![]() |
Frezyalar bi harika olmuş emeğinin karşılığını almışsın hira:)
|
Sevgili hira,
Yapraklarından dolayı çikolata şeker begonya diyorlar sanırım. Şeker begonya değilse azıcık büyünce anlaşılır bence. |
Yağmurcum, yapraklar şeker begonyayla birebir aynı fakat çiçekleri katlı bunun. Köklerdeki torfu temizleyip güzel bir saksı ve toprağa aldım ama şuan yapraklar büzüş büzüş oldu :( toparlar insallah. Çok sevdim çünkü onu.
|
Seni özledim ...Görüşmeyeli ne kadar oldu..İnşallah iyisindir...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili hira; bugünkü yorgunluğumun üstüne sayfanızı gezmek epey bir dinlendirdi beni. Hepsi biri birinden güzel, değerli bir koleksiyona sahipsiniz başarılarınızın devamını dilerim ve çok beğendim. Özellikle sardunyalar harikaydı. :)
|
Teşekkür ederim sayın lusoari, yorumunuzla çok mutlu oldum:) Evet, az evvel syfanızda okudum yaramaz kediciklerin marifetlerini. Bazan oluyor öyle aksilikler.
Sardunyalara gelince, bende ayrı bir yerleri var, en sevdiğim ilk üçte sardunyalar. çoğu insanın sevmediği kokularını bile seviyorum. Açmaya başladılar ama fotoğraf makinasının sarj aletini kaybettiğim için fotoğraflayamıyorum:( |
MERHABA
Çiçeklerinize bayıldım bende kalanchoe çoğaltmayı denediniz mi ? birkaç rengini aldım ve çoğaltmak istiyorum. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sıkıldık hep yeşil olmaktan, biraz renklenelim istedik sonunda! :)
|
5 Eklenti(ler)
Çok özledim ben bu görüntüleri.
|
Ceylanın rengi çok güzel hira, maşallah.
|
Sevgili hira'm maşallah gerçekten renklenmişiz. Çok güzel olmuş bitkilerin maşallah hepsi çiçekli. Ellerine sağlık.
Leylak maşallah, benim 5 senelik leylak utansın, bu sene kocaman bir gövde çok şükür bir tane minicik bir çiçek açabildi. Ama korkuttum sizi keseceğim dedim. :D Ama gerçekten sanırım bilinçli bir şekilde budanmaları gerekiyor. Çilek çiçekte maşallah. Ceylan rengiyle harika, bu sene ben de ceylanlara merak sardım her salı pazardan bir ceylan alıp geliyorum, saksı unutuyorum bir dahaki salıya da bir ceylan bir saksı. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık. |
YeniGine ablacım, geçen yaz pazardan almıştım leylak çiçekliydi o an, bu sene açtıramam ben dedim ama açtı çok şükür üzmedi beni. Ceylanlar pazarda viyollerde satılıyor burda, o nedenle bir saksı fiyatına birçok rengi alınabiliyor:)
|
Sevgili hira yine duramamış almışsın bişeyler (sanırsam:)
leylağın dalları olmasa sümbül diyecektim Maşallah minicik başına bakmamış çiçek açmış:) ceylanların da pek güzel bende hevesleniyorum ama dikecek yerim yok aslında var ama evi taşıyacağımdan cesaret edemiyorum almaya çünkü taşıma esnasında en çok çiçekler zarar görüyor. Şimdi oturdum kara kara düşünüyorum çiçek fidan onca saksımı nereye sığdıracağım bilmiyorum bi kaç aydır bakınıyorum ama hiç gönlüme göre balkonlu ev yok terası kaybettiğime çok üzüleceğim çok.. ayy ne döktüm içimi syfnda kusura bakma :o |
Ben kendime çiçek konusunda engel asla koyamıyorum Sevgili Habiş
Bugün pazardan 9 tane petunyayla zor ayrıldım inan. Komşucuğum kolumdan tutup ite kaka beni çekiştirmeseydi şeker begonyada alacaktım:D Taşınma konusu bende fobi olmaya başladı. Evet taşınma fobim var benim. Çiçeklerim çoğaldıktan sonra başladı bu korku bende. Oturup kara kara düşünyorum bazan, eğer birgün taşınırsak, hangi çiçeğimden nasıl vazgeçeceğim diye.. ziyaretin ve yorumunla mutlu oldum habiş:) |
Çiçekler çok güzel de keşke fotoğraflar biraz net olsa ve üzerinde kocaman tarih ve saat yazmasa.
|
Alıntı:
Fotoğrafları sanırım çok net çekemedim. Fotoğraf makinemin sarj aletini kaybedip dünlerce sarjsız kalınca, daha sonra bulup bir heyecanla açan çiçeklerimi fotoğraflayıp eklemeye çalıştım hemencecik. Saat/ tarih hoş durmuyor fakındayım ama bu makineyle aynı zamanda yeğenleriminde fotoğraflarını çektiğim için, o an kaç yaşında/ kaç aylık oldukları belli olsun diye kapatmıyorum tarih pulunu. |
Sevgili hira biliyorum senin 'Taşınırsam çiçeklerim?' sıkıntını ve sevgili habiş de aynı dertten muzdarip. Sizler böyle söylendikçe inan ben de üzülüyorum. Çok haklısınız. Aynı şey benim için de az biraz geçerli. Babamın evinde oturuyoruz; Allah gecinden versin, yine belli mi olur kim öle kim kala ben de bazen balkondan çiçeklerime bakarken hep aklımdan geçer. Ama olsun şimdiye kadar bu güzellikleri yaşamış olmam bile yanıma kârdır, gidecek olursam bile gittiğim yerde nasip olsun daha güzellerini yapayım der iç geçiririm.
Siz de öyle deyin zaten hepsini alıp gitseniz bile gittiğiniz yerde yine durmayacak bir sürü çiçek alacaksınız, daha yaşınız genç... |
Hiç bir çiçeğimden vazgeçemem taşınırsam:D
|
Alıntı:
hiracım yeni misafirlerlerini güzel ağırladığından hiç kuşkum yok hayırlı olsun:) bu arada sevgili YeniGine evinde Rabbim hayırlı sıhhatli uzun ömürler versin sevgi pıtırcıklarınla bi dolu umutla yaşayın İnşallah.. |
Hangi renk sardunyaların var merak ediyorum sevgili hira..Resimlesende bir görsem..:rolleyes:
|
Sonkez ablacım şuan tomurcuktalar, açsalar hemen resimleri ekleyeceğim:)
|
*'Taşınırsam çiçeklerim?'*fobisi bende de var. Hem çiçek görünce frenler tutmuyor alıyorum hem de zaman içersinde çoğalıyor. Yakın bir zamanda ev değiştirdim. Birçok bitkim yeni konumlarından hoşlanmadı. Bende olup isteyen forumdaki arkadaşlara ve 10. yıl toplantısında güvendiğim ellere teslim ettim. Ama bitti mi ? Hayıırr. Şimdi de Güler hanımdan osmanlı çileği istedim. Allah beni ıslah etsin.
|
Gül-bahar, hoşgeldiniz.
Sonu yok bu sevdanın, uçsuz bucaksız denizler gibi. Burada her geçen gün farklı bir çiçek görüp, aşık oluyorum resmen:) bu çiçek bende olmalı diye çıldırıp sera yoluna düşüyorum:) Ama bu ara "dur" dedim kendime.. şuan aklımda kalan, petunyanın çok sevdiğim bir tonu ve lobelya kaldı, başka bir isteğim yok çiçek konusunda.... Dedimm... Aklıma kartopu geldi:D |
1 Eklenti(ler)
Mutluyuz gururluyuz:o
|
:) Maşallah!.. Benim de olsa ben de mutlu ve gururlu olurdum. Gönlüne sağlık Sevgili hira, rengi de çok güzelmiş.
|
İste yeter ki YeniGlne ablacım, hemen dikerim bir lobunu
|
:) Sağolasııın bilirim kesinlikle dikersin. Sayende inşallah benim de olur.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025