agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   hira / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/32359.htm)

gürcan_keskin 14-05-2014 00:00

Leylak ne kadar güzel açmış öyle sayın hira ve bir çilek gördüm sanki :)
Birkaç fide de çilek alayım bari.
Sevgilerle...

hira 14-05-2014 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1283459)
Leylak ne kadar güzel açmış öyle sayın hira ve bir çilek gördüm sanki :)
Birkaç fide de çilek alayım bari.
Sevgilerle...

Teşekkür ederim.

Evet çilek almanızı öneririm, çok güzel gözüküyorlar. Sarıyer'de çilek bahçesi olan Ganime teyzenin bana hediyesi o çilek. Bendeki 2. senesi, geçen yaz meyve vermedi ama bu yaz meyveye durmuş, çok sevindim:)

YeniGine 14-05-2014 00:19

Sevgili hira, Sarıyer'de babam ameliyat olduğunda 10 gün hastane çevresindeki bütün bahçeleri gezdim. Ve 'Bu bahçelerin hiçbirisi ağaçlar.nete üye değil belli'. Ama öyle çilek bahçesi olan bir yer de görmedim.

hira 14-05-2014 00:26

Sarıyer devlet hastanesi'nden bahsediyorsun galiba ablacım, benim söylediğim bahçe halk pazarı veya balık pazarıda diyorlar o tarafta kalıyor. Zekeriyaköy yoluna girerken... Eski evim aklıma geldi:( Çok seviyorum orayı..

YeniGine 14-05-2014 01:04

Anladım. Ben evet devlat hastanesi çevresini kastettim, diğer tarafları tabi ki bilmiyorum. Ne diyeyim sevgili hira, Rabbim gönlüne göre versin inşallah.

hira 16-05-2014 12:38

1 Eklenti(ler)
Eklenti 493085

bahçe orkidem. aslanağzına ne kadarda benziyor değil mi? mevsimlik sanırım

hira 16-05-2014 14:02

5 Eklenti(ler)
;);)

hira 16-05-2014 14:05

5 Eklenti(ler)
bahçedeki nanelerim[

Eklenti 493105

Eklenti 493106

Eklenti 493107

Eklenti 493108

Eklenti 493109

papatyalarımı geçen sene tohumdan üretmiştim

hira 16-05-2014 14:07

1 Eklenti(ler)
işte benim evimin asıl gülü burada.. ne kadar tatlı o öyle Yarabbi;)

lusoari 16-05-2014 16:12

Küçük Çınar artık genç bir delikanlı olmuş. Allah nazarlardan saklasın, maşallah. Çok sevindim onu görünce.
Hira sende kaynana dili kaktüsü gördüm sanki, sende benim gibi manavdan mı aldın? :D

sonkez 16-05-2014 16:24

Evinin gülü hakikaten çok güzelmiş.Ömrü uzun olsun..

hira 16-05-2014 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1284356)
Küçük Çınar artık genç bir
delikanlı olmuş. Allah nazarlardan saklasın, maşallah. Çok sevindim onu
görünce.
Hira sende kaynana dili kaktüsü gördüm sanki, sende benim gibi manavdan
mı aldın? :D

Evet artık yavruluktan çıktı sanırım:) bana geleli 4 ay oldu ve satarken adam 3 haftalık falan demiş. Sana teşekkür ediyorum lusoari, soğuk algınlığında tavsiye ettiğin limon suyu çok iyi geldi.

Kaynana dilini geçen sene mayıs ayında Sakarya/ Karasu'da doğanın bağrından söküp getirdim:) Manavın çuha çiçeği sattığını görünce şaşırmıştım ama kaktüs daha bi enteresan oldu:D

hira 16-05-2014 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1284360)
Evinin gülü hakikaten çok güzelmiş.Ömrü uzun olsun..

Teşekkür ederim Sonkez ablacım:)

lusoari 16-05-2014 19:26

Limonun işe yaramasına sevindim. Bunu arada bir tekrarlasanda olur ne de olsa C vitamini ilaç değil bir şey değil, faydası olur zararı olmaz.
Manav kaktüsü satmıyordu, onun meyvelerini satıyordu, bende bir tane meyvesini satın aldım, ama dedimki bu kaktüsün dalınıda bana vereceksin dedim yok mok dedi, ben onu tezgahın üstüne koydum ki müşterilere ispat edeyim diye, hem de boşuna deneme tutmaz dedi, ama ben zorla elinden çekerek aldım, yarın resmini yüklerim. :D

hira 16-05-2014 20:20

:) O Halde sabırsızlıkla fotoğraf bekliyorum lusoari

Karadavut 16-05-2014 22:42

Merhaba Hira. Sayfanız çok güzel. Tabi çiçekleriniz de... Tebrikler

Fatih 16-05-2014 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1284325)
işte benim evimin asıl gülü burada.. ne kadar tatlı o öyle Yarabbi;)

Sevgili Hira, Çınar çok güzel gözüküyor maşallah :) Sizde tüy dökümünden daha çıkamamışsınız belli ki. Bu dönemde b vitaminini önermişti arkadaşım biraz daha hızlı toparlıyor gibi birde yemine yulaf karıştırırsanız çok güzel parlak tüyleri oluyor. :)

YeniGine 16-05-2014 23:13

Sevgili hira; bahçe orkidesini ilk kez görüyorum ve ilk anda ben de aslanağzı sandım. Çok da güzelmiş, verbananın rengi çok güzel geçen sene ben de almış idim maşallah üzeri de tomurcuk dolu, kaynana dilinin yavrusu da maşallah çok güzel görünüyor. Beni tomurcuklar, yavrucuklar çok mutlu ediyor. Maşallah gün gün renkleniyoruz.

Çınar'a maşallaah, çok tatlı olmuş.

hira 17-05-2014 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 1284528)
Sevgili Hira, Çınar çok güzel
gözüküyor maşallah :) Sizde tüy dökümünden daha çıkamamışsınız belli
ki. Bu dönemde b vitaminini önermişti arkadaşım biraz daha hızlı
toparlıyor gibi birde yemine yulaf karıştırırsanız çok güzel parlak
tüyleri oluyor. :)

Hala tüy değişiminde ama olsun yeni tüyleri çok güzel çıkıyor:) bide deli gibi kaşınmasa daha da iyi olurdu ama napalım:) yulafı daha önce sevgili gokcegokce önermişti sanırım. Teşekküt ederim Fatih:)

hira 17-05-2014 15:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1284533)
Sevgili hira; bahçe
orkidesini ilk kez görüyorum ve ilk anda ben de aslanağzı sandım. Çok da
güzelmiş, verbananın rengi çok güzel geçen sene ben de almış idim
maşallah üzeri de tomurcuk dolu, kaynana dilinin yavrusu da maşallah çok
güzel görünüyor. Beni tomurcuklar, yavrucuklar çok mutlu ediyor.
Maşallah gün gün renkleniyoruz.

Çınar'a maşallaah, çok tatlı olmuş.

Bende bahçe orkidesini ilk kez pazarda gördüm, adama sordum bu nedir diye, ama söyledikleri çiçek isimleri tamamıyle uydurma olduğundan pek inanmadım:) burada bahçe orkidesi ismiyle bulunca şaşırdım, iki renk vardı, bende bunu seçtim mevsimlikmiş.

Benim mineler hastalandı ablacım, külleme miydi o hastalığın adı?:D öyle birşeydi galiba... Boz boz oldu yaprakları.

Kayahann 17-05-2014 16:01

gülün çok güzelmiş :)

hira 18-05-2014 22:43

2 Eklenti(ler)
Bugün biraz canım sıkkındı, pazarda aldım soluğu... Tabii bu güzel ceylanıda;) hemen keyfim yerine geldi inanın:o

münevver48 19-05-2014 00:10

sevgili hira, yeni misafirin pek zarif ve güzelmiş. huylu huyundan vaz geçmiyor hiracım.iyi yapmışsın. bilirim ilaç gibi gelmiştir. derdinin dermanını bileceksin.bu günlerde benimde canım sıkılıyor ama beni pazar kesmez. bir seraya gitmem lazım .eşimi nasıl ikna ederim, bakalım.sevgiler ........

gürcan_keskin 20-05-2014 00:22

Günlerdir hüzünlüydük evet sayın hira.
Bende bugün bahçeleri ziyaret edeyim dedim. Stres atalım biraz.
Kaç gündür nane ve fesleğen aklımdaydı şimdi sizde görünce yine aklıma geldi.
Çileklerle birlikte kemeraltından alayım bari. Naneyide komşulardan bir kaç dal bulup tuttururuz o kolay.
Çınar ise ismi kadar çok tatlı maşallah. 3 haftaklık dediniz yem kırabiliyor mu bari? Gaga ucu yeni toplanıyor gibi görünüyor. Birde yem olarak yuvarlak yem yerine kanarya yemi dedikleri sivri uçlu yemler kullanırsanız gaga içinde kırması daha kolay olacaktır.
Henüz kıramıyorsa yumurta ve mısır unu ile mama yapmalısınız bence.
Sevgilerle...

hira 20-05-2014 00:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1285246)
sevgili hira, yeni misafirin pek zarif ve güzelmiş. huylu huyundan vaz geçmiyor hiracım.iyi yapmışsın. bilirim ilaç gibi gelmiştir. derdinin dermanını bileceksin.bu günlerde benimde canım sıkılıyor ama beni pazar kesmez. bir seraya gitmem lazım .eşimi nasıl ikna ederim, bakalım.sevgiler ........

sahidende ilaç gibi geldi münevver ablacım;) perşembe gününden bu yana evimden uzaktayım... çiçeklerimi ne kadar özledim anlatamam...Birazda döndüğümde karşılaşacağım manzaradan da korkuyorum, komşu kadına yavlar yakar rica ettim sulamayı unutma dedim ama bakalım ne yaptı:(:( şimdi yanımda bu ceylan sardunya destek oluyor bana... yarın evimdeyim İNŞALLAHH:p

hira 20-05-2014 00:32

Çınar bana geldiğinde 3 haftalıktı Gürcan Keskin;) şuan yetişkin bir kuş olma yolunda hızlı adımlar atıyor 26 ocaktan bu yana benimle:p yemini suyunu içiyorda.. yem paketlerinden çıkan o sivri uçlu yemleri yemiyor tam tersine;) çiçek moraldir moraldir moraldir... en sinirli stresli anlarımda atarım kendimi bahçeye..... yaprağıydı saksısıydı suyuydu derken pamuk gibi olurum:o

gürcan_keskin 20-05-2014 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1285733)
çiçek moraldir moraldir moraldir... en sinirli stresli anlarımda atarım kendimi bahçeye..... yaprağıydı saksısıydı suyuydu derken pamuk gibi olurum:o

Şöyle bir bende hayal ettimde yoga gibi geldi :) bir nevi yoga aslında...
Şöyle bir hayel kurup ''kahvehane'' diye bir sayfa vardı orda paylaşayım yarın birgün. ;)

sonkez 20-05-2014 06:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1285172)
Bugün biraz canım sıkkındı, pazarda aldım soluğu... Tabii bu güzel ceylanıda;) hemen keyfim yerine geldi inanın:o

Yeni güzelin hayırlı ve bolll çicekli olsun canım..

jojoba 21-05-2014 11:14

Hiracıgım acaba yeşil yeşil gözlerinle baktığın için mi bu kadar seviyorsun doğayı?:) naneler, mineler, yoncalar, sardunyalar derken yaza girmiş bulunuyorsun. Soğuk kış aylarından sıkıldık gerçektende. rengarek sardunyalarınla mutluluk diliyorum, sardunyaları özellikle çok sevdiğini biliyorum:) Çınar çok tatlı gerçekten.

hira 21-05-2014 13:08

:) Teşekkür ederim jojobacım, artık sende bir sayfa açsanda çiçeklerini görsek, merak ediyorum valla..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025