![]() |
Sevgili hira kızlar çok güzeller güle güle büyüsünler, kızların arasında bir tane yıldız kız görüyorum, o gerçek mi süs mü anlayamadım, merak ettim.
İyi günlerde sağlıkla büyüsünler. |
Evet o gerçek bir yıldız akçabardak ablacım, İstanbul'dan Çırarcık'a taşınan bi ablam vardı, o vermişti onları (taşları ben topladım:)) bende aralarından en küçügünü seçip saksıya oturttum bugün. Teşekkür ederimm:)
|
Ama o çok tatlı ve çok özel bir kıza benziyor, yanındaki abla kızlar duymasın onlar da çok güzeller, merakla takip edeceğim yıldız kızın gelişmesini. Allah nazarlardan korusun.
|
Sevgili hira maşallah kızlar gerçekten çok tatlılar. Yeni mi aldın yoksa yavrular mı onlar?
|
Yok
yeni almadım ablacım, kaynana topuzlarını ben dikmiştim ayrı ayrı meyveli yoğurt kaplarında duruyorlardı bende bir yere topladım. Digeri de mamillaria gracilis |
sevgili hiracım,ilkkez bir yıldız kaktüs görüyorum. o yıldıza iyi bak ilerde talipleri çıkabilir.
|
Sevgili münevver o yıldız sanırım bildiğimiz deniz yıldızının kurumuş hali olsa gereek... Ama tabi yine de sevgili hira daha iyi bilir.
|
Ben yıldızı kaktüs gibi büyüyüp gelişecek sanmıştım.
|
Sevgili sümeyra valla bana göre kurutulmuş bildiğimiz deniz yıldızı. Sevgili hira taşların üzerine süs olarak koymuş diye düşündüm. Ama tabi yine de hiracık bilir...
|
Merakla takip edeceğim yıldız kızın gelişmesini denince alla alla demek ki yıldız şeklinde bir bitki de varmış dedim içimden.
|
:) Sevgili hira gelsin bakalım, o ne diyecek.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, deniz yıldızı böyle bir hayvan:) Saksıda görülende iskeleti oluyormuş:) Ben öldürmedim bilesiniz. Bana geldiğinde bu haldeydi yani.
|
Bir deniz canlısı genellikle beş kollu yıldıza benzer formuyla kayalıklarda yaşar. Sevgili YeniGine'nin dediği gibi kurutulmuş aksesuar olmuş...
|
sevgili hira, bende deniz yıldızı olduğundan emindim.ama akçabardak süs mü diye sorunca sizin verdiğiniz cevap gerçek deyince biraz şaşırdım.allah allah daha neler dedim amma ahtapot kaktüsü oluyorda deniz yıldızı kaktüsü neden olmasın hibritlemişlerdir deyiverdim.
|
:) Bende ahtapot kaktüsünü ilk kez duydum şimdi:) gerçek derken kastım; plastik olmadığıydı aslında:) Neyse, amma kargaşa oldu :)
|
3 Eklenti(ler)
Neredeyse 1 ay olmuş ugramayalı :) İki gündür soğanları ekme derdindeydim, sonunda hallettim neyse :) bu bahar rengarenk olcak balkonum. Önceden kalma soğanlarımda var.
Emillim ilk kez açtı da rengini gördük şükür :o Bu gül bahçeden :) miss.. |
E.Millii rengi çok tatlıymış bu türü çok çabuk büyüyor ve çok çiçekleniyor. Keyifle büyütmeni dilerim.
|
Sevgili hira cıvıl cıvıl rengarenk bir balkonun olacağına benziyor bu bahar, ellerine sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Cyclamenim çıldırdı, gümbür gümbür geliyor :)
|
Var mı üzerinde tomurcuklar?
|
YeniGine ablacım, ufukta tomurcuk görünmüyor henüz :)
|
:( Benim sıklamenlerim de de açtı 4-5 çiçek. Demek ki biz yine iyi bakamadık soğanlara. :( Kaktüslerimle birlikte bir başka komşumun bahçesindeler. İnşallah bir fırsat bulur isem gidip fotoğraflayayım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benimki de epeyce bir yaprak çıkardıktan sonra daha yeni yeni minik tomurcuklar oluşturdu sevgili hira. Bence de hala umut var. Hatta dostlar kahvesine yazmıştım tomurcuklanmazsa yapraklarından sarma yapacağım diye kurtardı kendini :D . Yağmuru sevdiğini farkettim, yağmur yağdığında dışarı bırakıyorum saksısını.
|
Selam Hira, soğanların ne kadar çok, inşallah sağlıcakla baharda bizleri de selamlar :) ben de bugün ektim şakayık, ranunculus soğanlarını :) bakalım ilk soğan denemem benim :)
|
:( 5 senedir ilk kez bu yıl hiç soğan dikmedim. :(
|
Neden dikmediniz ki soğansız olur mu? ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025