agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

berçin 15-03-2013 20:20

Amarilis;

5 Eklenti(ler)
Geçen sene bir arkadaşım kendi terasından üç adet soğanı söküp vermiş,soğanlardan biri çürümüş,güzel yapraklara rağmen çiçek vermemişti.Yaklaşık bir,bir buçuk ay önce yeniden yapraklandığını görünce aşağı kapalı balkona indirdim ve sonuç şimdi mutfağımı süslüyorlar.Çiçek saplarından bir tanesi de yolda aşama aşama resimlerini çekmiştim ama kızım Sıla sağolsun eskiye dönük resimleri silmiş:mad:

gizsu 15-03-2013 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 975446)
İki yıldır,aşağı apartmanın balkonlarının birinden aşağı doğru sarkan mor telgrafın gözüne bakıyorum.Etrafa da haber saldım olan birinden iki sap kırılıp getirile:eek: Öyle bir hale geldim ki,yüzsüzlüğü ele alıp gideceğim hiç tanımadığım koşunun kapısına,çünkü telgraf öyle coşmuş,öyle güzel salınıyor ki.Komşudan istemeye karar verdiğim gün benim kızların konseri var Samsun AKM'de.Eşimle gittik girdik AKM'nin kapısından içeri,birde ne göreyim girişin ve merdiven balkonlarının kenarları mor telgrafla kaplanmış.O an aklıma koydum çıkışta çalacağım.Çaldım da.
Eşimi de güvenlik görevlilerinin önüne koyarak(bütün itirazlarına rağmen) kaşla göz arasında dört sap koparıverdim.Ben mor telgraf sahibi olmanın sevinciyle elimde kırılmış saplarla ayrıldığımı zannederken çıkıştaki resim çektirme seremonisine yakalandığımı öğrenene kadar ve fotoğraftaki yüz ifademi görseniz...:o:o:o Hiç tanımadığım komşudan bir tane çelik istemeyi yeğlerdim.
Sn.Sdurul işte benim macera, ava giderken avlandım.

Merhaba terasiniz sahane,tegrafa gelince adini simdi sizden ogrendim burada cok var hatta apartmanin bahcesi doluydu hep sokup attilar heryerden fiskiriyor:)ne entetesan birinin onemsemeyip degersiz sandigi birsey bir baskasi icin ne onemli:)

berçin 15-03-2013 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizsu (Mesaj 1120603)
Merhaba terasiniz sahane,tegrafa gelince adini simdi sizden ogrendim burada cok var hatta apartmanin bahcesi doluydu hep sokup attilar heryerden fiskiriyor:)ne entetesan birinin onemsemeyip degersiz sandigi birsey bir baskasi icin ne onemli:)

Sevgili gizsu,yazdıklarına katılıyorum,birisi bulur bunar, birsi bulur divane olur.Çocukluğumdan takıntı bitkilerden bir tanesi,dört cinsi misafirim bütün türleri gelse asla hayır demem.
Nasıl kıyıp söktüler anlamıyorum,büyük öbekler halinde çok güzel görünüyorlar,bahçe aranjmanlarında muhteşem duruyorlar...

yaprak20 16-03-2013 02:02

Berc i n sel am.bah ceni cok beyendim

gizsu 16-03-2013 07:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1120733)
Sevgili gizsu,yazdıklarına katılıyorum,birisi bulur bunar, birsi bulur divane olur.Çocukluğumdan takıntı bitkilerden bir tanesi,dört cinsi misafirim bütün türleri gelse asla hayır demem.
Nasıl kıyıp söktüler anlamıyorum,büyük öbekler halinde çok güzel görünüyorlar,bahçe aranjmanlarında muhteşem duruyorlar...

Burada cok var sokaklarda gozume carparsa sizin icin ucundan birazcik:))

nardane 16-03-2013 12:50

Sevgili berçin bitkileriniz süper görünüyor, emeklerinize sağlık.
Amarilisler yani kırmızı zambaklar hep bana çocukluğumu çağrıştırır annemin o kadar çok vardı ki.
Telgırafınızda çok güzel olmuş , ben henüz yeni edindim bakalım nasıl gelişme gösterecek.
Sevgiler...

akçabardak 16-03-2013 14:58

Sevgili berçin...

Terasınız şa...ha...ne, ellerinize, emeklerinize sağlık.
Bol çiçekli, bol sebzeli ve bol meyveli bitkiler sizlerin olsun.
Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın

berçin 16-03-2013 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 1120965)
Sevgili berçin bitkileriniz süper görünüyor, emeklerinize sağlık.
Amarilisler yani kırmızı zambaklar hep bana çocukluğumu çağrıştırır annemin o kadar çok vardı ki.
Telgırafınızda çok güzel olmuş , ben henüz yeni edindim bakalım nasıl gelişme gösterecek.
Sevgiler...

Güzel sözlerinize teşekkürler.Size katılıyorum küpe ve telgrafta yaşarım o duyguyu,telgraf hızlı gelişen ve bakımı kolay bir bitki,bahar uyanışıyla hızlı gelişimi sizi şaşırtacak:eek: sevgiler.

berçin 16-03-2013 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1121005)
Sevgili berçin...

Terasınız şa...ha...ne, ellerinize, emeklerinize sağlık.
Bol çiçekli, bol sebzeli ve bol meyveli bitkiler sizlerin olsun.
Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın

Güzel ve içten sözlerinize teşekkür ederim.

berçin 16-03-2013 20:46

Balkon;

5 Eklenti(ler)
Orkideler çoğu tomurcuklarını dökseler de,açanlar beni mutlu:D ediyor.Begonya ya gelip geçerken komşumun balkonunda göz koydum,dayanamadım çatkapı çaldım kapısını(isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara misali):o istedim sağolsun kırmadı iki küçük çelik verdi.Kasım ayında almıştım,güzel gelişme gösterdi ve çiçek açtı.
Dua çiçeği de aynı yöntemle kız kardeşimin komşusundan elde edildi,ikisini de su da köklendirip toprakla buluşturdum.

Paşa kılıcı İzmit'ten,Yaz tatilinde İzmit'e arkadaşımıza uğradık oturduğu apartmanın merdivenleri paşa kılcı saksılarıya dolu,alt komşusu ilgileniyormuş.Rica ettik seve seve verdi.(vakit yoktu,yoksa bir kahveye inecektim.Yaprak'cığımın söylediğine göre evi çeşit çeşit bitki doluymuş:D)

Nolina emektarım,;) eskilerden...

loveforlife 17-03-2013 17:08

Bu nasıl şahane bir terastır böyle Sevgili Berçin! Hele ki küpelilerin tek kelimeyle müthiş! Ben 2 tane çiçek açsa uçuyorum havalara... Bir de bitler musallat oluveriyor, o zaman eyvah ki ne eyvah!

Bu arada Aslı da, evin küçük yıldızı Zeus da harikalar. Dilerim kızların Aslı ve Sıla, yaşatacakları mutluluklarla; yaşadığın evlat acısını hafifletmeye vesile olurlar her daim sana....

berçin 17-03-2013 20:31

Sevgili loveforlife,güzel sözlerin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Küpe çiçeğini çok seviyorum yeri başka bende,öyle ki geçen mayıs ayında çocuklarla yaptığımız turda duraklardan biride Bursa idi.Kahvaltı durağında bahçeli bir yere uğradık,ne küpeler ,ne küpeler.Küpelerin sahibi yaşlı bir nine,çalışanlardan çelik alıp alamayacağımı sordum ''teklif bile etmeyin hem vermez hemde terslenirsiniz''deyince vazgeçtim.Hakikaten nine oturmuş mevzi bir noktaya gözlemde,:)kızmadım kendisine hepimizin paylaşamayacağı şeyler yok mu?Ama benim küpe tutkunu olduğumu bilen Aslı'nın sınıf ve müzik öğretmeni bir olmuş iki çelikçik kırmışlar otobüste çıkardılar koydular önüme,dört gün öldürmeden gezdirdik çelikleri.:)Birisini yaşatabildim bakalım rengi ne olcak...
Maalesef bit ve beyaz sinek hepimizin kabusu,bu yüzden çok küpem telef oldu:(
Sevgiler.

berçin 07-05-2013 00:30

Portakal ve elma kaslarından sebze tarhları;

5 Eklenti(ler)
Bahçe özlemimi gidermek adına yapamayacağım hiçbir şey kalmadı.Üç senedir deneyip uyguladığım bu yöntem geçen sezon, manavdan domates ve salatalık almadan en azından her kahvaltımızda kendi yetiştirdiğim sebzeyi yemenin keyfini ve tadını yaşattırdı.Çileklerden iki küçük kavanoz reçel yapmışlığım var.:eek:

Bu keyfi yaşamak çokta zor değil,tanıdığımız manava rica edip portakal veya elma kasası olan derin kasalardan isteyip alıyoruz(İsteyenin bir yüzü,vermeyenin iki yüzü kara demiş atalarımız.)Ana elemanlar; kasa,battal boy siyah çöp poşeti veya 40 lt'lik torf torbaları da olur.(Kullandığım torf torbalarını atmayıp kasaların içini kaplamada değerlendirdim.)Saksı toprağı (torf)ve el zımbası.

Siyah poşetlerle kapladığımız kasaların tabanlarına drenaj için delikler açıp çakıl ve ya kırık kiremit parçaları döşeyip,üstüne perlit ekleyip toprakla kasayı dolduruyoruz.Gerisi isteğe bağlı,hangi sebzeyi yetiştirmek istiyorsak...:eek:

Bu sezon domates ve salatalığın yanına;biber,patlıcan ve fasulyede eklendi...

milaca2010 07-05-2013 01:04

Bol ürünler alırsınız inşallah, bereketli olsun sevgili berçin; Sebze kasaları çok güzel bir fikir, ayrıca taşınabilir bir bahçe özelliği var bu uygulamanın.
Emeklerinize sağlık..
Sevgiler...

milaca2010 07-05-2013 01:07

Amarillis'leriniz çok güzeller, renkleri harika...

YeniGine 07-05-2013 01:33

Sevgili berçin; gerçekten ellerine sağlık, süper... Çok hoşuma gitti, terasta bahçe. Bol ürünlü olsun inşallah. Emeklerine sağlık. Çok güzel olmuş.

berçin 07-05-2013 11:43

Sevgili milaca ve sevgili YeniGine,beğeni ve temennileriniz için teşekkür ederim.Bunlar görünenler,yorgunluktan diğerlerini yükleyemedim ama bugün kendimi resim yüklemeye adayacağım bir aksilik olmazsa...sevgiler.

berçin 07-05-2013 11:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1150367)
Amarillis'leriniz çok güzeller, renkleri harika...

Amarilisler erken baharda evimi şenlendirdiler.Şimdi sıra terasta ki amarilislerde,hepside çiçek saplarını çıkardı ama eşimin bu sene Ankara'dan aldığı soğanlarda yaprak bile çıkmadı:( bekliyorum...

berçin 07-05-2013 12:08

5 Eklenti(ler)
Gece yorgunluktan yükleyemediğim sebzelerin devamı,sırasıyla;Arpacık soğanı,sivri biber(Dolma ve çarliston da var.)patlıcan ve çilekler.Çilekler geçen sene ki gibi verimli görünmüyorlar:(ama bolca çiçek mevcut bakalım ne olacak...

berçin 07-05-2013 12:28

5 Eklenti(ler)
Ve meyve ağaççıklarım...:eek: Samsun bafra'nın meşhur deveci armutu,üç senelik iki adet asma var ama cinslerini bilmiyorum birinde altı,diğerinde dört salkım saydım...
Portakal ve limon;portakal ve mandalina geçen yıl meyvelerini dökmüş ama limon on bir adet meyve vermişti.Meyve vermeseler bile çiçeklerinin güzelliği ve kokusu yeter...:D
Şeftalinin tam çiçekli halini maalesef kaçırdım ama dökülmezse üzeri meyve dolu:eek:

berçin 07-05-2013 12:33

5 Eklenti(ler)
Diğer güzeller....

berçin 07-05-2013 12:48

5 Eklenti(ler)
Zannediyorum bir tür petunya,geçen sene kendiliğinden gül saksısının dibinde çıkmıştı bu senede açmaya devam ediyor.Dökülen tohumlarından çıkan fideler de başka yerlere şaşırtıldı...
Sardunya yetiştirmeyi hiç beceremedim,bakalım bu sene şeytanın bacağını kırabilecekmiyim...:(
japon gülü ve baston güller terasa yeni gelenlerden...

berçin 07-05-2013 12:54

5 Eklenti(ler)
Kaktüs ve sukulentler balkondan tekrar terastaki yerlerine çıkartıldı...

berçin 07-05-2013 13:01

4 Eklenti(ler)
Devam....

gizsu 07-05-2013 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1150605)
Kaktüs ve sukulentler balkondan tekrar terastaki yerlerine çıkartıldı...

1 ve 4 e bayıldım türünü biliyormusunuz..Bu arada bir telgraf türü keşfettim sizde varmı bordo içi altın yaldızlı gibi sayfamda resmi olması lazım..http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/30246-7.htm
baktımda sayfanıza varmış sizde,heyecanla göndereyim diyecektim:(

berçin 07-05-2013 13:04

1 Eklenti(ler)
Kıyamam, leş kaktüsüm gözden kaçmış...:eek:

berçin 07-05-2013 13:15

1 Eklenti(ler)
Nihayet benimde bir yılbaşım var dostlar.:oYapı markette görünce dayanamadım aldım,benim çelikler daha çok küçükler bu hale gelmeleri için daha kırk fırın ekmek yemeleri lazım:D

berçin 07-05-2013 14:12

5 Eklenti(ler)
Gözden kaçırdıklarım...Elma,mine,amarilis,fasulye ve eşimin yine Ankara'dan getirdiği sürpriz tohum paketinden çıkanlar.Ne olduklarını bilmiyorum,aldığı çiçekçi sarmaşık demiş.Bugün bunları gerçek yerlerine şaşırtmayı düşünüyorum....

gülsu 07-05-2013 14:20

Sevgili Berçin tek kelimeyle muhteşemler. Ellerinize sağlık. Sizin bir bahçeniz olsa nasıl olur kimbilir. Terasta bu kadar çiçek sebze meyve yetiştirmek herkesin işi değildir. Maşallah size. Tebrik ediyorum.

berçin 07-05-2013 14:20

4 Eklenti(ler)
Balkon güzelleri;İlk tomurcuklarını açmadan dökmüşlerdi,çok şükür artık açıyorlar.:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025