![]() |
Amarilis;
5 Eklenti(ler)
Geçen sene bir arkadaşım kendi terasından üç adet soğanı söküp vermiş,soğanlardan biri çürümüş,güzel yapraklara rağmen çiçek vermemişti.Yaklaşık bir,bir buçuk ay önce yeniden yapraklandığını görünce aşağı kapalı balkona indirdim ve sonuç şimdi mutfağımı süslüyorlar.Çiçek saplarından bir tanesi de yolda aşama aşama resimlerini çekmiştim ama kızım Sıla sağolsun eskiye dönük resimleri silmiş:mad:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Nasıl kıyıp söktüler anlamıyorum,büyük öbekler halinde çok güzel görünüyorlar,bahçe aranjmanlarında muhteşem duruyorlar... |
Berc i n sel am.bah ceni cok beyendim
|
Alıntı:
|
Sevgili berçin bitkileriniz süper görünüyor, emeklerinize sağlık.
Amarilisler yani kırmızı zambaklar hep bana çocukluğumu çağrıştırır annemin o kadar çok vardı ki. Telgırafınızda çok güzel olmuş , ben henüz yeni edindim bakalım nasıl gelişme gösterecek. Sevgiler... |
Sevgili berçin...
Terasınız şa...ha...ne, ellerinize, emeklerinize sağlık. Bol çiçekli, bol sebzeli ve bol meyveli bitkiler sizlerin olsun. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Balkon;
5 Eklenti(ler)
Orkideler çoğu tomurcuklarını dökseler de,açanlar beni mutlu:D ediyor.Begonya ya gelip geçerken komşumun balkonunda göz koydum,dayanamadım çatkapı çaldım kapısını(isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara misali):o istedim sağolsun kırmadı iki küçük çelik verdi.Kasım ayında almıştım,güzel gelişme gösterdi ve çiçek açtı.
Dua çiçeği de aynı yöntemle kız kardeşimin komşusundan elde edildi,ikisini de su da köklendirip toprakla buluşturdum. Paşa kılıcı İzmit'ten,Yaz tatilinde İzmit'e arkadaşımıza uğradık oturduğu apartmanın merdivenleri paşa kılcı saksılarıya dolu,alt komşusu ilgileniyormuş.Rica ettik seve seve verdi.(vakit yoktu,yoksa bir kahveye inecektim.Yaprak'cığımın söylediğine göre evi çeşit çeşit bitki doluymuş:D) Nolina emektarım,;) eskilerden... |
Bu nasıl şahane bir terastır böyle Sevgili Berçin! Hele ki küpelilerin tek kelimeyle müthiş! Ben 2 tane çiçek açsa uçuyorum havalara... Bir de bitler musallat oluveriyor, o zaman eyvah ki ne eyvah!
Bu arada Aslı da, evin küçük yıldızı Zeus da harikalar. Dilerim kızların Aslı ve Sıla, yaşatacakları mutluluklarla; yaşadığın evlat acısını hafifletmeye vesile olurlar her daim sana.... |
Sevgili loveforlife,güzel sözlerin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Küpe çiçeğini çok seviyorum yeri başka bende,öyle ki geçen mayıs ayında çocuklarla yaptığımız turda duraklardan biride Bursa idi.Kahvaltı durağında bahçeli bir yere uğradık,ne küpeler ,ne küpeler.Küpelerin sahibi yaşlı bir nine,çalışanlardan çelik alıp alamayacağımı sordum ''teklif bile etmeyin hem vermez hemde terslenirsiniz''deyince vazgeçtim.Hakikaten nine oturmuş mevzi bir noktaya gözlemde,:)kızmadım kendisine hepimizin paylaşamayacağı şeyler yok mu?Ama benim küpe tutkunu olduğumu bilen Aslı'nın sınıf ve müzik öğretmeni bir olmuş iki çelikçik kırmışlar otobüste çıkardılar koydular önüme,dört gün öldürmeden gezdirdik çelikleri.:)Birisini yaşatabildim bakalım rengi ne olcak...
Maalesef bit ve beyaz sinek hepimizin kabusu,bu yüzden çok küpem telef oldu:( Sevgiler. |
Portakal ve elma kaslarından sebze tarhları;
5 Eklenti(ler)
Bahçe özlemimi gidermek adına yapamayacağım hiçbir şey kalmadı.Üç senedir deneyip uyguladığım bu yöntem geçen sezon, manavdan domates ve salatalık almadan en azından her kahvaltımızda kendi yetiştirdiğim sebzeyi yemenin keyfini ve tadını yaşattırdı.Çileklerden iki küçük kavanoz reçel yapmışlığım var.:eek:
Bu keyfi yaşamak çokta zor değil,tanıdığımız manava rica edip portakal veya elma kasası olan derin kasalardan isteyip alıyoruz(İsteyenin bir yüzü,vermeyenin iki yüzü kara demiş atalarımız.)Ana elemanlar; kasa,battal boy siyah çöp poşeti veya 40 lt'lik torf torbaları da olur.(Kullandığım torf torbalarını atmayıp kasaların içini kaplamada değerlendirdim.)Saksı toprağı (torf)ve el zımbası. Siyah poşetlerle kapladığımız kasaların tabanlarına drenaj için delikler açıp çakıl ve ya kırık kiremit parçaları döşeyip,üstüne perlit ekleyip toprakla kasayı dolduruyoruz.Gerisi isteğe bağlı,hangi sebzeyi yetiştirmek istiyorsak...:eek: Bu sezon domates ve salatalığın yanına;biber,patlıcan ve fasulyede eklendi... |
Bol ürünler alırsınız inşallah, bereketli olsun sevgili berçin; Sebze kasaları çok güzel bir fikir, ayrıca taşınabilir bir bahçe özelliği var bu uygulamanın.
Emeklerinize sağlık.. Sevgiler... |
Amarillis'leriniz çok güzeller, renkleri harika...
|
Sevgili berçin; gerçekten ellerine sağlık, süper... Çok hoşuma gitti, terasta bahçe. Bol ürünlü olsun inşallah. Emeklerine sağlık. Çok güzel olmuş.
|
Sevgili milaca ve sevgili YeniGine,beğeni ve temennileriniz için teşekkür ederim.Bunlar görünenler,yorgunluktan diğerlerini yükleyemedim ama bugün kendimi resim yüklemeye adayacağım bir aksilik olmazsa...sevgiler.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Gece yorgunluktan yükleyemediğim sebzelerin devamı,sırasıyla;Arpacık soğanı,sivri biber(Dolma ve çarliston da var.)patlıcan ve çilekler.Çilekler geçen sene ki gibi verimli görünmüyorlar:(ama bolca çiçek mevcut bakalım ne olacak...
|
5 Eklenti(ler)
Ve meyve ağaççıklarım...:eek: Samsun bafra'nın meşhur deveci armutu,üç senelik iki adet asma var ama cinslerini bilmiyorum birinde altı,diğerinde dört salkım saydım...
Portakal ve limon;portakal ve mandalina geçen yıl meyvelerini dökmüş ama limon on bir adet meyve vermişti.Meyve vermeseler bile çiçeklerinin güzelliği ve kokusu yeter...:D Şeftalinin tam çiçekli halini maalesef kaçırdım ama dökülmezse üzeri meyve dolu:eek: |
5 Eklenti(ler)
Diğer güzeller....
|
5 Eklenti(ler)
Zannediyorum bir tür petunya,geçen sene kendiliğinden gül saksısının dibinde çıkmıştı bu senede açmaya devam ediyor.Dökülen tohumlarından çıkan fideler de başka yerlere şaşırtıldı...
Sardunya yetiştirmeyi hiç beceremedim,bakalım bu sene şeytanın bacağını kırabilecekmiyim...:( japon gülü ve baston güller terasa yeni gelenlerden... |
5 Eklenti(ler)
Kaktüs ve sukulentler balkondan tekrar terastaki yerlerine çıkartıldı...
|
4 Eklenti(ler)
Devam....
|
Alıntı:
baktımda sayfanıza varmış sizde,heyecanla göndereyim diyecektim:( |
1 Eklenti(ler)
Kıyamam, leş kaktüsüm gözden kaçmış...:eek:
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet benimde bir yılbaşım var dostlar.:oYapı markette görünce dayanamadım aldım,benim çelikler daha çok küçükler bu hale gelmeleri için daha kırk fırın ekmek yemeleri lazım:D
|
5 Eklenti(ler)
Gözden kaçırdıklarım...Elma,mine,amarilis,fasulye ve eşimin yine Ankara'dan getirdiği sürpriz tohum paketinden çıkanlar.Ne olduklarını bilmiyorum,aldığı çiçekçi sarmaşık demiş.Bugün bunları gerçek yerlerine şaşırtmayı düşünüyorum....
|
Sevgili Berçin tek kelimeyle muhteşemler. Ellerinize sağlık. Sizin bir bahçeniz olsa nasıl olur kimbilir. Terasta bu kadar çiçek sebze meyve yetiştirmek herkesin işi değildir. Maşallah size. Tebrik ediyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Balkon güzelleri;İlk tomurcuklarını açmadan dökmüşlerdi,çok şükür artık açıyorlar.:D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025