlar.

Sevgilerimle.

hira 08-09-2013 20:19

:) teşekkür ederim güzel yürekli Cemo ablacım..

kaktüsten anlamıyorum, sizlerden öğrenmeye çalışıyorum birşeyler.

güzel dileklerin ve ziyeretinden dolayı mutlu oldum:)

musk 08-09-2013 21:33

Sayın Hira,

Hoya ve kalanchoe lerinizin torakları pek iyi toprağa benzemiyor. Sıkı ve su tutan bir toprak gibi, üstelik aşırı derecede kireçlenmiş olarak gözüküyorlar. Bu toprakda kök gelişimi zor olacaktır. Onlara begonyanızın toprağı gibi bir toprak daha uygun olur.

Biraz torfla harmanlanarak daha uygun duruma gelebilirler. Saksılarınıza verdiğiniz suyu da bekleterek verirseniz kirecin zararını nispeten azaltmış olursunuz.

hira 08-09-2013 21:46

Sn. musk, ziyaretlniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

topak konusunda çok sıkıntı çekiyorum, her seferinde güzel bir karışım olsun diye uğraşıyorum ama hiçte istediğim gibi olmuyor.

suyu hep dinlendirerek veriyorum çiçeklere.

teşekkürler:)

alaoğlu 08-09-2013 22:28

yeğenize de,çiçeklerinize de maşallah Hira kardeşim.sayfanızı baştan sona keyifle inceledim.elektronik cihazları herkes kullanıyor ama herkesin diktiği tutmuyor.yola devam.

hira 08-09-2013 23:11

güzel yorumunuz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim alaoğlu abicim.
kardeşimi tehdit ederek bilgisayar kullanmayı öğrenmeye başladım ufak ufak

"rızanla öğretmezsen bende kendi çabamla uğraşarak öğrenmeye çalışırım, bilgisayarını göçertirim" en başlıca tehditlerim:)

saygılar.

YeniGine 08-09-2013 23:32

Sevgili hira; maşallah gazanyaların, yeni begonyan ve özellikle sakızın çok güzel görünüyorlar. Sen de ben gibi öğrenmemiz gereken çok şey var çok, gayretini, çabalarını sayfana çok güzel yansıtıyorsun. İnşallah sana da bana da başarılar...

hira 08-09-2013 23:42

hoşgeldin gülen yüzlü güzel ablacım :)
bizde bu azim oldukça öğreniriz inşallah birşeyler:)
napalım durmakla olmuyor, uğraşacağız..
156'daki gardenya mı acaba? ya da ne? biliyormusun Sema ablacım.

loveforlife 08-09-2013 23:44

Sevgili Hira,

Kumu bulabileceğin en kolay adres inşaatlar. İnşaat malzemesi satan yerlerden de "iri dişli dere kumu" diyerek isteyebilirsin. Kumu, duru suyla iyice yıkayıp fırınlarsan dezenfekte etmiş olursun. Ben yazın birkaç gün kızgın güneş altında bekletiyorum yıkadıktan sonra.

YeniGine 08-09-2013 23:50

:D Sevgili hira; valla kelin merhemi olsaaa... Ama gönlüne göre birşey söyleyeyim yapraklar çok da benziyor. İnşallah da öyledir, gönlüne göre olsun.

hira 09-09-2013 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1197368)
Sevgili Hira,

Kumu bulabileceğin en kolay adres inşaatlar. İnşaat malzemesi satan
yerlerden de "iri dişli dere kumu" diyerek isteyebilirsin. Kumu, duru
suyla iyice yıkayıp fırınlarsan dezenfekte etmiş olursun. Ben yazın
birkaç gün kızgın güneş altında bekletiyorum yıkadıktan sonra.

peki son sorum ablacım, inşaatlarda kullanılan kuma mı deniyor dere kumu diye?
eğer öyleyse bizim çatıda var bir sürü

hira 09-09-2013 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1197374)
:D Sevgili hira; valla
kelin merhemi olsaaa... Ama gönlüne göre birşey söyleyeyim yapraklar çok
da benziyor. İnşallah da öyledir, gönlüne göre olsun.

:D:D

güller ne durumda ablacım?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025