![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Telgraf teklifi için teşekkür ederim... |
[QUOTE=berçin;1150335]Bahçe özlemimi gidermek adına yapamayacağım hiçbir şey kalmadı.Üç senedir deneyip uyguladığım bu yöntem geçen sezon, manavdan domates ve salatalık almadan en azından her kahvaltımızda kendi yetiştirdiğim sebzeyi yemenin keyfini ve tadını yaşattırdı.Çileklerden iki küçük kavanoz reçel yapmışlığım var.:eek:
Bu keyfi yaşamak çokta zor değil,tanıdığımız manava rica edip portakal veya elma kasası olan derin kasalardan isteyip alıyoruz(İsteyenin bir yüzü,vermeyenin iki yüzü kara demiş atalarımız.)Ana elemanlar; kasa,battal boy siyah çöp poşeti veya 40 lt'lik torf torbaları da olur.(Kullandığım torf torbalarını atmayıp kasaların içini kaplamada değerlendirdim.)Saksı toprağı (torf)ve el zımbası. Siyah poşetlerle kapladığımız kasaların tabanlarına drenaj için delikler açıp çakıl ve ya kırık kiremit parçaları döşeyip,üstüne perlit ekleyip toprakla kasayı dolduruyoruz.Gerisi isteğe bağlı,hangi sebzeyi yetiştirmek istiyorsak...:eek: Bu sezon domates ve salatalığın yanına;biber,patlıcan ve fasulyede eklendi... Sevgili Berçin ,aynı şehirdeyiz ama ben havalara güvenemediğim için fidan dikimini bu hafta sonuna bırakmıştım. Ama sizin terasınız sezona çoktan hazırlanmış. Ellerinize sağlık |
Berçin hanım, son bir saattir terasınızı geziyorum. Çiçeklerin arasında kayboldum. Nasıl bir emektir bu? Nası bir güzelliktir? Emeğinize, ellerinize sağlık. :p
|
Berçin abla ellerine sağlık harikalar ;) Ya ben öyle yılbaşı daha ilk defa görüyorum minyatür mü o? :p Çok hoşuma gitti kendisi güle güle büyüt berçin abla :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Terasındaki görsel şölen kesintisiz devam ediyor. Emeklerine sağlık! Sürpriz tohumlardan çimlenenler sabah sefası. Sarılabileceği, güneş gören bir alana ekersen, sabahları seyrine doyum olmaz! Tıpkı bunlar gibi! Ben onların keyfini çıkarmak için her sabah balkona koşarcasına çıkardım geçen yıl... Eklenti 400893 |
Sevgili Berçin ,aynı şehirdeyiz ama ben havalara güvenemediğim için fidan dikimini bu hafta sonuna bırakmıştım. Ama sizin terasınız sezona çoktan hazırlanmış. Ellerinize sağlık
Sevgili perimar,mümkün olduğunca nisan ayının son haftasında fide dikimini bitirmiş olurum.Havaların korkutucu günleri geride kaldı,bahçeye dikecekseniz tam zamanı...sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Gözden kaçırdıklarım...Elma,mine,amarilis,fasulye ve eşimin yine Ankara'dan getirdiği sürpriz tohum paketinden çıkanlar.Ne olduklarını bilmiyorum,aldığı çiçekçi sarmaşık demiş.Bugün bunları gerçek yerlerine şaşırtmayı düşünüyorum.... Sevgili Berçin, Terasındaki görsel şölen kesintisiz devam ediyor. Emeklerine sağlık! Sürpriz tohumlardan çimlenenler sabah sefası. Sarılabileceği, güneş gören bir alana ekersen, sabahları seyrine doyum olmaz! Tıpkı bunlar gibi! Ben onların keyfini çıkarmak için her sabah balkona koşarcasına çıkardım geçen yıl... Çok güzellermiş,sabırsızlıkla bekleyeceğim bu güzzellikleri,dün uzun saksılara on_on beş cm.arayla şaşırttım doğru uygulama olup olmadığını bilmiyorum.Bununla da ilgili bilgi verirsen sevinirim sevgili Loveforlife,alakan için teşekkürler.... |
Sevgili Berçin, terasınınız için kelimeler kifayetsiz aslında..
Teras sayfaları içinde, Samsun'un gururusunuz Asıl, biz teşekkür ederiz , |
Sevgili berçin,
Şimdi bu turunçgil çiçekleri ne kadar muhteşem kokar. bir Mersinli olarak iyi bilirim bahar akşamlarındaki bu bayıltıcı kokuyu.Çiçekler tükenmeden bol bol koklayın:) |
Çok güzellermiş,sabırsızlıkla bekleyeceğim bu güzzellikleri,dün uzun saksılara on_on beş cm.arayla şaşırttım doğru uygulama olup olmadığını bilmiyorum.Bununla da ilgili bilgi verirsen sevinirim sevgili Loveforlife,alakan için teşekkürler....[/QUOTE]
Sevgili Berçin, Onar santim arayla şaşırtman yeterlidir sanırım. Ben de ilk kez geçen yıl ektim. Şaşırtma bile yapmamıştım. Bahçede büyük bir tenekenin içine toprak doldurup tohumları belli aralıklarla ekmiştim. 3. kata kadar tırmandı. Öyle güzel oldu ki, anlatamam. Ben destek amaçlı sadece yanmış koyun gübresinden hazırladığım şerbetten tattırdım ara sıra. Yalnız kırmızı örümcek çok seviyor bu tür bitkileri, dikkali olmak da şart. Yeşili bol, rengarenk günler dilerim... |
5 Eklenti(ler)
Vakitsizlikten çektiğim resimleri aynı gün içinde paylaşmam mümkün olmadı.Neyse okulların tatile girmesine de birşey kalmadı...
Amarilisler bu sene çok güzel açıp beni ihya ettiler tıpkı dökülen tohumlardan yetişen aslanağzı çiçekleri gibi:)...Geçen sene tomurcukları açmadan kuruyan Glayöllerin ilki,bakalım diğer renklerde böyle güzel açacak mı? |
5 Eklenti(ler)
Fırsat bu fırsat,fotoğraflar eskimeden paylaşacağım:eek:Hanımeli, terasın kapısı açılınca ilk mis kokunun sahibi;)İkinci karedeki üç yıl önce alt sitenin bahçe duvarına saran Hanımelinin tohumundan yetişti ve ilk kez açtı,o da çok güzel kokuyor:)...
Mercanlar da bu sene terasın iddialı çiçeklerinden,ilkbaharda saksıları değişti,toprakları yenilendi keyifleri yerinde maşallah;) Son karedeki katmerli petunya, görünce dayanamayıp aldıklarımdan,saksını değiştirmek istiyorum ama çiçekli olduğu için korkuyorum... |
5 Eklenti(ler)
Terasta açan güller...Son karede bir bulmaca;resimdeki Zeus'u bulun:D:D:D
|
5 Eklenti(ler)
Küpeler bizde buradayız demeye başladılar....:eek:
İlk karedeki küpe Amasya'lı,aramıza bu sene katıldı hikayesi uzun...:D Mercan küpem geçen sene hiç açmadı hastalıkla boğuştu,ama bu sene galipler arasında ve sağlıklı:) |
Sevgili berçin ilk fotoğrafta amarallislere maşallah diyeyim diye düşündüm devamını da takip edince hepsine maşallah diyeyim...
Bütün çiçeklerin hepsi birbirinden güzel terasta hanımeli, güller, mercanlar maşallah maşallah... Ben şimdiye kadar hiç küpe çiçeği ile ilgilenmedim fakat son zamanlarda gördükçe sevdim, özendim ben de. Bu küpelilerin katmerlisi, yalını oluyor mu? Benim aldığım henüz yeni 3-4 çiçek açtı farkında değilim. :D Zeus'u da gördüüm, o da çok tatlı maşallah. |
5 Eklenti(ler)
Terası istila eden Damkoruğu cinsi sukkulent,taş ocaklarının yok ettiği Karadeniz ormanlarından alıp getirmiştim:mad:...İyi ki de getirmişim;) Dökülen tohumları neredeyse bütün saksılarda yeşerdi çabuk gelişen ve yayılan bir bitki, kaya bahçelerinde zemin örtücü olarak kullanılıyor yanlış bilmiyorsam...
Aranjman denemelerimden birisi 3. kare ecveriaların ortasındaki kalanşonun adını bilmiyorum,bilen arkadaşlardan yardımmm!!!:o Kaynana dili kaktüsünün tomurcukları hazır,kızım Sıla bu sene bir kaza daha yapmazsa...:mad: Buz da yeni katıldı teras ahalisine...:eek: |
5 Eklenti(ler)
Kaktüsün çiçeği, iki yıldır dostlarımı ağırladığım güne denk geldi:D:D gecenin sonuna kadar soframızı süsledi,kokusu limoni sanki,herkes test etti kokladı.Maalesef o güzel kareleri paylaşmak istesem de...:(
Echeveria'nın kendisi dahil yavruları da tomurcuklarını gösterdiler... Menekşe zengini bir kadın idim :(kala kala bir iki saksı kaldı.Sanki bu sene benimle barış yapmaya çalışıyorlar.)Sevgili Tömürcek'in menekşelerini kıskanmıştır muhtemelen:D:D:D |
Sevgili berçin Mesaj 292'de ki 4. fotoğraftaki kaktüs (Kaktüslerle ilgili pek bir bilgim yok maus mu, fare mi diyoruz) senin fotoğraflarındaki halinde bir kaktüsten ilk bölümü zaten sanki kopmuş idi aldım (Bütün parmaklarım da diken içinde kaldı tek tek cımbızla çıkarttım) ve saksıya diktim sence doğru mu? İnşallah tutar mı?
|
Alıntı:
Eğer isterseniz köklenmiş küpe çeliklerim var seve seve gönderebilirim.:) |
Sevgili berçin evet biliyorum kesinlikle gönderirsin sağol... Fakat ben işte şimdiye kadar hiç küpe ile ilgilenmedim. Bir tane aldım henüz onun da 4-5 çiçeği açtı. Senin elinin de olduğu kırmızı-mor küpe katmerli gibi. Yani hepsi öyle mi açıyor; yoksa katmerlisi-yalını da var mı? Onu merak ettim.
|
Alıntı:
|
:) Anlatamam deyince merak ettim açıkçası. Evet kaynana topuzu, kaynana dili. Evet doğru kaynana dili olsa gerek. Tamam ben de saksıda toprağa az biraz gömer gibi yaptım. İnşallah tutar. Toprağa diktiğim an suyunu verdim peki tekrar ne zaman sulamam gerek?
|
Alıntı:
|
sn berççin terasınız harika olmuş....:D
hanımelinin kokusunu özlemiştim sizde görünce aklıma geldi hemen koklamak için bi hanımeli bulcam....;) |
denize nazır şöyyle keyifli bir terasım olmadı ki hiç...
ne diyim,napıyım? çoook güzeller....maşallah. |
Ben de misafiriniz olmak istiyorum, ben de çay içmek istiyorum o muhteşem manzara eşliğinde.. :o Hepsi çok güzeller Berçin hanım, bakmaya doyamadım, elinize emeğinize sağlık.. ;)
Not: Küpelim çok sağlıklı büyüyor, tomurcuk bile yapıyor annesi.. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025